Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Posti uudistuu ja yllättää

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana canonmk4, 1 Helmikuu 2020.

 1. canonmk4

  canonmk4 Member

  245
  23
  18
  Eilen 31.1.2020 alkaen posti laskuttaa tullattavista lähetyksistä, eli ottaa käyttöön yli 22 euron arvoisen tavaralähetyksen EU ulkopuolisista maista (Kiina) ym, käsittely maksun 2,90e, vaikka tekisit itse tulliselvityksen Tullille ja maksun, tietysti sen saa postin kautta tehtyä mutta ottavat siitä huomattavan korvauksen alle 10euroa,´´on paskapuhetta´´ tietysti ne seuraavat muita pohjoismaita niin kuin muutkin hallitsevat tahot tässä maassa tekevät´viisasta´, ja vuosi 2021 maksat ALV+ käsittelymaksun vaikka eurosta, siis EU ulkopuolelta, ostettaessa, toinen juttu tilasin Saksasta kakkulan 17.11.19 DHL toimitti sen Suomeen muutamassa päivässä,posti kumminkin sekosi siihen, oli Postilakko enkä saanut saapumis-ilmoitusta, yritin olla postiin yhteydessä monta kertaa ei vastaillut, lähettivät takaisin Ebay myyjälle Saksaan, postin piti hoitaa paketti takaisin, ei kuulunut heille?? sain yhteyden myyjään, lupasi lähettää takaisin kulut+ lähetys 27e, odotan pakettia, seurantakoodin mukaan jo suomessa yli 50% mahdollisuus saada se
   
  Viimeksi muokattu: 1 Helmikuu 2020
  niffe tykkää tästä.
 2. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 536
  431
  83
  Kantsii seurata aina pakettia. Nuo DHL koodit, kuten muutkin usein, toimivat paitsi lähtöfirman sivuilla myös postin seurannassa. Postilla on myös numero jossa aina on hyvin selvitetty paketin tilanne ja sijainti kun ongelmaa näkyy seurannassa. Lakon aikana kai ruuhkaantui mutta pointtini on että saapumisilmoitusta ei kannata jäädä passiivisesti odottamaan ikinä vaan seurata kulkua itse.
   
 3. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 536
  431
  83
  Vai tuommoisen 2,90 ne nyt asettivat. Kiitos tiedosta.

  Tuo pienimpienkin yksityisten ei-EU maahantuontien ALV-vapauden poistuminen on ollut jonkin aikaa huhuissa, mutta onkohan se todella jo varmaksi ilmoitettu ja päätetty?
   
 4. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 536
  431
  83
  Miten Posti tuollaisen 2,90€ käsittelymaksun perii? Mikä sen peruste on? Löytyykö viitettä tähän sanomaasi?

  Tullaa pakettisi netissä - Tulli
   
 5. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 536
  431
  83
 6. Johannes

  Johannes Well-Known Member

  1 647
  71
  48
  Kannattaa siis maksaa tulli ja vero tilauksen yhteydessä, jos mahdollista.
   
 7. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 536
  431
  83
 8. canonmk4

  canonmk4 Member

  245
  23
  18
  jep,jep, ei tässä olla pappia ekaa kertaa kyydissä, posti ilmoitti, yli 25 lähetyksen seuranta tapahtumaa, esim: lähetys on viivästynyt sen toimitusta täytyy selvittää tarkemmin, täytä oheinen nopeutuslomake, täytin sen, ei vaikutusta, sitten ilmoitus PAU lakon takia ei ykstyis henkilöiden pakettien selvittelyä ja kiirehtemistä ole? niin, jos et saa saapumisilmoitusta, niin mistäs noudat, yhteyden ottoa, puhelimella, ja sähköisesti ei ollut, seurasit vaan koodilla mitä seuraavaksi tapahtuu, 14.12.19 lähetystä ei noudettu, palautus lähettäjälle, mistä olisit noutanut???22.1.20 paketti saapui lähettäjälle Saksaan, nyt postin asiakaspalvelia oli yhteydessä ja oli pahoillaan että lähetysilmoitusta noudosta ei ollut toimitettu minulle, kiitos, samalla kirjoitti että posti ei hoida ulkomailla tapahtuvaa toimintaa vaan asiakas hoitaa reklamaation, aplodeja eric Klaptonille, klap klap klap, niin hesarissa oli tänään maininta tästä postin uudistuksesta, ja postin sivuilta löysin sen myös, jos postille antaa valtuudet tullata puolestasi maksu on 50e luokkaa, kohtuullista, eikö vain, ei tästä 2,90e maksusta voi laistaa, vaikka teet mitä.
   
  niffe tykkää tästä.
 9. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 536
  431
  83
  Harmin paikka.

