Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän :-(

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 28 Maaliskuu 2007.

 1. Matero

  Matero Well-Known Member

  385
  241
  63
  Kun otetaan huomioon että vaihtotase on viimeiset kymmenen vuotta ollut negatiivinen, lukuunottamatta korona-ajan häiriönä viime ajan ainakin hetkellistä ylijäämää, eikä realistisen tuntuista visiota tunnu löytyvän millä käännetään taas pysyvästi positiiviseksi niin velanoton kasvusta ja sen velan syömisestä pysyviin menoihin on syytä olla huolissaan. Ylijäämäinen vaihtotase pitää velan hoitokulut reaalitasolla nollassa tai jopa negatiivisena. Alijäämäinen vaihtotase tuo ei-kotimaiset kamreerit kyselemään antamansa lainan perään ja kyselemään riskivaraa lainanhoitokuluihin, lue:korkoa sijoittamalleen pääomalle. Suomen pelastus on ollut matalat korot ja tuotot globaalisti, muualla asiat ovat olleet vielä hullummin. Olemme mm. Saksan vanavedessä näyttäytyneet pääomien 'turvasatamana' jossa pääoma on turvassa vaikkei tuottoa saisikaan. Itse en sijoittajana ihan niin varmana näkisi tämän maan kykyä suoriutua veloistaan pidemmässä juoksussa, tosin vielä ei ole paniikki, mutta kehityssuunta pitäisi saada käännettyä.
   
  mlphotic tykkää tästä.
 2. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 448
  333
  83
  Työttömiä oli Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan vuoden 2021 kesäkuussa 220 000 (virhemarginaali ±24 000)”.

  Mutta joo, tuossahan on ns. kohtaanto-ongelma, eli työttömällä porukalla on sellaista ammatillista koulutusta tai osaamista, joka ei vastaa avoimien työpaikkojen vaatimuksia, tai ei ammatillista koulutusta tai osaamista ollenkaan.

  Osalla porukkaa ei ole edes halua sitä koulutusta hankkia ja ketäänhän ei tietenkään voi mihinkään pakottaa.

  Sittenhän on erilaisista päihteistä riippuvaiset henkilöt ja tyypit, jotka eivät työn perässä halua kotikonnuiltaan muuttaa jne.

  Muistuupa mieleen, kun kerran matkustin junassa, niin vastapäisellä penkillä istui kaksi ilmeisesti ns. maahanmuuttajataustaista henkilöä, niin jouduin väkisinkin kuulemaan heidän keskusteluaan. Toinen kertoi toiselle käyneensä juuri työvoimatoimistossa ja oli kuulemma toimiston virkailija erikseen muistuttanut, että täällä Suomessa ei ole pakko tehdä töitä, jos ei halua – että silleen…
   
  Viimeksi muokattu: 8 Elokuu 2021
 3. Seppo R

  Seppo R Well-Known Member

  2 341
  1 348
  113
  Edellä yritin osallistua hiukan vitsillä tähän keskusteluun. Onhan niitä parempiakin saitteja haukkua epämieluisaa hallitusta kuin valokuvaus-sivustot.
  Jari_s kirjoitti kuitenkin näistä työnvieroksujista ja sen aiheen kyllä tunnistan edellisestä elämästäni melkoisesti rekrytointiakin tehneenä. Aina silloin tällöin työvoimatoimiston lähettämä työnhakija pyysi minua ilmoittamaan työvoimatoimistoon, että hän on sopimaton tähän työhön. Kyseessä oli kuitenkin aina koulutettu ja usein työkokemusta omaava ammattimies. Kerroin tietysti sanasta sanaan keskustelumme virkailijalle. Eikä hän pahemmin hämmästynyt. Ulkomailta tulleita siirtolaisia ei silloin työnhakijoina esiintynyt.
  Miten estää näiden käpykaartilaisten veronmaksajien maksamien rahojen hyödyntäminen, siitä käydään tälläkin hetkellä kiivasta poliittista keskustelua. Jopa kokoomus on ottanut kantaa asiaan. Tosin jättäen kantasuomalaiset kritiikin ulkopuolelle, tällä erää. Saattaahan joku työtävieroksuva kantasuomalainen vahingossa äänestää kokoomusta, tosin suuresti epäilen.
   
  mlphotic tykkää tästä.
 4. Seppo R

  Seppo R Well-Known Member

  2 341
  1 348
  113
 5. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 222
  1 805
  113
  Kauan, kauan sitten (kun maahanmuuttajista ei tiedetty vielä mitään) jouduin nuorena ja kokemattomana hoitelemaan rekrytointia. Kokemattomuuttani pyysin työvoimatoimistosta luettelon alan työnhakijoista. Mikäli oikein muistan, listassa oli 270 henkilöä. Pari viikkoa soittelin, sitten alkoi ymmärrys herätä (aika pitkään meni, siis :) )
  Eihän kukaan päivärahoille päässyt halunnut mihinkään lähteä. Hoksasin lopulta, että loppututkintoa vailla olevia opiskelijoita minun pitää löytää, saattavat hyvinkin olla rahapulassa, kun eivät pääse korvauksien piiriin. Niin olikin, sittemmin rekrytoin pelkästään muodollista pätevyyttä vailla olevia.
   
