Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Piirtopöytä photarissa

Keskustelu osiossa 'Kuvankäsittelynurkkaus' , aloittajana Pan, 22 Maaliskuu 2020.

 1. Pan

  Pan Well-Known Member

  2 066
  643
  113
  Vasta jonkin aikaa piirtöpöytää käyttäneenä ihmettelen miksen ole tällaista aiemmin hankkinut. Ensin ostin hyvin edullisen käytetyn kiinalaisen 6*10" pöydän, mutta se oli liian iso, kun samalle pöydälle ei mahtunut hiiri, näppis ja piirtopöytä. Lisäksi käytännössä piirtopöydän n. A6 kokoinen alue oli linkattu kahden monitorin 1,5 alueelle. Tällöin kynän liike ei ole liian suuri, mutta tarkkuus täysin riittävä.

  Joten sitten ostin e-villeltä suomi-varastosta A5-kokoisen HS65 pöydän ~50€ sekä hain mökkiserverin langattoman hiiri&näppisyhditelmän, jolloin samalle tasolle mahtuu nyt kaikki vierekkäin. Isompi pöytä löysi heti uuden omistajan, joten ylimääräisiä kuluja ei muutoksesta koitunut.

  Hieman kaivelin vielä netistä lisää tietoja ja osuin erinomaiseen tietoon. Kun piirtokynän ylempi painike määritellään Undo:ksi ja alempi hiiren kakkosnapiksi, niin johan PS:n käyttö helpottui entisestään. Nyt kynän ylemmmällä painikkeella tekee helposti ja nopeasti peruutuksen ja näppiksen ALT ja kynän alempi painike yhdessä mahdollistaa siveltimen koon ja kovuuden säädöt kynää sivuttain/pystysuuntaan liikuttamalla. Ja tämä toimii niin Wacomeilla kuin muillakin piirtopöydillä. Lyhyt demo löytyy täältä:
   
  Matero tykkää tästä.
 2. RB

  RB Well-Known Member

  7 496
  137
  63
  Mulla on ollut vuosikaudet A5wide Wacom pikkunäppiksen vieressä.
  Näppikselle oon kustomoinut toiminnot niin, että vasen hoitelee säädöt kun oikea piirtää. Pensselin kovuudet, peitot ja koot menee vasemmalla kädellä naputellen ja piirtopöydän nappulat on ihan turhat.
  Hiirtä en oo käyttänyt yli 10 vuoteen, ostin kyllä uuden hiiren kun luulin että DaVinchi Resolvessa sillä olis jotakin käyttöä.....mutta ei sitä tarvita siihenkään.

  Photariin tulevat päivitykset aina välillä sotkee sen sujuvaa toimintaa, mutta aina ne pikkuhiljaa alkaa sujumaan ja homma jatkuu.