Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän :-(

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 28 Maaliskuu 2007.

 1. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 821
  865
  113
  Ei välttämättä ole hassua, onhan tuota ihan tutkittu: Tutkimus: Statusautojen omistajat ovat useammin itsekkäitä kuskeja, mutta myös tunnolliset ihmiset pitävät laatuautoista
   
 2. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 200
  1 642
  113
  Sen verran tulee tuossa maantiellä liikuttua, että kyllä tietyt merkit esiintyvät uhkarohkeissa ohituksissa ja suurissa ylinopeuksissa muita selvästi enemmän. Samaa asiaa kertoo sekin, että kaikki lukijat taitavat tietää, mitkä ne merkit ovat :)

  Ei nyt tule mieleen, että koskaan olisi joku ohittanut Seatilla ohituskieltoalueella, eikä Fordikaan kovin tavallinen ole.
   
 3. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 300
  319
  83
  Joopa joo, olen noita itsekin nähnyt ties kuinka paljon. Tarkoitan sitä, että jos näen esim. jonkun kaupan pihalla jonkun asettuvan vaikkapa BMW-merkkisen auton kuskin paikalle, en heti ajattele, että siinä lähtee taas kaahari liikenteeseen.

  No sekin vähän riippuu... Esim. työpaikkani parkkipaikalla on virka-aikaan Seat Cupra, jota ohjastaa nuori mieshenkilö ja mitä olen hänen ajoaan nähnyt, niin melkoisen vauhdikasta…
   
 4. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 200
  1 642
  113
  Riippuu toki. Kaikkihan nuo Gaussin käyrälle asettuvat, ja kummankin ääripään 2 % on aika kaukana siitä keskikohdasta.
   
  arthur tykkää tästä.
 5. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 300
  319
  83
  Joskus olen käynyt varsinaisten autoharrastajien foorumeilla vakoilemassa, niin siellä kyllä monilla ihmisillä on suorastaan ”hurmoksellinen” asenne joitakin tiettyjä automerkkejä kohtaan. Jotkut jopa suoraan sanovat, että eivät halua olla missään tekemisissä ihmisten kanssa, jotka ajavat heidän mielestään ”väärän” merkkisellä autolla.

  Uutena juttuna on tullut ”leiriytyminen” auton käyttövoiman mukaan. On polttomoottoriautoilijat ja sitten akkusähköautoilijat ja sitten kaasuporukka sekä vedystä ja polttokennoista haaveilevat.

  Eri leireistä sitten ”heitellään kiviä” toisiin leireihin ja nuo ihmiset ovat ainakin ikänsä puolesta juridisesti aikuisia. :D
   
 6. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  7 089
  3 184
  113
  Olis kyllä kamalaa, jos eri kameramerkkien käyttäjien välillä olis samanlainen tilanne.
   
 7. Johannes

  Johannes Well-Known Member

  2 171
  234
  63
  Jos joku jollain autopalstalla kysyy asiallisesti vastausta johonkin Zxx-merkkisen auton ongelmaan, saattaa vastauksena olla "Zxx on ihan paska auto", varmaan hyödyttää kysyjää. Saman tapainen juttu oli, kun kesällä kokeeksi julkaisin tällä foorumilla auton myynti-ilmoituksen. Ensimmäinen kommentti oli jäseneltä Paksu poika, suunnilleen paska auto, saat satasen.
   
 8. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 200
  1 642
  113
  Tuohan on yleisinhimillistä. Canon/Nikon/Sony kuvaajien puolueina, samaa on kaikissa porukoissa. Jos vilkaisee metsurien FB-ryhmiä, on kiistely Husqvarna/Stihl ihan samaa.

  Jos jossain vaikkapa Photoshop ryhmässä kysyy jotain Windowsin ongelmista, on varsin luultavasti ekan kolmen vastauksen joukossa "osta Macci".
   
 9. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 200
  1 642
  113
  Mitä just nyt autojen kuskien ominaisuuksiin tulee, niin minusta niissä jutuissa on vinha perä. ei tietenkään niinpäin, että automerkki vaikuttaisi ihmisen käyttäytymiseen, kausaliteetti menee toisinpäin. Tietynlaisen persoonallisuuden omaavat ihmiset hankkivat tietynlaisia autoja.


  Pihaan ajaa kolme miestä. Yhdellä on Mercedes ML, yhdellä Porsche Cayenne ja yhdellä Toyota Yaris. Kukin meistä osaa muodostaa mielikuvan kuskista ihan noilla tiedoilla. ;)
   
  arthur tykkää tästä.
 10. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 300
  319
  83
  Juu, varsinkin sellaisia stereotyyppisiä mielikuvia on helppo muodostaa. Se, miten hyvin ne ovat yhteneviä totuuden kanssa, on sitten toinen juttu.

  Tuossa joku päivä sitten kun lähdin työpaikalta, niin myöskin kotiinlähdössä ollut työkaverini lyöttäytyi seuraan ja yhdessä käveltiin yhtiön pysäköintialueelle samalla kaikenlaista keskustellen.

