Vs: Raaka jauheliha No tuosta valvonnasta olen samaa mieltä. Lait ovat täysin yhdentekeviä jos ei niitä implementoida, ts. valvota ja rikkeisiin puututa. Mikä onkin enemmän ongelmakohta mm. näissä lihakarja-asioissa kuin lainsäädännön puitteet. Tämä oli täysin oma tulkintasi, jota en itse allekirjoita. Jaa meinaat että vaikkei laadutonta ruokaa tai vaikka huonosti rakennettuja taloja kukaan ostaisi, niin niitä siitä huolimatta valmistettaisiin? Tämän(kin) asian tekeminen politiikaksihan se vasta asian kuntoon hoitamista edistääkin. Asian voi mukavasti jättää poliitikkojen hoidettavaksi (nehän ovat tunnestusti tehokkaita, objektiivisia ja ajavat vilpittömästi kansalaisten etua) ja itse jatkaa toimintaansa niinkuin ennekin
Vs: Raaka jauheliha Onhan kotimainenkin tuotanto halpatuotantoa. Jos tuottaja saa vaikkapa 4e/kg ja ylläpitää elukkaansa pari vuotta ja viimeisen viikon aikana lihan kilohinta vaikka kuusinkertaistuu.... On meillä pahasti pielessä jotain.
Vs: Raaka jauheliha Naudanlihan tuottajahinta on alle 3€/kg minkä teurastamo tilittää tuottajalle. Sianliha maksaa alle 1,8€. Hevosen liha on 0€ - 1,5€/kg väliltä. Nuo hinnat ovat siis kokonaishintoja, jonka tuottaja saa kun eläin on teurastettu. Kauppa sitten myy halvimmat osat jauhelihana ja parhaat paikat fileinä ja paisteina aikalailla eri hinnalla. jk
Vs: Raaka jauheliha Niinpä! Emmätiäkään oikeita hintoja, summittain vaan. Jos yksinkertaisella laskutoimituksella lisätään tukkukauppa katteella 50% ja vähittäiskauppa 75% niin ensin tuo 3e nousee 6e:n ja sitten 15e:n ja tässä ei ole siis vielä teurastamon ja kuljetuksen kustannuksia. Kauppa se on joka kannattaa .....
Vs: Raaka jauheliha Itse ajattelin pikkuhiljaa siirtää lihaostot suoraan tuottajalle. Pk-seudulla/ Itä-Uudellamaalla on hyvää palautetta saanut esim. Hultgård: Laadukkaat lihatuotteet kotiin suoraan tuottajalta!
Vs: Raaka jauheliha Lännen puolella on taas Kosken Ruukki Kiskojoen rannalla. Ja Kosken kartano. http://www.rky.fi/read/asp/r_kohde_det.aspx?KOHDE_ID=899 Koski (ruukki) – Wikipedia Koski - Koskis Tervetuloa - Kosken kartano
Vs: Raaka jauheliha Joo, tuo Kosken voimalaitos on myös ihan puolipittoreski paikka, varsinkin silloin kun vesiputki oli vielä puinen...nyy se o aitto plastiikkka.
Vs: Raaka jauheliha Niin... ehkä sitä voi hiukan halvemmalla myydäkin, jos saa parisataa tonnia verotonta tukea
Vs: Raaka jauheliha Tuossa jauhelihan hinnanmuodostusessa ja sen suhteesta koostumukseen ei ole kyse tuottajalle maksetusta tuesta. Kyse on raaka-aineiden hintojen suhteesta. Jos jauhelihasta pyydetään kympin kilo, nauta maksaa kolme euroa ja hevonen yhden euron, niin joillekin myyjille ja jalostajille saattaa tulla mieleen myydä kolmanneksen halvempaa kolmanneksen hintaista hevosta nautana. Kaikki on voittoa mitä tuolla menetelmällä saa käärittyä kokoon. Simppelimpi esimerkki on paistijauheliha. Jostanin syystä, valitusta paistista asiakkaan silmien alla jauhettuna, se on lihatiskiltä tai lihakaupasta ostettuna kalliimpaa kuin tehtaassa jauhettu ja typpikaasupakattu muovilaatikossa marketin kylmäaltaasta hankittu liha. Tästä esimerkissä nähdään että hintaeroa ei tee maatalousyrittäjän saama tuki. jk
Vs: Raaka jauheliha Monesti sanottu, mutta ostakaa suoraan tuottajalta, menee raha paremmin talteen eikä Keskon tai Sokin taskuun jotka muutenkin myyvät paskalaatuista lihaa joka lähentelee kulkukoiria tms.
