Kyllä mä tuolla siten osasin, että soitin niillä normaaleilla kuudella kielellä. Pirun hyvä soitin. Diskantti soi täyteläisesti. Kitarasta on helppo tehdä sellainen, että basso on syvä-ääninen. Se on ongelmallista, kodka melodia kulkee useimmiten ylä-äänessä. Hyvän kitaran erottaa huonosta se, että 1 kieli kuuluu hyvin. Rimoitus ja kannen hionta vaikuttaa siihen. Kannen pitää ohentus reunoja kohti. Kitara on Keijo Korelinin valmistama. Kitara menee ulkomaille. Mullakin on Korelinin valmistama kitara. Tässä Juuso Nieminen soittaa levyllä Korelinin valmistamalla kitaralla. Tästä kuulee hyvin, mitä tarkoitan tuolla diskantilla.
^ No juu, hyvältä kuulostaa. Noihin soittimien soundien arviointiin on oikein mittalaitteitakin. Kokeilin hiljattain hankkimaani spektrianalysaattoria pilliurkujen soundin tutkimiseen. Sillä näkee hyvin, miksi kahden eri äänikerran soundi kuulostaa aivan erilaiselle toisiinsa verrattuna, vaikka kumpaakin soitetaan esim. keski A-kosketinta painamalla, jolloin perustaajuus on tasavireisessä järjestelmässä yleensä se 440 Hz. Spektrianalysaattori näyttää hyvin ne harmoniset yliaallot, jotka siis luovat äänelle omanlaisensa ”värin”.
Mulla on juuri noista sellainen kirja kuin 'tone production on classical guitar'. Kitarallekin on tehty kaikenlaisia mittauksia, miten kansi värähtelee milläkin äänellä, kun jokin tietty sävel soitetaan.
Juu, nuo soitinpuuhat ovat sikäli mukavia, että niiden kanssa kukin voi valita itselleen sopivan tason millä aiheeseen panostaa. Jos haluaa vain hieman soitella, voi ostaa vaikkapa kitaran ja harjoitella korvakuulolta soittamaan ”kolmen soinnun rokkia”. Vastaavasti, mikäli haluaa oikein syvällisesti paneutua soitinrakennuksen saloihin, pitää omata varsin laajat tiedot fysiikasta, akustiikasta ja erilaisista materiaaleista yms. Suunnittelussa tarvittava matematiikkakin on sellaista, että ihan peruskoulun matikalla ei pärjää. Toki noiden ääripäiden välillä on melkoisesti erilaisia vaihtoehtoja, joista löytynee jokaiselle soittimista kiinnostuneelle sopiva taso…
Sattui vanha uutinen silmiin... Pohdin jo silloin, että jos ns. elämän valttikortit ovat jo jaossa sellaiset, että syntyy Tikkurilan Alkossa, voi tulevaa ehkä jo ennustella.
Sainpa radioyhteyden Kuubaan. Etäisyys ns. linnuntietä 8 273 km, missä sinänsä ei ole ihmeellistä, olen saanut huomattavasti pidempiäkin yhteyksiä. Siinä sitten jonkun aikaa ”paranneltiin maailmaa” Francisco -nimisen herran kanssa, mutta vasta yhteyden päättymisen jälkeen rupesin miettimään, että minultahan on jäänyt täysin huomaamatta, milloin Kuuba on sallinut kansalaisilleen mahdollisuuden harrastaa radioamatööritoimintaa. Silloin kun Neuvostoliitto ja ns. itäblokki olivat voimissaan, niin noissa maissahan radioamatööritoiminta oli ehdottomasti kielletty. Neuvostoliiton romahduksen jälkeen tilanne muuttui melko nopeasti, mutta minulla on ollut käsitys, että Kuuba olisi jatkanut vielä pitkään sitä tiukkaa linjaa. No, hyvä näin. Nykyään taitaa olla enää kaksi maata, jotka eivät kansalaisilleen salli radioamatööritoimintaa, eli Pohjois-Korea ja Jemen. Tosin, Pohjois-Korea on silloin tällöin päästänyt ulkomaisia radioamatöörejä laitteineen sinne yhteyksiä pitämään. Ne ovat hetkiä jolloin iso osa radioamatöörikansasta suunnilleen ”sekoaa” hetkeksi…
Räntää räpsyi. Heti semmonen positiivisempi ja kaikin tavoin iloisempi fiilis kun loppuu -lopultakin- tää ihme kesis -pelleily. Ihanat pakkaset ja kaikki muukin riemu jo aivan ovella... XD
Just niin. Kyllä suomalaiseen luonteeseen pohjoistuuli ja räntäsade istuu just. Semmoinen leppeä kesäkeli herättää vain ahdistusta, pitäisi muka tehdä jotain, kun kerrankin on hyvä sää. Räntäsateella saa mököttää rauhassa.
Hienoa, että joku osaa nauttia ja iloita talven tulosta! Iso peukku! Täällä Oulun korkeudella talvi kestää viisi kuukautta, ja kammoan sitä enemmän kuin pystyn sanoin ilmaisemaan.
Marraskuu on pelkistetyn kauneuden ja mielen tyyneyden kuukausi. Marraskuu on mielentila ja graafinen taideteos.
Ihan täällä etelärannikolla talvea ei tule ihan joka vuosi. Pituus jää maksimissaan 3 kk, satunnaisesti voi olla pitempikin. Talvessa ei ole mitään ikävää (minulle talvi tarkoittaa kantavaa jäätä lähialueen vesistöissä). Ikävä on se 2 kk rospuuttoaika ennen sitä, märkää ja pimeää.
Naisten elinikäodote on aika paljon pitempi kuin miesten. Yleinen näkemys on, että syitä on useita samaan suuntaan vaikuttavia.
Olen aina ollut sitä mieltä, että paras single malt viski on The Macallan Triple Cask 12 Year Old Single Malt. Voihan viski! Pullollinen vuoden 1926 Macallania myytiin maailmanennätyshintaan Mutta tislaamon 1926 viski saattaa olla vielä parempaa, ainakin se on kalleinta.
Jos ostaa festareille teltan verkkokaupasta, kannattaa lukea se tuoteseloste tarkkaan - ja vielä varmistaa, ovatko mitat tuumissa vai senttimetreissä.
^ Ehkäpä tuossa on versio siitä ”pää pensaaseen”-jutusta, eli kun pää on suojassa niin on koko kroppakin…