  Jossain vaiheessa kaveri pysähtyi uutuuttaan kiiltelevän Tesla Model S -auton kohdalle ja avasi menopelin etuoven. Olen tuntenut kyseisen kaverin jo useita vuosia, mutta minusta mikään luonteenpiirre hänessä ei viitannut siihen, että hän olisi valmis sijoittamaan yli 100 k€ autoon. No, ehkäpä minä olen sitten vaan huono ihmistuntija(??).
   
 11. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 200
  1 642
  113
  Kuten sanottu, mikään tilastollinen faktakaan ei koske yksittäistapauksia. Niitten hajonta on 0-100, olipa mediaani sitten 30 tai 70.
   
 12. Tuojuk

  Tuojuk Well-Known Member

  1 050
  1 142
  113
  Pahin kaikista mikä on parempi porukka ovat sähkö kitaristit. Se kikkailu mikkien, elektroniikan, kielien, vahvistimien ja pedaalin kanssa on käsittämätöntä.
  Mä pärjään käsinkäämityillä mikeillä ja point To point tehdyllä vintagevahvistimella,,
   
 13. diefenbaker

  diefenbaker Well-Known Member

  3 299
  916
  113
  Nyt piti kyllä ensin googlata.
   
  SakkeM tykkää tästä.
 14. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  4 007
  268
  83
  Löytykö Rovanperä? Kallen työkalun taitaa tietää moni, vaikka ei rallia niin seuraisikaan.
   
 15. riekkosak

  riekkosak Well-Known Member

  1 200
  249
  63
  Vaimoni kysyi kerran: mikä varis tuo on? Yariksen y näyttää v:ltä. Autokeskusteluihin en muuten aio osallistua
   
 16. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  7 089
  3 184
  113
  Mitenkähän menee tää ihmisten tyyppittely sen mukaan minkämerkkisellä kameralla he kuvaavat?

  Autojen osalta olen kyllä samaa mieltä täällä jo kirjoitetun kanssa: esimerkiksi Mercedes Bentz henkilöauton hankkivat ovat havaintojeni perusteella varsin erityyppisiä kuin vaikkapa Nissanin hankkivat. Myös BMW:n ostavat poikkeavat kyllä Skodan ostavista, samaten kuinn Audin omistajat Dacia Dusterin tai Opel Grandlandian omistajista. Porsche Cayannen omistaminen puolestaan näyttää tänä päivänä olevan menestyksen ja taloudellisen riippumattomuuden tyypillisin ilmentymä. Hintahan tietenkin osaltaan jo määrittelee ostajakuntaa, mutta ei toki aina.
   
 17. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 300
  319
  83
  No kokeile tyypittää, sinultahan sekin varmaan sujuu.

  Joo, varmaan erilaiset ihmiset ostelevat erilaisia tavaroita, mutta onko sillä sitten jotain isompaa merkitystä – ei minulle ainakaan…
   
 18. Seppo R

  Seppo R Well-Known Member

  2 396
  1 282
  113
  Kyllähän mlphotic on oikeassa siinä, että auto antaa selkeän kuvan ihmisen yhteiskunnallisesta asemasta. Jokainen tietää eron 150 tuhannen euron premium auton ja 20 tuhannen euron Dusterin välillä. Se on fakta, että auto luokittelee kuljettajansa.
  Kamera sen sijaan ei kerro mitään omistajasta. Eihän kukaan valokuvausta harrastamaton ymmärrä kameroista yhtään mitään, poislukien tietysti nämä iphonet, joissa tiedetään olevan hyvä kamera. Siis ainoa kamera, joka nostaa omistajansa yhteiskunnallista statusta, ehkä.
   
 19. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 300
  319
  83
  Juu, se auton antama kuva on mitä on. Omassakin tuttavapiirissä on ollut henkilöitä, jotka ovat ostaneet velkarahalla jonkun tuloihinsa nähden aivan liian kalliin auton, näyttääkseen ulospäin jotenkin paremmalta kuin mitä onkaan. Eräskin tällainen tyyppi asusteli surkeassa pienessä vuokrayksiössä ja ruokaa ostaessaan piti kovasti katsella tuotteiden hintalappuja, kun varaa ei ollut parempaan, kun autolainan maksuun meni suurin osa vähistä tuloista.

  Toisaalta, tiedän myös joitakin ihan oikeasti varakkaita henkilöitä, jotka ajelevat jollain kansanautolla, koska auto on heidän mielestään erittäin huono sijoitus, jonka arvo laskee nopeasti. Lisäksi, joidenkin mielestä varallisuuden näyttäminen ulospäin on ”moukkamaista”.

  Mutta joo, kaikenlaista maailmasta löytyy, kauankohan tästäkin pitää vielä vääntää. Jokainen tietysti saa ajatella autoista ja niiden kuskeista ihan mitä ikinä haluaa!
   
 20. niffe

  niffe Well-Known Member

  13 235
  451
  83
  Autonhankinta on itseilmaisua aivan parhaasta päästä.
   
  mlphotic tykkää tästä.