Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Passikuvata vai ei?

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana Tapiola2006, 13 Toukokuu 2017.

  http://www.lansivayla.fi/artikkeli/519181-perhe-otti-passikuvat-itse-ja-saasti-satasen-poliisi-ei-suosittele-uutta-palvelua


  Vastine LV

  Passiin- ym. viralliseen dokumenttiin tarvittavan kuvan taltioiminen on tyypillinen työsuorite, joka ei suinkaan aina kotitekoisena onnistu. Varsinkaan, jos viranomaiset vielä pitävät kiinni niistä säännöistä, jotka kieltävät kaikenlaisen kuvamanipuloinnin (kuten vinon kuvan suoristamisen tms.) ko. kuvissa.

  Toinen tulokulma on se, että kun itse puuhastellaan, vähenevät myös kuvaamojen työt. Seurauksena se tosiasia, ettei kohta kuvaamoa ei ole. Se olisi suuri tappio, sillä vain ani harvassa perheessä osataan loppujen lopuksi tallentaa laadukkasti muistoja elämän todella tärkeissä solmukohdissa.

  Selfie ja lomakuvat ovat asia sinänsä ja niitä riittää aivan liikaakin. Seikka, joka rajusti vaihtelevan laadun seurauksena näkyy kuvan arvostuksen vähenemisenä. Mutta muotokuvat - todelliset sellaiset - ovat hyvin harvojen osaamisaluetta. Ja juuri ne kuvaamot kuvaavat kuvia myös virallisiin tarkoituksiin. On muistettava, että näitä palveluja tarvitsevat aivan erityisesti ne henkilöt, jotka eivät kuvaa harrastuksenaan ja /tai ovat niin iäkkäitä, että on syytä käyttää kokenutta palveluntarjoajaa.

  Esa Kivivuori
   
 1. Pan

  Pan Well-Known Member

  2 429
  1 057
  113
  Valitettavasti noita kuvaamopalveluita vaan ei ole siellä, missä niitä eniten tarvitsevat asuvat. Monilla lähin kuvaamo on monen kymmen kilomerin päässä isommassa taajamassa, johon pääsee julkisilla vain aamulla ja takaisin illalla.
   
 2. mvuori

  mvuori Well-Known Member

  10 785
  140
  63
  Ai että kuvan suoristaminen on manipulointia. Mistähän se viranomainen tietää, että kuvaa on suoristettu.

  Huuhaata.
   
 3. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 198
  1 641
  113
  "Toinen tulokulma on se, että kun itse puuhastellaan, vähenevät myös kuvaamojen työt."

  No voi voi.

  Samaa logiikkaa jatkaen ei voisi itse pestä pyykkiään (pesuloiden työn vähenevät), ajella mökkimatkojaan (taksien työt vähenevät), soitella musiikkia (muusikoiden työt vähenevät), viljellä vihanneksia (kauppapuutarhojen työt vähenevät), käydä ongella (ammattikalastajien työt vähenevät), maalata pihavajaansa (ammattimaalarien työt vähenevät), huoltaa autoaan (autokorjaamojen työt vähenevät) jne. jne. tehdä ylipäätänsä mitään.

  Huuhaata, tosiaan.
   
 4. No, älkääpä "huuhaa-äijät" sitten itkekö, kun palvelut vähenevät koko ajan. Se on aina lopputulema siitä, että asiakkaat ostavat mielellään verkkokaupiosta ympäri pallon.
  Se on inhimillistä, mutta on täysin väärin vaatia lähipalveluja, jos ei itse halua kuitenkaan käyttää niitä.

  Mitä te luulette tietävänne enemmän, jos ja kun poliisi ei suosita ko. toimintaa? Vai onko ylimääräinen turha työ on silläkin mielestänne aiheellista, kun:
  "(....) – Kuvia ei hylätä valtavia määriä, mutta muissa kuin valokuvaamojen toimittamissa kuvissa laatu on keskimäärin olennaisesti heikompi, kommentoi ylitarkastaja Kari Kanto Poliisihallituksesta."

  Sitä paitsi sekä mvuoren että Saken on sijoitettava tässä kysymyksessä itsensä harrastajina/ammattilaisina sellaisten ihmisten osaan, jotka eivät ole yhtä taitavia kuin te ottamaan itsestään
  "passikuvia".

  PS.
  "mvuori". Jos sinulla ei ole koskaan kirjoitettavana mitään neutraalia tai positiivista kirjoittamistani asioista, ole ystävällinen ja painu helvetin kuuseen viestiketjustani.
  Tuo vuosikausia jatkunut tahallinen, enemmän tai vähemmän vittuiluksi sanottu, aiheuttaa nyt sen, että lopetan täällä Kameralaukussa käymiseni. Ylläpitohan ei sun nettikäyttäymisellesi
  halua mitään tehdä. Voit onnitella siitä itseäsi.
  Sinulla on ilmeisesti joku missio (jonka syyn haluaisin aidosti tietää) tai olet muuten vaan täydellinen kusipää, Jos et osaa olla puuttumatta asioihin, joihin et osaa lisätä mitään rakentavaa,
  voit pysyä poissa. Vaihda kohdetta. Se piristää.
   
