Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän :-(

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 28 Maaliskuu 2007.

 1. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 222
  1 805
  113
  Minusta voisi ollakin. Nuoret hakeutuvat koulutusaloille ja sitä myötä ammattiin aika vähin tiedoin ja huterin perustein. Sitä arvomaailmaa voisi pohtia enemmänkin.

  Esimerkiksi - kumpi on olennaisempaa: Että 1) töissä on kivaa, ja saa ilmaista omia haluamiaan asioita, vaiko 2) työstä saatava korvaus mahdollistaa perheen elättämisen ja kohtuullisen elintason.
   
 2. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 222
  1 805
  113
  Asiasta toiseen, sain 100 € maksulapun, kun kuulemma olin Tammisaaressa ajellut 40 km/h alueella peräti 47 km/h. Ihan oikein, olin selvästi ollut huolimaton, ja seurannut välillä muuta liikennettä mittarin vahtimisen asemasta.... ;)

  No, tolpasta ei ollut kyse, vaan nopeus oli mitattu tutkalla. Sellaista kylläkään en huomannut, hyvin oli piilossa.

  Tuli mieleen tuosta edellä mainitusta arvomaailmasta. Minusta kun se on hiukan vinksallaan tuon poliisin työn osaltakin. Kotikulmalla S-Marketin pihasta lähtiessä on hiukan alamäkeä, ja saa olla todella tarkkana, ettei vauhti lipsahda yli sen neljänkympin. Poliisin resursseja kyllä riittää vahtimaan, että kaikki muistavat jarrutella siinä alamäessä.

  Muuta liikkennevalvontaa ei sitten kyllä olekaan. Onko joku puhaltanut viime aikoina? Minä en moneen vuoteen. Ennen oli puhallusratsioita suunnilleen kerran viikossa jossain päin, jos enemmän liikkui. Kerran mökiltä kotiin ajaessa jouduin puhaltamaan kolmesti. Valvotaanko jossain ohituksia ohituskieltoalueella? Tuskinpa.

  Rikosilmoituksista reilu 30 % jätetään kokonaan tutkimatta. Pienet omaisuusrikokset kirjataaan, ja lappu mappiin. Se siitä. Huumekauppa on paikoitellen täysin käsistä pois, vahvojakin huumeita kaupataan melko avoimesti kaikkien suurempien kaupunkien keskustoissa. Kun kaikki huumeratsioihin liittyvä uutisointi on sellaista, että "kun Hollannin poliisilta saatiin vihje, niin ratsattiin satamassa se rekka", saa mediatietojen varassa oleva sellaisen vaikutelman, että oma-aloitteisesti poliisi, tulli, rajavartosto jne. eivät tee mitään. (Se tuskin pitää paikkansa, mutta...)

  Kotiovelle voi tilata vaikka kerta-annoksen kokaiinia – huumekauppa on levinnyt jokaiseen kadunkulmaan Tampereella
   
  niffe tykkää tästä.
 3. Seppo R

  Seppo R Well-Known Member

  2 341
  1 348
  113
  Poliisi on arvattavasti saanut käskyn ministeriöstä kerätä mahdollisimman paljon rahaa autoilevilta. Helpoimmin sitä kertyy pieniä satunnaisia ylinopeuksia seuraamalla.
  Puhallusratsiat vievät vain poliisin resurseja eikä juurikaan kerrytä tuloutettavaa. Lisäksi poliisi on vaarassa saada koronatartunnan ja on silloin poissa nopeusvalvonnasta.
  Waze navigaattiosovellus on melko hyvä, koska se kertoo usein myös näistä liikkuvista tutkaasemista.
  No, se edellyttää tietysti, että muistaa käynnistää sen. Pari viikkoa sitten unohdin ja tulihan siitä muistutus, kun 40 km aluella hetkeksi jäi nopeusmittarin seuranta Stadin Mannerheimintiellä.
   
  mlphotic tykkää tästä.
 4. Johannes

  Johannes Well-Known Member

  2 205
  256
  83
  Eikö ns. alinopeuden välttely ole yhtä työlästä? Koko ajan täytyy kytätä nopeusmittaria, jottei vain menisi alinopeuden puolelle.
   
  ougle tykkää tästä.
 5. canonmk4

  canonmk4 Well-Known Member

  943
  298
  63
  itsekin ajoin n.kuukausi sitten Malmin Kauppatiellä 40km aluella peräti 52km nopeudella, muistutusmaksu 170e, kuva muistutuksessa oli kuin tulivuoripurkauksen jälkeen olevalta kivettyneestä oliosta siis en tunnistanut itseäni kuvasta, vaimo tunnisti? maksoin tänään.
   
