Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän =)

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana herby, 11 Heinäkuu 2006.

 1. Heiskis

  Heiskis Active Member

  314
  25
  28
  Sellutehtaan nimi on nykyisin biotehdas lähinnä muodin muuttumisen takia. Sivutuotteita on aina tuotettu...varsinkin vanhan aikaisesta sulfiittiprosessista saatiin tosi paljon sivutuotteita.

  Työllistämisvaikutus on nykyisin vaikeampi laskea, koska löösissä on vähemmän väkeä - so. Tavallisen pulliainen näkee vain tuotannossa kiinni olevan porukan...eikä se automaatio yns. Monimutkaisempi pysy pystyssä todellakaan tehtaalla töissä olevalla porukalla - lisäksi kaikki mikä vaan voi kuvitella ulkoistetaan - esim puunhankinnasta kuorinnasta kuljetuksista saatikka kunnissapidosta lähtien.

  Ja tärkeimpänä asiana - jostain Suomen pitää valuttaa saada - jotta porukka voi ostella kameroita Japanista ja Kiinasta eli meidän kannalta hieno juttu tämä :).
   
 2. Jari_S

  Jari_S Member

  242
  24
  18
  ^ Niinpä, itse tuotantoprosessin pyörittämiseen ei välttämättä montakaan henkilöä tarvita. Sen sijaan tuollaisen ison sellutehtaan käynnissäpysymiseen tarvitaan valtava määrä muuta työtä.

  Tehtaan koneet ja laitteet tarvitsevat jatkuvaa ylläpitoa ja ennakkohuoltoa yms. Nämä työt tehdään usein eri järjestelmien toimittajien huoltohenkilöiden toimesta, koska nykyaikaset laitteet ovat usein niin monimutkaisia, ettei joku tavallinen ”oman talon” laitosmies niistä juuri mitään ymmärrä.

  Niinpä jos menee käymään tuollaisessa isossa sellutehtaassa tavallisena arkipäivänä, siellä ”pyörii” helposti satoja ihmisiä, kuka missäkin tehtävässä ja kuka minkäkin firman palkkalistoilla.

  Jonkun pitää myös jossain suunnitella ja kehittää niitä automaatiolaitteita, eli työtä siinäkin.

  Puuta tuollaisen isoon sellutehtaaseen tarvitaan kymmeniä rekka-autollisia päivässä. Ennen puiden kuljetusta jonkun pitää kaataa ne metsästä.

  Edelleen ne tehtaan tuottamat valmiit tuotteet pitää jonkun kuljettaa jonnekin.

  Jotta olisi joku, joka maksaa tehtaan käynnissäpitämisen, tarvitaan asiakkaita. Jotta saadaan asiakkaita, tarvitaan kaikenlaista myynti- ja markkinointihenkilöstöä.

  Jotta tehtaan toiminnalle olisi edellytyksiä vielä tulevaisuudessakin, tarvitaan tuotteiden ja valmistusprosessien jatkuvaa kehittämistä. Uusi iso tehdas antaa myös mahdollisuuden kehittää ja kokeilla uusia tuotteita, joten tämä tarjoaa työtä myös erilaisille suunnittelijoille ja tuotekehittäjille jne. jne.

  Tätä tarkasteluahan voisi jatkaa hyvinkin pitkälle. Esim. joku tukkirekan tai metsäkoneen omistaja tarvitsee työllistetyille koneilleen kaikenlaisia huolto- ja varaosapalveluita sekä polttoaineita jne. jne.

  Eli, tuollainen iso tehdas tuottaa ainakin taloudellista hyvinvointia hyvinkin laajalle alueelle.
   
 3. Kimo

  Kimo Well-Known Member

  11 764
  570
  113
 4. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  3 401
  63
  48
  Tuli asiaan selvyyttä. Räjähdemäärä ei ollut tosiaan aivan olematonkaan. Nimittäin venäläisen sotapäiväkirjan (205. divisioona) mukaan Salpalinjan Kuusamossa sijainneiden betonikorsujen tuhoamiseen käytettiin 700-900 kiloa räjähdysainetta.
   
 5. JPu

  JPu Well-Known Member

  4 966
  29
  48
  Panostajana voin sanoa, että pienelläkin määrällä voisi korsun räjäyttäminen onnistua, mutta se miten niitä räjäyteltiin ei tapahdu pienellä määrällä. Kun jotakin rikotaan räjäyttämällä (kalliota tai rakennuksia), niin panokset porataan rakenteen sisään ja saadaan suurin hajottava vaikutus, lisäksi panokset vaiheistetaan, ei yhtäaikaista suurta pamausta, vaan suunniteltu sarja räjähdyksiä. Jos räjäytetään viemällä "viereen", eli rakenteen pinnalle, niin rikotaan vain pintapaineen vaikutuksella ja se vaatii ainakin kymmenen kertaa enemmän räjähdysainetta, paljon enemmän silloinkin kun räjähdys on "suunnattu". Pääsääntöisesti korsut räjäyttivät sotilaat, joilla ei ollut käytettävissä komperssoreita, poravasaroita ja sähköäkään. Jos korsuihin ei ollut tehty panoksille "pesiä" rakenusvaiheessa, niin kuin lähes jokaiselle sillalle käytännössä on, niin on vaatinut useita satoja kiloja tavaraa..
   
  niffe tykkää tästä.
 6. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  4 841
  805
  113
  Kiva, et saadaan hallitusneuvottelut tänään käyntiin.
   
