Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Pentaxilta vielä kolme runkoa 2015

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana Boucicaut, 11 Huhtikuu 2015.

 1. Boucicaut

  Boucicaut Member

  251
  1
  18
  Pentaxforumilla puhutaan jopa kolmesta uudesta kamerasta tänä vuonna KS2:sen lisäksi:
  http://www.pentaxforums.com/forums/16-pentax-news-rumors/287711-hd-pentax-d-fa-70-200mm-f2-8-5th-february-39.html

  Voi tietysti olla, että tuossa on muitakin kuin järkkäreitä, mutta ainakaan keskustelun perusteella ei siltä vaikuta. Toi kenspo on osittain Pentax/Ricoh -sisäpiiriä ja testailee uusia kamoja. Asahiman toinen jolta yleensä tulee todella tarkkaa ja kuranttia infoa.

  Todennäköisimmin kyseessä ovat syksyn FF, uusi GR ja K3 II tai vastaava. K3:sen seuraajalle epäilemättä tulee kääntyvä näyttö, WIFI ja varmaankin jotain kokonaan uuttakin.
   
 2. ∞

  Member

  460
  0
  16
  Vs: Pentaxilta vielä kolme runkoa 2015

  Itse toivoisin että yksi olisi D600-hintaluokan FF jotta raskisin hankkia kameran kaikille K-bajonetin FF-objektiiveilleni. Mutta ilmeisesti tekevät ainoastaan sen D800:n laatu- ja hintatasolle mikä tarkoittaa että hankintaa pitää harkita vasta 1-2 vuotta myöhemmin.
   
 3. markku55

  markku55 Active Member

  Vs: Pentaxilta vielä kolme runkoa 2015

  Kenspo kertoo, että kaikki, jopa Pentaxin "odottajat", tulevat yllättymään näistä uutuuksista, joista seuraava on enää muutaman viikon päässä julkistuksesta.
  Ricoh/Pentax tulee myös uudistamaan markkinointinsa totaalisesti, 1% osuus muualla kuin Japanissa tulee nousemaan huomattavasti ja ammattilaisetkin tulevat saamaan palvelua maailmanlaajuisesti.
  Kerrotaan myös, että nyt Pentax ei leiki vaan on tosissaan, taputtavat Canonia ja Nikonia selkään ja kertovat olevansa kannoilla.
  Kaiken kaikkiaan TODELLA positiivista tietoa joka lämmittää, jos ei peräti kuumota, venhan Pentax-fanin sydäntä.
   
 4. J.A.K.

  J.A.K. Active Member

  2 618
  24
  38
  Vs: Pentaxilta vielä kolme runkoa 2015

  Kapenevalle markkinalle on tiukka ahtautua. Todennäköisempää kuin Nikonin tai Canonin markkinaosuuden merkittävä nappaaminen, on että pikkumerkeistä Sony, Fuji, Olympus ym. jokin väistyy. Se tuo Pentaxille mahdollisuuden markkinaosuuden kasvattamiselle.

  Itse en jotenkin usko Samsung ja Sonyn tapaisten yleiselektroniikkatehtaiden olevan pidemmän päälle kiinnostuneita jatkamaan kunnollisten kameroiden liiketoiminta-alueella. Olympuskin tekee rahansa lääkinnällisten ja teknisten laitteiden kanssa. Kamerat ovat Ricoh konsernissakin vain sivutoimiala.

  Fujifilmillä on varmaan intressit pysyä valokuvausmarkkinoilla, koska se on sen päätoimiala... Mutta riittääkö rahat? Filmituotanto on jo vaikeuksissa.

  Kilpailussa ei ole kyse laitteiden teknisestä laadusta tai insinöörien etevämmyydestä. Kuvan laatu on riittävä valtaosassa laitteita. Nyt on kyse vain rahasta. Katteet ja odotettavissa oleva tuotto suhteessa investointeihin jää alalla auttamatta liian pieneksi ja voimavarat kannattaa ehkä laittaa muualle.
   