 6. niffe

  niffe Well-Known Member

  13 052
  450
  83
  Se alkoi ensin arkistomapeista ja levisi verhoihin, sitten ...


  Niin paljon kuin sitä haluaisi uskoa, että tuollainen rakennus sortuu symmetrisesti sisäänpäin arkistopalon seurauksena, niin ei vain pysty... ei millään. Se, että maailman tarkimmin valvotussa ilmatilassa on yht'äkkiä muutamalla beduiinilla muutama tunti aikaa lennellä jumboilla päin pilvenpiirtäjiä ja Pentagonia niillä lentotaidoilla, joita saa MS Flight Simulaattorista, alkaa olla salaliittoteoriana sitä luokkaa, että en viitsi kinata, mutta minun veikkaukseni olisi, että 100% huuhaata tuo koko tarina alusta loppuun. Tämä sitten vielä ennen kuin mietitään mitä toimenpiteitä tästä seurasi.
   
  Viimeksi muokattu: 8 Elokuu 2021
 7. motris

  motris Well-Known Member

  4 382
  577
  113
  Ei. Nyt ihan oikeesti. Lopetetaan höpöhöpö. Tuollainen korkea rakennus on tuulen takia tavallaan jännitetty pystysuunnassa, jotta tuulen aiheuttama vaakakuorma saadaan alas. Se on kuin vapautettu vieteri, kun ne vaakavoimia siirtävät osat poistetaan sieltä ylhäältä. Ihan loogista tässä, vaikkakin poikkeuksellista.
   
 8. niffe

  niffe Well-Known Member

  13 052
  450
  83
  Jep, ihme, ettei sortunut alhaalta ylöspäin.
   
  mlphotic tykkää tästä.
 9. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 448
  333
  83
  Voi ”tsiisus”, että ne jotkut jaksaa ja viitsii… :D

  Mutta joo, sinun iloksesi ”niffe”, kerro toki mikä koko homman takana mielestäsi oli?

  Tuollaisen rakennuksen purku räjäyttämällä vaatisi varmaan toista sataa räjäytyspanosta sijoitettuna talon kantaviin rakenteisiin.

  Mitenkähän niiden panosten sijoittaminen on onnistunut tuollaiseen todella vilkkaassa käytössä olevaan rakennukseen niin, että kukaan ei ole huomannut mitään?

  Niitä panoksiahan ei räjäytetä täsmälleen yhtä aikaa, vaan peräkkäin pienten viiveiden jälkeen. Kun rakennus puretaan normaalisti räjäyttämällä, siellä kulkee pitkin lattioita räjäytysnallien johtoja, kenties räjähtävää tulilankaa yms. juttuja. Tuohon taloonhan ei sellaisia ole voinut laittaa.

  No, joo, periaatteessa voisi käyttää joitakin piilotettuja radiolaukaisimia, joissa nuo millisekuntiluokan viiveet erillisten nallien räjäyttämisessä on huomioitu, mutta ei ihan helppoa.

  Yleensä kun purkaminen suoritetaan, kuuluu kymmeniä voimakkaita räjähdysääniä ja usein näkyy myös joitakin välähdyksiäkin. Kuuluiko tuolla WTC-tornien luona sellaisia?

  Mihin niitä lentokoneita muuten tarvittiin? Eikö olisi ollut yksinkertaisempaa räjäyttää suoraan kaikki rakennukset?

  Laitetaan tuohon yksi video rakennuksen purkamisesta räjäyttämällä. Melkoinen pauke siitä lähtee.

   
 10. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 222
  1 805
  113
  Etkö nyt ymmärrä, että tornien tapauksessa käytettiin erityistä äänetöntä räjähdysainetta, jota on valmistettu vain ja ainoastaan tiedustelupalvelujen tarpeisiin. Sillä saadaan suurikin rakennus räjäytettyä kenenkään huomaamatta. Kyseinen räjähdysaine ei myöskään tarvitse nalleja tai sytytyslankoja, se voidaan ohjelmoida räjähtämään itsekseen juuri oikea-aikaisissa sarjoissa.
   
