Vs: Pinhole/neulanreikä kuvausta digikameralla. Mites palkilla, pidetäänkö palje täysin kasassa vai avataanko sitä hieman? Ymmärtäisin, että kaveri tarkoitti jotain hyvin lyhyen vetämän paljetta tai kuten minä alussa mainitsin jonkinnäköistä kahden sisäkkäisen lyhyen putken liukusäätöä. Pelkän runkotulpan rei'ittäminen muodostaa tilanteen jossa on käytössä hyvin lyhyt polttoväli (josta kaverikin mainitsee), ja siis valonsäteet tulevat reunoille hyvin jyrkässä kulmassa. Polttovälin pidentäminen muuttaisi valon tulokulmaa kennoille otollisemmaksi. Yksi juttu on myös minulle täysi arvoitus, miten tarkennus ja polttovälimuutos toimivat pinholessa? Ajattelen tässä tilannetta joka tapahtuu makrokuvauksessa, eli tarkennettaessa myös polttoväli muuttuu, enemmän tai vähemmän, riippuen millainen objektiivin tarkennus on, perustuuko se sisäiseen tarkennukseen vai vain vetämän muuttamiseen. Pinholen kyseessä ollen ainoa muutos tapahtuu vetämää muuttamalla.
Vs: Pinhole/neulanreikä kuvausta digikameralla. Jos sisällä otat kuvan perusherkkyydellä ja pienillä aukolla, niin valotusaika on helposti luokkaa sekunteja. Heilutat kameraa sitten kuvatessasi, niin aivan blurria se on. Ulkona on tietysti simppeliä suunnata kamera ylös ja kuvata taivasta.
Vs: Pinhole/neulanreikä kuvausta digikameralla. Neulanreikäkameralla ei tarkenneta vaan siinä vetämän muutos tarkoittaa polttovälin muutosta. edit. Ja johan sekin on sanottu, että optimaalinen reikä riippuu kuvakulmastakin. Tai ei ihan näillä sanoilla, mutta kuitenkin. Polttovälistä ja formaatin koosta.
Vs: Pinhole/neulanreikä kuvausta digikameralla. Ei siitä nyt niin hirveää lajista tule. Heittäisin lonkalta, että vähän laajempi kuin normaaliobjektiivi, on minun simppeli runkotulppa-neulanreikä.
Vs: Pinhole/neulanreikä kuvausta digikameralla. http://www.diyphotography.net/25-pinholes-camera-creates-awesomely-psychedelic-photographs
Vs: Pinhole/neulanreikä kuvausta digikameralla. Sony E taitaa olla poikkeus suhteessa APS-kennokokoonsa, ja toinen varmaan Leica M. En osaa sanoa kumpi on suhteessa lyhyempi. Flange focal distance - Wikipedia -------------------- Taulukko tuolla. En oikein hoksaa mitä värit siinä merkitsevät. Varastin kuvan liitteeksikin. (Skink Pinhole)
Vs: Pinhole/neulanreikä kuvausta digikameralla. Yksi asia mikä lie merkityksellinen sekin, eli aukon koon ja levyn paksuuden suhde. Runkotulppa lie helkkaristi liian paksu, eli siihen isompi reikä ja päälle vaikka aluminiteippi johos se reikä ja sitten ruiskaus mustaa mattamaalia, voisi olla parempi lopputulos kuin vain pelkkä reikä millin paksuiseen runkotulppaan?
Vs: Pinhole/neulanreikä kuvausta digikameralla. Isoon kameraan tuli hyvä helpolla jugurttipurkin kanteen. Pieneen voisi(n) kokeilla ihan ohuempaa foliota. edit. Reiän teossa pitää huomioida kuinka se folion materiaali, joka taipuu pois siitä, muotoutuu. Maalit on hankalia kun ne tukkii reiän.
Vs: Pinhole/neulanreikä kuvausta digikameralla. Kuten varmaan huomasit linkistäsi, se varsinainen neulanreikä on tehty metallilevyyn.
Vs: Pinhole/neulanreikä kuvausta digikameralla. Nikonin rungossa polttoväli on runkopaksuus eli 46,5 mm. Tuossa runkotulppa pinholessa (jossa on siis isompi reikä keskellä ja siinä 0,17 mm paksu levy) on 0.27 mm:n reikä = f/172. Kuten kirjoitin kuvakulma vastaa suunnilleen 28-24 -millisen laajiksen kuvakulmaa kinorungossa. Ei vääristymiä. Ihan siistiä jälkeä, mutta ei myötävalossa kummoistakaan särmää. Täytyy käyttää luovuutta...
