Herrasmiehelle parhaat paikat elellä ovat Jersey, Guernsey ja Isle of Man: ilmasto kohtuullinen, valuuttana sterling, hintataso sopiva, hyvät yhteydet, lyhyet lennot, lautat, etc. sinä et kiinnosta ketään, nappulan hallitseminen helppoa, englanti kielenä, keittiö hyvä sekoitus, vuorovesi melkoinen…
Kyllä britit ovat ihmisistä mukavimpia. Upea kulttuuri, perinteisesti. Osaavat käyttäytyäkin. (Poikkeuksia, tosin, on)
Aikalailla muitakin, oikeastaan enemmänkin muita kuin brittejä näillä saarilla näkee. Mahtavia lokaalioita innokkaalle, (sumuja, valoa, maisemaa, people, kaikkea,) mutta vauraalle näppäilijälle. Kovin harvoin nämä reunaehdot kuitenkaan ovat kohdanneet omassa aikahorisontissa. Tyylillä eteenpäin, vaikka kaksoisleuka seuralaisilla vähän jo roikkuukin. Se on elämää ja se on kuvauksellista.
Joo.. en tarkoittanutkaaan juuri noita, mainittuja, paikkoja. Keskustelu rönsyy. Niin aina. Täällä ei montaa joka vois brittiläisyydestä tähän suuntaan paljon opettaa. Vaikka "juurien" merkitystä toki joskus halveerataankin. Varsinkin jokapaikan perusturistit, yhden viikon pubikierroksineen... Tai juuri matkaoppaan ostaneet yms. --- Laitetaan vielä öögaaiskevä hymiö.
No mähän sanoin, että ilman lisätutkimuksia tuskin löytyy, eikä löytynytkään. Tuolla paskasakilla on ote joko suoraan tai mutkan kautta jokaiseen mahdolliseen valtioon. Koreat ja Vietnamit ovat samojen tahojen hallinnassa kulissien takana. Ne on jaettu alunperinkin Aasian hallintaa silmällä pitäen. Hei, nyt mä keksin - mihinkähän "puolustusliittoon" Monaco ja Andorra mahtavat kuulua?
Eikö nyt, kuitenkin, ole edes hieman turhan karkeata nimitellä "paskasakiksi" eräitä ihmiskunnan upeimpia kulttuureita? Tai ylipäänsä ketään? Vaikka joku rotuviha tai muu syy (esteettiset mieltymykset, omaksuttu salaliittohömppäuskonto, perversiot tms.?) aiheuttaisikin negatioita? Kyllä asiallinen ja aikuismainen ulosanti tekee paremman vaikutuksen. Kaikella kunnioituksella, tottakai...
Kiitos ojennuksesta - olin sen tarpeessa, koska lipesin asialinjasta, kun ne ovat täälläkin päsmäröimässä ja eskaloimassa sotaa. Britannian historia on muutenkin aika raju. He ovat historiansa aikana hyökänneet jokaiseen maailman kolkkaan ja järjestäneet kansanmurhia, jotka saavat Leninit ja Stalinitkin näyttämään partiopojilta. He hallitsevat edelleenkin huumekauppaa, ihmiskauppaa ja valitettavasti meidän kollektiivista tajuntaamme. Meidän kannaltamme erittäin vaarallista sakkia, jonka kanssa ei pitäisi olla missään tekemisissä, jos minulta kysyttäisiin.
Ei näitä LIIAN vakavasti kantsi ottaa. Toivottavasti harvemmat niin duunaa. Mitään maailmasta emme täällä muuta. Hyvät viikonlopun jatkot. ( Sitä paitsi eri mieltähän saa olla, ainakin toistaiseksi.... )
Jos olen oikein ymmärtänyt, britit eivät koskaan ole hyökänneet Japaniin. Muuten kyllä melkein joka paikkaan.... - No, Etelä-Amerikka on jäänyt aika vähälle.
Mjaa, harvoinhan britit ovat minnekään varsinaisesti hyökänneet. Aika usein kuitenkin miehuullisesti hoitaneet sivistämisvelvoitettaan, tuoneet kauppasuhteita, koulutusta, terveydenhoitoa ja kaikenlaista infraa. Lopettaneet pikkuruhtinaiden keskinäisiä sotia ja orjakauppaa ja niin edelleen. Ajoittain toki on ollut pakko toimia hieman kovakätisesti kun kaikki kansat eivät aina heti ole ymmärtäneet omaa etuaan
No, mm. Suomeen - Muita hyökkäyksen kohteita ainakin USA, sitten näiltä nurkilta Venäjä ja Norja. Kerran taisi Ruotsikin olla sodassa Britanniaa vastaan, vaikka se taisi jäädä aika vaisuksi.
Burmasta puheen ollen, luen parasta aikaa Yuval Noah Hararin uusinta kirjaa Nexus, jossa hän kirjoittaa muun muassa Facebookin algoritmien merkittävästä vaikutuksesta rohingyavastaiseen väkivaltaan Myanmarissa.
Hassua on kyllä se, että monet yritykset esittelevät toimintaansa Facebook-sivuillaan, mutta niitä ei useinkaan pääse kuin hetken katsomaan, kun systeemi rupeaa jo vaatimaan sisäänkirjautumista. Meikäläisellä ei ole koskaan ollut Facebook-tiliä, joten milläs kirjaudut sisälle. Jää, äkkiä kaupat tekemättä, jos yrityksen tuotteista ja/tai palveluista ei saa haluamaansa tietoa.
Tuo onkin ollut Facebookin puolelta puolustus. Perustelivat syyttömyyttään sillä, että järjestelmään liittyneet ihmiset ovat rohingyavastaiseen väkivaltaan lietsovan sisällön takana. Sisältöä korostaa kuitenkin luomansa järjestelmän pisteytys. Yuval Noah Harari kirjoittaa siitä, että tunti valheita tai vihaa rankattiin korkeammalle kuin kymmenen minuuttia totuutta tai myötätuntoa. Se, että valheilla ja vihalla on taipumus olla psykologisesti ja yhteiskunnallisesti tuhoavia, kun taas totuus ja myötätunto ovat olennaisia ihmisen hyvinvoinnille, meni algoritmeilta täysin ohi. Rohingyavastaisen sisällön alkaessa yleistymään vuonna 2014, Facebookilla oli yksi ainoa burmaa puhuva sisältömoderaattori valvomassa toimintaa koko Myanmarissa. Kun tarkkailijat Myanmarissa alkoivat varoitella Facebookia, että sen täytyy panostaa enemmän sisällön moderoimiseen, Facebook ei piitannut heistä. Vielä senkään jälkeen, kun hyökkäykset rohingyoja vastaan kiihtyivät, neljä vuotta myöhemmin Facebookin 18 miljoonan myanmarilaiskäyttäjän sisältöä moderoi kokonaista viisi burmaa puhuvan Facebookin työntekijää.
Jotenkin ei halua olla tukemassa tuollaista yritystä asiakkuudella. On pärjätty ennen ja pärjätään nytkin ilman moisia. Mutta jokainen tekee tietty oman valintansa.