Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän :-(

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 28 Maaliskuu 2007.

 1. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 030
  176
  63
  Repetitio mater studiorum est.
   
 2. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 030
  176
  63
  Varma ei tietenkään voi kokeilematta olla, mutta: jos ovat parempia kuin ne, joita just söin, niin koko lailla hyviä niitten pitää olla.

  _4322052.jpg
   
  mlphotic ja kebax tykkäävät tästä.
 3. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  4 559
  517
  113
  Ohhoh! Hyviltä näyttävät ja taatusti ovatkin. Tosiasia on, että hyvä kotona tehty ruoka voittaa aina ravintolaruuan! Joten en ole ollenkaan varma ovatko parempia. Mutta ravintolapyöryköistaä kyllä parhaat.
   
 4. Kasimir

  Kasimir Well-Known Member

  9 584
  279
  83
  Tänää kotiovelle ilmestyi Fujinon SW 1:8/90, ja pitihän sitä kokeilla, miten istuu fieldiini. Tökkäsin etulinssiin kunnolla rasvaisella sormellani läikän, jota ensin levittelin kankaalla. Vaihdoin sitten pumpuliin tikunnokassa ja pyöräytin hieman isopropanoolilla. Jätti läikkäjäljen, jota en saanut millään pois. Ei näytä kylläkään pahemmin haittaavan, muuten kuin kosmeettisesti. Onkohan tuossa jokin sellainen päällystekalvo, joka ei kestä myrkkyäni? Ensimmäistä kertaa törmäsin moiseen ilmiöön.
   
 5. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 004
  189
  63
  Isopropanoli on suhteellisen heikko liuotin vielä. Kestää noi asetoniakin.

  Jos pumpulisis ja aineesi oli puhtaita, onkohan linssiin kauppias pyyhkinyt jotain kummaa... silikonipitoista tms.
   
 6. Kasimir

  Kasimir Well-Known Member

  9 584
  279
  83
  Asetonia käytettiin ennen kuin tuli muovit optiikoihin. Saattaa tuo Mirroredin aavistus olla tottakin. En nyt mene enempää sorkkimaan. Näkyy määrätyssä kulmassa valon osuessa. Suoraan läpi katsoessa ei huomaa. Tuo pyyhitty näkyy sinisenä, muu koskematon pinta kirkkaana.Meikäläisen olematon asiantuntijuus moiseen ei riitä oikeaan tulkintaan.

  Kapa
   
 7. Kimo

  Kimo Well-Known Member

  11 682
  518
  113
  Tuskin näkyy kuvissa yhtään ,edes tutkiessa. Luulen että kunnon huurteinen hönkäys lasille ja puhdas lakanan kulma kevyesti ilman kitkaa hieroen poistaa ongelman(ensin pölyt pois miten tykkää). Puhun omien lasien putsauksista .
   
 8. Kasimir

  Kasimir Well-Known Member

  9 584
  279
  83
  Ei varmaan lopullisessa kuvassa näy. Ei lähtenyt mikrokuituliinalla hönkäillen, eikä edes kevyen syljen kanssa, joka tunnetusti on hyvä puhdistusaine. On vain samanlainen, kuin uuden auton ensimmäinen naarmu maalipintaan. Ei sitä kohta edes muista.

  Kapa
   
  Kimo tykkää tästä.
 9. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  3 305
  45
  48
  Riippuu objetiivin iästä, mutta todennäköisesti siinä on valmistajan EBC-monikalvopäällyste. Mitä tuossa pikaisesti hain tietoa, niin kalvo on suhteellisen kova ja pitäisi kestää tarkoitukseen tehdyt puhdistusnesteet, muun muassa tuon sinun isopropanolisi.

  Fujinon Lenses ja sieltä kohta "Coating".
   
 10. Kasimir

  Kasimir Well-Known Member

  9 584
  279
  83
  Ohessa kuva, mitä sain aikaan tuolla isopropanolilla. Kuvakulma valolle on etsitty mahdollisimman paljastavaksi. Suoraan katsoen tuota ei näe. Määrätyssä valossa ja määrätyssä kulmassa näkyy helposti. Muuten objektiivi on kuin uutena hyllystä repäisty, joten hieman harmittaa. Nuo muut rinkulatäplät eivät ole hometta, ovat Fujin omaa täplitystä, joka on objektiivin lasin ulkopuolella. Kolme eri kokoista täplitystä kehänä.
  Kapa _FFF2736.jpg
   
 11. Heiskis

  Heiskis Member

  293
  18
  18
  Joskus oli netissä kaksi samanlaista valokuvaa ja kysyttiin onko eroa - no ei ollut mielestäni.

