Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän :-(

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 28 Maaliskuu 2007.

 1. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 238
  1 817
  113
 2. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  3 959
  275
  83
 3. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 238
  1 817
  113
  Enpäs tiennytkään, että koko Kuusamo oli venäläisten miehittämä siinä vaiheessa. - Suomalaisia joukkoja siellä ei sentään tainnut olla sota-aikana, saksalaisethan hoitivat sitä rintamaa.
   
 4. niffe

  niffe Well-Known Member

  13 052
  450
  83
  Ei se ollutkaan, vaan Neuvostoliiton miehittämä. Iso ero käsitteellisesti.
   
 5. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  3 959
  275
  83
  Varsinaista sotaahan tuolla Kuusamon korkeudella käytiin lähinnä Kiestingissä, jossa Suomalaiset ja Saksalaiset joukot yhdessä taistelivat puna-armeijaa vastaan.
   
 6. Seppo R

  Seppo R Well-Known Member

  2 344
  1 348
  113
  No, ryssiksihän niitä neuvostoliittolaisia kutsuttiin, jotka miehittivät Kuusamon nopeasti saksalaisten jo poistuttua sieltä taistelujen alettua saksalaisten ja suomalaisten välillä.
  Historiasta voi lukea, että venäläiset tulivat Kuusamoon niin nopeasti, että venäläisten itäpuolelle jäi suomalaisia joukkoja. Tilanne oli kai hetken haasteellinen, mutta suomalaiset joukot pääsivät ilman laukauksia taas saksalaisten kimppuun.

  Tässä juttua Kuusamon miehityksestä.
  Siinä kerrotaan, että venäläiset valmistautuivat myös idästä tulevaa uhkaa vastaan. Tiesivät suomalaisia joukkoja jääneen heidän itäpuolelleen.

  Venäjän Puna-armeijan miehitys Kuusamossa syksyllä 1944
   
  Viimeksi muokattu: 8 Marraskuu 2021
 7. canonmk4

  canonmk4 Well-Known Member

  942
  298
  63
  ja nätimpi nimitys oli pensasneuvostoliittolainen jonka varmaan Venäläiset hyväksyisivät tuntemattoman käännöstekstissä jos vain viitsisivät lukea?
   
 8. Johannes

  Johannes Well-Known Member

  2 207
  257
  83
 9. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 238
  1 817
  113
 10. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 450
  334
  83
  Hannulle auto ei tosiaan tainnut olla muuta kuin arkinen käyttöesine, kun menee seisomaan pask**sten saappaiden kanssa auton konepellille.

  Älysi sentään seistä siinä reunalla eikä keskellä, jolloin peltiin olisi varmaankin tullut lommo.

  (Hannulla taisi olla kamerassaan Novoflex pikatarkennuskahva…).
   
 11. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 450
  334
  83
  Siellä PRH:llakin taitaa olla monen tasoisia yritysten nimien käsittelijöitä. Kun aikanaan rekisteröin sivutöihini tarvitsemaani osakeyhtiötä, ei käsittelijä hyväksynyt suoraan yhtiölle haluamaani nimeä, kun se kuulemma tuotti ”fantasian”, joka muistutti erästä virolaista sukunimeä ja joita Suomessa silloin kuulemma asui 8 kpl.

  Minun piti pyytää heiltä kirjallinen lupa nimen käyttöön. Seitsemän suostui mutta yksi ei, joten sitten piti sen nimen kanssa tehdä kaikenlaisia ”kikkailuja”.
  Silloin oli tarkkaa.
   
 12. Johannes

  Johannes Well-Known Member

  2 207
  257
  83
  Suomessa on onnistuttu jopa rekisteröimään kassler tavaramerkiksi. Onnistuisikohan pekoni?
   
 13. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 231
  681
  113

  Jokin aika sitten oli Leipä. "Leipää hyvän leivän päälle" renkutus telkkarissa. Aivan älytön idea. Suorastaan historiaan jäävän huono nimi margariinille. Ihmeen monta vuotta sitä kesti.

  Ehkä samalla tavalla Pekoni olisi peruna tai leipä.
   
 14. Johannes

  Johannes Well-Known Member

  2 207
  257
  83
  Pelkkä leipä ei ole tavaramerkkirekisterissä. Moni varmaan yllättyy siitä, että Kännykkä on alun perin Nokian v. 1987 rekisteröimä tavaramerkki ja se lakkasi vasta v. 2019. Onnistuneesta tavaramerkistä tuli yleissana.
   
 15. niffe

  niffe Well-Known Member

  13 052
  450
  83
 16. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 238
  1 817
  113
  Näyttökuva 2021-11-16 kello 16.03.58.png

  Pelkkää huijausta tietysti; kunpahan lietsotaan paniikkia lääkefirmojen toimeksiannosta.
   
