Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Presidenttipelistä

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana keegan, 2 Joulukuu 2023.

 1. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  22 702
  3 234
  113
  Niinpä...

  Aikoinaan toimittaja Ilkka Kylävaarasta sanottiin, että hänen journalistinen linjansa oli möläyttäminen. Sehän kyllä piti paikkansa, mutta oli tavallaan vain hauskaa kaiken ryppyotsaisuuden keskellä.

  Nyt meillä sitten on jopa presidenttinä tämä mölli, jonka ulkopoliittinen linja tullee olemaan möläyttäminen. Minkäänlaista harkintaa tai tolkkua lausunnoissa lienee turha haaveilla.

  Esimakua saatiin jo ennen virkaan astumista, kun ko. torvelo lausui näkemyksiään ydinaseista, ja sanoi kannattavansa Naton aseille kauttakulkulupaa Suomen alueelle. Ilmeisesti hän ei ole koskaan sattunut katsomaan karttaa.... Mihin ihmeeseen Suomen kautta voisi kuljettaa jotain lännestä päin? Norjahan ei tule kyseeseen, koska ei huoli ydinaseita maaperälleen, eikä sinne kait Suomen kautta olisikaan kätevä kulkea, joskin mahdollista.

  No, naapuri tietysti ottaa ilon irti tuostakin ko. tumpelon möläytyksestä. Saas nähdä, mitä harmia hän vielä saakaan aikaan kahjoilla töksäytyksillään. Mahdollisuuksia kun on, ja kuusi vuotta harmillisen pitkä aika.

  Screenshot 2024-03-02 at 13.46.59.png
   
 2. Est

  Est Well-Known Member

  17 120
  1 827
  113
  Pelotetta vastaan on syytäkin olla pelote.
  Loogista?
  Yleensäkin uhkaavaan ja väkivaltaiseen öykkäriin tepsii vain suorasukainen linja: Jos lyöt saat enemmän ja kovemmin takaisin.

  Venäjän nykypropagandan liioitteluihin ja valheisiin ei kannata suhtautua asiallisina asioina. Se on tarkoitushakuista ja läpinäkyvää kieroilua.
   
 3. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  3 168
  661
  113
  No, jos asiat oikein huonoiksi menevät, niin voisivathan ne ydinohjukset ym. ”kautta kulkea” vaikkapa Suomen ilmatilan kautta tuonne itänaapuriin.

  Kiva, että Sakke saa uudesta presidentistä uutta seurattavaa, kun siitä Olkiluodon ydinvoimalastakaan ei enää oikein riitä jutun juurta. ;)
   
 4. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  4 208
  357
  83
  Paraskin paasaaja. Nyt sinä möläytit Norjan suhteen.
   
 5. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  22 702
  3 234
  113
  Kuis? Ymmärtääkseni Norja on kieltänyt ydinaseet alueellaan. Onko tilanne muuttunut?
   
  Viimeksi muokattu: 2 Maaliskuu 2024
 6. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  4 208
  357
  83
  Siinä missä mikään muukaan pohjoismaa, Norja ei ole allekirjoittanut ydinaseet kieltävää sopimusta. Norja ei toki salli ydinaseiden säilyttämistä maaperällään. Ydinaseiden säilyttämistä ei olla sallimassa Suomessakaan.

  Sinulla on nyt vaan jäänyt levy päälle presidentinvaalikampanjoinnista. Toivottavasti tästä päästään yli yleisestikin. On paljon konkreettisimpiakin asioita, joista uutta presidenttiä voi haastaa.
   
  Jari_S tykkää tästä.
 7. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  22 702
  3 234
  113
  Taisit siirtyä saivartelun puolelle. Norjan ja USAn tukikohtia koskevissa sopimuksissa on kielletty mm. ydinaseiden tuonti Norjan maaperälle. Julkinen tieto, jonka totemista on aika vaikea pitää "möläyttämisenä". Stubbin kohkaaminen on hiukan eri juttu, ja hiukan eri tasollakin.

  Juu, sikäli tilanne on uusi, että totaalityperystä ei itsenäisyyden aikana ole aiemmin presidenttinä ollut. (Halonen ehkä jonkun mielestä, mutta hänen naiviutensa taisi rajoittua suhteisiin itänaapurin kanssa.)

  Stubbia on aiemmin on testattu pääministerinä, valtiovarainministerinä ja kokoomuksen puheenjohtajana. Jokainen kerta epäonnistui raskaasti. Ei ole mitään perusteita odottaa, että hän nyt neljännessä johtopestissä onnistuisi, kun kaikki aiemmat kerrat ovat päätyneet katastrofiin.
   
 8. Kona

  Kona Well-Known Member

  1 214
  1 128
  113
  Antaa nyt Alexanderin ottaa tehtävä haltuun ja alkaa hoitaa suhteita, siinä hän on parhaimmillaan ilman muuta. Presidentin täysin itsenäiset valtaoikeudet ovat kuitenkin aika rajalliset.
   