  Sen jälkeen näytettiin objektiivit - toisessa oli etulasi fyysisesti halki...

  Oli opettavainen juttu...eli opin, että linssi kunnolla on merkitystä asioihin;
  Itellä aktiivikäytössä vanha 18mm elokuvaobjektiivi jonka yksi sisälinssi on halki (maksoi 40 euroa kun ehjä yli 700 euroa) - tyytyväinen olen.
   
 12. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 030
  176
  63
  Kuten edellä todettiin, pinnoite on aika kovaa ja kestävää tavaraa. Sitä voisi yrittää puhdistaa vahvemmillakin aineilla, asetonikin mainittiin jo. Pumpuliin, eikä reunoille valumaan rakoihin. Muuten, kuten (taaskin) edellä todettiin, asialla ei liene mielenrauhaa enempää merkitystä, kuviin ei ainakaan.
   
 13. Kasimir

  Kasimir Well-Known Member

  9 584
  279
  83
  Kuten kirjoitin aiemmin, niin vain kosmeettinen haitta, joka unohtuu ajan saatossa. Kiinnostaisi vaan tietää, mistä moinen. Koskaan aikaisemmin en ole tuollaiseen törmännyt.

  Kapa
   
 14. Kimo

  Kimo Well-Known Member

  11 682
  518
  113
  Enempi tosiaan mielenrauhakysymyksiä, sitten kun alkaa myymään niin ei ole kiva selittää että ei vaikuta kuviin ja ostajat kaikkoaa ellei ole puoli-ilmainen.
   
 15. Kasimir

  Kasimir Well-Known Member

  9 584
  279
  83
  Totta haastat.

  Kapa
   
 16. RB

  RB Well-Known Member

  7 147
  59
  48
  Mitä mahtaa vaikuttaa vastavaloon kuvatessa, paikassa josta ei kunnon kuvaa saa mutta on pakko ottaa sen mikä tulee?
   
 17. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 030
  176
  63
  Noissa käytetään yleensä kunnollista paljetyyppistä vastavalosuojaa. Jos valonlähde on kuvassa, saattaa jotain vaikutusta olla, tai olla olematta, mutta sitähän ei voi tietää.
   
 18. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 004
  189
  63
  Jos se olisi vaikka jotain silmälasinpuhdistusnestettä hylkivän pinnan muodostavalla lisäaineella, läikät kai eläisivät ja vähenesivä vähitellen puhdistuksien myötä.

  Joskus vastaavissa taas näkee uskomattoman väärin johtuen linssistöstä. Minkä todella tarkkaan on katsonut eri valoissa ja läheltä olevan ulkopinnassa, onkin ollut sitten kuitenkin sisäpinnassa.
   
 19. Heiskis

  Heiskis Member

  293
  18
  18
  Tuo lasinpuhdistusneste voi olla todennäköinen.

  Itse puhdistan linssiin vuosikymmeninä (joskus 100ssa vuodessa) muodostuneen sameuden (ikkuna)lasinpuhdistusaineella - aine jättää tarkoituksella pintaan heijastuksia vähentävän kerroksen (muistaakseni minun aineella punertava heijastus)...pinnan pitäisi lisäksi vähentää likaantumista.

  Naarmujen näkyvyyden poistamiseksi muistaakseni on jotain ainetta myös käytetty (joku voinee kommentoida). Aine olisi reflactiv indeksiltään sama kuin lasi - joten rajapintojen poistuessa naarmu ikäänkuin katoaa.
   
 20. Kasimir

  Kasimir Well-Known Member

  9 584
  279
  83
  Nuo valkoiset pisararinkulat eivät olekaan Fujin koristemaalausta, vaan kyseessä on ilmiö, jonka suomenkieliseen nimeen en ole koskaan törmännyt. Kolmannella kotimaisella kyseessä on "Schneideritis", joka ilmenee yleensä Schneiderin objektiiveissa. Aina oppii uutta. Kolmas objektiivi Japanista. Onnistumisprosentti kuitenkin 66,3.

  Kapa