Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Piirtopöydän käyttö

Keskustelu osiossa 'Kuvankäsittelynurkkaus' , aloittajana Olli Knuuttila, 9 Marraskuu 2017.

 1. Juke.K

  Juke.K Well-Known Member

  14 688
  181
  63
  Se on muuten just silmien korkeudella. Varsinkin kuvankäsittelyä tehdessä ei tartte muutenkaan näppäimistöön katsella niin se on just hyvä. Istuppa suorassa tuolissasi ja katso mille korkeudelle silmäsi menee. Laita vaikka silmäsi kiinni ja ota sellainen hyvä levollinen asento. Pistä silmäsi kiinni. Sitten kun avaat silmäsi näyttö olis syytä olla siinä. Onko näyttösi siinä vai liian alhaalla? Tälleen ei tuu mitään niska ja selkävaivoja. Ja itseasiassa pitäisi istuakin tuolilla niin että hiukan nojaa taakse päin. Yksi tapahan on se että näyttö on alempana pöydän tasolla ja sitten suunnattu kasvoihin päin.

  Mun näkemys ei ole mistään työtehoseurasta paitsi se että pitää nojata hiukan taaksepäin.
   
  Viimeksi muokattu: 3 Tammikuu 2018
 2. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  3 983
  282
  83
  Enempi tosiaan tuota näytön korkeutta tarkastelin työni suhteen, joka on toimistohomman osalta raporttien kirjoittelua käsillä olevista lähteistä.

  Niinhän se on paras, mikä itseltä tuntuu parhaimmalta. On meillä toki kiertänyt ergonomian ammattilainenkin istuttamassa tekijöitä oikein työpisteelle.
   
 3. Juke.K

  Juke.K Well-Known Member

  14 688
  181
  63
  Niin meilläkin töissä on käyty ja työpisteessä näyttö on toisin johtuen siitä että teen näytön yli aluan vahtimestarointia.

  Mutta hyvähän se on varmaan tarkastaa missä kohdin näyttö olis hyvä. Tuo mun kotona oleva näyttö on sen verran huono että on pakko löytää oikea suunta muuten tummenee kuva jos katsoo hiukan vinosti.
   
 4. kebax

  kebax Well-Known Member

  11 273
  211
  63
   
  Viimeksi muokattu: 22 Maaliskuu 2019
 5. mvuori

  mvuori Well-Known Member

  10 752
  140
  63
  Taaksepäin nojaaminen on historiallinen ajatus "passiiviseen työhön" ja pelaamiseen ja aikakauteen, jolloin suosittiin koko selkää paikallaan pitäviä isoja tuoleja. Nykyään ymmärretään, että alaselän tuki on oleellista ja silloin kehon yläosa pakostakin asettuu aikalailla suoraan ja yläselkärangalle sallitaan sopivaa mikroliikettä.
   
 6. Juke.K

  Juke.K Well-Known Member

  14 688
  181
  63
  No kerpeleen ergonomia hemmot. Sanon kun nää ne että Matti Tampereelta sano että ei taakse päin saa nojailla. Ehkä se hemmo tulee viikon aikana syömään nin huudan sen tänne katselemaan uudestaan mun tuolia. Mä tiesin sen ettei ne tiedä mitään.
   
 7. kebax

  kebax Well-Known Member

  11 273
  211
  63
   
  Viimeksi muokattu: 22 Maaliskuu 2019
 8. Juke.K

  Juke.K Well-Known Member

  14 688
  181
  63
  No kun tuosta kuvasta pystytte sen korkeuden määrittelemään suhteessa minun kokooni niin kertokaapa millä korkeudella se nyt sitten on? Voin sitten kun jokainen korkeutta on epäillyt antaa tuloksen, ottamalla kuvan sivulta päin missä sen näkee asian paremmin. Ootte te aika velikultia kun pystytte sen tuosta kuvasta näkemään. Vai oliko tämä sitä vanhemman kuvaajan kertomaa keskustelua?
   
 9. kebax

  kebax Well-Known Member

  11 273
  211
  63
   
  Viimeksi muokattu: 22 Maaliskuu 2019
 10. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 684
  726
  113
  No tämähän villiksi menee. Perustakaa äänestys missä asennossa Juke on tuon ääressä. :D Minusta näyttää lähinnä että tuoli on tosi vähän alempana pöydän pintaa eikä sänkykään ole paljoa alempana. Pöytiä on monenkorkuisia, olen nähnyt. (Eiku googletin kun ette usko kuitenkaan et omasta kokemuksesta tämänkin tiedän.)

  Ergonomia-arvailut on aika mahdottomia esitetyn kuvan perusteella. Itse mietin vain hetken, mikä esineistä on piirtopöytä, kun kuvan näin.

  Oma tilannekatsaus: Polvien/reisien päällä sylissä on ihan hyvä naputella näppiksellä. Hiirtäkin käyttää, jos oisi taso hiirelle. Palli on selkänojaton ja näyttää Aallon nelijalkaiselta kopiolta. Kun selällä ei ole tukea, pitää se pitää ryhdissä ja asento tasapainossa ihan ite eikä tule vaivoja.

  En ole toistaiseksi kokeillutkaan piirtopöytää. Toki kiinnostaa.
   
