Aivan, ihan syyttä suotta. Eiväthän tietenkään *kaikki* ole. Se vaan tahtoo olla niin, että noissa jutuissa se 95 % porukasta aina pilaa koko sakin maineen.
Mistähän Sakke taas repii noita prosenttilukujaan... No, tokihan niitä ”pomojakin” on monenlaisia, mutta kyllä ne kovapalkkaisimmat ovat yleensä varsin korkeasti koulutettuja, ja yleensä koulutustasolla on yhteys siihen, miten kunnostaan ja terveydestään huolehtii. Lisäksi, kyllä esim. jonkun ison yrityksen palkattuna johtajana vaaditaan semmoista panostusta, että ei siinä kaljamahat yms. oikein jaksa, ja jos ei jaksa, niin henkilö vaihtuu aika äkkiä.
Vanhoina hyvinä aikoina saattoi kypäräkameran käyttö vaatia hiukan niskalihaksia... Ainakin tiukoissa jarrutuksissa.
^ Luulisi, että tuo kovemmassa vauhdissa tuottaa jo jonkinlaista ilmanvastustakin, että saa painaa niskalihaksilla vastaan. Mistähän tuo kuski tietää, millä pään asennolla kamera kuvaa mitäkin aluetta? No, kaipa kamerassa on äärettömään tarkennettu riittävän laajakulmainen objektiivi. Onneksi on sentään kamerassa moottoriperä. Käsin virittäminen voisi olla turhan hankalaa. Toivottavasti on myös tasainen valaistus, että yksillä ja samoilla valituilla valotustekijöillä pärjää koko kuvauksen ajan.
Fish-Eye-Takumar 18mm F11 Reviews - M42 Screwmount Extreme Wide-Angle Primes - Pentax Lens Reviews & Lens Database On se melkein 180 astetta.
Tuolla yhdessä kuvaketjussa oli puhetta intin aikojen talvitelttailusta. Niitä aikoja ei ole ikävä, mutta olen tainnut joskus ennenkin mainita, että aika militaristinen meikäläisen retkivarustus on. Osin siksi, että armeijakamassa hinta/laatusuhde on aika hyvä. Ne on valmistettu aikanaan tiukkojen normien mukaan, paljon vaativampien kuin siviilipuolen retkeilykama. Kaverilla esim. on Nokian kumisaappaat intin laatua. Leima vuodelta -87 ja hyvin menee. Siviilisaappaat hapertuvat muutamassa vuodessa, vaikka uusina näyttävät ihan samoilta. Melko militaristista on, ainakin noin rauhan miehen käyttöön. Siihen on kummiskin, kuten mainittu, selkeät syynsä.... Ylhäältä aloittaen lakki on Ruotsin armeijan mallia. Takki taas Bundeswehrin ajatonta mallistoa. Housut Itävallan armeijan käytössä hyviksi havaittu. Hiihtokenkien malli on taas sitten Suomen puolustusvoimien käyttämä, joskin tämä pari on siviilikaupasta peräisin. Sukset taas Ruotsin armeijan mallia. Pulkasta löytyy leima SA-Int vuodelta 1978, alunperin kai suunniteltu vainajien kuskaamiseen, mutta soveltuu hyvin rauhanomaiseenkin tarkoitukseen.
Miten tuo käsite "iltaliukkaat" nyt kuulostaakin siltä, ettei se olisi niinkään uhka vaan mahdollisuus...
^ Kitka tai sen puute voi olla hyvä tai huono asia tilanteesta riippuen. Ilta- tai aamuliukkaat vaikkapa ns. makuukamarin puolella voi olla mukava asia, kun taas ”iltaliukkaat” pari vuotta sitten työpaikkani pihalla ei ollut ollenkaan kiva juttu. Terveisin nimimerkki: ”Ranteensa iltaliukkailla murtanut”.
Eipä mene vahvasti. Suomen taloudelle The Economistin vertailussa jumbosija ja suositus ottaa lohduksi kalsarikännit jouluna. Suomen tilanne alkaa olla vakava, kun maailman johtava talouslehti ei keksi Suomen talouteen enää muuta neuvoa kuin kalsarikännit. Kreikka muuten oli ykkönen ja Suomi tosiaan heikoin. Talouslehti sijoitti Suomen vihoviimeiseksi 35 maan vertailussa ja lähetti tylyn viestin: ”Vetäkää kalsarikännit”
Ollaan hyvässä seurassa Ruotsin Itävallan ja Islannin kanssa. Kaikki tolkun maita. Onneksi kaukana Kreikan tieltä. Mitata voi niin monella tavalla.
Mittarina prosentuaalinen nousu ei ehkä ole kaikkein fiksuin. Esimerkki: minulla on 1 euro rahaa, kaverilla 100. Kumpikin saa yhden euron lisää. Minulla korotus on 100 %, kaverilla 1 %. Minulla menee siis aika paljon paremmin sillä mittarilla.
Yhdessä entisessä duunipaikassa palkittiin duunareita samalla systeemillä, ihminen joka ei aikaisemmin tehnyt juuri mitään ja ei tehnyt jatkossakaan, mutta henkilökohtainen tehokkuus nousi kuitenkin huimasti. Saattoi olla jopa 10% semmoisesta tavallisen laiskanpulskasta tekemisestä.
Eräs kunta yritti aikoinaan paikata talouttaan lottoamalla, mikäli oikein muistan. Suomen tilannetta ei korjaa edes eurojackpotin usean kymmenen miljoonan euron päävoitto. No, kohta alkava suursota tulee muokkaamaan maailman taloutta surutta. Toivottavasti olemme sen jälkeen olemassa ja uurastamassa jälleenrakennusohjelmissa. Taas on työtä kaikille. Niinhän maailma on aina edistynyt.
Korkotekijän vuoksi sitä nyt vaan pitää kasvaa. Suomi ei ole sitä tehnyt, vaan taantunut reaalisesti viime vuodet. Sota on aina se vihoviimeinen katastrofi, jossa parhaat sukupolvet tapatetaaan jonkun muun vuoksi ja kaikki menevät konkurssiin. Kasvaa voi sen sijaan aivan rauhanomaisissakin olosuhteissa.
Mittareina olivat bkt, inflaatio, työllisyys ja osakemarkkinat. Pahnanpohjimmaisella Suomella menee kaikessa huonosti. Kreikassa kuulemma varoitellaankin jo Suomen tiestä.
Olen ihmetellyt ja vakavasti yrittänyt selvittää, miten yht’äkkiä sosiaali- ja terveyspalveluihin on alkanut uudistuksen jälkeen mennä lisää rahaa todella paljon. Sitä joudutaan lappaamaan miljardi lisää enemmänkin, samaan aikaan useimpien kuntien talous on pahasti miinuksella ja veroprosentteja yleisesti nostetaan, usein 1%-yksikköä tai enemmänkin, vaikka sote-palvelut ovat poistuneet kuntien vastuulta. Niiden osuus kuntien menoista on tyypillisesti vajaat 60%. Hoitoonpääsy on heikentynyt, väitetään. Nyt selvisi osatptuus ainakin. Luotiin tolkuton hallinto ja byrokratia, kolmas hallinnon taso. Maksaa tolkuttomasti kaikkine uusine päälliköineen, aluevaltuustoineen, uusine hallintokuluineen. Pahinta on tällaisen byrokratian aiheuttama tehottomuus.