 7. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 330
  330
  83
  Mielenkiintoista. Koulukiusaajat Rinteen kimpussa... :)
  Sitten vielä kaikki tietävät, että pakko on. Jos ajaudutaan umpikujaan ja uusiin vaaleihin, niin persuista tulee ilman muuta suurin puolue. Se ei ole siis vaihtoehto. Iltalypsyä harrastetaan kuun lopulle, veikkaisin. Sitten otetaan lusikka kauniiseen käteen ja syödään, mitä on saatu keiteltyä.

  Kepu ajaa niitä 18 maakuntahallitustaan.... Voi helvetti.
  Kokoomus ajaa niitä veroparatiisiyhtiöitä soteen. Voi helvetti.
  Demarit ajaa ilmastoveroja ja sosiaalimenojen reiluja korotuksia. Voi helvetti.

  Alkaa olla itsestään selvää, että persuilla on tulevaisuus. Niittenhän ei tarvitse tehdä mitään suosionsa nostamiseksi. Muut puolueet tekevät sen heidän puolestaan.
   
  mlphotic tykkää tästä.
 8. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  4 841
  805
  113
  Juuri näin. Rinne on kova luu, jos saa hallitusneuvottelut käytyä, kaikille käyvän hallitusohjelman laadittua, hallituksen muodostettua ja pidettyä koossa, ja pärjää Li Anderssonin, Maria Ohisalon, Sanna Marinin ja Keskustan kanssa.
  Persut lihoo oppositiossa, ehkä myös kokkarit. En oikein usko, että hallitus istuu neljää vuotta.
   
 9. JPu

  JPu Well-Known Member

  4 966
  29
  48
  Opposition lihoaminen ei millään muotoa kaada hallitusta.. Jos hallituspuolueilla on enemmistö, ei se kaadu. Kysymys on siis niiden omien rivien kestämisestä ja riittävästä edusta oppositioon nähden..
   
 10. Seppo R

  Seppo R Well-Known Member

  1 482
  323
  83
  Rinne on sairas mies. Kun tuohon akkalaumaan lisäät vielä Henrikssonin Vaasan sairaalavaatimuksineen , niin tuskin Rinne sitä akkojen kaakatusta kestää kauden loppuun saakka. :)
   
  mlphotic tykkää tästä.
 11. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 330
  330
  83
  Minä olen luullut, ettei tuolta kiven alta ole näkyvyyttä ollenkaan. Tarkemmin ajatellen, kyllähän ainakin vielä avoimesta kuopasta taivaan näkee. Jos on nähdäkseen, siis. 20190507_165638.jpg
   
  Est tykkää tästä.
 12. Kimo

  Kimo Well-Known Member

  11 764
  570
  113
  Huomattu on ... 60066934_10206251329119951_4004030519221157888.jpg
   
 13. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 367
  224
  63
  Mut siis suu auki?
   
  Viimeksi muokattu: 11 Toukokuu 2019
 14. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 330
  330
  83
  Siinähän on osin saavutettu aina kaivattua tasa-arvoa. Miehet hölöttävät melkein yhtä paljon kuin naiset.
   
  Kimo tykkää tästä.
 15. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 367
  224
  63
  Tunnettua. Hevosmiehet tietotoimistoineen. Nykyään jo leijonatkin.

  Mikäs muuten siinä että eläimillä koiraat on yleisimmin koreita.
   
 16. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  3 401
  63
  48
  Naaraiden ei paljoakaan tarvitse kilpailla keskenään jälkikasvusta. Maaston mukaisella värillä on ollut paljon suurempi merkitys hengissä pysymisen suhteen. Jälkikasvun paimentaminenkin vie aikansa. Parempi pysyä sen aikaa hengissä.
   
 17. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 330
  330
  83
  Suomi on saanut maapaikan purjehduskilpailuihin.
   
  niffe tykkää tästä.
 18. niffe

  niffe Well-Known Member

  11 835
  141
  63
  Missä luokissa?
   
 19. Seppo R

  Seppo R Well-Known Member

  1 482
  323
  83
  Lasereita.
  Jollatemppuilua on olympialaiset nykyisin.
  Louhi oli viimeinen purjevene niissä pippaloissa. No, ehkä muovi soling vielä oli purjevene.
   
  niffe tykkää tästä.
 20. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 330
  330
  83
  Ehkä ensi kerralla sitten ihan vesillekin.