Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän :-(

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 28 Maaliskuu 2007.

 1. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 768
  930
  113
  Tarkoituksellisesti kirjoitin hieman provokatiivisesti. Mutta me elämme monenlaisten merkitysten meressä. Auto ei ole vain liikkumaväline, jääkiekossa (jalkapallosta puhumattakaan) ei ole kyse vain siitä, että toinen porukka nuoria miehiä saa useammin sohittua tolppien väliin pelivälineen kuin toinen. Valtaan, asemaan ja omakuvaan liittyvät merkitykset ja pelot korostuvat valta-asetelmien muuttuessa tai murtuessa (kuten nykyään).
   
 2. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 450
  334
  83
  Ilmeisesti meikäläinen on turhan yksinkertainen otus, kun en mitenkään osaa ajatella omaa autoani minään muuna kuin arkisen elämän helpottajana, eli nimenomaan liikkumavälineenä. Ilman sitä työajot ja mökilläkin käynti olisi melko hankalaa, mutta muuten en mitenkään osaa keksiä auton omistamisesta tai sillä ajamisesta mitään lisämerkityksiä.

  Toki autosta kannattaa sen verran olla kiinnostunut, että pitää sen kunnossa niin teknisesti kuin ulkonäöllisestikin, niin on mukavampi ajaa luotettavasti toimivalla autolla ja siististä autosta saa hieman paremman hinnankin, kun auton vaihdon aika taas on.

  Jääkiekkoa ja potkupalloa olen inhonnut lapsesta asti. Silloin kun olin peruskouluiässä, olivat vanhat sukupuoliroolit vielä niin voimissaan, että poikien oli urheilutunneilla pakko pelata jompaakumpaa mainituista aina vuodenajasta riippuen. Esim. talvella olisin jääkiekon pelaamisen sijasta paljon mieluummin luistellut tyttöjen kanssa kaunoluistimet jaloissa urheilukenttää ympäri ihan omaa vauhtia ilman minkäänlaista kilpailua, mutta silloin se ei ollut mitenkään mahdollista. Jostain käsittämättömästä syystä silloin aina oletettiin, että pojat haluavat nimenomaan kilpailla ja yrittää olla parempi kuin joku toinen. HÖH! sanon minä.

  Toivottavasti nykyajan koululaiset saavat jo valita urheilunsa oman mieltymyksensä mukaan. (Saavatko, en tiedä…).
   
 3. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 768
  930
  113
  Markkinamiehen kannalta ideaalitilanne toki on se, että kohteelta jäävät merkitykset havaitsematta: silloinhan niitä ei myöskään voi kyseenalaistaa (en tietenkään väitä tämän koskevan esimerkiksi jäsentä Jari_S, enhän häntä tunne). Väitän kuitenkin, ettei esimerkiksi autojen muotoilu ole sattumanvaraista.
  EDIT Aikuisuuden eräs tärkeä etu on, ettei tarvitse enää kärsiä koululiikunnasta.
   
  Viimeksi muokattu: 7 Marraskuu 2021
 4. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 450
  334
  83
  Tästä olen kanssasi täsmälleen samaa mieltä ja tunnustan, että nykyisen autoni valitsin lähes pelkästään sen ulkonäön vuoksi.

  Eräällä iltakävelylenkillä oikaisin erään autoliikkeen pihan kautta ja näin siellä mielestäni äärimmäisen nätin auton. Kotiin päästyäni tutkin netistä ko. auton teknisiä speksejä ja hintoja, ja sitten lähettelin sähköpostilla tarjouspyyntöjä useille eri autoliikkeille. Paras tarjous tuli Lieksasta, yli 500 km päästä kotoani, mutta kaupat siitä tuli.

  Tuon auton ulkonäkö tuottaa iloa lähinnä itselleni. Sitä en tiedä mitä muut ihmiset siitä ajattelevat, eikä se minua edes kiinnosta.

  Hyvin sanottu. :D
   
  keegan tykkää tästä.
 5. riekkosak

  riekkosak Well-Known Member

  1 252
  286
  83
  Tyypitelläänköhän ihmisiä nyös sillä perusteella, kuvaako enemmän kameralla vai kännykällä?
   
 6. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 238
  1 817
  113
  :)

  Koulussa töissä oleva tunnistaa varmasti sen yli-innokkaan liikunnanopettajan, joka vaatimuksillaan ja täysin vääränlaisella "kannustuksellaan" on saanut aikaan satoja liikuntaan täysin kielteisesti suhtautuvia nuoria aikuisia. (Taitaa olla yleisempää tyttöjen liikunnassa.) Mainio esimerkki tapauksesta, jossa hyvää tarkoittava ja innokas toimija saa aikaan täsmälleen päinvastaisen tuloksen kuin tarkoitti.
   
 7. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 768
  930
  113
  Onneksi aikanaan ymmärsin koululiikunnan ja liikunnan olevan eri asioita. Koulupäivän jälkeen harrastin ihan kohtuullisen paljon keskipitkän matkan juoksua ja sulkapalloakin tuli pelattua jonkun verran. Mutta ne liikuntatunnit olivat kyllä hölmöä hommaa.
   
 8. Seppo R

  Seppo R Well-Known Member

  2 344
  1 348
  113
  Jako on luultavasti sama kuin autojen kohdalla. Kännykällä kuvaajat dokumentoivat elämäänsä, vrt. tojota. Raskaita kameroita raahaavat bmw, mb, audi, volvo ja teslahenkiset taiteilijat. :) :) :)
  Meneekö noin suoraviivaisesti ?
   
 9. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 238
  1 817
  113
  Kyllä bemarikuski varsin luultavasti kuvaa Sonylla... :)
   
 10. Johannes

  Johannes Well-Known Member

  2 207
  257
  83
  Teslakuski kuvaa Tesla Pillä
   
 11. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 238
  1 817
  113
  Volvokuski kuvaa Nikonilla, Canon-porukka ajelee Skodalla - no, parilla voi olla Escort. :)
   
  keegan tykkää tästä.
 12. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 768
  930
  113
  No voi, kun minulla on päädiginä Nikon, muttei ole ikinä ollut Volvoa. Tavallaan kuitenkin mielestäni profiloidun ihan uskottavasti: kameroiden suhteen sekakäyttäjänä digi / filmi Nikon / Pentax / Olympus / Sony / Fuji / Mamiya / Voigtländer ja muutama muu lisää on kai ihan soveliasta ajaa toistakymmentä vuotta vanhalla Fiatilla:)
   
 13. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  3 959
  275
  83
  Viimeksi muokattu: 8 Marraskuu 2021
 14. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 231
  681
  113
 15. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 238
  1 817
  113
  Tota varten on peräkärryt...
   
 16. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 238
  1 817
  113
  Rättärin maastokelpoisuus oli ihan hyvä. Ja jos se jäi johonkin kiinni, niin kaksi miestä voi kantaa sen pois. Luontokuvaajalle oiva peli. - Erityisesti se aaltopeltinen pakumalli, mahtui kamatkin mukaan.
   
 17. Seppo R

  Seppo R Well-Known Member

  2 344
  1 348
  113
 18. canonmk4

  canonmk4 Well-Known Member

  942
  298
  63
 19. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  3 959
  275
  83
  Hannu Hautalan Land Cruiserinsa vierellä minäkin muistan nähneeni jossain Koilarin kuvassa. Taisi olla juttukin peräti jo sitä aikaa, että auto sai kuvaajan ikänsä puolesta toimia taas kameran jalustana.
   
 20. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 238
  1 817
  113