Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän :-(

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 28 Maaliskuu 2007.

 1. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 386
  228
  63
  Minä en huomaa erityistä sotkua, mutta sen sijaan oikeistokuoron esittämää vasemmiston dissausta ikiaikaiseen tyyliin. Muistan kun koulukaveri jo tokaisi aikoinaan että Ranskassa on nyt kommari pressana. Mitterrand oli valittu. (Joo oli parhaita kavereitani - ei haitannut että kodeissa oli erilaiset taustat.)

  Kaipa oikeisto oli niin sorrettu vuosikymmeniä että siellä on vieläkin purkamatonta vihaa. (Ja luulin että jo pöllöuutiset vähän helpotti aikoinaan sitä ylekammoa.)
   
 2. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 386
  228
  63
  Siellä on nyt kyllä pahat paikat. Ois pitänyt vähä tarkemmin brexiteeraa etukäteen.

  Mut mikäs toi luku oikein on?
   
 3. Jari_S

  Jari_S Member

  243
  24
  18
  No sitä dissausta on varmaan puolin ja toisin ihan siihen ikiaikaiseen tyyliin.

  Siksipä esim. radioamatööripiireissä on kirjoittamaton sääntö, että ”bandilla” (siis siellä radioaalloilla) ei puhuta uskontoon eikä politiikkaan liittyviä asioita, koska näistä on monilla vahvat mielipiteet ja erilaiset näkemykset voivat aiheuttaa riitatilanteita.

  Ihan hyvä ohje vaikkapa tälle foorumille…
   
  Johannes tykkää tästä.
 4. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 386
  228
  63
  Minä tarkoitin edellä olevaa eli ajankohtaista. (Katso kuka aloitti?=)

  Muuten kyllä tämä viestisi on jepulis jep. Onko T&T osaston vaaliavautumiset hiukan lipsahtaneet tyyliin sanoa täällä muualla? Ei hyvä.
   
  Viimeksi muokattu: 19 Huhtikuu 2019
 5. motris

  motris Well-Known Member

  3 185
  205
  63
  Eikös tuo lienee ole sen vajaan 500 km rajan toiselle puolelle jäävien ihmisten määrä. Tai miten nyt haluaa ajatella. Kuinka nyt miten minkäkin haluaa nähdä.
   
  Mirrored tykkää tästä.
 6. AndyCapp

  AndyCapp Well-Known Member

  3 505
  49
  48
  500 km mistä ja mihin, täältä ei pääse etelän suuntaan edes Jyväskylään.
   
 7. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 386
  228
  63
  Ai joo, ei 500km istu Irlantiinkaan. Eikä Iso-Britannian ympäri. Google Maps

  Mutta siis 440 miljoonaa lie brexitin jälkeisen EU:n asukasluku. 27 valtiota. Sellainen kuvitteellinen tilanne. . . hyvin kaukainen ajatus.
   
  Viimeksi muokattu: 20 Huhtikuu 2019
 8. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 331
  333
  83
  Historian tuntijat tietävät varsin hyvin, miten juuri demarit pelastivat Suomen 40-luvun lopulla. Kommunistit olivat aika vahvoilla, ja ajatus "Tsekkoslovakian tiestä" oli sekin aika vahva. Demarit saivat suuren osan työväestöä omille linjoilleen, mikä sitten heikensi kommunisteja niin paljon, että yhteiskuntarauha säilyi.

  Kommunistien ja demarien niputtaminen yhteen kertoo laaja-alaisesta tietämättömyydestä, jonkinasteisen tyhmyydenkin voisi mainita samassa yhteydessä.
   
  niffe, Est ja paraneva tykkäävät tästä.
 9. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  3 400
  63
  48
  Sanotaan nyt ainakin, että vaikutti. Siinä on muutama muukin asia kuin Jo riittää -kampanja, joka vaikutti kommunistien 1940-luvun lopun kannatuksen laskuun. Muuten Maalaisliitto oli vuoden 1948 eduskuntavaalien suurin vaalivoittaja ja nousi suurimmaksi puolueeksi.
   
 10. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 331
  333
  83
  Niinpä. SKDL hävisi 11, Maalaisliitto voitti 7 ja SDP 4. Siirtymä oli selvä.
   
 11. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  4 852
  815
  113
  Kertaan vielä kirjoittamani faktat:
  Kansan Lehti oli sosialidemokraattinen lehti, jonka julkaiseminen lopetettiin 1991. Syynä oliva taloudelliset vaikeudet, joihin kustantaja ajautui tilaajamäärän ja ilmoitustulojen laskettua liian alas. Lehti oli menettänyt uskottavuutensa.

  Hämeen Yhteistyö oli Skdl:n Pohjois-Hämeen piirin lehti, jonka SKP:n oppositio (ns taistolaiset) kaappasivat 1970-luvulla ja lehti oli SKP:n näkökantojen äänitorvi. Se ajautui tilaajamäärän ja ilmoitustulojen laskettua taloudellisiin vaikeuksiin ja haettiin konkurssiin vuonna 1992. Lehti oli menettänyt uskottavuutensa lukijoiden, ilmoittajien ja velkojien silmissä.

  Fakta on myös se, että Kansa Uutiset sinnittelee edelleen yksipäiväisenä.
  Mielipiteeni Kansa Uutisten journalisisesta linjasta on se, että se harhauttelee lukijoitaan. Joku muu voi kokea lehden hyvinkin tarpeelliseksi. Se on aivan yhtä hyvä mielipide kuin omani.

  Eli en kirjoittanut disinformaatiota Kansa Lehdestä enkä Hämeen Yhteistyöstä, vaan faktaa.
   
