Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän :-(

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 28 Maaliskuu 2007.

 1. Est

  Est Well-Known Member

  12 874
  516
  113
  Millä perustelet mitään tästä kirjoittamastasi skeidasta?
   
 2. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 362
  352
  83
  Oliskohan parikin toveria saanut parikin Marskin ryyppyä? Liikaa siis....
   
 3. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  10 137
  1 397
  113
 4. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 459
  115
  63
  Vähän vaikea on Vasemmistoliittoa pitää kommunistisena puolueena kun se periaateohjelmassaan nimenomaisesti kertoo haluavansa säilyttää markkinatalouden: "Talouden sujuva toiminta edellyttää markkinoita, mutta markkinatalouden rajat ja reilut pelisäännöt on asetettava kansallisen ja kansainvälisen demokratian keinoin."
   
  paraneva tykkää tästä.
 5. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  10 137
  1 397
  113
  Olen huomannut monien pitävän kaikkea kokoomuksesta vasemmalle kommunismina. Jotkut myös Kokoomusta.
   
 6. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 000
  949
  113
  Eikös Suomessa ole ihan oma Suomen kommunistinen puolue SKP, jolla on keskuskomiteat ja kaikki. Viimeisissä vaaleissa puolueen kannatus oli 0,3% ja se sai kaksi (2) valtuutettua, yhden Hangossa ja yhden Nokialla.

  Vasemmistoliitto on enemmänkin SKDL:n perillinen.
   
 7. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 550
  166
  63
  Tai ainakin sosialisteina?
   
 8. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  10 137
  1 397
  113
  Jotkut, tietämättömät ja/tai tyhmät pitävät niitäkin samana asiana.
   
 9. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 000
  949
  113
  Mitä muuten on sosialismi nykyään? Onko todennäköiseltä vaikuttava tuleva pääministeripuolueemme Sosialidemokraattinen puolue sosialistinen puolue? Vai liputtaako se kuitenkin vapaan markkinatalouden ja kapitalismin puolesta?

  Kysyn sen vuoksi, että Sosialidemokraattien ydinjoukkoihin kuuluva ay-liike, jonka piiristä on myös SDP:n nykyinen puheenjohtaja Antti Rinne nostettu, on Suomen kovimpia kapitalisteja ja pääoman omistajia.

  Niin, tietenkin sillä erotuksella, että kapitalisti maksaa veroja, mutta ay-liike kuittaa tulonsa verovapaina liiviinsä.
   
 10. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  10 137
  1 397
  113
  Eiköhän jokainen puolue millä on mitään merkitystä, ole jo hylännyt ajatuksenkin yksipuoluejärjestelmästä?
   
 11. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  3 438
  78
  48
  Pari sataa natsia ei tee vielä kansallissosialismia ja vaadi mitään miliisitoimia. Molemmat on pystytty torjumaan tästä maasta ja pystytään vastakin. Poliisi toimi hyvin ja puuttui oikeaan aikaan tilanteeseen tarpeen sitä vaatiessa.
   
 12. Heiskis

  Heiskis Active Member

  324
  29
  28
  Tietämättömänä kysyn; miten tämä poikkeaa äärioikeiston tai äärivasemmiston tai konservatiivien ajattelusta (en käsitä mitä reilu ja mitä demokratia tarkoittaa tässä heille);

  "Talouden sujuva toiminta edellyttää markkinoita, mutta markkinatalouden rajat ja reilut pelisäännöt on asetettava kansallisen ja kansainvälisen demokratian keinoin."

  Ps. Itse olen ymmärtänyt, että jos pääsee itse määrittelemään reilun on se huomattavan epäreilua kaikille muille..
   
 13. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 000
  949
  113
  Tulikin verojen maksusta ja äskettäin julkistetuista viimevuoden verotiedoista mieleeni, että kaikki suurimmat veronmaksajat ovat kapitalisteja. Täytyy veronmaksajien suuruusjärjestyksessä mennä todella, todella alas ennenkuin löytyy sosialidemokraattisesti tai sosialistisesti liputtava veronmaksaja, pitää mennä ihan tuonne vaatimattomaan alle 100000 euron maksettujen verojen alapuolelle.