  Jari_S tykkää tästä.
 11. niffe

  niffe Well-Known Member

  13 052
  450
  83
  Eihän pilvenpiirtäjän purkuun nykyään enää mitään räjähteitä ja nalleja tarvitse, kun pumpataan vaan tankkiautollinen kerosiinia vintille, tulta perään ja tunnin päästä voi lähettää tusinan kuorma-autoja sekä lakaisukoneen hakemaan 900 tonnia terästä pois. Lakaisukonetta tarvitaan rakenteensa menettäneen pulverisoidun teräksen keräämiseen ympäröiviltä kaduilta - tietenkin.
   
 12. canonmk4

  canonmk4 Well-Known Member

  943
  298
  63
  tietenkin jos haluaa hävittää jonkin slummialueen voi käyttää varovasti ammoniumnitraattia mitä Libanonissa Beirutin satamassa oli lievästi sanottuna liikaa.
   
 13. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  3 957
  274
  83
  Jari_S tykkää tästä.
 14. motris

  motris Well-Known Member

  4 382
  577
  113
  Esim. tuossa aika hyvin näkyy, että tavallaan yläosa sortuikin (ensin) alhaalta ylöspäin:  Mitä tapahtuu, kun viritetty jousi katkaistaan keskeltä?

  Ihan suomalaisen peruskoulun perusfysiikkaa (ja lukion matematiikkaa). Tässäkin tapauksessa voimalla on vaaka- ja pystykomponentti. Edellä olevassa näkyy, kun vaakakomponentti kaataa yläosaa myötäpäivään. Jatkuva romahdus johtuu siitä, että kun sen pystysuuntaisen ristikon vaakavoimia siirtävät komponentit (palkit) poistetaan, niin aika nopeasti tapahtuu pilareiden nurjahdus. Sitten kun päältä tulee isompi pystysuuntainen kuorma pelkkiin pilareihin, niin kerroksittain se vain tippuu...

  Tämän tosiaan voi todistaa ihan - jos ei peruskoulumatematiikalla - niin lukio; siitä vaan laskemaan kaksiuloitteista jousta ja integroimaan, kuinka menee.
   
 15. niffe

  niffe Well-Known Member

  13 052
  450
  83
  Jepjep, perustelepa peruskoulumatematiikalla se, että torni tulee alas vapaan pudotuksen nopeudella heikentämättä tornia ensin muualta kuin lentokoneen osumasta. Ei taida peruskoulumatematiikasta löytyä apua.
   
 16. Johannes

  Johannes Well-Known Member

  2 205
  256
  83
  Uskomatonta paskanjauhantaa! Kennedyn murhan selityksiin en koskaan ole uskonut, olenhan nähnyt Zapruderin filmin, mutta näin massiivinen, tuhansien omien kansalaisten tuhoaminen propagandatarkoituksessa ei todellakaan uppoa.
   
 17. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 222
  1 805
  113
  Sua ei ainakaan satu pahasti, jos putoat jostakin :)

  Lentokone törmäsi itäiseen torniin klo 8:46 a.m. ja romahdus seurasi klo 10:28 a.m. Reilut puolitoista tuntia.
   
 18. niffe

  niffe Well-Known Member

  13 052
  450
  83
  Siinäpä se. Kun et voi uskoa tapahtunutta todeksi, et myöskään voi hyväksyä realiteetteja. Juuri näin meitä ohjelmoidaan.
   
  motris tykkää tästä.
 19. motris

  motris Well-Known Member

  4 382
  577
  113
  No niin kuin sanoin. Peruskoulun fysiikalla. Sen todistaminen taas taitaa vaatia lukion matematiikkaa.

  Yksinkertaistettuna (myös esikouluopetukseen sopivaksi): Jännitetty vieteri. Kun se vieteri katkaistaan mielivaltaisesta kohdasta, niin mitä tapahtuu?

  Niffe nyt provosoi, mutta aina sitäkin tarvitaan. Niin kuin lähitulevaisuudessa nähdään viimeisemmän IPCC:n raportinkin tiimoilta.
   
  Viimeksi muokattu: 9 Elokuu 2021
 20. niffe

  niffe Well-Known Member

  13 052
  450
  83
  Tuo ajatus siitä, että saataisiin aikaan räjähtävä seos, on ehkä vakuuttavin, mutta sekään ei selitä metallin rakenteen menetystä tornin alaosassa ja teräksen pulverisoitumista niin, että se satoi hiutaleina alas muilta osin kuin räjähdysalueelta.