 5. kebax

  kebax Well-Known Member

  11 442
  228
  63
   
  Viimeksi muokattu: 20 Maaliskuu 2019
 6. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  4 007
  268
  83
  Omatoiminen passikuvaus tuskin vie vielä töitä kuvaamoilta, jos kuvaamot ottavat edelleen 98 % passikuvista. Artikkelin ajatus lienee se, että osasta lopuista parista prosentista epäkelpoja passikuvia on ylimääräistä vaivaa ja työtä viranomaiselle ja kuvia toimittaville asiakkaille.
   
 7. kebax

  kebax Well-Known Member

  11 442
  228
  63
   
  Viimeksi muokattu: 20 Maaliskuu 2019
 8. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 198
  1 641
  113
  Tup passikuvan tekeminen ja lähettäminen ei varsinaisesti liity valokuvaustaitoihin, Jokainen harrastaja osannee sen verran kuvata nykyään. Lähinnä vaaditaan kykyä noudattaa yksityiskohtaisia ohjeita tarkasti ja täsmällisesti. Luulen, että siinä on se vaikea rasti; säheltämään tottuneelle on kova paikka, ettei voikaan modifioida ohjeistusta oman mielensä mukaan., tai huitaista hiukan sinnepäin. - Tai no, luulenpa, etten luule, vaan tiedän.


  P.o. toiminta on kuitenkin varsin yksinkertaista verrattuna vaikkapa Ikeasta hankitun huonekalun kokoamiseen. Ei sekään kaikilta taida onnistua....
   
 9. motris

  motris Well-Known Member

  4 229
  545
  113
  En tiedä, onko kuvaamoilta vienyt enemmän työtä itse asiassa lupahallinnon kuvapalvelin. Itselläni tällä hetkellä passissa ja ajokortissa sama kuva. Passin ja ajokortin haun välissä noin 10 kuukautta. Jokunen vuosi sitten kuvat olisin suurella todennäköisyydellä ottanut erikseen kumpaankin.

  Ja toisekseen ohjeethan on tosiaan selkeät maallikollekin. Vaikkakin niiden noudattaminen tänä päivänä korostuu sähköisen kasvojentunnistamisen takia.
   
 10. kebax

  kebax Well-Known Member

  11 442
  228
  63
   
  Viimeksi muokattu: 20 Maaliskuu 2019
 11. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 198
  1 641
  113

  Tarkoitin, mitä jo sanoinkin: sen verran osaa valokuvata kuuluisa Pihtiputaan mummokin, jos oikein harrastajaksi itsensä katsoo. Osaamisen tarve on muissa osa-alueissa.
   
 12. kebax

  kebax Well-Known Member

  11 442
  228
  63
   
  Viimeksi muokattu: 20 Maaliskuu 2019
 13. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 198
  1 641
  113
  Väärin meni sullakin. Saapasnahkatornista on kyse.
   
 14. kebax

  kebax Well-Known Member

  11 442
  228
  63
   
  Viimeksi muokattu: 20 Maaliskuu 2019
 15. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 198
  1 641
  113
  Niin no. Juuri tuossa olimme samaa mieltä. Harrastajakuvaajat ovat (noin suhteellisesti ottaen) nykyisin paljon osaavampia ja asiantuntevampia kuin muutama aika aiemmin, sanotaan nyt vaikkapa 15 vuotta sitten. Tekninen osaaminen, jota puheena olleessa tehtävässä nimenomaan tarvitaan, on ihan eri tasolla (suhteessa valokuvaamoväkeen) kuin silloin. Jos ohjeitten noudattaminen onnistuu, onnistuu muukin.
   
 16. H4ukka

  H4ukka

  1
  0
  0
  Tuossa noin 3kk sitten otin oman passikuvani itse. Hankalin osuus oli pysyä ohjeen pikselirajojen sisällä pään sommittelun suhteen. Valaistus on hyvinkin helppo. Saahan sitä harrastelijat ottaa omat kuvansa ja poliisi voi sitten hylätä jos laatu ei ole sopiva.
   
 17. kebax

  kebax Well-Known Member

  11 442
  228
  63
   
  Viimeksi muokattu: 20 Maaliskuu 2019
 18. Pan

  Pan Well-Known Member

  2 429
  1 057
  113
 19. AnselA

  AnselA Active Member

  8 547
  4
  36
  Otin oman passikuvani. Noudatin poliisin ohjetta: "vaatetus ei saa peittää kasvoja", pilkulleen. Olin kuvassa ilman paitaa. Ei kelvannut. Otin uusiksi paidan kanssa, sitten kelpasi. Pan:n sabluunalla helposti pikselilleen oikean kokoiseksi.