Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän :-(

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 28 Maaliskuu 2007.

 1. Seppo R

  Seppo R Well-Known Member

  2 803
  1 768
  113
  Löytyyhän niitä muitakin vasemmistosta kuuluisuuteen ja runsaaseen varallisuuteen ponnistaneita. Esimerkknä vaikkapa eräs taistolaiskommunisti Nalle Wahlroos.
  Toimii varmaan esikuvana kaikille vasemmistolaisille nykyisin , luulen.
   
  Kona tykkää tästä.
 2. motris

  motris Well-Known Member

  4 596
  684
  113
  Mielenkiintoinen tulkinta. Venäjällähän esim. ulkoministeri Valtosen osaamista on kyseenalaistettu mm. iän perusteella. Havaintona, että on kuitenkin jatkanut nykytilanteessa tasapaino menneeseen.

  Toisin kuin esim. oikeusministeri Meri, joka ulkoministeriön jo aikaisempaa (myös edellinen hallitus ja sen ulkoministeri Haavisto) kantaa vastaan kertoi tänään Venäjän olevan turvallinen maa.
   
 3. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 946
  454
  83
  Miten se muuten menee? Jos Venäjän rajalle ilmaantuu polkupyöräilijä, joka kertoo olevansa pakolainen matkalla Suomen rajalle, niin Geneven sopimuksen mukaan venäläisten on päästettävä polkupyöräilijä Suomen rajalle. Luonnollisesti he toimittavat bussikuljetukseksella nämä matkustajat Suomen rajalle, etteivät he eksyisi matkalla. Näinkö se menee? Joka tapauksessa sieltä tulee muutama kymmentä ihmistä päivässä, kun taas Lissabonin sopimuksen alaisista maista tulee huomattavasti suurempia määriä väkeä päivittäin. Kiitos mm. Suomen ulkopuolisten tahojen sinnikkään markkinointityön. Kyllähän tämä vaikuttaa olevan osa tätä hybridisodankäyntiä, joka meihin kohdentuu, mutta en olisi varma onko ilmansuunta, josta sotaa käydään, arvioitu aivan oikein...
   
 4. motris

  motris Well-Known Member

  4 596
  684
  113
  Suomessa on noin 80 000 venäläistä. Jos samankaltainen romahdus tapahtuisi nyt kuin tapahtui 90-luvun alussa Neuvostoliitossa, tarkoittaisi se sitä, että Venäjältä pyrkisi noin suunnilleen heti puoli miljoonaa pakolaista Suomeen. Kyllähän se on selvää, että niin keskus- kuin paikallishallinnossakin on intressejä olla niin sanotusti ajan hermoilla. Rajaviranomaisten tehtävä on kuitenkin varmistaa rajaturvallisuus. Ja se koskee myös Suomen rajaviranomaisia.

  Saahan sitä tulla vaikka Saimaankanavaa pitkin uimalla, Rauman sataman kautta purjeveneellä tai vaikka Korvatunturin yli kävellen hakeakseen turvapaikkaa.

  Kannattaa nyt myös katsoa, milloin se Puolan ja Valko-Venäjän välinen rajaliikehdintä taas olikaan...
   
 5. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 946
  454
  83
  Venäjän valtionvelka on 17% ja talouskasvua tulee tälle vuodelle 2,8%. Myös yksityisen sektorin ja kotitalouksien velkaantumisaste on alhainen. Työttömyys on 3%. Kumpaakohan suuntaa tuo aita ja sulut palvelevat, kun suomalaisille realisoituu se, että 15 miljardia myyntiä per vuosi vuodesta 2014 alkaen ei korvaudu millään muulla kuin näemmä lisävelanotolla ja suomalaiset eivät pysty ostamaan halpoja raaka-aineita enää entiseen malliin, mikä johtaa siihen, että putiikkeja laitetaan kohta kiinni viikottain. Lisäksi isäntämaat ja muut hyväksikäyttäjät kuppaavat saman verran per vuosi. Muutenkin Suomi on samassa tilanteessa kuin Ukraina 10 vuotta sitten. Ei kovin uskottavalta vaikuta noiden sotatohtoreiden ja muiden asiantuntijoiden visiot.
   
 6. JPu

  JPu Well-Known Member

  5 350
  158
  63
  Ihanko uskot noita venäjän propaganda lukuja? Ei ehkä ihan kannattaisi kaikkea ottaa todesta, jutut noissa tilastoissa on kuin Stalinilla aikanaan. Helppohan se on kansantaloutta keventää, kun laskennasta poistetaan vaikka 10 miljoonaa henkeä, niin alkaa bruttokansan tuottokin nuppia kohden paranemaan. Mistään ei kukaan tiedä mitä Putin tuolla säätää juuri nyt...
   
  Esamursu tykkää tästä.
 7. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 946
  454
  83
  Kun kerran kiistit, niin varmaan osoitat, että olin väärässä. Niillä oli valtionvelkaa 2019 4% BKT:sta ja nyt se oli june/2023 noussut 16,1%:iin. Työttömyys on edelleen lähes täystyöllisyys +3%. Bofitin ennuste oli laskeva loppuvuonna +2%, mutta indikaattorit maailmalta näyttävät World Bank +5,5%, Statista +5% ja Trading Economics +5%. Onhan noita luokittelijoita, IMF:ää, CEIC:tä ja Bofittia netissä, ettei tarvitse elää aivopestynä propagandan varassa. Rostat ennustaa kasvua +5%.
   
