Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän :-(

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 28 Maaliskuu 2007.

 1. motris

  motris Well-Known Member

  4 754
  724
  113
  Jo ainakin kymmenen vuotta sitten käytettiin aika paljon laskenta- ja suunnittelutehtävissä intialaisia. Tekivät työnsä siellä. Ja rakennusalalla. Firmalla oli/on toimistoja myös Intiassa.

  Totta kai on ns. onnistuneita tapauksia tänne muuttaneiden keskuudessa. Mutta kyllä se vaan tosi asia on, että Suomessa on aika paljon ennakkoluuloja - jopa rasismia -, sekä aika sisäänpäin lämpiävä maahan tämä on. Mitä eroa sillä edes on, onko tullut pakolaisena vai työn takia? Ei nuo kummatkaan ole mitenkään homogeenisiä ryhmiä, eikä toinen peruste maahanmuutolle sulje toista pois. Eilen taisi tulla Yleltä juttuakin tästä.

  Noh. Julkiselle puolelle, varsinkin kunnalliselle, hakeutuu keskimääräistä enemmän itsekeskeisiä, narsistisia, henkilöitä johtotehtäviin. Vähän jokainen on näille uhka.
   
 2. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  22 702
  3 237
  113
  Pakolaisina tulleilla on enemmän kielitaidon kanssa ongelmia kuin työnhakumenettelyn kautta saapuneilla. Kuten sanottu, jos farsi on ainoa kieli, on työllistyminen vaikeaa Suomessa.
   
 3. Est

  Est Well-Known Member

  17 123
  1 827
  113
  Sullahan , tottakai, esittää jotain tarkkoja faktoja väitteesi tueksi? Eihän kukaan tuommoista esille laittais pelkästään siksi että itsellä on vain joko YKSIN tunnekoettuja tai peräti fantasioituja henk.koht. -fiilareita?
   
 4. motris

  motris Well-Known Member

  4 754
  724
  113
  En nyt pikaisella googlettamisella löytänyt hyvää yksittäistä lähdettä. Mutta löytynee tietoa paljon, jos asia enemmän kiinnostaa. Ihan yleisessä tiedossa. Ja asiasta kyllä keskusteltu yleisesti mm. julkisen sektorin tehottomuudenkin yhteydessä.
   
 5. Est

  Est Well-Known Member

  17 123
  1 827
  113
  Ihan totta joo - varmaan... Vaikeata uskoa että "Julkinen puoli / sektori / varsinkin kunnallinen" imisi jotain negatiivista energiaa tykönsä - ihan erityisesti.
  Taitaa oll taas jotain neuroottisia höpöhöpö -haihatteluita? Se, että "moni uskoo" ei ole mikään todiste. Millekään.

  Väitän että jotain pseudotietoa ja hömppää - koko väite.

  Mutta voihan se -vahingossa- olla tottakin. Jonkin aikaa ja joskus?

  "Ihan yleisessä tiedossa" lienee eräs typerimmistä mukatodisteista mitä höppänät mielet ovat ikuna tuottaneet?
   
 6. Kona

  Kona Well-Known Member

  1 214
  1 128
  113
  Kyllä näin kävi jälleen: Teräsyhtiö SSAB:n Raahen terästehdas jäi investointijärjestyksessä kakkossijalle, sillä SSAB kertoo tiedotteessaan investoivansa fossiilivapaaseen tuotantolaitokseen Luulajassa. Luulajan kokonaisinvestoinnin arvioidaan olevan noin 4,5 miljardia euroa.

  Tämä oli paha takaisku paitsi Raahelle, niin koko Suomelle. Ja siinäkin mielessä ikävä asia, että Suomen isojen vihreiden teollisten hankkeiden lista pienenee edelleen. Tämä oli rahoituksellisesti se varmin. Nyt on mahdollista, että isojen hankkeiden listalta (yli miljardin hanke) ei 2020-puolella toteudu yhtään hanketta.

  Täälläkin on keskusteltu Wittusen Inkoon terästehtaan 4 miljardin euron Inkoon investoinnista. Jos SSAB:n Raahen investointi oli rahoituksellisesti esillä olleista hankkeista se varmin, Wittusen investoinnin rahoitus on siihen verrattuna täys vitsi.

