Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän :-(

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 28 Maaliskuu 2007.

 1. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  2 111
  438
  83
  ^ Taitaa myös rengaskulut olla suurempia noissa akkuautoissa korkeamman painon ja vääntävämmän moottorin vuoksi, jonka vuoksi renkaat kuluvat polttomoottoriautoa nopeammin.

  No, varmaan ihmiset ajan kuluessa oppivat ajamaan noilla ja vielä jos polttokennoautot saavat jossain vaiheessa jalansijaa, niin omalta osaltaan helpottavat päästötöntä autoilua.
   
 2. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  21 268
  2 345
  113
  Vety tietysti on tulevaisuutta, mutta teknologia taitaa vielä olla aika vaativaa.
   
 3. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  2 111
  438
  83
  No juu, ainahan kaikessa uudessa tekniikassa on omat haasteensa, mutta eikös ”vaikeudet ole sitä varten, että ne voitetaan” :)

  Kyllä vetytalous kuitenkin kovasti herättää kiinnostusta maailmalla. Meikäläisenkin työnantaja päätti ruveta kehittämään mm. vedyn tuotannossa käytettävien elektrolyysi-laitteistojen ohjauselektroniikkaa. Tiedä jos vaikka itsekin pääsee jossain vaiheessa mukaan ko. projekteihin…
   
  SakkeM tykkää tästä.
 4. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  21 268
  2 345
  113
  Tuohan on koulujen todellisuudessa tiedetty aina - muistelen asiasta puhutun jo 20 vuotta sitten. Joku uskonnon tyyppinen ideologia hallinnon ylätasoilla on ollut niin vahva, että täysin päättömiin ratkaisuihin on menty. Kymmenet oppilasikäluokat ovat kärsineet huonosti toteutetusta opetuksesta.

  Screen Shot 2022-09-13 at 8.00.01 AM.png
   
 5. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  21 268
  2 345
  113
  Päivän uutisissa on juttu Euroopan eri satamiin jämähtäneistä autoista, jotka piti viuedä Venäjälle, mutta ei sitten vietykään. Länteen niitä ei voi myydä, koska eivät täytä päästömääräyksiä.

  Siis mitämitämitämitämitämitä IHMETTÄ?????? Joku Mersu tai BMW valmistaa autoja, jotka eivät täytä päästömääräyksiä, ne vaan sitten viedään Venäjälle!

  Tuossa minusta kiteytyy (muun muassa tuossa) ilmastovouhotuksen totaalihulluus: yhdessä paikassa ollaan niin perin juurin ympäristömyönteisiä, toisella puolella ei mitään väliä. Samaahan se on ollut ja on Suomessakin. Helsingissä lopetetaan hiilivoimala, Saksassa ostetaan kymmenittäin tilalle, kuuluisan ansiokkaalla liiketoiminnalla vieläpä.
   
  Viimeksi muokattu: 14 Syyskuu 2022
  Esamursu tykkää tästä.
 6. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  2 111
  438
  83
  Niin, kauppaahan tuossa käydään. Venäjällä autojen päästömääräykset eivät ole yhtä tiukkoja kuin esim. Euroopassa, niin voidaan tehdä heille halvempia autoja silti rikkomatta paikallisia lakeja.

  Ei kai autotehtailta voi muuta odottaa, kuin että noudattavat kulloinkin viennin kohdemaassa voimassaolevia lakeja.
   
 7. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  21 268
  2 345
  113
  Voi. Minusta voi. Esimerkiksi, että noudattavat tehtaan ja firman kotimaan lakeja.
  (Kirjain tuossa ehkä just täyttyy, mutta lainlaatijan on tietysti lepsuutta, ettei asiaa ole sanottu riittävän yksikäsitteisesti.)
   
 8. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  2 111
  438
  83
  Mielipiteitä on tietysti monia. Minusta olisi kyllä todella epäreilua, että esim. saksalaisten autonvalmistajien pitäisi toimittaa Venäjälle ”ylihyviä” eurooppalaiset määräykset täyttäviä autoja kalliilla hinnalla, kun samaan aikaan esim. kiinalaiset valmistajat toimittavat sinne huomattavasti halvemmalla Venäjä-standardit täyttäviä autoja. Puhumattakaan Venäjän omasta autoteollisuudesta.

  Lisäksi, Venäjällä noihin ilmastoasioihin suhtaudutaan huomattavasti Eurooppaa kevyemmin esim. teollisuuden päästöjen osalta jne. joten kyllä jotkut kalliimman luokan Eurooppalaiset autot, jotka eivät kuitenkaan täytä päästöjen osalta Eurooppa-standardeja, ovat pisara meressä.
   