Vs: Pinhole/neulanreikä kuvausta digikameralla. Tiedän, mutta kun puhutaan itse kunkin pikakokeista, niin useimpa se reikä (kai) porataan vain suoraan tulppaan. Noita metallisia levyjä myydänkin aika tarkoilla rei'illä joissa ei ole jäysteitä, ja mustauskin on kai jonkin näköinen etsausprosessi, ei siis maalia. Aluminifolioon reiän tekeminen ei myöskään ole kovin helppo juttu, sillä juurikin neulalla tehtynä reiän kohdalle muodostuu pieni kaulus, materiaalia pitäisi siis saada mieluummin pois. Tähän tulee kuvaan mukaan ne pienoisporat, korkeat kierrokset ja tarkka poranohjaus tai sitten toooodella vakaat kädet. Nuo myynnissä olevat levyt on kai laserleikattuja?
Vs: Pinhole/neulanreikä kuvausta digikameralla. Miten tuo on mahdollista kuin että neulanreikälevy on upotettu runkotulppaan? Vaan eikö peili satu siihen sitten. ???
Vs: Pinhole/neulanreikä kuvausta digikameralla. Nyt teet asioista enemmänkin vaikeita kuin ne voivat mitenkään olla. Neulan kärjellä ja hoksottimilla saa oikein täydellisen reiän folioon. Neulaa pitää liikkuttaa moneen suuntaan ja olla tarkkana. Ei kai kukaan nyt tulppaan reikää tee ainakaan tosissaan. Tokihan sillä kuvan voi ottaa ja sitten vasta alkaa valmistaa parempaa reikää. Mutta kuten nähty linkeistäkin, edes valmiit reiät eivät tuota kovin mairittelevaa kuvaa pikkukokoon.... edit. Jaa niin muistui mieleen neuvo reiän tekemisestä folioon. Siinä folio laitettiin joittenkin levyjen väliin ja läpi painettiin neulalla. (Siis tietenkin vain neulan kärjellä, jotta sattuisi sopiva koko.) Tämä ihan noitten folion taitosten muotoutumisen takia. Itse sain kyllä täydellisen ilman tätä tekniikkaa, mutta kyllähän minä sitä tarkkaan viimeistelin eri lailla "kaulimalla" ja uudestaan neulaa reiässä pyörittämällä.
Vs: Pinhole/neulanreikä kuvausta digikameralla. Tuo ei kuulosta oikealta, reiän pitänee olla pyöreä. Sen sijaan neulan pyörittäminen voisi olla hyväksi.
Vs: Pinhole/neulanreikä kuvausta digikameralla. No pyöreä tietenkin. ;D Suuntia on muitakin kuin ajattelemasi jos siitä jonkin muun kuin pyöreän saat. Mieti millä lailla liikutat kun haluat taittaa läpi tulleet riekaleet folion suuntaisemmiksi eli samaa tasoa kohden.
Vs: Pinhole/neulanreikä kuvausta digikameralla. reikää voi tarkastella suurennuskoneella tai vaikkapa taskulampulla.Ei ole rakettitiedettä.Karhu tölkkiin olen tehny.
Vs: Pinhole/neulanreikä kuvausta digikameralla. Runkotulppaan kun poraa reiän, niin siinä on reikä. Kuka kuvittelee, että se on kuvaukseen sopiva neulanreikä? Itse olen tehnyt neulanreiän viilipurkin kannesta. Ensin hinkataan lusikanpohjalla rypylät pois, sitten neulalla pyörittämällä (Kovaa puuta tms. vasten) kevyesti minimaalinen reikä. Mennään vastakkaiselle puolelle ja hiotaaan mahdollisimman hienolla hiomapaperilla "kraateri" pois. Pyöritellään neulalla reikää isontaen tuolta "kraateripuolelta" ja sitten toiselta puolelta jne... , kunnes reikä on sopivan kokoinen. Kun reikä on sopiva, niin asetetaan se siihen poratun runkotulpan keskelle liimaten tai vaikka teipaten. Nikoniin polttoväliksi tulee noin 40 mm, hieman päälle. Ei siis mikään hirmu laajis, kropilla ei edes vähänkään. Näin, jos tuo reikä asetatetaan runkotulpan sisäpuolelle. kapa
Vs: Pinhole/neulanreikä kuvausta digikameralla. Voi olla että perseelleen menee ... mulla sidupurkki!. - vielä voi vaihtaa, en ole kokeillut vielä. ;D
Vs: Pinhole/neulanreikä kuvausta digikameralla. Arvokkaamman reiän saa kun ottaa viivakoodin kohdalta palasen.