Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Raw kehitys Adobe vertailu CaptureOne 1

Keskustelu osiossa 'Kuvankäsittelynurkkaus' , aloittajana kelaaj, 13 Lokakuu 2016.

 1. Tomsku

  Tomsku Member

  178
  0
  16
  Mulla on saatu lisenssi Capture Onen versioon 6. Kokeilin sitä tietenkin silloin vuosia sitten kun sain tuon lisenssin, mutta en oikein pitänyt sen käytöstä. Nyt tämän keskustelun innoittamana tutkin tuota Pro 10.1 versiota ja latasin siitä kokeiluversion. Reilun tunnin koekäytöllä voin sanoa, että softa on ihan eri skaalalla mitä se oli versiossa 6. Hotsittaisi jopa ostaa tuo Lightroomin tilalle.

  Kuitenkin, missä edit history? Tuo on yksi ominaisuus Lightroomista mitä kaipaan todella. Kuvien importtaamista koneelle kamerasta/muistikortilta en ole vielä testannut tuolla CO:lla.

  Capture Onen katalogi tuntuu kanssa haukkaavan megatavuja pieneltä SSD-levyltäni, mutta en katso tuota mikskään miinukseksi tässä vaiheessa. Lightroomin preview't vie 13 gigaa tällä hetkellä.

  Presetit aplikoidaan kuviin minusta CO:ssa huomattavasti järkevämmällä tavalla, kun ne tavallaan valitaan mitä halutaan käyttää ja sitten tickboxilla valitaan ne päälle tai pois.

  Spot heeling on Lightroomissa minusta mukavampi käyttää, vaikka lopputulos on CO:ssa sama. Vain hitaampi tuottaa, ja näitä softia vertaillessa koko homman juju kuitenkin periytyy siihen kummalla säästää aikaa tai tekee kuvan nopeammin. Onneksi tuota ei tarvitse kauhean usein, mutta muotokuvista olen häivyttänyt ikäviä näppylöitä/finnejä jos on ollut tarvetta.

  Tuosta kutosversiosta ei vissiin saa enää upgradea halvempaan hintaan tähän tuoreimpaan versioon..
   
 2. Olen yli kymmenen vuotta käyttänyt Capruren eri versioita sekä studiossa kuvaten suoraan koneelle ja kotona muistikortilta siirtäen haluamaani kansioon. En koskaan ole importoinut kuvia vaan avannut valikosta halumani kansion jolloin kaikki kuvat tulevat näkyviin.
  Poistan myös haluamani kuvat Capturen ikkunasta vetämällä ne suoraan työpöydällä näkyvään roskikseen. Alussa käytin trash-toimintoa ja ihmettelin kun kone täyttyi. Viimein löysin gigatolkulla kuvia Capturen omasta roskiksesta :)
   
 3. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  19 894
  176
  63
  Sonyn käyttäjä saa tämän edullisesti. https://www.phaseone.com/Sony/

  Capture One Pro 10 (for Sony) - EUR/USD 50
  Support for Sony cameras only

  Capture One Pro 10 - EUR 279 / USD 299
  Support for more than 400 cameras
   
 4. Tomsku

  Tomsku Member

  178
  0
  16
  Oivalsin tehdä joka kamerarungolle sharpening-presetin, jonka voi laittaa automaattisesti aplikoitavaksi kaikkiin ko. rungolla otettuihin kuviin. Se, että jo importissa softa vetää exposureen ja highlights/shadows automaattiset korjaukset ja sitten tuon sharpening-presetin, nopeuttaa ihan pirusti jälkikäsittelyä. Valkotasapainoon löytyy aika hyvin pelaava pipetti + skin tone -työkalu.

  Vielä kun keksisin mistä löytyis namiska, joka valitsee kullekin kameranrungolle haluamani ICC-profiilin ja pre-curven.
   
 5. sahe69

  sahe69 Well-Known Member

  10 418
  38
  48
  Puhutko nyt Lightroomista vai Capture Onesta?
   
 6. Tomsku

  Tomsku Member

  178
  0
  16
  Capture One.
   
 7. sahe69

  sahe69 Well-Known Member

  10 418
  38
  48
  OK, Lightroomissa tuo onnistuu kyllä helposti mutta Capture Onesta ei ole hajuakaan.