 6. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 222
  1 805
  113
  Onhan se. Tahtoo vain pitempi reissu kestää turhan kauan, jos varmuuden vuoksi pysyttelee siellä 30 km/h kulmilla.
  Vakionopeudensäädin toki auttaa aika paljon, ja varmaankin uudemmissa autossa on jo automatiikkakin, jolla se osaa huomioida rajoitukset. Ainakin Teslan paremmissa malleissa semmoinen jo lienee.
   
 7. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 448
  333
  83
  Onhan niitä nopeusrajoitusliikennemerkkejä tunnistavia systeemejä aika monessakin uudemmissa autoissa, vaan eipä nekään aina ole erehtymättömiä. Kyllä kuskinkin on hyvä olla kartalla siitä, mikä rajoitus on kulloisellakin ajettavalla tieosuudella voimassa.
   
 8. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  3 957
  274
  83
  Eniten itseäni olen syyttänyt taajamissa ottamistani ylinopeussakoista. Hölmöä piittaamattomuutta. Yleensä varsinkin neljänkympin rajoitukset ovat syystä siellä kaduilla. On suojatietä ja paljon pientä arvaamatonta kulkijaa.

  Hyvällä kelillä lievästä ylinopeudesta maantiellä saadusta sakosta on taas jäänyt mieli, että olikohan tuo liikenteen vaarantaminen rikkeestä saadun saadun sanktion veroinen.
   
 9. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 759
  925
  113
  Ei niitä puhallutuksia turhan usein järjestetä. Mitä nyt tässä kaupungissa olen autoillut, niin keskimäärin kerran kymmenessä vuodessa on puhallutettu. Parkkisakkoja olen tähän asti saanut kerran, ylinopeussakkosaldo on vielä nolla. Että ei täällä kovin pahasti ahdistella:)
   
  SakkeM tykkää tästä.
 10. Seppo R

  Seppo R Well-Known Member

  2 341
  1 348
  113
  Pitää paikkansa etteivät ole erehtymättömiä.
  Minulla on autossa värkki joka lukee liikennemerkit. Mikäli merkki on luminen tai kurassa, hakee auto gepsin kautta sallitun tienopeuden.
  Tein reissun pohjanmaalle talvinopeuden tultua voimaan ja joskus auto ryhtyi tarjoamaan kesänopeuksia vaikka oli hetkeä aikaisemmin kertonut liikennemerkin antaman nopeuden. Aikansa funtsittuuan kertoi kuitenkin oikean sallitun nopeuden. Että sellaisia värkkejä.
   
 11. Seppo R

  Seppo R Well-Known Member

  2 341
  1 348
  113
  Useita vuosia sitten sain ylinopeussakon maantiellä. Ohitin hitaasti kiirehtivää rekkaa satasen alueella ja 80 merkki jäi rekan taakse piilloon. Silloinen Jeep ei tunnistanut mitään merkkejä. Mielestäni on liikenneturvallisuuden kannalta merkityksetöntä ajaako kahdeksaakymmppiä vai satasta. Mikäli joku on eri mieltä, niin silloin 90 km tunnissa voisi olla nopeus kaikkialla taajamien ulopuolella. Vahingossa tapahtuvat ylinopeudet jäisivät vähemmälle.
  Tuskin ajatus politikoille kelpaa, koska valtion tuloihin se tekisi melkoisen loven, luulen.
   
 12. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 759
  925
  113
  Kaksi vuotta sitten näin Audikuskin pysähtyvän jotta jalankulkija pääsisi suojatielle.
   
  saloma-3 tykkää tästä.
 13. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 448
  333
  83
  Hassua luokitella ihmisiä sen mukaan, minkä merkkisellä autolla he ajelevat.

