Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Pringlespurkin kansi, Valkotasapaino ja henkinen tasapaino.

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana matti, 15 Huhtikuu 2005.

  Nyt perustelkaa, miksi ihmeessä valkotasapaino pitäisi mitata tuon sipsitötterön harmaasta kannesta? Eikö kameralle ole tarkoitus kertoa, että "TÄMÄ ON VALKOINEN" ???

  Ei se kansi ole valkoinen, silmällä katsottuna se on harmaa, tai riippuu, mitä vasten sitä pitää. Mutta ei valkoinen ei!
   
 1. Kokeile niin tiedät.
  Toimii kuin junan vessa.
   
 2. JPu

  JPu Well-Known Member

  5 015
  42
  48
  Re: Pringlespurkin kansi, Valkotasapaino ja henkinen tasapai

  Ei ole valkoinen ei, mutta valkotasapainon sillä saa mitattua paikalleen, koska siinä ei ole pahemmin muitakaan värejä, ei punaista, ei sinistä, ekä vihreää. Kun tuolla säätää tähdäten siihen vallitsevaan valoon muuttuu Pringleskansi vallitsevan valon vaikutuksesta vallitsevan valon väriseksi, johon kameran valkotasapaino nollataan, jolloin valkoinen näyttää siten valkoiselta kuvassa.

  Eli kannen tarkoitus on juuri värittömyys ja värilliseen valon mukaan reagoiminen. (siis läpäisee valoa väreineen ja tasoittaa sumeana värisävyn mitattavaksi keskiarvosuureeksi)
   
 3. Kiitos!

  Tuo kelpaa perusteluksi.. onpa hyvä tietää.

  Itse kuvailen edelleen pokkarilla, joka tosin edustaa kompaktien parhaimmistoa. Mutta vähitellen alkaa huomaamaan sellaisia asioita, joita ei aikaisemmin "nähnyt". Esimerkiksi juuri valkotasapainon olen säätänyt aina photoshopilla jälkeenpäin ja viimeaikoina alkanut miettimään, että miksi ihmeessä kuvan laatu huononee niin pirusti.

  Johtunee JPG-pakkauksesta, kuvia ei voi tallentaa tiffeiksi eikä raweiksi (edelliseen KM dimage Z2 malliin tosin on raw-tuki firmispäivitys olemassa!). Mutta valkotasapainon pystyy kuitenkin käsin säätämään, joten nyt kun tiedän pringles purkin kannen toimintaperiaatteen, niin kuvieni laatu toivottavasti paranee. Kiitos

  Oksan Matti (Maksan Otti)