  Miten Saksasta voi joutua tulliin?

  ed. Eiku ei mitään, anteeksi, vaihdat aihetta kesken virkkeen! :p Mutta siis nimenomaan 2 euroa pystyy säästämään Postin ohjein. Viesti #8.
   
  Viimeksi muokattu: 1 Helmikuu 2020
 10. canonmk4

  canonmk4 Member

  245
  23
  18
  tere, tuossa punaisessa paperissa on teksti`posti hoitaa tullauksen puolestasi, varmaan mielellään tekevät sen, katso postin lisäpalvelu ja palvelumaksut sopimushinnasto 1.1.19. tullaus ja huolintapalvelut, tuonti tullaus perusmaksu 5 nimikettä 47,29e ja on muitakin pieniä maksuja, että silleen.
   
 11. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 536
  431
  83
  Ihan tuttua ollut tuo. Kukapa sellaista valitsisi kun on voinut verkossa itse tullata. Ja voi edelleen tästä eteenpäin, etukäteen tehtynä 0,9€ hintaan 2,90 sijaan. Jos oikein ymmärsin.
   
 12. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 536
  431
  83
  Tuo onkin jännä taktiiikka, jonka ajatus lie saada poimittua lähetysvirrasta jo tulliselvitetyt tapaukset. Melkoisen mahdoton on kyllä se savotta ylipäätään, jossa arvioivat lähetyksen ja onko päälle merkitty sisältö ja arvo uskottava jms.
   
 13. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 536
  431
  83
  (Laita se koodi Postin seurantaan. DHL:n seuranta päättynee nimittäin rajalle. Tsänssit kohenee =) Sorry oli pakko mut nyt ei ole lakko.)

  Muuten sinä kai olisit voinut pyytää myyjältä kaiken maksamasi takaisin ja kellään ei olisi siihen mitään vastaansanomista ebaynkin sääntöjen mukaan ja uusi lähettäminen oli vapaaehtoinen valintasi? Näin siis reklamaation kannalta uskoisin myös Postin asian näkevän. Mutta voihan sitä yrittää, mitä suostuvat korvaamaan sähläyksestään. Tiedä vaikka 27€, jos seurantakaan ei päivittynyt.

  Vai oliko yksityishenkilö myyjänä eikä palautusoikeuttakaan ollut merkitty?

  Ebayssa ostaja on kunkun asemassa. Varsinkin jos on maksanut paypalissa.


  -----------------------------------

  ed. Postin lakko – tietoa kuluttajille
   
  Viimeksi muokattu: 1 Helmikuu 2020
 14. canonmk4

  canonmk4 Member

  245
  23
  18
  kyllä se DHL toimittaa paketin myös kotiovellesi, riippuu myyjästä minkälaisen ja arvoisen kuljetuksen ostaa, sama se on postillakin, kyllä tässä on seurattu postiakin seurantakoodilla, vaikka ei se mitään hyödyttänyt lakon ja jälkisession vuoksi, jos et saa yhteyttä niin et saa vastaustakaan palvelusta puhumattakaan, ebayn rahojen palautus takuu 30p. jos jotain tilaat niin haluat sen, etkä vain rahoja takaisin miinus kuljetuskustannukset, kyllä myyjä viestitti että olisi maksanut rahat takaisin miinus kulut, kyllä posti korvaa jotain? enkä tiedä heidän poliittisesta näkemyksestä mitä ne voisivat tapauksesta tulkita, Ebaysta en tiedä myykö ne mitään, vain kirjautuneet jäsenet myy, amatzon eri juttu, niin en ole kirjautunut pay pallin, sama rahojen palautus takuu on kaikilla ostajilla, kuule Mirro annetaan mahdollisuus muillekin kommentoida asiaa, omalta osaltaan jos on postista sanomista, TERE