Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän :-(

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 28 Maaliskuu 2007.

 1. Est

  Est Well-Known Member

  15 302
  1 336
  113
  Pitääkin mennä laittamaan zyggeli ineen. Viimeks lähti pelkkä satula yöllä. Aamulla vitutti ajella asioille - tappi perseen alla ... :)
   
 2. Est

  Est Well-Known Member

  15 302
  1 336
  113
  ... Ajelinkin iltalenkin ja näin näille seuduille harvinaisen elukan. Ei viitsi tarkemmin mainostaa kun joku haluais senkin heti varmaan tappaa...
   
 3. motris

  motris Well-Known Member

  4 448
  591
  113
  Joo. Tuo pyörä varastettiin ns. pyöräkellarista. Kuten aiempikin. Ei mikään halvin. Eikä murtojälkiä.

  Ihmetytti, että ei edes soitettu uhrille.

  Taloyhtiön lukitus menossa nyt muutenkin uusiksi. Talvella toisen naapurin häkkivarastosta vietiin vieheet ja joku käsityökalu(?).

  Ite jätin nyt kk sitten hallituspaikan. Osin, koska myös tuo lukitusasia oli niin stressaavaa, että en jaksanut vääntöä.

  Mutta tosiaan ihmetyttää, kun vaikuttaa menneen suoraan mappi ö:hön. Pohdin kyllä ääneen, että mitenköhän vaikuttaa mm. kotivakuutuksiin... onneksi lukitukset käsittääkseni uusitaan.
   
 4. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 380
  1 890
  113
  Rikosilmoituksista noin 1/3 jätetään kokonaan tutkimatta. Yleensä kaikki pienet omaisuusrikokset, mökkimurrot jne. Joskus niitä toki selviääkin, napataan joku alan mies kiinni ja saadaan ehkä 200 asuntomurtoa selvitettyjen mappiin.

  Yhdeltä tutulta pöllittiin soutuvene, ja oli tosi vaikea saada poliisia mukaan asiaan, vaikka paatissa oli gps-seurantalaite, ja hyvin tiedettiin, missä se oli.
   
 5. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 380
  1 890
  113
  Näyttökuva 2022-6-16 kello 7.33.14.png


  Näyttökuva 2022-6-16 kello 7.34.29.png
   
 6. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 471
  708
  113
  "Irto-osia" turbiiniputkissa. Toisaalla joku duunari miettii että olisikohan pitänyt mainita heti asiasta kun taskusta putosi jakari ja taskulamppu. Ja sitten se termospullo! o_O
   
  Viimeksi muokattu: 16 Kesäkuu 2022
  SakkeM tykkää tästä.
 7. Johannes

  Johannes Well-Known Member

  2 251
  275
  83
  Kuulin kerran jossain radio-ohjelmassa tapauksesta, jossa ilmeisesti itse tekijä kertoi tapauksesta Neuvostoliiton tukikohdassa Virossa. Hän oli huoltamassa ohjusta ja pudotti jakarin sen sisään. Hän mietti hetken, josko tästä pitäisi ilmoittaa, mutta tuli lopputulokseen "mitä väliä, siinähän lentää mukana".
   
  Jari_S tykkää tästä.
 8. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 800
  946
  113
  Asekategoria kyllä muuttui kun siihen liitettiin tuollainen tytärammus. Jos lisäksi hohtimetkin olisivat tippuneet, kenties sitten siitä olisi jo tullut rypäleasejäjestelmä?
   
 9. motris

  motris Well-Known Member

  4 448
  591
  113
  Vuonna 2008 silloinen esihenkilöni kysyi, haluanko lähteä ol3:een laadunvalvojaksi. YT:t oli juuri menossa ja firmalla yksi sopimus laadunvalvonnasta. Kotona oli aviokriisi, ja äitini oli juuri sairastunut syöpään. Asuntovelat painoi päälle. Jäänyt kyllä ikuisesti mieleen, että viikonlopun yli harkittuani, vaati aika paljon pokkaa sanoa, että en lähde. Jatkoin samassa firmassa toisissa tehtävissä vielä lähes kymmenen vuotta. Sittemmin perhe hajosi, ex vaimokin on kuollut. Äitini selvisi syövästä ja on edelleen hengissä.
   
 10. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 380
  1 890
  113
  Jonkun verran tuli seurailtua Loviisan ykkösvoimalan rakennusvaihetta, kun kavereita oli siellä töissä. Melkoista säätöähän se ajoittain oli, työmaa oli siihen aikaan Euroopan suurin. Noin 4000 ukkoa töissä parhaaseen aikaan.
  Jotenkin edelleen tuntuu, että moinen tohelointi ei olisi ollut siellä mahdollista - tarkistukset tehtiin niin moneen kertaan ja eri organisaatioiden puolelta.
   
 11. motris

  motris Well-Known Member

  4 448
  591
  113
  Mitä ite seurannut asioita, niin loppujen lopuksi Suomessa yksittäisen viranhaltijan vastuu on aika suuri. Nykyisin riski rikosoikeudellisiinkin seurauksiin aika suuri. Joten en ihmettele.