 5. Boucicaut

  Boucicaut Member

  251
  1
  18
  Vs: Pentaxilta vielä kolme runkoa 2015

  Varmaan näin. Onnekseni markkinaosuudet ei liikuta tippaakaan, vaan se että K-mount säilyy ja Pentax-filosofian mukaisia vehkeitä tulee saataville. Ehkä sellaisiakin kuluttajia löytyy, joita nuo oosuudet jostain syystä kiehtovat.

  Se mikä tuossa on tärkeämpää, juurikin yo. jatkuvuuden vuoksi, on se että Ricoh on tosissaan, sitoutunut ja 'in for the long haul'. Tämä riittää minulle.
   
 6. mvuori

  mvuori Well-Known Member

  10 784
  138
  63
  Vs: Pentaxilta vielä kolme runkoa 2015

  On hienoa, että firma voi itse päättää myyntinsä kasvavan merkittävästi! (Vai oliko tuo markkinoinnin osuus... siitä on toki hyvä aloittaa ja siitä voi helpommin itse päättää.)
   
 7. PePe

  PePe

  175
  0
  0
  Vs: Pentaxilta vielä kolme runkoa 2015

  Jos runkoja tosiaan tulee tuollaista tahtia, olen positiivisesti yllättynyt.
  Täyskennoinen on selvä tapaus, saa sitten nähdä muiden kanssa. Firman markkinointitoiminnot on syytäkin uudistaa. Tosin en ole varma viekö tuo Pohjoismaissa asioita parempaan suuntaan.

  Laitetekniikassa Pentaxilla on ollut tapana hakea pikkuisen erilaisia, valtavirrasta poikkeavia ratkaisuja. Runkovakaaja on yksi tällainen, ja sen luomien  muiden toiminnallisuuksien hyödyntäminen. Huhut kertovat että olisivat jatkamassa tällä tiellä.
   
 8. J.A.K.

  J.A.K. Active Member

  2 618
  24
  38
  Vs: Pentaxilta vielä kolme runkoa 2015

  [QUOTE>
  [/QUOTE]

  Pörssiyhtiön johto ei voi muuta sanoa. Oikeasti lauseeseen kuuluu ehdollinen osa "jos kate on riittävä" tai "jos markkinoilta saatava hinta on hyvä". Isojakin osia monialayhtiöistä on saatettu myydä tai lakkautaa. Esimerkkinä vaikka Konica ja Minolta sekä Konica-Minolta, Zeiss Yashica ja Contax tai kotoinen Nokia. On ollut Nokia kumisaappaita, auton renkaita, pehmopapeperia, kaapeleita, televisioita, PC-tietokoneita, kännyköitä, karttaohjelmistoja... Kaikkiin on uskottu aikansa.
   
 9. Vs: Pentaxilta vielä kolme runkoa 2015

  Hyvässä lykyssä, jos ihmiset pääsee irti noista sosiaalisista medioista, se paniikinomanen kuvantuottamisen tarve hiipuu pois. Sitten voidaan taas keskittyä valokuvaamiseen harrastuksena tai ammatinharjoittamismielessä.

  Ja kamerat kehittyy siinä mielessä, olennaiseen keskittyen.
   
 10. markku55

  markku55 Active Member

  Vs: Pentaxilta vielä kolme runkoa 2015

  Samaa mieltä, minulle on ihan se ja sama mitä mieltä täällä ollaan, jos Pentax tuo haluttavia uutuuksia markkinoille, minua ei kiinnosta mitä mieltä asiasta on ns. "asiantuntijat", konkreettinen tuote puhukoon puolestaan ;D
   
 11. Boucicaut

  Boucicaut Member

  251
  1
  18
  Vs: Pentaxilta vielä kolme runkoa 2015

  Nämä tiedot ja näkemykset eivät kuitenkaan tulleet yritykseltä, vaan ulkopuoliselta ammattikuvaajalta joka testaa vehkeitä. Tavallaan sisäpiiriä tokikin, mutta uskottavampi ilman muuta.
   
 12. Muey

  Muey

  12
  0
  0
  Vs: Pentaxilta vielä kolme runkoa 2015

  Fujilla menee kuulemma ihan hyvin tänäänkin - mm. kosmetiikkatehtailijana. Kamera/kuvabisnes on enää viidesosa koko firman liikevaihdosta.

