Vs: Päivän =) Tanskan salmista pukkaa läpi suolapulssia. Täältä voi seurata tilannetta: Darßer Schwelle Kannattaa muuten katsoa kartasta kuinka monen mutkan läpi Atlantin suolaveden on kuljettava ennen kuin se pääsee Itämerelle. Se on ylipäätään mahdollista vain jos Islannin suunnasta tuulee tarpeeksi kauan ja voimakkaasti.
Vs: Päivän =) Hakaristin käyttö Suomessa virallisissa yhteyksissä on peräisin vuodelta 1918. Se on edelleen käytössä esim. Ilmavoimien lipussa. Lentosotakpulun lipussa tankoineen se esiintyy peräti kolme kertaa. http://fi.m.wikipedia.org/wiki/Hakaristi#/image/Tiedosto:Lentosotakoulu.svg Tasavallan presidentinkin lipussa on hakaristi http://fi.m.wikipedia.org/wiki/Suomen_lippu#/image/Tiedostoresidential_Standard_of_Finland.svg Historian tunteminen helpottaisi näiden jahvettien salaliittoahdistista...
Vs: Päivän =) Tulli pelottelee. http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194948296719/artikkeli/tulli+tehostaa+alkoholin+nettikaupan+valvontaa+tiesitko+taman+verotuksesta.html Jos ostaa etämyyntinä niin ostajalla ei ole mitään velvollisuuksia. Sain juuri etämyyjältä, gourmomodo.de tiedon että minun Joulujuomat ovat matkalla. Tulli kyllä avaa paketteja ja pistää niihin lappusia jotka pitäis täyttää, ne voi heittää roskiin.
Vs: Päivän =) Eikö tuosta ole tuomioistuimen EU-päätös jo olemassa, joten aika erikoista temppuilua Tullilta. Tuollaisesta kiusanteosta voisi jo vaatia päitä vadille.
Vs: Päivän =) Tuo "etämyyjä on vastuussa veroista" on pahimmanlaatuista sofismia. Sen mukaan toimittaessa pahin skenaario on seuraava: Tulli ottaa Tuus4:n tilaamat tärpätit haltuun ja laittaa Gourmondolle perään kyselyä verojen maksusta. Gourmondo toteaa, että ei paljon Suomen verot nappaa, tulli sanoo, että Tuus4 ei voi maksaa veroja itse ja pitää tärpätit edelleen takavarikossa ja aikanaan tuhoaa ne. Tuus4 ilmoittaa luottokorttifirmaan, että ei tullut paketti, luottokorttifirma perii hynkyt takaisin Gourmondolta. Gourmondo toteaa että jahas, simmottis ja poistaa Finnlandin Versand nach -luettelosta. Tieto leviää muihinkin nettikauppoihin. Tuus4:llä ja monilla muilla ei ole enää kivaa. Tämä siis olettaen, että Gourmondolla ei ole Suomessa veroasiamiestä, joka huolehtii valmisteverojen maksusta. Tässä skenaariossa tosin sitten aikanaan tulli todennäköisesti häviää keissinsä EU-tuomioistuimessa, mutta ei sillä perusteella, ettei valmisteveroja olisi pitänyt maksaa, vaan sillä, että kuluttajalle ei ole edes annettu mahdollisuutta maksaa niitä, mikä on kaupan este. Todennäköisempää on, että tulli lähettää aikanaan vastaanottajalle valmisteverolain §12 pykälän 4 momentin perusteella valmisteverolaskun §43 - §45 pykälien (veronkorotus ja virhemaksu) mukaisilla mausteilla höystettynä. Oma mielipiteeni asiasta on, että tullin - siis valtion - pitäisi omalta osaltaan lopettaa näpertely (todellisuudessa Alkon monopolin varjelu) etä-ja kaukomyyntikikkailuilla, asettaa yksityishenkilön nettimyyntitapauksessa vastaanottaja selkeästi verovelvolliseksi ja tehdä nettitullauksen kaltainen helppo systeemi valmisteverojen maksuun. Mutta koska Alko, kyseinen valtion suorittama sofismi tuskin oma-aloitteisesti aivan heti loppuu. EU-tuomioistuimen päätös Ruotsin ns. Rosengren-tapauksessa koski sitä, että valtion alkoholimonopoli ei ole peruste estää alkoholijuomien tilaamista muualta. Siinä ei otettu kantaa valmisteveroihin. Valmisteveroista taas on esimerkiksi Hollantia koskeva päätös, jonka mukaan valmisteverottomuuden edellytys on, että matkustaja itse tuo juomat mukanaan. Hollannin tapauksessa oli äijäkööri, josta yksi kerrallaan haki juomat itselleen ja muille. Ei onnistunut verottomana, vaan Hollannin valmisteverot pätkähtivät maksuun. Valmisteveroa (myös alkoholia) koskevan direktiivin pääsääntö siis on, että valmistevero maksetaan ostajan maassa. Topi
Vs: Päivän =) Aikoinaan kun turskaa saatiin Hangonkin lähivesiltä, ja siis PALJON, niin tais kaikki jäädä hyödyntämättä, ei teurastettu merellä, vaan jäivät lojumaan alusten kansille ja menivät lopulta jos ei mereen, niin kaatikselle. Miksi me suomalaiset taulapäät ei osata ottaa ja nauttia silloin kun turskaakin näiltä vesiltä saa, ei, me ostetaan norjalaista pakasteseitiä mieluummin
Vs: Päivän =) Jep. Hyvässä muistissa se 70-80-lukujen vaihteen turskaboomi. Kookasta kalaa tuli ja paljon. Turskan etu on sekin, että file ei juuri heikkene pakastimessa, säilytys on helppoa. Markun noituma huono käsittelykin opittiin hoitamaan paremmin aikaa myöten.
Vs: Päivän =) Asenne Itämeren turskaa kohtaan on ollut enemmän tai vähemmän aliarvostava koko sen ajan kun olen Hangossa asunut vuodesta 1977 lähtien. Onhan turskassa melkein puolet päätä, mutta sitäkin pitävät kulinaristit hyvänä, ja kuten Sakke sanoi, niin fileet kestää pakastamista, ja niistä voi tehdä monella tavalla ruokaa alkaen savustamisesta ja päättyen graavaamiseen.
Vs: Päivän =) Tunsin silloin muutaman eläkeukon, jotka elivät ilmeisesti ihan turskalla. Veneitä syksyllä nostettaessa yksikin äijä sanoi, että filettä on pakkasessa 200 kg, kyllä sillä kesään elelee. Niinkuin elikin
Vs: Päivän =) Turskan erikoispiirteitä on se, että pyrstö alkaa suurinpiirtein siitä mihin pää loppuu. Lisäksi se väkänen leuan alla ottaa verkkoon kuin verkkoon ja kala kiinni jäätyään alkaa pyöriä sekoittaen verkot pahanpäiväisesti. Sen takia kalastajat eivät välttämättä olleet turskan fanittajia. Saaristomerellä tuli kovatuulisena päivänä turskaa enemmän kuin haurua, jolloin piti muistaa käydä kokemassa pohjaverkot vähintään kerran päivässä tai niitä oli jo valmiiksi kuolleena verkossa hemmetillisessä solmussa. Turskahan ei kauaa kuivilla venkoile, vaan kuolee melkein heti paatin pohjalle, jollei ole sumppua. Mukava sitä siltikin olisi taas maistaa...