  Pitäisi olla pakollisena jo perusopetuksessaa 1 op; viranhoidon perusteet. (Kurssilla opetellaan sanomaan eri painotuksin sana ei. Opetellaan myös vinkit kiertoilmauksien perusteisiin, sekä jakamaan vastuuta ja suojaamaan oma selusta).
   
 12. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 538
  352
  83
  Niin, tai sitten siellä ei vaan asioita tarkastettu yhtä huolellisesti kuin nykyään (??).

  On sen laatuinen rakennusprojekti, jossa on syytä olla todella huolellinen.

  Mutta ”kansan syvissä riveissä” ei sitä ilmeisesti ihan aina ymmärretä.
   
  motris tykkää tästä.
 13. motris

  motris Well-Known Member

  4 448
  591
  113
  Onhan se näin. Mutta kyllä tuossa lainaamassasi on totuuden siementä. Ajatuksenahan tässäkin on ollut jakaa elinkeinoministeriön (TEM) ja ympäristöministeriön (YM) kesken. Varsinkin tällaisessa projektissa kummankin intressit voi kuitenkin erota toisistaan huomattavastikin. Eiköhän tämä ole kulkenut juristien kautta muutenkin jo varmaan yli kymmenen vuotta.

  Toki projektilla on edistetty kumpaakin hallinnon alaa. Mutta mietin kyllä itekin, onko minkä eduksi.
   
 14. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 800
  946
  113
  Sinälläänhän viranhaltijana on helppo toimia. Noudattaa vaan lakeja ja asetuksia.
   
  motris tykkää tästä.
 15. motris

  motris Well-Known Member

  4 448
  591
  113
  Totta.

  Itse kun puljaan nykyisin hankintalain kanssa ja mukaan aika paljon... Mietipä huviksesi, kuinka hankit 200 torkkupeittoa (nykyisen) hankintalain mukaisesti. Voin sanoa, että nykyisin verorahoja on mennyt vähintään se 10 000 euroa (eli torkkupeitto á 50 e) jo ennen kuin juristit on sanoneet viimeistä sanaa. Toki ne oli n. 135 e/kpl, mutta..

  En puolusta edes itseäni, mutta kokonaisuus mielestäni joskus unohtuu. Hankintalaki on hyvä esimerkki. Siinä tällä hetkellä 169 pykälää + erinäiset säädökset. Ja hankintalaki koskee siis ihan lyijykynänkin hankintaa julkisella sektorilla. (Mm. opetusvälineiden hankinnoista tehdään tyypillisesti puitesopimukset).
   
  Viimeksi muokattu: 17 Kesäkuu 2022
  keegan tykkää tästä.
 16. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 800
  946
  113
  Lukeekohan edelleen lakikirjan alussa se vanha tuomarin ohje: "Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, ei saata lakikaan olla." (noin ulkomuistista)
   
  motris tykkää tästä.
 17. motris

  motris Well-Known Member

  4 448
  591
  113
  Siis periaatteessa, jos organisaatiossasi on puitesopimus esimerkiksi toimistotarvikkeista. Ja jos vaikkapa Suomalainen kirjakauppa ei ole siinä puitesopimuksessa mukana, niin et saa ostaa edes yhtä lyijykynää sieltä (organisaation laskuun). Ihan oikeasti näin on.

  Näistä tämän tyyppisistä käydään ihan oikeasti tälläkin hetkellä oikeutta. Tiedän meneillään olevan jopa rikosoikeudellisen tapauksen, jonka ajamiseen viranhaltija on nyt käyttänyt yli 20 000 euroa omaa rahaa. Asia on aivan älytön ja käsittääkseni tuon lyijykynän tyyppinen, ja uskon (ja toivon) tulevan vapauttava. Mutta näin se vaan tällä hetkellä viranhaltijan puolesta menee. Vasta oikeuden (oikeuksien) ratkaisun jälkeen voi saada korvaukset.

  Työnantaja ei saa edistää, kun on asianomistajana. Vastuuvakuuttaja ei takaa henkilökohtaisia rikosepäilyjä.

  Viranhaltijan kohdalta aika mahdoton yhtälö.
   
  Viimeksi muokattu: 17 Kesäkuu 2022
 18. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 800
  946
  113
  Näin on myös omassa organisaatiossani. Ja ne sopimukset eivät näin suorittavan portaan viranhaltijan näkökulmasta aina ole sen enempää edullisia, joustavia kuin riittävän kattaviakaan. Mutta pieniä nämä ovat ukrainalaisten murheisiin nähden.
   
  motris tykkää tästä.
 19. motris

  motris Well-Known Member

  4 448
  591
  113
  On se aika kohtuutonta, kun toimittaja laittaa tuollaisen poliisitutkintaan. Tässä itse tilaaja (ei siis tämä rikossyytteessä oleva) oli tehnyt virheitä. Mutta ihan selvästi yksi toimittaja hakee nyt korvauksia yhdeltä ihmiseltä, kun sai tietää virheet. En halua tätä firmaa nyt paljastaa. Tulee varmaan hesariinkin, kun tapaus käyty läpi. Mutta itse olen huolissani tästä henkilöstä, jota koskee.
   
 20. motris

  motris Well-Known Member

  4 448
  591
  113
  Fillari olikin lähtenyt kuulemma väärässä muuttokuormassa.

  Nyt palautettu ja taas paikallaan.
   
  Mirrored tykkää tästä.