Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän =)

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana herby, 11 Heinäkuu 2006.

  1. kebax

    kebax Well-Known Member

    11 240
    211
    63
     
    Viimeksi muokattu: 22 Maaliskuu 2019
  2. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 779
    748
    113
    Neljässä on varmaan hiiva sitten mukana.

    Jos tota sokeria (melassia, siirappia yms) laitetaan tolleen mukaan, niin periaatteessa tuloksena on juoma hiukan kiljun suuntaan. Mallaksen osuus oluessa on silloin laimennettu.
    Ja toden totta, marketin Karhu A:ssa on aineksina nyt myös siirappia. Jolleivat vahingossa ole sitä tölkkiin kirjoittaneet. :D
     
  3. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 264
    379
    83
    Sehän nyt on jo jotakin. Weihenstephanerin Hefeweissbier on ollut yksi parhaimmista vehnäoluista. Eilenkin nautin yhden pullollisen, vaikka kesällä maku on ehkä sopivimmillaan.
     
  4. kebax

    kebax Well-Known Member

    11 240
    211
    63
     
    Viimeksi muokattu: 22 Maaliskuu 2019
  5. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 779
    748
    113

    Söisin.

    Tulikin mieleen että mulla on litra jäätelöä jonka ostin lettuja varten. Ja kahta erilaista hilloa.

    Lettuihin noin 50/50 ruis ja vehnäjauhoa. Maitoa. Öljyä taikinaan. Hiukan sokeria tai hunajaa. Suolaa ja tietenkin munaa. Voita vain vähän pannulle.

    Voisi tuosta maidon ihan hyvin jättää poiskin, ei ole pahaa niinkään. Jäätelöä ei tule juuri muuten syötyäkään kuin vastapaistettujen lettujen päällä sulamassa, mutta silleen sitä meneekin äkkiä paljon. :p Sen pitää olla sellaista "suomi-perinne" "kerma"jäätelöä, eikä mitään oikeata kermajäätelöä, jotka on liian paksuja ja täyttäviä. Taitaa olla jotain 6-8% rasvaa vaan ja aina niitä on kermajäätelöiksi silti pokkana myyty.
     
    Viimeksi muokattu: 1 Tammikuu 2018
  6. kebax

    kebax Well-Known Member

    11 240
    211
    63
     
    Viimeksi muokattu: 22 Maaliskuu 2019
  7. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 779
    748
    113
    Olihan tuossa Ingmanin jäätelössä kuitenkin 16% kermaa aineksina ja 10% rasvaa. Joskus maistanut jotain muka herkkujäätelöä ja kallista, mutta ei ole saanut syötyä kun oli niin makeaa ja rasvaista. Semmosta karkkia. Mutta kun jäätelöö pitää vetää 1/2 pakettia kuuden ison letun kanssa. Kolmen marjan hillo oli kanssa loistavaa. Olikin kyllä nyt pitkä väli kun ei ollut tällaista iltapalaa tullut tehtyä. Varmaan yli vuosi. Joskus tuli harva se päivä laitettua. :cool:
     
  8. riekkosak

    riekkosak Well-Known Member

    1 477
    329
    83
    Jossakin Saksan osassa on satoja vuosia vanha sääntö oluen raaka-aineista: hiiva, humala, maltaat ja vesi. En tiedä onko enää voimassa.
     
  9. Teemu Laine

    Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

    4 723
    124
    63
    On edelleen voimassa koko Saksan alueella. Laki tunnetaan nimellä reinheitsgebot ja alunperin tuossa määriteltiin että oluen panemisessa saa käyttää vettä, ohraa ja humalaa. Hiivasta ei ollut mainintaa kun hiivaa ja sen merkitystä käymistapahtumassa ei alkuperäistä lakia tehdessä tunnettu.