 9. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  22 702
  3 234
  113
  No, joka tapauksessa hänen toivoisi kunnioittavan hämäläistä kansanviisautta: "Mitä vähemmän tyhmä puhuu ja hampaaton nauraa, sen parempi hänelle itselleen."
   
 10. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  4 208
  357
  83
  Saivartele vaan itseksesi. Norjan liittymäsopimukessa Natoon ei mainittu ydinaseita ollenkaan. Myöhemmin on lisätty Norjan tuki Naton ydinasepelotteelle. Samasta tuesta oli kyse myös meidän presidentinvaalikampanjassa. Asiaa ei oikeastaan pidä yllä enää kuin sinä ja Venäjän media.
   
 11. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  12 309
  6 039
  113
  Eiköhän Alexilla ole suht pätevää porukkaa ympärillään, enkä minä häntä nyt mitenkään tyhmänä pitäisi.
   
 12. niffe

  niffe Well-Known Member

  13 256
  515
  113
  Lapsellinen huomautus kansanedustajalta kertoo siitä, miten poliitikkojen profiilit ovat muuttuneet.
   
 13. Est

  Est Well-Known Member

  17 120
  1 827
  113
  Äsh... "Lapsellisia huomautuksia" kuten muutakin huonoa läppää & pöljää huumoria on ollut kaikissa piireissä aina.
  Nykyään saa vain helpommin isoa huomiota kun "some" yms.
  Liioittelu, teennäinen kauhistelu ja alituinen loukkaantuminen ovat kyllä mahtinousussa. Yhä.
  Mainitut "politiikkojen profiilitkin" saattavat toki muuttua mutta dorgien prosentuaalinen määrä lienee melko sama - vähintään antiikista nykypäivään? Enemmän toki, viime vuosikymmeninä, mm. kaikenlaisia viihdepellejä ja muita pinnallisuuksia kansanedustajina (ja jopa ministereinä). Sellaisiakin, joilla ei pitäisi olla niihin touhuihin mitään asiaa.
   
 14. Seppo R

  Seppo R Well-Known Member

  2 981
  1 882
  113
  Mikäli minulta kysyttäisiin, niin jokaiseen varuskuntaan Suomessa ydinase. Toimii sen jälkeen peloite joka suuntaan.Se on lisäksi maailman demokraattisin ase. Kohtelee kaikkia samalla tavalla. Tavanomaisilla aseilla käytävät selkaukset kohtelevat huonosti vain asepukuun pukeutuneita siviilejä.
   
 15. jussikn

  jussikn Well-Known Member

  737
  1 424
  93
  Kun Suomen presidenttipeli on nyt ratkennut niin kannattaisiko alkaa arvuuttelemaaan kenestä tulee naapurimaamme presidentti?
   
 16. Est

  Est Well-Known Member

  17 120
  1 827
  113
  Suomi vois kehittää oman "Perkele -luokan" ydinaseen.
  Mutta ei varuskuntiin kannata sijoittaa vaan liikuteltaviin alustoihin.
  Taktisesti dynaamisia ja vaikeasti paikannettavia. Muutama sata kpl. - aluksi.

  Lisäksi ~ miljoona kpl - erilaisia versiota - droneista. Pienistä isoihin ja siltä väliltä. Tiedusteluun ja tuhoamiseen.
  Muutama sukellusvenekin. Miehittämättömiä ja miehitettyjä. Matalaan vesistöömme soveliaita.

  Kaikkeen tuohonkin jo tietotaitoa ja lisää nopeasti kehittäisimme.
  Pieni ei saa olla nynny!
  -------

  Ja "naapurin presidentiksi" taidetaan "valita" putte... valitettavasti.
   
  Viimeksi muokattu: 2 Maaliskuu 2024
 17. jussikn

  jussikn Well-Known Member

  737
  1 424
  93
  Voihan olla, että joku vastaehdokas on vahingossa jäänyt henkiin
   
 18. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  4 208
  357
  83
 19. Flying Spur

  Flying Spur Member

  140
  10
  18
  Sinullehan varmaan Pekka Haavisto, Jutta Urpilainen, tai jopa punikkien punikki Li Andersson olisivat olleet Stubbia mieluisampia vaihtoehtoja.
  Onneksi yksikään noista hörhöistä ei tullut valituksi. Hörhö nimitys on täysin asiallista kielt, koska itsekin nomittelet Presidentti Stubbia mölliksi.
   
 20. Flying Spur

  Flying Spur Member

  140
  10
  18
  Vaikka ryssien osaaminen yleisellä tasolla on heikkoa, niin oman kansan keskuudessa olevien toisinajattelijoiden ja vallanpitäjien kannalta epämieluisan väestön eliminoiminen siellä on aina osattu erittäin hyvin.