Vs: Peilitele Tai miten olisi valovoimaisempi, hieman pidemmällä polttovälillä: http://www.adaptall-2.org/lenses/06B.html Kait tuokin m4/3 kokoon jollakin adapterilla sopii?
Vs: Peilitele Tuo on aika kehuttu idän tekele. Itselläni oli Tamron 500/8, mutten viittä kuvaa enempää tullut ottaneeksi.
Vs: Peilitele Mites Reflex Nikkor 500mm? http://www.mir.com.my/rb/photography/companies/nikon/nikkoresources/reflex/500mm.htm Ja näyttää nikon tehneen myös 1000millisen ja..
Vs: Peilitele Niinpä, ja 2000 millisen.... No, Canon pisti paremmaksi, 5200 mm F:14. Paparazzin unelma, mutta vaatii kaksi miestä kantamaan.
Vs: Peilitele Mulla oli ajatuksena tuota hankkiessa teipata tuo kameran kera kaukoputkeen kiinni ja kuvata seurannalla esmes Seulaset, mutta se sitten jäi...
Vs: Peilitele Aukkosuhtella (f-luku) ei ole juuri mitään tekemistä tähtivalokuvauksessa. Olennaista on vain apertuuri eli erotuskyky/valonkeräys ja optiikan laatu. Polttoväli ja kamera on sovittava keskenään riippuen mitä kuvaa.
Vs: Peilitele Venäläiset peilitelet ovat laadultaan aivan hyviä. Konstruktio on D.D. Maksutovin. Sen idea on kaareva tasapaksu korjauslasi, joka kumoaa helposti valmistettavan pallomaisen pääpeilin palloaberraation. Joskus kauan sitten TM vertaili 500mm/8 peilitelet, erot Nikonin, Canonin ja MTO:n välillä olivat hyvin pienet. Nikon oli muistaakseni terävin, sitten Canon ja MTO. Kaikki peilitelet ovat apokromaatteja, mitkään fluoriitit tai ED-lasit eivät kykene tässä ominaisuudessa kilpailemaan. Apupeili laskee kuitenkin kontrastia ja aiheuttaa rengasmaiset epäterävyyskuviot kirkkaista valopisteistä. Normaalit taustat softaantuvat usein aivan kauniisti, eikä väripoikkeamaa löydy niistäkään. Himmennintä ei voi järkevästi rakentaa peiliobjektiiviin, koska se rajoittaisi myös kuvakenttää. Valovoimat ovat heikkoja Cassegrain-rakenteesta johtuen. Kuitenkin hyvällä tähyslasilla ja etsimellä tarkennus hyvässä valossa onnistuu 1100/10.5 MTO:llakin.
Vs: Peilitele Kiitos lanidor! Mikä on arviosi Minoltan 500mm F8 AF peilitelestä? Entäpä 300-350mm F6,3 peiliteleistä?
Vs: Peilitele Valitettavasti en tunne kyseisiä peiliobjektiiveja. Minolta on laatumerkki ja uskon sen olevan käytännössä muiden isojen nimien veroinen. Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka AF on toteutettu peiliobjektiivissa, siis muutetaanko pääpeilin ja apupeilin välistä etäisyyttä vaiko jotain linssiryhmää objektiivin takaosassa. Veikkaan jälkimmäistä. Apupeilin siirto on elegantti fokusointitapa, tosin vaatisi oman tarkennusmoottorin. Hyvin pieni muutos apupeilin ja pääpeilin etäisyyksien välillä aiheuttaa suuren muutoksen kuvatason paikassa. Usein apupeili on hopeoitu korjauslasin takapintaan, joten tämä ei ole silloin mahdollista. Nuo objektiivin "loppupään" linssit ovat osa telerakennetta ja/tai sitten korjaavat kuvausvirheitä. Näin voidaan siirtää kuvatasoa peilikoneiston vaatiman tilan yli ja voidaan käyttää pienempää apupeiliä. Korjauslasin pinnalle aluminoidusta apupeilistä tulee pallopinta, vaikka sen tulisi olla Cassegrainissa hyperboloidi - siksi korjauslinssejä tarvitaan. Lyhytpolttovälisten peiliteleiden apupeilit tahtovat kasvaa suhteellisesti suuremmiksi, koska kuvataso on niille suhteellisesti kauempana. Suuri apupeili laskee kontrastia tietysti enemmän kuin pieni.
Vs: Peilitele Koska Minoltan tarkennusmoottori on rungossa, niin sillä liikutettaneen sitten sitä taaimmaista linssiryhmää.
Vs: Peilitele Fluoriitti on vain yksi työkalu APOn etujen saavuttamiseksi. Canon ei väitä, että korjaus olisi täydellinen, vaan parempi kuin tavallisella ei-APO versioilla. EDIT: Sekä Canon 500/8 SSC (740 gr.) ja Nikkor 500/8 (840 gr.) entisenä niiden käyttäjänä en ole niin hirveän innostunut. Suurin etu kiistämättä on pieni koko ja kohtuullisempi paino suhteessa polttoväliin.
Vs: Peilitele Täh, mikä juttu tämä nyt on? Eikö niillä erikoislasilaaduilla juuri korjailla eri aallonpituuksia samaan polttotasoon? Vai mihin niitä muka käytetään? Sitä paitsi tuon peilin on oltava huippupintapeili tai muuten siitä vasta sotku tuleekin ja miten ne hopeapeilit sitten hapettuessaan tummuu tuollaisessa hillittömässä telessä, kun ei niillä paljon muuta käyttöä ole kuin ulkokuvaus.
Vs: Peilitele Peilit eivät ole hopeaa vaan alumiinia. Alumiinikalvo suojataan vielä ohuella oksidikerroksella niin kesto paranee entisestään. Aluminointi jk
Vs: Peilitele Ei tietenkään, kolmelle värille se APO-korjattukin on vaan korjattu. Lisäksi minua kyllä hämmästyttää tuo alumiinipeilin saaminen riittävän laadukkaaksi. Noh, ilmeisesti kaikki on mahdollista.
Vs: Peilitele Alumiinipeilejä ne kaikki huippupeilit ovat aina Hubblea myöden. Kaikki on kiinni peiliaihion hionnasta ja kiillootuksesta. Silloin aluminointikin voi onnistua. Peilien pintatarkkuus hyvissä harrastevehkeissä on luokkaa 1/10 valon allonpituudesta. jk
Vs: Peilitele Harrastevehkeissä? Vautsi, tuo tuli aivan uutena asiana. Olen kuvitellut, että ainoastaan laadukkaasti hopeoiduilla pintapeileillä saadaan kuvaa aikaan. No joka tapauksessa alunperin hämmästelin väitettä, että Canonin ja Nikonin huippulasit ovat vain kahdelle värille korjattuja...
Vs: Peilitele Tässä juttu kotitekoisesta Newton peilistä, joka on hiottu paraboloidiksi 1/8 valoaallon tarkkuudella: http://www.allarscopes.com/telescopes/3 ... /index.htm"]http://www.allarscopes.com/telescopes/300mm_f6/index.htm Peilin halkaisija on 30cm. Noilla sivuilla on muitakin mielenkiintoisia tarinoita. jk