  Saamme investointeja kyllä Suomeenkin kunhan saamme:
  1)korjattua kokonaiskilpailukyvyn
  2) tasapainoon julkisen talouden
  3)paremmin liiketoimintaa huomioivat työmarkkinat.
  Hallitus on oikealla tiellä, mutta paljon on vielä tehtävää.

  Pakko on kuitenkin myös meneillään olevasta ay-liikkeen poliittisesta lakkoilusta todeta, että eihän tuo viikkotolkulla kestävä viennin ja tuonnin pysäyttänyt satamalakko uusien teollisuusinvestointien Suomeen saamisen kannalta mikään magneetti ole, pikemminkin päin vastoin: meneillään oleva lakkoilu tulee vaudittamaan myös vanhojen tehtaiden alasajoa ja työpaikkojen menetyksiä Suomessa.

  Yhteenverona oma näkemykseni:
  Kyllä tämä tappio näyttää menevän ay-liikkeen ja demarien piikkiin. Raahen alue on todella suuri kärsijä, mutta myös koko Suomi . Pahimmillaan meitä odottaa taloudellinen romahdus muutaman vuoden sisällä, ja se on ihan itse ansaittu.
   
 7. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  22 702
  3 237
  113
  Tuosta kyllä tulee mieleen koulun välituntipihalla usein kuultu selitys: "tappelu alkoi siitä, kun toi löi takaisin".

  Minun kirjoissani piikki on siellä hallituksen pöytällä. Asiaa olisi voitu hoitaa vähemmän tökerösti ja mulkeromaisesti. Selvää typeryyttä on myös se, että ay-liike ajetaan pakkorakoon - ollakseen edelleen olemassa sen on pakko pitää puoliaan.
   
  niffe tykkää tästä.
 8. Kona

  Kona Well-Known Member

  1 214
  1 128
  113
  Ay-liikkeen näkökulmasta ja myös heidän ohjeistamiensa demareiden näkökulmasta varmasti näin yritetään tosiaan väittää.

  Tosiasia kuitenkin on, että ay-liikkeen panos investointien ja teollisten työpaikkojen saamiseksi Suomeen on miinusmerkkinen, ja se huipentuu nyt meneillään olevassa lakkoilussa.
   
  cedricfan ja Jari_S tykkäävät tästä.
 9. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  3 169
  661
  113
  upload_2024-4-4_17-15-2.png
  Voi ei!! :(

  Kalevi oli kyllä yksi merkittävimmistä suomalaisista urkureista.

  Hänellä oli taito popularisoida urkumusiikkia, ja sai ainakin joitakin sellaisiakin tyyppejä kiinnostumaan uruista, joiden kanssa keskustelu aiheesta on mennyt näin:

  ”Pidätkö urkumusiikista?”
  ”Mä en usko Jumalaan.”

  Kalevi soitteli uruilla esim. Säkkijärven polkkaa, perinteistä rokkikappaletta Blue Suede Shoes, ja vaikkapa Deep Purplen tuotantoa jne. jne. eli näytti ihmisille, että urut sopivat muuhunkin kuin liturgiseen soitantaan.

  Itsekin olin Kalevin kanssa useammankin kerran juttusilla, kun joku seurakunta oli esim. tilannut minulta suunnittelun ja toteutuksen vaikkapa urkujen uuteen rekisterikoneistoon, niin Kalevi oli joskus palkattu konsultiksi kertomaan omia näkemyksiään hyvästä rekisterikoneistosta.

  Onneksi Kalevi myös opetti mielellään nuorempia urkureita, joten hänen soittotyylilleen on kyllä jatkajia esim. täältä Pohjanmaalta lähtöisin…
   
 10. niffe

  niffe Well-Known Member

  13 256
  515
  113
  Oliko se niin, että muistikortit eivät koskaan mene rikki ja kahta muistikorttipaikkaa ei tarvita? Tänään se mahdottomuus tapahtui jälleen ja kesken keikan, kuinkapa muuten? Kingstonin 128GB Canvas React SDXC V30-kortti meni alkoi antaa Erroria ja kuvaaminen keskeytyi siksi aikaa, kunnes valitsin oikean kortin, jonka otin ulos.
   
 11. RB

  RB Well-Known Member

  9 246
  1 171
  113
  itse en kuvaa tärkeitä hommia ykspaikkaisella kameralla, enää.
  Yks läheltäpitikeikka riittää sitä lajia.
   
  niffe tykkää tästä.
 12. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  12 310
  6 045
  113
  Kyllähän noita kosahtaa, joillain merkeillä sitä tapahtunee enemmän kuin jollain toisella?
   
