Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Ricoh XR1 ja XR2

Keskustelu osiossa 'Filmikuvaus' , aloittajana Vasamatti, 14 Maaliskuu 2023.

 1. Vasamatti

  Vasamatti Well-Known Member

  886
  283
  63
  Käsiini päätyi viimevuonna otsikon mukaiset filmikamerat, molemmat erinomaisessa kunnossa, etsimet pölyttömiä, aivan uuden veroiset, moitteettomasti toimivat kamerat, Pentaxin K objektiivikiinnitys.
  Onko jollakin käytännön kokemusta näistä kameroista...???
   
  Viimeksi muokattu: 15 Maaliskuu 2023
 2. Jojje

  Jojje Member

  764
  23
  18
  Mielestäni aliarvostettuja runkoja joissa paljon ominaisuuksia. Taitaa pari olla vielä jossain nurkissa, en juurikaan enää kuvaa kinofilmiä. Minusta parempi etsin kuin esim. Pentaxin K1000:ssa (yliarvostettu). Mutta kannattaa muistaa, että nuo on sähköisiä sulkimia, muistaakseni toisessa Ricoh-rungossani suljin herkesi matalissa lämpötiloissa toimimasta kunnolla.
   
 3. MartinN

  MartinN Active Member

  531
  39
  28
  Viimeksi muokattu: 19 Maaliskuu 2023
  Vasamatti tykkää tästä.
 4. jj

  jj Member

  310
  1
  16
  Minulta löytyy myös nuo kenties aivan ensimmäiset Ricoh rungot XR1 ja XR2. XR1:ssä on täysin mekaaninen suljin ja sitä on toisinaan mukava käyttää vaikka ilman paristoja. XR2 on sähköisellä sulkimella ja aperture-priority automaattivalotuksella varusteltu muuten melko sama kamera. Etsimiä on jo kehuttu ja komppaan. Molemmissa on himmenninnappi, peilin lukitus, jne. Ricohin oma optiikka ei kylläkään ollut aivan Pentaxin veroista mutta se ei ole varsinaisesti ongelma. Monet Pentax-rungot sekä optiikka olivat pienempiä, kevyempiä ja sirompia kuin nämä jos sillä on merkitystä. Tosin jos vertailukohteena on esim. K1000, KX tai KM niin ainakin minusta nämä Ricohit ovat parempia.
   
  Vasamatti tykkää tästä.