Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Peilittömien tulevaisuus

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana Narmer, 5 Joulukuu 2013.

  1. markku55

    markku55 Active Member

    Vs: Peilittömien tulevaisuus

    Sähköinen etsin voisi hyvin olla taaksepäin vedettävissä, vaikkapa nyt nenän ulottuman verran.
     
  2. Vs: Peilittömien tulevaisuus

    Tärkeä pointti. Niinhän ne okulaariosat useimmissa ammattikoneissa näyttävät olevan - ainakin vähän.
     
  3. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Vs: Peilittömien tulevaisuus

    Tuossa on se probleemi, että ulkonemat lisäävät kameran kokoa syvyyssuunnassa. Ja eikös peilittömien pointti ole ohuessa rungossa?
     
  4. Seppo R

    Seppo R Well-Known Member

    2 992
    1 904
    113
    Vs: Peilittömien tulevaisuus

    Paljon on parannettavaa vielä.
    Kosketusnäyttöön kun tökkäsee nenänsä etsimeen katsoessa, niin tarkennuspiste on välittömästi ruudun reunassa. :))
     
  5. Vs: Peilittömien tulevaisuus

    Ei minun mielestäni. Ohuen rungon edut ja haitat syntyvät pienemmästä runkopaksuudesta (tyhmä suomennos varsinkin digiaikana). Peilittömyyden ansiosta kennotaso on jossain rungon puolessa välissä ja lopun paksuuden taaksepäin muodostavat kenno + vakain sekä takanäyttö (jos kääntyvä, silloin paksumpi). Mutta ainakin mun mielestä ihan normaali DSLR-kamerassakin voisi ihan hyvin olla okulaari mahdollisimman suuri ja uloke takaseinään nähden. Mukavampi katsoa (ainakin näin pokapäisenä).

    PS. Tuo poikkeuksellisen ohut "runkopaksuus aiheuttaa kyllä ongelmia laajakulmaobjektiivien kanssa. Periaatteessa maksimilaatua haettaessa pitäisi mikrolinssien kulmat ja optiikka olla samaa paria.
     
  6. Vs: Peilittömien tulevaisuus

    No, ainakin itse huomannut sähköistä etsintä käyttäessä, ettei isoa näyttöä tarvitse niinkään, joten suurimmaksi osaksi kiinni käännettynä. Sitten vasta kun jalustahommia tekemässä, näyttö on kätevämpi.
     
  7. Vs: Peilittömien tulevaisuus

    Joo, yllättävää, kun muistaa, ken muistaa, miten vahavasti Fuji on kinosegmentin peilikameroita tehnyt.
     
  8. Vs: Peilittömien tulevaisuus

    Ei se mitenkään rajoitu Fujiin.

    Lainaus ko. sivulta

    "Available for sale by February, 2014, this lens will be available for Sony NEX, Fuji X, Canon EOS M and Micro 4/3 digital mirrorless camera mounts (MSRP is $2,080 USD)."
     
  9. Vs: Peilittömien tulevaisuus

    Pakko myöntää että jos Fuji nyt alkaisi väkertää objektiiveja kinopeilisegmenttiin, niin sitä voisi sanoa yllätykseksi.
     
  10. markku55

    markku55 Active Member

    Vs: Peilittömien tulevaisuus

    Et taaskaan lukenut viestiäni ajatuksella: ...taaksepäin vedettävissä...  kuljetusasennossa, ja jos ei ole tarvetta, niin myös kuvatessa, se voi olla koossa, eli rungon tasalla, siis tarvittaessa vedettävissä taaksepäin ;)

    Itse asiassa netistä löytyy useampiakin patentteja/patenttihakemuksia joihin liittyy tavalla tai toisella "extractable viewfinder", mutta kuvia niistä ei taida saada kuin ostamalla patenttijulkaisu ja älyttömän pitkien patenttiselitysten lukeminen ei nyt oikein innosta.
     
  11. markku55

    markku55 Active Member

    Vs: Peilittömien tulevaisuus

    Eihän tässä nyt ollut kyse Fujin tekemisistä.
     
  12. Vs: Peilittömien tulevaisuus

    No eipä tosiaan. Aito Kipon Ibelux!
     
  13. nomad

    nomad Well-Known Member

    10 349
    167
    63
    Vs: Peilittömien tulevaisuus

    Okei. Kuvttelin, että etsin vain tuodaan kiinteästi ulos kameran takapinnasta - mitä toki onkin jossain määrin tehty monissa kameroissa.

    Elektronisen etsimen voi tehdä vaika millä tavoin liikkuvaksi. Siinä yhdessä uudehkossa Panasonicin kamerassa taisi olla kääntyvä evf. Tai sitten elektronisen etsimen kuvan voisi heijastaa silmälasin pinnalle. Onkohan tämäkin jo jossain patentissa?

    En ole tosn kokemut tätä ongelmaksi. Ei ole koskaan ollut omistuksessa edes kosketusnäytöllistä kameraa. Ei ehkä tulekaan aivan lähiaikoina.
     