 12. Jari_S

  Jari_S Member

  243
  24
  18
  Joo, se voi kertoa tietämättömyydestä tai sitten totaalisesta haluttomuudesta ruveta vääntämään jotain aiheeseen liittyvää nippelijuttua valokuvausfoorumilla, varsinkin kun kyse alun perin oli kai muutamasta ns. työväenlehdestä.

  Mutta joo, kyllähän kaiken inhimillisen viisauden alku on siinä, että erottaa kommunistit ja demarit toisistaan, vai mitä?

  Nykyäänhän kyllä jopa Vihreätkin pannaan usein samaan nippuun ja yleisesti puhutaan ”vihervasemmistosta”, mitäs siitä pidät?

  Yhtä kaikki, henkilökohtaisesti meikäläiselle koko ns. vasemmisto on sitä samaa P****A, eli en esim. äänestäisi heidän ehdokkaitaan.
   
 13. motris

  motris Well-Known Member

  3 185
  205
  63
  Aika leveällä äeksellä kakkonen silmässä edelleen.

  HY:tä en niin tunne. Toki mainitsemasi vuosi kertoo jotain.

  Noin muuten. Toimintaympäristöt muuttuu. Kaipa Kansan Lehden voisi katsoa jatkaneen sittemmin osana Uutispäivä Demaria.

  Mutta kuin vain.
   
 14. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  4 852
  815
  113
  Tosiasiassa näiltä loppuivat lukijat, tilaajat ja ilmoittajat. Uskottavuus meni. Siksi alasajo.

  Ilmiö on sikäli jännä, että se koetteli eniten työväenliikkeen lehtiä. Aikoinaan tunsin varsinkin Kansan Lehden kustantajan hyvin samaten kuin päätoimittajankin. Siellähän oli toimittajia ja valokuvaajakin palkkarullassa. Uutisointia tehtiin ja uutiskuviakin otettiin. Aika vain ajoi näiden puoluelehtien ohi jo ennen digimaailmaa. Varmasti sekin vaikutti, että yleinen sivistystaso nousi eikä lehden journalistiikka enää vastannut lukijoiden tarpeita.
   
  Seppo R ja motris tykkäävät tästä.
 15. motris

  motris Well-Known Member

  3 185
  205
  63
  Palaan nyt tähän vielä, kun pari nuorta; lähes lasta viittaamastasi surmasta on pidätetty. Tarkoitus ei ole politikoida; valokuvaajalle (ammattilaiselle, harrastajalle, harrastelijalle jne.) kuitenkin yleissivistys on ihan hyväksi.

  Tarkoitin Pohjois-Irlannin ja Irlannin välistä rajaa. En tiedä tietääkö kukaan rajan oikeaa mittaa. Näin suomalaisena (ja EU:n kansalaisena) minullakin lienee oikeus vetää viivoja suoriksi.

  Suomessa on helppo sanoa (mm. nykyisen pääministerimme suulla), että kiista (mm. tuon rajan suhteen) on vain turhaa joustamattomuutta EU:n puolelta. Onhan meilläkin vapaa liikkuvuus läntisten rajanaapureidemme kesken. Hyvä tässä yhteydessä muistaa myös se, että Pohjois-Irlanti on (ainakin lokakuun loppuun) EU:n köyhimpiä alueita. Ja Britannia ei tuota maarajaa EU:sta erottuaankaan saa pois.

  Suomessa aika yleisesti sotketaan eri poliittiset aatteet yhteen. Samoin uskontojen suhteen niputetaan yhteen eri uskontoja.

  Mutta hei. Suomi on kohta EU puheenjohtajamaa. Ilman pelonlietsontaa. Hirvittää kyllä. Nykyinen ulkoministerimme ehtikin jo pestä kätensä. Siitäkin.

  Mutta mitäs näistä. Kuvataan me tri-x:ä tai "kehitellään" raweja nupit kaakossa. Vai oliko sekin [kaakko] väärin sanottu.

  Hyvät pääsiäiset kuitenkin itse kullekin.
   
 16. motris

  motris Well-Known Member

  3 185
  205
  63
  Tavallaan ihan totta. Mitäpä tästä vääntämään. Ainakaan minun aikani ei riitä.

  Demareiden paikallislehtiin olen jonkun verran tutustunut ihan suvun kautta; äidinäidin isä oli erään pitkäaikainen päätoimittaja. Se lehti kuoli viimeisen kerran noin 8 vuotta sitten. Onhan näitä eri aatteellisia lehtiä ollut maailma täysi. Eilen katselin Prismassa, niin fillarilehdistä ruotsinkielisiä oli hyllyssä eniten. Yllättävää, kun kaksikielisellä paikkakunnalla kuitenkin ko. Prisma sijaitsee.
   
 17. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 331
  333
  83
  Fakta on toisaalta sekin, että Uusi Suomi koki saman kohtalon samana vuonna kuin Kansan Lehtikin. Koetteliko ilmiö sitä sitten jotenkin vähemmän, vaikea sanoa.
   
  Kasimir ja motris tykkäävät tästä.
 18. motris

  motris Well-Known Member

  3 185
  205
  63
  Njoo. Fakta on myös se, että lehtiä on tullut ja mennyt. Vihellän nyt pilliin. Pakkohan se oli Päivälehtikin jossain vaiheessa lopettaa.

  Eri lehdistä poiketen Maaseudun Tulevaisuus taitaa olla ainoa, joka on mainostanut itseään itsensä polttamisella.
   
 19. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 331
  333
  83
  Maasudun tulevaisuus on muitten järjestölehtien tapaan siinä asemassa ettei sen tarvitse kannattaa tai tuottaa. Kuten vaikkapa Suomen Lääkärilehti sen talouden hoitaa järjestö omilla rahoituskanavillaan.