 13. JPu

  JPu Well-Known Member

  5 412
  181
  63
  Itse en paljoa perusta ajatukseen kaksi korttipaikkaa, vaikka sellainen kamera onkin olemassa.. Onneksi kuvaushommani ovat sen verran rauhallisia tahdiltaan, että jos kamera alkaa kiukutella, kaivan laukusta toisen kameran ja jatkan sillä, hoituu muitakin ongelmia kuin joku huono kortti.. Toistaiseksi kortit ovat toimineet monia satoja tuhansia kuvia. Kolme ehjää runkoa takaa onnistumisen, varsinkin kun on myös päällekkäisiä millejä objektiiveissa, ettei senkään rikkoontuminen estä yleensä edes polttovälin käyttöä.
   
 14. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  22 702
  3 237
  113
  Kortin rikkoutuminen voi olla saman tyyppinen tapahtuma kuin kortsun rikkoutuminen, sitä ei välttämättä huomaa toiminnan aikana. Sitten kotona, kun yrittää siirtää kuvia kortilta koneelle, alkaa se realityosuus.
   
  niffe tykkää tästä.
 15. RB

  RB Well-Known Member

  9 246
  1 171
  113
  Jos ottaa kuvia maksua vastaan tilanteista mitä ei voi uusia, niin mieluusti varmistaa kuvaamisen mahdollisimman hyvin.
   
  niffe tykkää tästä.
 16. Est

  Est Well-Known Member

  17 123
  1 827
  113
  Aika harvinaista ollut mutta joskus käynyt niinkin. Kortti ollut, yht'äkkiä, täysin toimimaton. Delannut. Sitten eräs korttimerkki fyysisesti niin heikkotekoinen että kun poisti kamerasta niin murentui osiksi eli palasiksi :). Tietenkään sitä merkkiä en enää ostanut vaikka usein tarjouksessa olikin.
  Jos oikein tärkeitä kuvaa niin tuplakortitus hyvä varokeino, tottakai.
   
 17. RB

  RB Well-Known Member

  9 246
  1 171
  113
  Itte tapaan sanoa että pappi ja hääpari saavat myöhästyä, mutta valokuvaaja ei koskaan.
  Valokuvaajaa ei yleensä odoteta kun tilaisuus alkaa.
  Ja valokuvaajalla sais mieluusti olla homma hanskassa, vaikka välillä on vähä vaikiaakin.

  Luojan kiitos hääkuvaaminen on omalla kohdalla vähentynyt, kesälauantaisin on niin paljon mukavampaakin tekemistä:)
   
  niffe tykkää tästä.
 18. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  22 702
  3 237
  113
  No, minun kuvaukseni eivät ole "tärkeitä". Hupia, ajankulua, harrastelua. Kuitenkin... Usein sekä minä että malli hankkiudumme tunnin matkan päähän. Malli on kampautunut, meikkaantunut, puvustunut. Laitellaan studio kuntoo. Kuvataan pari tuntia, puretaan kamat. Käytännössä joka tapauksessa kaksi henkilötyöpäivää :)
  - Kuvathan eivät missään mielessä ole ainutlaatuisia, ovat jopa toistettavissa aikaa ja vaivaa allakoiden. Kummiskin, sen verran ikävää se on mallille selitellä, että "Kuule, sattui semmoinen hassu tapaus...."

  Se kaksi korttia kamerassa on niin helppo vakuutus, etten ole 15 vuoteen kuvannut mitään yhdelle kortille - no, koirankusetusreisulla tavattuja leskenlehtiä tai valkovuokkoja lukuunottamatta :)
   
 19. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  22 702
  3 237
  113
  Muutamat häät joskus kuvasin ja totesin, ettei ole mun juttu. Stressiä ja vastuuta oli töissäkin, ei niitä enää sinne lauantaille kaipaa :)
   
 20. Kona

  Kona Well-Known Member

  1 214
  1 128
  113
  Korteissakin on eroa: ns sd korttien kanssa pari kertaa käynyt näin eli kortin errori, XQD korttien kanssa ei koskaan. XQD kortit vaikuttavat kyllä myös mekaanisesti melko lailla sanoisinko luotettavammilta. Kalliitahan ne ovat myös.