 17. rarehanu

  rarehanu Active Member

  518
  122
  43
  Toisesta päästä näyttää nyt kuolevan sitä tahtia, että kohtaa paikkoja on taas enemmän ja ainahan rokottamattomat voi jättää hoitamatta, kun ovat niin välinpitämättömiä omasta ja muiden terveydestä.
   
 18. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 768
  930
  113
  Yllättävän suuren väestönosan näyttää olevan kovin vaikea ymmärtää sitä, että yhteiskunnassa vapauden ja vastuun on tarkoitus kulkea yhdessä. Jokin aika sitten joku, en muista kuka journalisti loihe lausumaan, että rokottamattomia ei saisi syyllistää, koska rokotteen ottaminen on vapaaehtoista. Asiahan on juuri päinvastoin. Koska rokotteen ottamatta jättäminen on vapaa valinta (paitsi sille hyvin pienelle määrälle jolla on todellinen terveydellinen syy), on siitä juuri siksi kannettava vastuu. Kai nyt jonkinlainen ehdoton minimi oli se, että aluksi tunnistaisivat muille ihmiselle aiheuttamansa haitan, tätä menoa ehkä hengenvaaran.
  EDIT Jos ja kun rokottamattomat eivät voi ottaa vastuuta aiheuttamastaan haitasta, kuuluisi heidän uudelleen harkita myös tapaa jolla ovat vapauttaan tässä asiassa käyttäneet. Tai sitten yhteiskunnan tulisi asiaa uudelleen harkita. Elokuusta alkaen rokottamattomat ovat päätyneet erikoissairaanhoitoon 19 kertaa useammin kuin kahdesti rokotetut.
   
  Viimeksi muokattu: 16 Marraskuu 2021
  ougle ja mlphotic tykkäävät tästä.
 19. niffe

  niffe Well-Known Member

  13 052
  450
  83
  Miksi rokottamattomien pitäisi erityisesti suojella monta kertaa rokotettujen terveyttä? Eivätkö he ole itse täysin turvassa, vaikka levittävätkin virusta siinä kuin rokottamattomatkin ja joissain tapauksissa jo piikityksestä alkaen. Jos joku on niin tyhmä, että antaa injektoida jotain kusettajafirmojen epämääräisiä koeinjektioita itseensä, niin ei mielestäni ansaitse minkäänlaista terveydenhoitoa. Joku raja se pitää olla riskinotollakin varsinkin, kun rokotteita pakotetaan ottamaan painostaen ja niiden koostumusta ei selvitetä uskottavasti, vaan luotetaan korporaatioiden omaan tutkimiseen tilanteessa, jossa ne ovat vuoronperään kärähdelleet viranomaisten harhauttamisesta ja tulosten vääristelemisestä, puhumattakaan kaikesta sensuurista ja valehtelusta mitä aiheen tiimoilla tapahtuu korruptoituneiden terveydenhoitoinstituutioiden toimesta. Vastuuntuntoiset rokottamattomat sen sijaan suojelevat omaa terveyttään, kun eivät ota kokeellisia injektioita, jotka näyttäisivät tutkimuksen mukaan vahingoittavan immuunipuolustusta ja vaurioittavan solujen kykyä korjata itseään tästä opiskelemaan lisää. Eikä tässä nyt mistään pandemiasta ole kyse millään mittarilla. Tauti ei tartu, leviä tai tapa niin kuin oikeat pandemiat, vaan on selvästi poliittinen konstruktio. Jos on vähänkään kykyä hahmottaa kokonaisuuksia, on helppo nähdä, että tässä on jostain aivan muusta kyse. Ei toimivassa valtiossa oteta kaikista laeista piittaamatta millään asetuksella ihmisoikeuksia pois ja riistetä ihmisiltä vapautta minkään nuhan vuoksi käyttäen psykologisen sodankäynnin keinoja. Miettisitte mieluummin kuka haluaa pysäyttää meidän yhteiskuntamme, kuppaa teidän varallisuuttanne kaiken maailman hiilineutraaleilla energiauudistuksilla ja ilmastonmuutoksilla tai mitä kaikkia kampanjoita täällä nyt onkaan käynnissä väestönvaihdosta ja yhteisvastuullisista vakautusrahastoista lähtien. Helvetti, kun te ette edes tunne historiaa sen vertaa, että tajuaisitte miksi teitä hallitaan pelolla.
   
 20. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 450
  334
  83
  ^ Hohhoijaa… Joillakin vaan jää se sama vanha levy pyörimään…