  Viimeksi muokattu: 14 Syyskuu 2022
 9. Johannes

  Johannes Well-Known Member

  2 346
  302
  83
  Muistaakseni joskus 1970-luvulla Volvo sai ympäristöpalkinnon Kaliforniassa. Samaan aikaan se propagoi katalysaattoreita vastaan kotinurkilla.
   
 10. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  21 268
  2 345
  113
  Eri sen ajan lyijybensoilla voinut käyttää katalysaattoreita. Vaativat lyijyttömän bensan.
   
 11. Johannes

  Johannes Well-Known Member

  2 346
  302
  83
  Ruotsalainen ympäristöaktivisti Björn Gillberg testasi tämän 1970-luvulla. Asensi Blazeriinsa katalysaattorin ja ajoi lyijybensalla. Muistaakseni 60000 km toimi hyvin.
   
 12. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 785
  962
  113
  Muistelen jostakin lukeneeni pakotteiden johtaneen esimerkiksi siihen, että Venäjällä nyt valmistetaan (siis aivan laillisesti) ja myydään autoja joissa ei ole esimerkiksi lukkiutumattomia jarruja tai turvatyynyjä.
  Maassa maan tavalla.
   
 13. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  21 268
  2 345
  113
  Naapuri toi 70-luvulla auton jenkeistä. Teetti kaksi moottoriremonttia ennen kuin ymmärsi, että lyijybensa tukkii katalysaattorin. Auto oli ehkä Dodge Dart tms.
   
 14. RB

  RB Well-Known Member

  8 766
  909
  113
 15. Est

  Est Well-Known Member

  15 959
  1 514
  113
  ?

  Mystinen väite.
  Jännää...
   
 16. RB

  RB Well-Known Member

  8 766
  909
  113
  Siis EU-herrojen mukaan puu ei ole uusiutuvaa, mutta maakaasu on.
  Eli puilla ei voida täällä pohjolassakaan lämmittää, pian pitää maksaa päästöoikeuksista Eurooppaan.
  Maakaasu on niiden mielestä uusiutuvaa ja sitä polttamalla maailma pelastuu.
   
 17. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 765
  748
  113
  Millä lailla maakaasua on väitetty tai laskelmissa laitettu uusiutuvan luokkaan? Voihan kaasua toki tuottaa vaikka mädättämällä biojätettä, mutta noin muuten.

  Kun "ikiroudat" sulaa parhaillaan, sieltä sitä kyllä irtoaa ilmakehään sellaisenaankin eikä edes polttaa enää ehditä. Rakennelmat myös vajoaa, kun perustukset pettää. Pohjois-Siperiasta kerrottua.
   
 18. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  2 111
  438
  83
  Jep, esim. tässä kotikulmilla biojätteistä tehdään kaasua, jolla liikkuu esim. kaupungin bussit ja myydään sitä kaasua yksityisillekin, joskin kaasuautojen tarjonta henkilöautoluokassa on juuri nyt melko vähäistä.
   
 19. RB

  RB Well-Known Member

  8 766
  909
  113
  Käsittääkseni maakaasu on EU:n mukaan ainakin vähän haitallinen energianlähde, joten sen käytölle voi saada jatkossakin EU:n rahoitusta ja avustuksia…tietysti kun Saksa ja kumppanit sitä käyttää.
  Biokaasu liikennepolttoaineena ei saa samaa luokitusta, vaan kaikki kulkuneuvot pitää liikkua sähköllä tai vedyllä….koska Saksassa ei ole samanlaista käyttöä kaasulla liikenteessä.

  saksan ja keski-euroopan metsät on ilmeisesti aika hakattu….siis kielletään se Suomestakin ettei täällä vaan päästä jotenkin hyötymään.

  suomalainen maksaa aina..
   
  Viimeksi muokattu: 14 Syyskuu 2022
 20. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 765
  748
  113

  Joo ensin maksettiin sotakorvaukset ja nyt ollaan taas Saksan liitossa. Kuka teki huorin?

  Elämme mielenkiintoisia aikoja. Onko EU enää olemassa nykyisellään vuoden parin päästä, kas siinäpä vittujen kevät retoriikkaa yhdyssanattomineen. Hurjaa perkelettä Venäjällä toki soisi tapahtuvan, mutta "vitin mielenkiintoista". Typot pidäötetään. :D