Vs: Raaka jauheliha Ostamme ainakin irtikiloina lihat oman tarpeen mukaan. Toimitus ilmainen meille kotiin. Kg hintakin alhaisempi kuin supermarketissa.
Vs: Raaka jauheliha Ompas nauretttava esimerkki;-) Tuottaja saa rahansa lemästä lasketaan se miten tahansa, en nyt jaksaisi googlailla, mutta muistaisin että aikoinaan 8/10 osaa lihatilan tuloista oli tukea. Jotta jos tuottaja saa 10€ kilo, niin 8€ tulee tukena ja se on sitten muutamia prosentteja mitä vaikuttaa se saako 2€ vai 1,89€.
Vs: Raaka jauheliha Kuoletko nauruun? Tuottajan vastuu lihasta ja sen hinnoittelusta loppuu, kun karja-auto poistuu pihasta. Lihan jalostaja saa lihan mainitulla hinnalla. Jalostaja päättää mitä jauhelihaan jauhetaan. Kalliinpaa naudan lihaa vai lähes ilmaista hevosta. Tavara myydään kuitenkin kalliimman taksan mukaan. Paistijauheliha on just samajuttu. Jos roippeita myymällä saadaan sama hinta kuin oikeasta paistista. Saattaa himo iskeä kokeilla menisikö feikki kaupaksi. jk
Vs: Raaka jauheliha No ei tietenkään tuottaja ole vastuussa hinnoitelusta, mutta hinoittelu perustuu tuettuun hintaan. Toinen asia on se mikä lihassa maksaa, miten eri ruhon osat hinoitellaan. Tuottaja saa könttäsumman lehmän painosta, peräsuoli ja sorkat mukaan lukien. [QUOTE> [/QUOTE] Pakatun ja lihatiskiltä myydyn jauhelihan/lihan hinta ero tulee a. säilyvyydestä/hävikki ja b. työstä, on huomattavasti kaliimpaa punnita, pakata ja neuvoa asiakasta lihatiskillä, kuin nostella koneella pakattuja valmiita pakkauksia hyllyyn.
Vs: Raaka jauheliha Kyllä jos paistijauhelihasta puhutaan niin hintaero taitaa tulla pääsääntöisesti siitä että toisessa paistijauhelihassa on paistia ja toisessa juurikaan ei.
Vs: Raaka jauheliha Vaikka olenkin melko sopeutuva ja minulta taipuu niin merketruoan osto kuin tilata suoraan ostokin, niin pitää kyllä sanoa, että ostin ensimmäisen ja viimeisen kerran näistä toisen kauppaketjun omaa tuotemerkkiä olevaa lihaa. Minä ostan lihan isossa koossa eli ulkofileenä, paisteina ....... kyseinen "possun" ulkofile meni kokonaisuudessaan koiranruoaksi - maistui ihan hirveälle. Tuossa tämänviikkoisella automatkalla, "liikenneaseman" ravintolassa seisovan pöydän antimia "nautittuamme" mietin kyllä, että jos pikkuhiljaa kaikki tottuvat tällaiseen ruokaan, jonka maku on melkoisen kaukana siitä, mitä se vanhaan malliin tuotettuna on. : lapset ei ainakaan huomanneet mitään omituista -ovat ilmeisesti niin tottuneita koulu- ja päiväkoti- suurkeittiöeineksiin (enkä minäkään voi siinä huonotapaisesti käydä ääneen moittimaan ruokaa, pitää heidän edelleen syödä sitä mitä tarjolla on)