  Filmipuolen markkinointiosasto on huhujen mukaan kutistunut kahden henkilön kokoiseksi. Sinänsä menisi yhteen tuon 4x5 Velvian myynnin lakkautamisessa Japanin ulkopuolella - ehkä se kolmas kenkää saannut kaveri oli joukon ainoa englannin kielen taitaja :p.
   
 13. Boucicaut

  Boucicaut Member

  251
  1
  18
  Vs: Pentaxilta vielä kolme runkoa 2015

  Ja lisää vettä kiukaalle, tällä kertaa Pentaxforumin jäsen monochrome:

  "In fewer than three months we will have a significant, unexpected release that challenges EVERY ASSUMPTION we have about Pentax - then another - then the FF, then 4 - 6 more over the next 18 months from today. That doesn't count regular DA consumer lenses, Q releases, 645 releases, Firmware updates to existing (and in some cases discontinued) camera bodies. emerging product and consumer support, and - here it comes - marketing."

  http://www.pentaxforums.com/forums/16-pentax-news-rumors/287711-hd-pentax-d-fa-70-200mm-f2-8-5th-february-52.html


  Johan nyt on perkele, alkaa tällainen vanhempikin vmäinen kyynikko jo vähän herkistyä näille :)
  _________________
   
 14. markku55

  markku55 Active Member

  Vs: Pentaxilta vielä kolme runkoa 2015

  Sinulle, rakas skeptikko, voisin sanoa, että yrityshän ei voi päättää kuin mitä toimenpiteitä he tulevat tekemään, ja siltä osin jatkossa tulemme näkemään entistä paljon voimakkaampia toimenpiteitä Pentaxin brandin markkinoinnissa. Itse uskon, että tavoite on muuta kuin sananhelinää, mutta aika näyttää.
  Pentaxille aikoinaan sydämeni antaneena en voi olla kuin iloinen noista tiedoista.
   
 15. Boucicaut

  Boucicaut Member

  251
  1
  18
 16. markku55

  markku55 Active Member

  Vs: Pentaxilta vielä kolme runkoa 2015

  Tuolta käy ilmi, että FF rungon hinta on n.2000€ ja ilmestynee lokakuussa tänä vuonna.
   
 17. jarski

  jarski Member

  281
  0
  16
  Vs: Pentaxilta vielä kolme runkoa 2015

  En usko että some katoaa, mutta selfiet ja kuvaspämmi menee pois muodista. En nykyään jaksa edes avata jonkun miljoonaa lomakuvaa FBssä, tykkään vain noin kannatuksen vuoksi sitä koko satsia katsomatta sisälle ollenkaan.
   
 18. Boucicaut

  Boucicaut Member

  251
  1
  18
  Vs: Pentaxilta vielä kolme runkoa 2015

  Onneksi en 'tykkää' mistään ;-) Eli FB profiili poistettu jo monta vuotta sitten, olikohan 2007. Se siitä.
   
 19. markku55

  markku55 Active Member

  Vs: Pentaxilta vielä kolme runkoa 2015

  On teillä hieman outoa kerrottavaa tällä aiheella, Pentax tuskin on ollut niitä eniten käytettyjä välineitä some kuviin - vai?
   
 20. Boucicaut

  Boucicaut Member

  251
  1
  18
  Vs: Pentaxilta vielä kolme runkoa 2015

  K3 II julkistettu virallisesti.

  http://us.ricoh-imaging.com/dslr/K-3_II

  http://www.imaging-resource.com/PRODS/pentax-k3-ii/pentax-k3-iiA.HTM

  http://www.dpreview.com/articles/8471769357/ricoh-unveils-pentax-k-3-ii-with-pixel-shift-resolution-mode?utm_campaign=internal-link&utm_source=mainmenu&utm_medium=text&ref=mainmenu

  Keskeisiä uudistuksia ovat tuo pixel shifting -kuvanparannus, joka vaikuttaa todella mielenkiintoiselta, parannettu SR ja kameraan integroidut GPS/Astrotracer.

  Varaus jo tehty Top Shottiin :) Hinnaksi kertoivat 999 egeä ja saatavuus toukokuun lopussa.