Terve, voi olla vähän kaukaa haettua koko tämä juttu, mutta naimisiin menevän kaverini puolesta haen tältä foorumilta vastausta yhteen kysymykseen. Kaveri sanoi, että Porvoossa on joku puu, jonka juurella / luona on otettu helvetin paljon hääparikuvia. Hän haluaisi käydä katsomassa puuta, muttei tiedä missäpäin Porvoota puu on. Kuulemma kaikki, jotka menee Porvoossa naimisiin, ottavat kuvansa juuri tuon puun juurella. Tähän hätään ei ole olemassa edes esimerkkikuvaa, mutta jos joku tämän perusteella osaa auttaa, niin kiitosta satelee.
Sain tällaisen viestin kun tiedustelin asiaa.. "..tarkoittanee varmasti Porvoon Linnanmäen vanhaa petäjää jonka juuristo on osittain maanpinnan yläpuolella.." Sanooko mitään?
Ei sano mulle mitään, mutta välitän viestiä eteenpäin. Eli yks kaveri on menossa käymään naimisissa ja hän sitä kyseli. Kitoos !
Taitaa olla Suomen kuuluisin puu. Jokainen aikuisikäinen on tuon puun nähnyt. Jollei muuten, niin markka-ajan 10,20 ja 50 pennin kolikoissa.
Kolikkopuu on mielestäni eri paikassa, nääs muistan nähneeni sen Taivalkoskella. Kaatui muuten niihin aikoihin kun siirryttiin euroon.
Nyt kun alettiin muistelemaan, niin mikäs se Helsinkin pitkänmatkan linja-autoaseman luona ollut puu oli? Se jonka myrsky kaatoi muutama vuosi sitten.
kaveri taitaa olla jo kohta naimisissa kun menee näin kauan.. Suora soitto Porvoon kaupungille ei varmaan olisi huono idea?
Ei se Taivalkosken petäjä ollut rahapuun näköinen, jossakin määrin ehkä, muuta en usko että se rahapuun mallina olisi ollut. Semmoistahan jotkut kumminkin väittivät...
se linnanmäen vanhan petäjä on siis se puu joka mm albert edelfelt maalasi -- tai niin me ex-porvoolaiset ajattelemme. edelfeltin taulussa taustalla näkyy kirkko ja vanha kaupunki. (edelfeltin luonnos puusta; http://www.fng.fi/fng/pic/huge/art/collecti/14/F0114500.jpg -- en löytänyt kuvaa netistä nopeasti haettuna) mutta vaikka olenkin ex-borgå-bisi ja monet tutut ovat siellä menneet naimisiin, en ole vielä nähnyt hääkuvaa jossa olisi puut... foto lindell borgåssa kuvaa usein kuvansa joen helsinki-puolella niin että vanha kaupunki näkyy kauniisti taustalla. toki nyt kun joku pisti kirkon katon tuleen en tiedä kuinka hyvä kuva vanhasta kaupungista saa ...
Tällainen on suomen pankin rahamuseon vastaus kysymykseen: "Hei, Kiitos mielenkiintoisesta kysymyksestä. Tätä kysytään hyvin usein ja monelta suomalaiselta paikkakunnalta ollaan "löydetty" rahapuun esikuva. Mistään lähteistä ei ole löytynyt viittauksia siihen, että kolikoiden muotoilija eli Rahapajan silloinen johtaja P. U. Helle olisi käyttänyt todellista puuta mallina. Puun mittasuhteet ja muoto muutenkin antavat ymmärtää, että kyseessä on taiteilijan mielikuvituksen tulos. Puun muoto noudattelee kansallisromanttista tyyliä ja on sellaisena varsin tyylitelty. Toisin sanoen puulle ei ole olemassa mallia tahi esikuvaa."
Vs: Puu Porvoossa ? Apua ! kröhöm. (henkisenä) porvoolaisena on lisättävä aiheeseen kuriositeetti: albert edefelt lisäksi käytti tätä samaa männynjuurakkoa tehdessään kansikuvituksen i.k. inhan teokseen FINLAND I BILDER – SUOMI KUVISSA. http://www.rahasto.kansalliskirjasto.fi/pelastakirja/kohteet_pics/pk_kohde209_i.jpg ja siellä se honka edelleen humisee, linnamäen huipulla. vaikkei sen juurella mitään hääkuvia ole perinteisesti otettukaan, on mäeltä hyvät näkymät yli wanhan porvoon. ranta-aittakuvat on niin kulutettu juttu, että erikoisuutta tavoittelevat hääparit voisivat kavuta sen jyrkän mäen ja tulla tallennetuksi inho-realistisesti; valkoinen hääpuku ruskean pölyn peitossa ja taustalla tulipalon runtelema kirkko.