    Nykyään tuo on reinheitsgebot sallii neljä raaka-ainetta: maltaat, vesi, humala ja hiiva, joten olueksi kutsuttavissa käymistuotteissa voi käyttää myös vehnä- ja ruismaltaita.
     
  10. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 264
    379
    83
    Itse asiassa laki on virallisesti kumottu jo Saksan liittotasavallassa vuonna 1987. Tosiaan sallituksi raaka-aineeksi mainittiin nimenomaan ohramallas. Sitten oli näitä nykyään maailman vanhimmiksi tituleeraamiansa panimoita, jotka saivat poikkeusluvalla valmistaa olutta myös vehnämaltaista.

    Nykyään kai Saksassakin toimitaan EU-diretiivien mukaisesti ja sen sallimin elintarvikkein. Vanhaa lakia saatetaan kuitenkin soveltaa omaehtoisesti.
     
  11. Teemu Laine

    Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

    4 723
    124
    63
    Ei ole kumottu, vaan koskee edelleen Saksalaisia panimoita. Katselin tuossa kirjasta, että nykyään lageroluissa saa käyttää noita neljää ainesosaa ja lisäksi tiettyjä kirkastus- ja säilöntäaineita. Aleissa sallitaan nykyään jopa sokerien käyttäminen. Ulkomaiset panimot taas saivat tuolla 80-luvun loppupuolella luvan myydä oluitaan olutnimikkeen alla, vaikka eivät noudattaisikaan tuota reinheitsgebotia.

    Muitakin elintarviketeollisuudessa hyväksyttyjä aineita saa käyttää, mutta tuolloin juomaa ei saa kutsua olueksi. Tarkkaa puuhaa!
     
  12. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 264
    379
    83
    Saa lukea vain omalla vastuulla.

    ”Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer?Ja! Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput!”
     
  13. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 264
    379
    83
    Se että minkä vuoksi niin omalla vastuulla.

     
  14. riekkosak

    riekkosak Well-Known Member

    1 477
    329
    83
    Tuo maailman hauskimmaksi vitsiksi väitetty siansaksa ei avaudu minulle ollenkaan. Tiedän monia (omasta mielestäni) paljon hauskempia vitsejä.
     
  15. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 264
    379
    83
    Se on vähän kuin Huovisen kuoliaaksinaurattaja. Haudanvakavaahan se itse asiassa on, kun henki menee.
     
  16. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 779
    748
    113
  17. Vinski

    Vinski Well-Known Member

    4 264
    379
    83
    Kuoliaaksi-Naurattaja asui sen verta syrjäisellä asuntokentällä, että miehen omallatunnolla kerrottiin olevan vain kolmen ihmisen hengenlähtö. Kaikki olivat kuolleet nauruun.

    Maisterit piti viedä pihalle kuuntelemasta naurattajan pilapuheita, mutta Konsta ei ollut kuollaakseen. Kertoipahan vain, että lähti imelä pussi leuan alta pitkäksi aikaa.
     
  18. Keni

    Keni Well-Known Member

    6 383
    1 762
    113
    Muutamien käyttöviikkojen jälkeen uusi Kameralaukku tuntuu tosi mukavalta, ainakin itse pidän kovasti. Forumia kehitetään aktiivisesti, parannuksia ja uusia toiminnoita tulee lähes päivittäin. Uuden linjauksen johdosta keskustelut ovat asiallisia ja selkeästi suuntautuneita valokuvaukseen. Toivottavasti uusia jäseniä liittyy runsain mitoin, sillä uutta verta tarvitaan aina!
     
    mlphotic, Pan, Teemu Laine and 2 others like this.
  19. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 779
    748
    113
    Aattelin juuri samaa kun huomasin random-galleriankin ilahduttavan tuossa etusivulla. Foorumit ei ihan itsestään kehity vaan tarvitaan näkemyksellistä ja osaavaa kehittämistä. Sitä näyttää nyt olevan taas.
     
    Teemu Laine tykkää tästä.