  14. pvalila

    pvalila Member

    40
    0
    6
    Vs: Peilittömien tulevaisuus

    Jos tavoitteena ovat varsin pienet tuotantomäärät (valovoima 0.85 ei kuulosta massatuotannolta) niin Kiina on (ainakin vielä nykyisin) vähän yllättävä valinta tuotantomaaksi.

    Kymmenen vuoden kuluttua tilanne saattaa olla jo ihan toinen: jos tämä meno jatkuu niin silloin koivuklapitkin jo tuotetaan Suomeen sieltä.
     
  15. mvuori

    mvuori Well-Known Member

    10 669
    132
    63
    Vs: Peilittömien tulevaisuus

    Siis haluaisit saada kokonaiset patenttiasiakirjat käsiisi, mutta et halua maksaa niistä. Mutta jos saisit ne käsiisi, et haluaisi lukea niitä? Kuulostaa viisaalta.

    Nykyaikaisten tuotekehityspäälliköiden perustietoihin kuuluu se, että kaikki relevantit patenttiasiakirjat ovat nykyään ilmaiseksi saatavana netistä, mutta toki ne pitää itse osata hakea ja jos niitä haluaa ymmärtää, niitä pitää lukea. Tietokantoja patenttien -- ihan kuvineen -- löytämiseen ja lukemiseen ovat mm. Googlen patenttihakukone sekä USA:n ja EU:n patenttitietokannat.
     
  16. AnselA

    AnselA Active Member

    8 534
    4
    36
    Vs: Peilittömien tulevaisuus

    Tilasin peilittömän kameran, jonka etsimenä kätetään älypuhelinta tai tablettia. Reaaliaikainen WiFi-yhteys kameran ja etsimen välillä max 300 m...
     
  17. markku55

    markku55 Active Member

    Vs: Peilittömien tulevaisuus

    Kiitos TAAS opastuksestasi, en kuitenkaan löytänyt noille patenteille/patenttihauille kuvamateriaalia joista idea oli selvinnyt (ainoa minkä löysin oli niin huonolaatuinen, ettei siitä saanut selvää), enkä siis ollut niin kiinnostunut asiasta, että olisin useiden sivujen mittaisia patenttitekstejä alkanut lukemaan.
    Oman työni osalta ei tällaisia ongelmia ole, koska asia on sen verran kiinnostava, etten jätä sitä epäselväksi pienien vastusten takia.
    Nimimerkillä: Useita "omia" patenttejakin omaava, mutta herra Vuoren pyyteettömän ja armollisen opastuksen avulla jotenkin hommiaan hoitava ikäloppu tuotekehityspäällikkö.
     
  18. brororn

    brororn Active Member

    434
    103
    43
    Vs: Peilittömien tulevaisuus


    Tämä on todella peilitöntä keskustelua, pitäisikö katsoa peiliin.

    Opiskeluaikainen tuttavani Anders Wecström testasi joskus reilut 30 vuotta sitten että hyvälaatuisten (kuten Alpine, jollainen minulla oli) C-kasettinauhureiden äänenlaadun erot johtuivat pääasiassa siitä ettei niiden biasta ollut säädetty käytetylle nauhatyypille. Sinänsä helppo homma, säädin itse Alpineni B&K:n pyyhkäisevän taajuusgeneraattorin ja meisselin avulla perfektiksi (piti säätää uudestaan muutaman vuoden päästä kun TDK muutti nauhan koostumusta).

    Dolby B ja Dolby C ovat niin kaukana toisistaan että en hevillä enkä indiellä usko että C:llä nauhoitettu kuullostaa hyvältä B:llä. Jos diskantit "paranevatkin" (kuten pitääkin käytetystä kompressiosta johtuen) niin pitäisi pumpata ihan hirveästi. C:llä nauhoitetut ovat lisäksi täysin toistokelpoisia vain sillä nauhurilla jolla ne on nauhoitettu, B:hän on hyvin yhteensopiva laitteiden välillä. Tuppaavat myös nuo minun 1980-luvulla Sonyn WM-D6C:llä tekemäni Dolby C:tä käyttävät nauhoitukset iän mukana alkamaan hieman pumppaamaan kun sillä niitä soitan. Muuten soitin toimii kuin uusi.

    C-kasetin nauhanpaksuus ei nyt ole C-60 kasetissa mitenkään dramaattisesti ohuempi kuin kelanauhassa (16 um kontra 25 um), nauhannopeus on ratkaisevin ero (kelanauhan eduksi).

    Peilittömien järjestelmäkameroiden tulevaisuus on valoisa (vaikka itse sitä epäilinkin kun Panan G1 aikoinaan tuli).
     
  19. Vs: Peilittömien tulevaisuus

    Minun nakamichissä aika paljon oli etuseinästä säädettävissä. Ja siinä sitä sitten oltiinkin, alkoi ola aika tavalla eri tavoin nauhotetuja nauhoja, joten ruuvari piti ola aina käsillä. Lisäksi nauhakulku ei ollut ihan A-ryhmää, joten kasetteja sai myös laittaa roskikseen... mitään generaattoireita ei tosin tarvittu, nauhoittamalla radiokohinaa, sai hienosti tehtyä identtisen kuuloista kamaa. Eli ideaalioloissa äänenlaatu oli hyvä. ja siksi nauhuri onkin ei_käytössä ;-)