Runkona toimii canonin 600D ja kittilasi 18-55. Tarvitsisin apua seuraavan objektiivin valinnassa, haluaisin kehittyä paremmaksi kuvaajaksi. Kuvaan paljon maisemia, ihmisiä, eläimiä ja jonkun verran makroja. Tarkoitus olisi vielä käydä laukomassa jääkiekko-otteluissa hyvälaatuisia ja tarkkoja kuvia. Hintaa objektiivillä saisi olla korkeintaan 500 euroa. Voisiko joku vielä listailla tarvikkeista mitä objektiivin oston yhteydessä kannattaa hankkia? (vastavalosuoja, uv-linssi) Photoshop cs5 ja canonin mukana tulleet ohjelmistot käytössä ja niiden käyttöä kovasti opetellaan. Koneella myös lightroom, kun jossain vaiheessa siirryn RAW kuvaukseen. Opiskelijabudjetin vuoksi objektiivin ei tarvitsisi välttämättä olla noinkaan kallis, tarkoituksena objektiivin hankinna jälkeen on ostaa mm.akkuperä ja tripodi. Jos joku vielä tietää hyviä valokuvauskursseja/kuvankäsittelykursseja Pohjois-Karjalassa niin olisi hyvä. Kiinnostusta olisi noihin kalansilmälaseihin, esimerkiksi Samyang 8mm f/3.5 Aspherical IF MC Fish-eye - objektiivi.info -Leo
Vs: Paras objektiivi valokuvaajana kehittymiseen Mielenkiintoista sinänsä että fisheye kiinnostaa. Toisaalta sillä jääkiekko-otteluita sekä ihmisiä lähestyttäessä saa ainakin omaperäisiä kuvia. Kalansilmään kyllästyy todella nopeasti jos se on vain huvikseen hommattu kitin rinnalle. Mitä polttoväliä tulee eniten käytettyä kittilinssissäsi? Harkitsin sitten siitä polttovälistä valovoimaista kiinteää versiota, esim 24mm - 35mm. Omasta mielestäni kiinteä objektiivi kehittää parhaiten valokuvauksellista näkemystä asioista.
Vs: Paras objektiivi valokuvaajana kehittymiseen En minä sentään niin tyhmä ole etten sitä tietäisi, viisastelut voit viedä sinne suomi24:seen. Suurin osa maisema kuvia. Lähinnä tässä haettiin kiibteäpolttovälistä tai kittilinssin korvaajaa.
Vs: Paras objektiivi valokuvaajana kehittymiseen Tuohon polttoväliin se suurimmalta osalta menee. Juuri esimerkiksi semmoinen linssi millä olisi hyvä kuvata suurta ihmismassaa (lätkämatsi) ja maisema kuvia. Zoomilinssin voi hankkia myöhemmin jos sitten koen sille tarvetta
Vs: Paras objektiivi valokuvaajana kehittymiseen 20mm F2- F1.8 ja sen urheilukuvauksen voit pääosin sillä unohtaa, Higg
Vs: Paras objektiivi valokuvaajana kehittymiseen Itse olen hurahtanut 35mm polttoväliin (kino). Sinun kamerassa se olisi ~24mm. Äärimmäisen hyvä reportaasityyliseen kuvaukseen sekä "environmental portrait":heihiein
Vs: Paras objektiivi valokuvaajana kehittymiseen no eihän sulla selvästikkään ole edes tarvetta uudelle opikalle. haluaisit vaan lähteä näille haluamisten harhapoluille joita valokuvauksessa on tarjolla. telezoomi maisemakuvaan jos on tarvetta rajailla kuvauksessa, valovoimainen sellainen lätkämatsiin, valovoimainen kiinteä jos tuntuu valo loppuvan niin että ihmiset aina liikkuu kuvissa tai on tarvetta saada syväterävyyttä lyhyemmäksi. liity kameraseuraan jossa on lainauskalustossa kalansilmä ja osta ensihuumaan jalusta (se tripodi). kittilinssi kehittää eniten jos noin pölvästiin asiaan haluaa uskoa että joku opikka jotain kehittäisi. nämä olivat vanhan kyyninsen persereijän aamumietteitä ,) hyvin pidetty ja rakastettu opettaja ja menthoori jorma puusa joskus sanoi että kun ollaan pettyneitä omiin kuviin niin turhautuminen aiheuttaa huomion kiintymisen kuvauksesta kalustoon. EDIT: mutta jos vain on tarve ostella ja kertoilla muille mitä kamaa on kuvaukseen niin sitten M42 adapteri on canonissa hyvin toimiva. siitten saakin joka opintotuesta ostettua uuden kiinteän ..ja miksei zoominkin
Vs: Paras objektiivi valokuvaajana kehittymiseen Sigman 30mm/f1.4 on kova luu, tai jos ei manuaalitarkennusta säikähdä, niin Samyangilta on tulossa loppuvuoden aikana markkinoille 24mm/f1.4.
Vs: Paras objektiivi valokuvaajana kehittymiseen jos ajatellaan tuota canonin vakaaja kittiä joka on jopa laadultaa hyvä(jos sillä muotokuvissa on edes merkitystä), niin mitä etua saadaan kiinteällä tuollaisessa enviromental portraitissa?
