Selailen aika usein Japanin pojan ilmoituksia eBayssa, pikkaisen on meillä erikäsitys noissa kuntoluokissa. Joku excellent +++ on tarkemmin kuvia katseltua melko lailla kahden tähden kamera
JEEEEEEE! Löyrin ainakin 5 vuotta kateissa olleen Manfroton 1-jalkaasen jalustan. Varastosta rättien alta. Ja minä kun oon myllänny joka paikan, mutta en näköjään sitä. Kaikesta huolimatta yhtä turhanpäiväinen keksintö mulle, tulipahan kumminkin löydettyä.
Ole tarkka ota pirkka Tämän verran maksaa Pirkan viini ja samppanja – aivan toista, mihin olet Alkossa tottunut
Hämeenlinna on varmasti paljon vanhempaa seutukuntaa, siksi on mielestäni kyseenalaista juhlia paikkakunnan ikää sen mukaan, mitä joku ruotsalainen sukkahousujuippi on säätänyt kaupunkioikeuksista.
Lännen kautta tulleet maahanmuuttajat taisivat kulkea Aurajoen ja Kokemäenjoen vartta sisämaahan. Aika vanhaa asutusta siellä Hattula/Janakkala/Hämeenlinna-alueella on ollut, Suomen vanhimpia.
Paluuta vanhaan hyvään aikaan pikemminkin... Aikoinaan kun oli pollen kanssa kylillä, voi oikaista rattaille kuorman päälle ja sanoa hummalle, että kotiin. Asia hoitui.
Mistä sä tuon keksit? Vastikään kiellettiin leipomoa myymästä karjalanpiirakoita (sillä nimellä), koska laktoositon maito ei ole maitoa. Viranomainen kielsi pienleipomolta karjalanpiirakan myynnin: "Minusta ne on kyllä karjalanpiirakoita, kun ne tehdään tällä tavalla"
Tuolla linkissähän (2002/C 102/08) se lukee: Karjalanpiirakoiden valmistaminen aloitetaan täytteen keittämisellä. Täyte on yleensä ohra- tai riisisuurimoista keitettyä puuroa tai perunasosetta. Näiden sijaan voidaan käyttää myös keitettyjä, survottuja kasviksia (esim. lanttua, porkkanaa, naurista tai haudutettua kaalia tai sieniä). Soija- tai mantelijuomaan tehty riisipuurokin ilmeisesti käy. Kunhan sitä ei mainosta riisipuurotäytteenä. Täyte valmistetaan kiehauttamalla 1 litra (1 kg) vettä tai maitoa ja sekoittamalla siihen 2 dl (180 g) riisi- tai ohraryynejä. Riisipuuroa keitetään 1/2–1 tuntia ja ohrapuuroa kauemmin. Kuka muuten varmistaa, että puuroa ei keitetä liian isoja määriä? Edit. Kiina on maailman toiseksi suurin mangon tuottaja. Ja lainaus (2002/C 102/08) Perinteinen luonne: Karjalanpiirakan valmistus perustuu perinteiseen raaka-aineiden yhdistelmään ja valmistusmenetelmään. Kuoresta ja täytteestä valmistetuista kansanomaisista piirakka-tyyppisistä perinteisistä leivonnaisista on tietoja Karjalasta Siperiaan ja Kiinaan ulottuvalta alueelta
Veikkaisin, että ELY-keskuksen tarkastajat olisivat aika äkkiä ovella, kun laktoositon maitokin sai porukan liikkeelle ja kiellon päälle. Soijamaito ei ole maitoa. Tuo kasvistäyte on tosiaan ilmaistu aika epämääräisesti. Kun kyse on suomankielisestä nimestä "karjalanpiirakka", niin taitaa kuitenkin olla se Karjalan alue, josta se perinne haetaan. Mangot ovat kasvaneet aika huonosti Laatokan rannoilla.
Soijamaito ei ole maitoa, ei. Mutta se on kasvistuote. Soijajuomaan keitetty riisi -> "Kasvistäyte". Mun mielipide, että hakija ei ole osannut määritellä, mitä hakee. Termiä "esim." ei pitäisi koskaan käyttää tuonkaltaisissa. Hakijahan tuossa on ollut Pohjois-Karjalan Maaseutukseskus/Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus.
Niinpä. Hupaisaa, että joissakin kohdin kuvaus on hyvinkin tarkka, ja sitten taas lipsuu noin. No, vaikkapa nimellä "riisipiirakka" saa myydä ihan mitä vain, joten, väliäkö tuolla.