  Muistan hyvin, kun täällä arvosteltiin Nalle Wahlroosia milloin mistäkin varakkuuteen liittyvästä. Samalla inohdettiin, että hän on henkilökohtaisesti maksanut vuosittain 8-numeroisen summan veroja ja hänen johtamansa liiketoiminta vuosittain satoja miljoonia euroja.
   
 14. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  3 438
  78
  48
  Tosiasiallisesti Suomessa kaikilla merkittävillä puolueilla on sosiaalisesti demokraattinen ohjelma mitä suuremmassa määrin.
   
 15. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 459
  115
  63
  Puolueiden periaateohjelmat ovat periaateohjelmia ja sellaisina kaihtavat kiveen hakattuja ja täsmällisiä toimintaohjeita tai käsitteenmäärittelyjä. Sellaiset käsitteet kuin oikeudenmukaisuus tai reiluus ovat käyttökelpoisia koska kukaan ei tunnustaudu epäreiluksi tai epäoikeudenmukaiseksi. Vastuullisen politiikan teko taas käytännössä edellyttää yhteistoimintaa ja kompromisseja (Vasemmistopuolue ei, historiallisesti kommunisteista poiketen, aja yhden puolueen diktatuuria) ja siinä käytännössä sitten katsotaan mitä itse kunkin reiluus on. Ei se millään loogisella väistämättömyydellä ole huomattava epäreilua kaikille muille paitsi yhden puolueen kannattajille.
   
 16. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 000
  949
  113
  Sosiaalinen on täysin eri asia sosialistinen.
   
 17. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  3 438
  78
  48
  Niin se on. Silti tulevissakin vaaleissa rymytään taas niissä sata vuotta vanhoissa juoksuhaudoissa.
   
  mlphotic tykkää tästä.
 18. niffe

  niffe Well-Known Member

  11 894
  162
  63
  Kokoomuksen pitäminen Suomen kommunistisimpana puolueena on sikäli perusteltua, että pankkien sekä suursijoittajien tappioiden sosialisoiminen yhdessä suurempien yritysten veronmaksun sosialisoimisen kanssa on lähimpänä internationalistien (nyttemmin globalistit) suunnitelmaa. Noin niinku käsitteellisesti tarkasteltuna näin olemme Suomessa päässeet lähimmäksi kommunismia sillä varauksella, että autonomian aikaa edeltänyttä taloushistoriaa en tunne riittävästi arvioidakseni.
   
  Viimeksi muokattu: 7 Joulukuu 2018
  diefenbaker tykkää tästä.
 19. Herra iso herra

  Herra iso herra Active Member

  7 772
  10
  38
  Joo, hävettää ehkä? Olin siis viisi vuotta polttamatta ja sen jälkeen pari vuotta olen polttanut. Erehdyin ajattelemaan että voisin polttaa vain silloin tällöin. No nyt on polttaminen hieman alkanut kypsyttämään, mutta nikottiini vielä houkuttaa. Ostin syksyllä muutaman tolpan nuuskaa ilppi huoltomieheltä ja kun ne loppui, niin olin netissä yhteydessä nuuskan myyjään ja äsken kävin hakemassa lastin. Menin sovittuun paikaan hakemaan ja ihmettelin miksi nuo penikat on tulossa autolleni, ostin nuuskaa siis arviolta 15-16v. pojan naskalilta. Olen koko ikäni kieltätynyt ostamasta edes tuppakkaa, saati kaljaa alaikäisille. Nyt pohdin teikö jotain väärää ostaessani nuuskaa alaikäiseltä, en ole asiasta ihan varma?
   
 20. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 496
  245
  83
  :) Pohditko myös teetkö oikein tinkiessäsi kunnolla vai maksaessasi kunnolla. Voisit olla bisnesenkelikin?