Vs: Paras objektiivi valokuvaajana kehittymiseen Aika outoa ajatella, että muotokuvauksessa optiikan ei tarvitsisi olla hyvä......kyllä siinä jotakin tolkkua silti pitää olla. On kuitenkin taivaan tosi, että pelkkä optiikka ei paljon auta kuvauksen etenemisessä.
Vs: Paras objektiivi valokuvaajana kehittymiseen Softausfiltterin vaikutuksen näkee paremmin, jos lähtökohta on superterävä ja kontrastikas... Eivätköhän kaikki nykyisin uutena myytävät objektiivit ole sen verran "hyviä", että niillä kuvaaminen sujuu. Vielä paremmin harjoittelu ja "kuvaajana kehittyminen". Uusi objektiivi (mikä hyvänsä) voi todella auttaa kehittymään kuvaajana, jos se innostaa harjoittelemaan ja kokeilemaan uusia juttuja. Muutoin sillä tietenkään ei ole väliä, kuten edellä on todettu. Ja muutoin esim. olemassa olevan zoomin polttovälialueelle hankitulla kiinteällä ei tietenkään ole mitään järjellistä käyttöä - saman "kehittymismahdollisuuden" saa jeesusteipin pätkällä, teippaa sen zoomirenkaan paikalleen. Suosittelisinkin alkuperäiselle kysyjälle ajatuksen kääntämistä toisin päin: minulla on tämmöinen suunnitelma kuvata tämmöisiä juttuja, mitä tarvitsen *tähän projektiin*. Ensin kannattaa siis päättää, mitä aikoo kuvata ja millä tavoin.
Vs: Paras objektiivi valokuvaajana kehittymiseen Kuvasta tulee aika kökkö, jos hiukset ja muut karvat ovat mössöä, joita saattaa tulla nykyäänkin uutena myytävillä objektiiveilla. Omakohtaisia kokemuksia tästäkin on.
Vs: Paras objektiivi valokuvaajana kehittymiseen Jaa... no, halvinta mahdollista kroppirunkoa kittiopiskalla ei ole itsellä koskaan ollut, mutta kurssilaisilla paljonkin. Kyllä niillä ihan hyviä kuvia tekee, tuollaista ongelmaa en ole nähnyt. Ellei sitten tarkennus huitele puoli metriä ohi, sitäkin tosin kyllä on nähty. Tytär kuvaa koiria jollakin Nikonin tarjouskitillä, eikä karvojen tarkkuudessa ole ongelmia. Edit: täsmennetään nyt vielä, että kurssilaisten kuvien osalta puhuin studiokuvista, aukoilla 8-11 kuvatuista. Täydellä reiällä kuvanlaatu on tietysti heikompaa kaikilla opiskoilla, jopa niillä ihan kalliimmilla (älkää alkako vääntöä tuosta, kokeiltu on).
Vs: Paras objektiivi valokuvaajana kehittymiseen ● Vastauksena otsakkeen kysymykseen: 50mm objektiivi ehdottomasti, mikäli tosissaan haluaa oppia valokuvaamisen perustaa, johon esim. syväterävyyden hallinta kuuluu. Viiskytmillinen on armoton lasi, sillä ei saa "hyviä kuvia" ilmaiseksi kuten kohteita dramaattisesti muuntavilla laajakulmilla ja teleillä, mutta harkitsevaa ja kärsivällistä tekijää se palkitsee ruhtinaallisesti. – Korjaus lisätty klo 21.42: Sori, kirjoitin huolimattomasti kun suosittelin 50mm:stä, en tiennyt, että kyselijällä on kroppikamera. Tarkoitin ns. normaalia linssiä.
Vs: Paras objektiivi valokuvaajana kehittymiseen Omilla kokemuksilla esim. Canonin 17-85 alle 50 mm polttoväleillä ei tee terävää himmentelyistä huolimatta. Eräs Nikonin 18-200 VR teki myös liian pehmeää jälkeä, kelvoton muotokuvaukseen.
Vs: Paras objektiivi valokuvaajana kehittymiseen Jotain on jäänyt kokematta, kun mikään millimetrilukema ei ole palkinnut minua millään tavalla.... Eikä kameramerkkikään, sen puoleen. Minun kokemukseni on, että sitten kun on ostellut tavaraa tarpeeksi paljon, alkaa vähitellen ymmärtää, ettei osaamista ja näkemystä saa kaupasta. Ja niillä ne kuvat tehdään, välineet ovat nykymaailmassa kaikki "hyviä". (Just nyt noita RB:n mainitsemia rimpuloita en ole sattunut kylläkään kokeilemaan
Vs: Paras objektiivi valokuvaajana kehittymiseen + 50mm:selle. Sillä kuvailin vähän yli ekan vuoden ja hyvin sanottu, että aika armoton. Eli siinä pitää oppia miettimään sommittelua ja rajausta.
Vs: Paras objektiivi valokuvaajana kehittymiseen Itse pidän pienikennoisissa Sigman 20mm f/1.8 EX DG:tä oikein käyttökelpoisena croppinormaalina (antaa n.30mm vastaavan kuvakulman). Täydellä aukolla tosin tuhnu, mutta f/2.8 tienoilla on jo varsin bueno. Ja tämä tarkentaa lähelle. Liikkuu Rajalassa käytettynä 350e hintaan.