  Viimeksi muokattu: 22 Marraskuu 2023 klo 23:49
 8. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 946
  454
  83
  Tuo CEIC on hyvä. Sieltä löytyy kaikkea mitä kuvitella saattaa ja vielä alueittain splitattuna, kun skrollaa sivua minuutin alaspäin.

  CEIC
   
 9. JPu

  JPu Well-Known Member

  5 350
  158
  63
  Aika väärin olet maailman nähnyt, jos uskot että venäjälle päästetään yhtään ketään tutkimaan yhtään mitään syvällisemmin. Onhan siellä pankkiireja yms. jotka antavat tarvittavat luvut kyselijöille, mutta se mikä on totta on ihan eri asia. Maailmasta ei löydy yhtään järjestöä, venäläisiä lukuun ottamatta, joka tietäisi missä sillä mennään ja kuinka asiat oikeasti ovat. Tuo sentään on maailman suurin ja vanhin propagandan, sekä harhaanjohtamisen valtio. Maskirovka puree, kunnes on aika hyökätä.
   
 10. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 941
  1 044
  113
  Aamun Hesarissa hyvinvointioikeuden ja ulkomaalaisoikeuden professori Eeva Nykänen toteaa mahdollisesti rajavyöhykkeelle jumiin jääneistä (siis tilanteessa jossa rajanylityspaikka voi olla suljettukin), että jos he ollenkaan pääsevät puheyhteyteen Suomen viranomaisten kanssa ja viestivät olevansa kansainvälisen suojelun tarpeessa, tulee suomalaisten viranomaisten toimia. Samassa artikkelissa kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien professori Martin Scheinin toteaa, että mahdollisilta rajalle rakennetuilta esteiltä suomalainen viranomainen, vaikka rajanylityspaikka olisi suljettu (koska onhan suljetullakin pisteellä joku valvomassa), voi mennä hakemaan ihmisiä turvaan. Ilmeisesti hänen mukaansa siihen on velvollisuus. Toisin sanoen vaikka rajanylityspaikat on suljettu, eivät ne kuitenkaan ole suljettuja, ihmiset pitää päästää Suomen puolelle.
  Venäjälle tämä on tietysti vain hauskanpitoa, aika näyttää miten paljon ja miten nopeasti Venäjä tänne ihmisiä työntää.
   
  motris ja SakkeM tykkäävät tästä.
 11. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 946
  454
  83
  JPu
  Sotket nyt varmaan Venäjän johonkin läntiseen rahanpainantatalouteen ja luovan kirjanpidon todelliseen osaajaan. Samat tilintarkastusjätit noissa toimivat sitä paitsi. Alkaa tämä loputon aivopesu tehdä tehdä tehtävänsä, kun menevät tilinpäätökset, Neuvostoliitot, Venäjät, Stalinit ja Tsingis Kaanit jutuissa sekaisin. Kerropa sitten montako interventiota Venäjä on tehnyt olemassaolonsa aikana vuodesta 1991 ja vastaavasti vaikka montako interventiota on läntisen arvoyhteisön keulakuva tehnyt samana aikana, kun manifestoit tuota hyökkäilyä.
   
  Viimeksi muokattu: 23 Marraskuu 2023 klo 11:42
 12. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 946
  454
  83
  Tuossahan on sitten sekin filosofinen puoli, että miksi Venäjän pitäisi jakaa pakolaistaakkaa sodista, jotka ovat syntyneet, kun läntinen arvoyhteisö on käynyt pöllimässä luonnonvaroja Lähi-Idästä. Antaa tulla läpi vaan niille, jotka ovat olleet ringissä mukana. Väestönsiirtoja riittävässä mittakaavassa käytetään valtioiden tuhoamiseen sisältä päin vrt Hooton plan ja Kaufman plan.
   
  Viimeksi muokattu: 23 Marraskuu 2023 klo 11:24
 13. motris

  motris Well-Known Member

  4 596
  684
  113
  Noinhan se on. Nykyisen lain mukaan on vielä niin, että mikäli tulet suoraan rajan yli laittomasti (l. kierrät ne uudet aidat), mutta haet turvapaikkaa, valtionrajaloukkauksesta ei voi edes rangaista. Tämä oli Sipilän hallituksen aikainen muutos. Jolloin muuten tehtiin muitakin nopeita lakimuutospaketteja kiireellisesti ja vaikutusarvioita tekemättä. Ajatuksella, että kunhan saadaan läpi. Käsittääkseni rajalta tulee nyt lähinnä sellaisia, joilla on voimassa oleva, tai juuri umpeutumassa oleva viisumi Venäjälle. Kun Raja-Jooseppikin laitetaan kiinni, niin aivan varmasti sieltä alkaa seuraavaksi tulemaan niitä, joilla viisumi on umpeutumassa tai jo umpeutunut. Tämä varmaan yksi syy, miksi rajavartiolaitos ne raja-aidat halusi.