  Esim. omilla kotikulmillani näkee usein uutuuttaan kiilteleviä autoja merkiltään usein joku noista mainituista, jolla köröttelee tientukkona joku usein äidinkielenään ruotsia puhuva vanhus.

  Se siitä seuraa, kun ei joukkoliikenne ole kovinkaan hyvä, niin pakko päästä itse ajamaan ja jos on vielä varaa ostaa hiukan arvokkaampi auto, niin mikäpä siinä…
   
 14. canonmk4

  canonmk4 Well-Known Member

  943
  298
  63
  kesällä kävin yhdessä paikallisessa Bubissa päivä oluella, tiskillä ollessa viereinen nainen huomasi päälläni olevan jo vanhan mustan Audi rotsin ja rupesi herjaamaan! kysyin millä romulla neiti tsöraa, ei millään ei mulla ole edes ajokorttia, takanani herra hörähti nauruun käännyin ja herralla oli BMW rotsi päällä, lähdin ennen kuin kuulin lisää kommentteja.
   
 15. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 759
  925
  113
  Ei välttämättä ole hassua, onhan tuota ihan tutkittu: Tutkimus: Statusautojen omistajat ovat useammin itsekkäitä kuskeja, mutta myös tunnolliset ihmiset pitävät laatuautoista
   
 16. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 222
  1 805
  113
  Sen verran tulee tuossa maantiellä liikuttua, että kyllä tietyt merkit esiintyvät uhkarohkeissa ohituksissa ja suurissa ylinopeuksissa muita selvästi enemmän. Samaa asiaa kertoo sekin, että kaikki lukijat taitavat tietää, mitkä ne merkit ovat :)

  Ei nyt tule mieleen, että koskaan olisi joku ohittanut Seatilla ohituskieltoalueella, eikä Fordikaan kovin tavallinen ole.
   
 17. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 448
  333
  83
  Joopa joo, olen noita itsekin nähnyt ties kuinka paljon. Tarkoitan sitä, että jos näen esim. jonkun kaupan pihalla jonkun asettuvan vaikkapa BMW-merkkisen auton kuskin paikalle, en heti ajattele, että siinä lähtee taas kaahari liikenteeseen.

  No sekin vähän riippuu... Esim. työpaikkani parkkipaikalla on virka-aikaan Seat Cupra, jota ohjastaa nuori mieshenkilö ja mitä olen hänen ajoaan nähnyt, niin melkoisen vauhdikasta…
   
 18. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 222
  1 805
  113
  Riippuu toki. Kaikkihan nuo Gaussin käyrälle asettuvat, ja kummankin ääripään 2 % on aika kaukana siitä keskikohdasta.
   
  arthur tykkää tästä.
 19. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 448
  333
  83
  Joskus olen käynyt varsinaisten autoharrastajien foorumeilla vakoilemassa, niin siellä kyllä monilla ihmisillä on suorastaan ”hurmoksellinen” asenne joitakin tiettyjä automerkkejä kohtaan. Jotkut jopa suoraan sanovat, että eivät halua olla missään tekemisissä ihmisten kanssa, jotka ajavat heidän mielestään ”väärän” merkkisellä autolla.

  Uutena juttuna on tullut ”leiriytyminen” auton käyttövoiman mukaan. On polttomoottoriautoilijat ja sitten akkusähköautoilijat ja sitten kaasuporukka sekä vedystä ja polttokennoista haaveilevat.

  Eri leireistä sitten ”heitellään kiviä” toisiin leireihin ja nuo ihmiset ovat ainakin ikänsä puolesta juridisesti aikuisia. :D
   
 20. Johannes

  Johannes Well-Known Member

  2 205
  256
  83
  Jos joku jollain autopalstalla kysyy asiallisesti vastausta johonkin Zxx-merkkisen auton ongelmaan, saattaa vastauksena olla "Zxx on ihan paska auto", varmaan hyödyttää kysyjää. Saman tapainen juttu oli, kun kesällä kokeeksi julkaisin tällä foorumilla auton myynti-ilmoituksen. Ensimmäinen kommentti oli jäseneltä Paksu poika, suunnilleen paska auto, saat satasen.