  Viimeksi muokattu: 3 Tammikuu 2018
 11. kebax

  kebax Well-Known Member

  11 273
  211
  63
   
  Viimeksi muokattu: 22 Maaliskuu 2019
 12. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  3 983
  282
  83
  Tämä on nimenomaan sitä. Työpisteen asetelma herätti vain mielenkiintoa. Minulla on ollut aina näyttö painettuna niin alas kuin jalusta antaa myöten ja kallistettuna katseen suuntaan.
   
 13. kebax

  kebax Well-Known Member

  11 273
  211
  63
   
  Viimeksi muokattu: 22 Maaliskuu 2019
 14. Juke.K

  Juke.K Well-Known Member

  14 688
  181
  63
  20180103_223927.jpg Voite katsoa tästä korkeutta. Pitäiskö sitä nostaa vielä? Ja onko joku mun muroihin...
   
 15. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  3 983
  282
  83
  Älä nosta enää. Menee jo rokka klyyvariin.
   
  puuJu tykkää tästä.
 16. kebax

  kebax Well-Known Member

  11 273
  211
  63
   
  Viimeksi muokattu: 22 Maaliskuu 2019
 17. Juke.K

  Juke.K Well-Known Member

  14 688
  181
  63
  No mullahan on sellanen tilanne että kun selkä on suorassa ja takaa päin katsoo istun suorassa ja edestä päin näyttää että makaan. Se ei johdu isosta mahasta vaan mahdottomista selkälihaksista.
   
 18. Est

  Est Well-Known Member

  15 385
  1 351
  113
  _________________________________________________________________________________________________
  _________________________________________________________________________________________________
  Tääkin on aikansa "proo", malli on Intuos 5 medium sormeilulla ja kynällä (nykyäänhän noissa vastaavissa ihan kehtaa lukea pro, vaikka leikkikalujahan ne oikeasti ovat). Vaikka tähän liittää langattoman käytön kitin tarvitsee sisälle asennettava akku silti virtaa usb-johdosta (latautuakseen), joten ainakin virransyötön on toimittava. Tai sitten ostaa yleislaturin, jolla lataa akun/akut. Akkujakin pitää käytännössä olla useampi kuin yksi, jos tekee kauan töitä. Noista tulee yhteensä ja aika paljon lisäkustannuksia paskan liitännän rikkoutumisen vuoksi (tunnettu tyyppivika). Realistinen kestoaika noille on vähemmän kuin vakuumi valehtelee, n. kuutisen tuntia. Siinä ajassa ei synny kuin roiskaistua *askaa (tai sitten ns. valokuvien "käsittelyä", jonnekin i-nettiin). Joidenkin lukemattomia tasoja sisältävien digitaalisten piirustuksien tai maalauksien tekeminen vie helposti ja usein kellon ympäri putkeen. Akkujen kanssa sählääminen pilaa koko jumalaisen tajunnavirran esteettömyyden. Kynissäkin semmoinen löllö kumi päällä, joka piti heti alkumetreillä vaihtaa itsetehtyyn nahkaiseen pintaan. Leluiksi hintavia, toivottavasti kiinalaiset kehittyvät nopeasti yhä paremmiksi ja pitävät edullisemmat hintansa (tai siellähän ne lapsetkin kohta kaikki kai tehdään?)
  Kolme piirtopöytää jo raavittu loppuun...
  edit: Tänään piti ostaa taas yksi wacomi lisää. Laskin väärin - tämä sittenkin jo viides piirtopöytä. Toivottavasti kestää vähän kauemmin. Ainakin nyt on söpön snadi.

  edit (parin päivän jälkeen): nyt on räpelletty vanhakin kondikseen, ainoastaan yksi merkkivalo ei pala (semmoinen joka ilmaisee piirtoalueen rajat, senkin sais kuntoon jos haluaisi - ihan turha onneksi, niin ei taida maksaa vaivaa). Nyt on millä piirrellä ja valokuvia väännellä. Taas on wakomi NIIN ihana että...
   
  Viimeksi muokattu: 8 Tammikuu 2018
 19. jeeukko

  jeeukko

  1
  0
  1
  Pitkällisten tutkimusten jälkeen tulin siihen tulokseen, että haluan ennemmin tabletin, jolla pystyy piirtämään suoraan sille näytölle.

  XP-Pen Artist 12 Pen Tablet Monitor näyttää olevan alle $ 250 ( XP-PENin omassa kaupassa ) . Tuo 11.6" on muuten hyvä mutta itsellä kävi pieneksi ja vaihdoin 22 tuumaiseen ( XP-Pen Artist 22E Pro) jolloin en muita näyttöjä tarvitsekaan.

  Etuna muihin että piirretään suoraan siihen "näytölle" kuten paperillekin.
   
 20. Pan

  Pan Well-Known Member

  2 477
  1 178
  113
  Tyttären tyttärellä (9v) on tuo ja sen avulla nuori taiteijanalku on saanut todella hienoa jälkeä aikaan. Olen itse sitä myös kokeillut (ei PS:ää siinä koneessa) ja tykästyin. Taitaa mennä hankintajonoon. Tuossa on sitten 24" FullHD telkkari toisena monitorina.

  Mutta tuokin piirtopöytä pitää kalibroida.