  Narvassa Viron rajavartijat valitsee pärstäkertoimen mukaan, ketkä päästetään sillan yli.

  Nyt pitäisi saada vain pikaisesti laki, joka kestää kv-oikeuden tarkastelun. Edellisen hallituksen esitys olisi sallinut pikakäännytyksen esim. sillä harkinnanvaraisella perusteella, että kun olet kerran saanut viisumin Venäjälle, niin kykenet hoitamaan asiasi myös sitä kautta. EU-parlamentti antoi 22.11.22 tiedonannon, että Venäjä on terrorismia tukeva valtio. Kyllä Venäjällä on hyvin tiedossa Suomen tilanne, ja siellä nauretaan nyt tälle.
   
 14. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  4 085
  310
  83
  EU:n tiedonannolla oli pelkästään symbolinen merkitys. Terrorismia tukevaksi valtioksi julistamiselle ei ole mitään oikeuskäytäntöä.
   
 15. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 946
  454
  83
  Geneven sopimus takaa pakolaiselle muutamia oikeuksia, joista suomalaistenkin on hankala luikerrella. Voit varmasti arvata, että sellaista lakia ei ole näköpiirissä, koska Suomi ei ole itsenäinen maa ja lukeutuu noiden tuhottavien valtioiden listalle. Hybridisodankäynnin muodot, jotka ovat nähtävissä yhteistyökumppaniemme työkalupakissa ja joita meihin sovelletaan, ovat väestönvaihto, meille vahingollinen energiapolitiikka osana maailmanparannus- ja hiilidioksidikusetusta, vahingollinen ulkopolitiikka, ylikuolleisuuteen johtava (pakko?)lääkitseminen, deindustrialisointi energiapolitiikan tuella, ulkovaltojen edunvalvontajärjestelmien tuominen meidän maankamarallemme ilman, että ne toimisivat meidän lainsäädäntömme alaisina, jatkuva 24/7 aivopesu täydellä hölynpölyllä, joka saa meidät toimimaan vastoin kaikkia etujamme alkaen Euroopan pankkikriiseistä Ukrainan rahanpesuun läntisen eliitin komennossa, siirtomaa-armeijan rahoittaminen ja alueluovutukset muutamia mainitakseni. Keksit varmasti helposti vielä muutaman lisää, rakennusalalla ollessasi. Ei itärajan tilanne ole hybridisodankäyntiä sanan varsinaisessa merkitysessä, vaan distractionia, silmänkääntöä ja hämäystä.
   
 16. motris

  motris Well-Known Member

  4 596
  684
  113
  Eihän sillä olekaan. Yhtenä tavoitteenahan onkin vain saada Suomi näyttäytymään tekopyhältä ja kaksinaamaiselta "russofobiselta" valtiolta. Vahvistaa sitä käsitystä. Oleellista on vain se, miltä näyttää ja kuka tekee/toimeenpanee.
   
 17. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 946
  454
  83
  Muistaakseni toimivan rajan sulkeminen samalla, kun on kutsuttu diplomaatit kotiin, voidaan tulkita sodanjulistukseksi kansainvälisessä diplomatiassa. Jos on tullut kiire avata pohjoinen rintama Ukrainan rintaman luhistuessa? Eihän tätäkään voida sulkea pois, kun seuraamme meidän hallintomme ponnisteluja kansainvälisen politiikan betonivirrassa...
   
 18. Seppo R

  Seppo R Well-Known Member

  2 803
  1 768
  113
  Pekka Jokipaltio totesi aikoinaan, että venäläiset ovat pahoja ihmisiä. Meidän politikot ovat ilmeiseti huomanneet saman nyt lähes 80 vuotta myöhemmin.
   
  Esamursu tykkää tästä.
 19. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 941
  1 044
  113
  Jaa? Kovin vaikea minun on uskoa, että tuo voitaisiin noin tulkita. Loogisesti olisi erittäin outoa, jos valtion A tekemät mainitsemasi väkivallattomat toimenpiteet jotka edes eivät tuota varsinaista vahinkoa valtiolle B, voitaisiin tulkita oikeutukseksi valtion B väkivaltaiselle vastatoimelle. Kovin, kovin kummalliselta tuntuu. Olisiko sinulla jotakin näyttöä tai todistetta?
  EDIT
  Toisin sanoen kuvio: Teko: valtion A väkivallattomia toimenpiteitä joista ei ole vahinkoa tai vauriota valtion B alueella. Teon oikeutettu seuraus: valtion B väkivalta valtiota A vastaan. En oikein usko siihen, että kansainvälinen diplomatia pitää tuota oikeutettuna.
   
  Viimeksi muokattu: 23 Marraskuu 2023 klo 16:52
 20. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  4 085
  310
  83
  On niitä hullummastakin syystä sotia aloitettu. Eikös tälläkin palstalla yksi väittänyt, että Ukrainassa oli vielä pari vuotta sitten satamäärin kemiallisten aseiden laboratorioita.