En ole katkera mutta kuitenkin... Jostakin olen antanut itseni ymmärtää että hyvin pieni porukka pyörittää meitä miten tahtoo, ennen se oli suhteessa 20/80 ja nykyisin kait 8/92. Rothschild on kansainvälinen, saksanjuutalaista alkuperää oleva pankkiiri- ja liikemiessuku. ( Lähde WikipediA ) Havaintoja uudesta maailmanjärjestyksestä: Tiesitkö että Rothschildit omistavat Suomen Pankin Rikkain prosentti ihmiskunnasta sai viime vuonna 82 prosenttia maailmassa luodusta vauraudesta – vai saiko?
Joo, tämän hetkinen lumi on kevyttä. Eilen lapioin mökillä käytävät tyhjiksi hengästymättä ja varmaankin huomenna taas. Katolla on jo lähes puoli metriä.
Oikeasti aika iso poliittinen sirkus, joka nyt on menossa. Sote-uudistustahan ei ole tosiaan vielä pöytään lyöty, mutta eiköhän sen jo näe, että tulevaisuudessa hoitajamitoitukset tulee asetuksiin. Jonkinasteinen valinnanvapaus tulee säilymään. Jos maakunnilla ja valtiolla (ehkä myös kunnilla) on valvonta - niin kuin tällä hetkellä näyttää-, niin on päivänselvää, että viranomaisten pitää pystyä tekemään yhtäläisiä tulkintoja. Tässä samalla hyvä esimerkki sote-uudistuksesta, ja sen raskaudesta ja myös kustannusvaikutuksista. Tällä hetkellä vanhustenhoitoa valvoo noin kymmenen henkilöä koko maassa. Pelkästään maakuntia on nyt esitetty 17. Sitten jos yksittäiseen ihmiseen mennään; esim. laitoksessa olevan muistisairaan henkisesti terve puoliso on lakimääräinen edunvalvoja. Ja kun ydinperheitä on jatkuvasti vähemmän, niin tällä menolla tullaan käymään aika paljon oikeutta siitä, onko vessapaperirullia vaihdeltu liikaa vai liian vähän. Siinähän leski vastailee virkavastuulla edesmenneen puolisonsa lapsille ja muille perillisille käräjillä... On niin paljon asioita, joita tulisi laittaa täysin uusiksi. Ihan hankintalaista alkaen. Jos siis nyt oleva sote-raami menee läpi.
Vastaisikohan joku kysymykseen "Miksi verorahoja pitää saada siirrettyä veroparatiiseihin soten varjolla?"
Niin no. Hyvä ja aiheellinen kysymys. Tässä pitää tosin huomioida myös se, että ns. sote-uudistusta on tehty jo yli kymmenen vuotta. Ja siihen on kasaantunut valtavasti riskejä. Sijoittajan näkökulmasta on arvatenkin oman sijoituksen riskit minimoitava. Ja näihin on tietty monia keinoja. Säätiöittäminen on yksi hyvä keino pienentää riskiä, mutta toimia tavallaan eettisesti ja moraalisesti oikein. Veroparatiisi se on Suomikin, jos haluaa niin nähdä. Sitäkin tuolla sirkuksella tavallani myös tarkoitin. En usko, että Suomessa on yhtään vakavasti otettavaa kommunistia, vaikka moni näyttää edelleen siinä valossa ns. vihervasemmiston haluavan esittää. Yleisesti puhutaan, että tuloerot ovat kasvaneet, vaikka oleellisempaa on se, että varallisuuserot ovat kasvaneet. Ja tulevissa parlamenttivaaleissa viimeiset askelmerkit lyödään vauhtiradalle.