Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

pitkäaikaisia kuvausprojektejanne?

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana Vita, 20 Huhtikuu 2005.

  tuossa eräässä toisessa ketjussa joku mainitsi "vuodenaikasarjan", eli samasta paikasta eri vuodenaikoihin otettuja kuvia. lisäksi viime vuoden fotofinlandiassa oli yhtenä teoksena kuvapäiväkirja, jossa oli kymmeniä kuvia. tietyn teeman kuvaaminen lienee myös pitempiaikainen projekti (joku heitti irkissä puhelinkopit, kun ne luultavasti kohta häipyvät katukuvasta). onko kellään mitään vastaavaa, pitkäaikaista kuvausprojektia, tai oletteko joskus tehneet?

  itse aloitin joskus blogin, johon oli tarkoitus lisätä yksi kuva per päivä.. jaksoin sitä pari viikkoa, sitten unohtui. oskun pentuaika oli yhdenlainen projekti, kun tahtoi niitä kuvia mistä näki pojan kasvamisen ja oppimisen.. en oikein tässä onnistunut, mutta ehkä sitten seuraavan kanssa tiedostetummin..

  en nyt puhu siis viikonpituisista, vaikka lomamatkoista, vaan useammista viikoista, kuukausista, jopa vuosista.
   
 1. emerik

  emerik Active Member

  5 807
  10
  38
  Eipä ole ollut, tietysti ihan ideaa olisi. Joku paikallisen torista ottaa säännöllisesti joku kuva suurin piirtein samasta paikasta, miten paikka muuttuu kevään, kesän ja syksyn tullessa jne. Tai vastaavaa. Ehkä joku kanta räkälä olisi myös vastaava? Tosin varmaan aika samat hemmot siellä on aina? No jaa-a.
   
 2. YpyCL9V

  YpyCL9V Member

  545
  1
  18
  Arkielämän ja läheisten ihmisten dokumentointi on tuollainen läpi elämän kestävä projekti.
   
 3. No pari olen tuollaista vuodenaikasarjaa tehnyt. Syntymäkotini järvestä sekä läheisestä koskesta.

  Sitten toinen pitkäaikainen projekti on poikani 20 vuotislahja =) Eli sen lahjan suunnittelu on aloitettu jo ennen syntymää... Sitten kun poju täyttää 20 vee niin annan hänelle albumin josta näkee kuinka hän on kasvanut ja missä ympäristössä. Olen myös pyrkinyt kuvaamaan "ensi kertaa" asioita. Eli kun on ensimmäisen kerran mennyt uimaan, syönyt jäätelöö jne jne. Tämä projekti jatkuu vielä 18 vuotta... saas nähä mikä on sitten lopputulos. Itse albumia on toki ruvettu jo tekemään. Eihän nuita tarinoita muista enää pitkän ajan kuluttua.

  Yks projekti oli kuvata kilpa-auton rakentaminen vaihe vaiheelta alusta loppuun. Siihen kului pari viikkoa.
   
 4. tuulis

  tuulis

  88
  0
  0
  lapset. Vielä kun saisi kuvat järjestykseen ja jotain tekstiä mukaan.
   
 5. Mulla itää ajatus käydä kuvaamassa niitä samoja juttuja, joista silloin 25 vuotta sitten sain siedettäviä kuvia. Voisi saada ajan kuluttavan vaikutuksen näkymään jo.
   
 6. On tullut kuvattua Tampereen läntisen ohitustien rakentamista, kun tuo juupelin "lentokenttätyömaa" näkyy tuosta parvekkeelta kuin tarjottimella!
  Aloittelin kuvaamisen tossa joulukuussa, onhan niitä muutamia kuvia tullut.
  Täytyis saada jokinmoinen kuvakavalkaadi tai ainakin jonkinmoinen aikajana kuvista sitä myöden kun se valmistuu. Saa nähdä onnistuuko se mitenkään. Kuvausprojektina muutama vuosi.
   
 7. simos

  simos Ylläpidon jäsen

  8 593
  380
  83
  Muutama sisäpiha etelähelsingissä tullu kuvattua viimeisen 15-v aikana. Kait sitä voi jo kutsua pitkäaikaiseksi projektiksi... ja se jatkuu edelleen.