Yle kertoo, että Ruotsin yleisradioyhtiön mukaan: "Tshekin ja Venäjän joukkueet heitettiin ulos paluulennolta...". Aika tylyä touhua, ainakin jos ei annettu laskuvarjoja. Toisaalta eivätpä samat hemmot häiriköi toista kertaa. Kansainvälinen jääkiekkoliitto selvittää nuorten MM-kilpailujen kohulennon tapahtumia
Hyvässä seurassa ollaan. https://data.oecd.org/chart/6zDH Jenkeissä: Income Inequality - Inequality.org https://www.quora.com/Economically-...he-top-20-earners-pay-all-the-taxes-in-the-US
Julkinen keskustelu tottakai vaikuttaa siihen, mitä ihmiset huolenaiheena pitävät, ehkä osin jopa tuottaa niitä huolenaiheita. Luulen, että merkittävällä osalla kansalaisista ei ole suurta intressiä perehtyä esimerkiksi kansainvälisiin varallisuusvertailuihin. Voi myös olla, että jotkin huolenaiheet koetaan enemmän oikeiksi tai hyväksyttävämmiksi kuin toiset. Ehkä jonkinlainen paralleeli on siinä, että gallupeihin verrattuna vihreät vaaleissa usein takavuosina menestyivät sen vajaa pari prosenttia huonommin: osa kyselyihin vastanneista piti jotenkin kiitettävänä ilmoittaa kannattavansa vihreitä, vaikka sitten äänestivätkin aivan eri puoluetta Varallisuusvertailuissa toki on monta liikkuvaa osaa, esimerkiksi yksityisten eläkesäästöjen osuus ja julkisten omistusten merkitys. EDIT Tuloerot ovat sikäli ymmärrettävä huolenaihe, että se on mittavissa oleva asia ja siihen voidaan ajatella voitavan puuttua (jos halutaan) suhteellisen yksinkertaisilla keinoilla (seuraukset ovat sitten toinen asia). Mutta entä jos huolenaiheena olisi vaikka kasvava huono-osaisuuden periytyminen? On helpompi olla huolissaan yksinkertaisilta tuntuvista asioista kuin monimutkaisilta tuntuvista.
Tätä katsoen pohdin mistä GDP -lyhenne tulee. Kuukkelointi antoi kymmeniä vaihtoehtoja mutta selväähän se oli arvatenkin. Hauskoja vastauksia aina väliin tässäkin. Laina siis tästä: https://www.quora.com/Which-is-the-best-country-to-live-in-4?q=best country
Ja tuosta päästään siihen kansalaisten kokemaan onnellisuuteen. Ihan hatusta vetäen arvelen, että osan tuosta onnellisuudesta tuottaa oikeusvaltio, varsin toimiva infrastruktuuri, kokemus turvallisuudesta, luottamus viranomaisinstituutioihin, osalla ehkä, outoa kylläkin, luontokin. Ihan kaikkea merkittävää ei ihan suoraan saa rahalla ostamalla.
+ sivistys ja sielunruoka - ei eläimestys ja oman edun julkea ajaminen. Sivistys ja eläimestys. Illan uudissana! Älämölö.
Hyvä johtaja, onnellinen kansa . Hykertelin tänään, kun presidenttimme totesi Putinin olevan pieni Hitler, ja joka on vapaiden valtioiden yhteistuumin pantava kuriin ennen kuin syntyy taas sirpaleita Euroopassa.
Ihan mutuna arvelen, että sen kriittisyyden laita saattaa noin keskimäärin olla aika samalla mallilla muuallakin Semmosia ajatuksia ainakin helposti tulee mieleen kun seurailee uutisia vähän sieltä sun täältä.
Mä lähtisin kyllä saman tien johonkin vapaaseen maahan, kun tietäisi vaan missä niitä vielä on ja mitä siellä alkaisi dusaamaan. Joku Equador tai Costa Rica voisi olla sellaisia. Sinne amerikkalaiset ja kanukitkin tuntuvat vaeltavan tällä hetkellä, kun ei kasetti enää kestä demokratian mallimaita. Mulle alkaa riittämään myös tämä loputon keinotodellisuudessa eläminen. Erityisesti harmittaa tämä viimeisin "pandemia", joka on nyt jo toinen näyttävä hyökkäys pk-sektoria kohtaan minun työikäni aikana, joten kuten vanha sanonta kuuluu ensimmäisellä kerralla olet hyväuskoinen ja toisella kerralla hölmö, ellet ala ymmärtämään. Viesti on mennyt perille. Keskuspankkikommunistit saavat mitä haluavat. Samoin kuin viesti väestönvaihdosta, yksisuuntaisen viestinnän ja sensuurin lisääntymisestä, energiasektorin ja maatalouden alasajosta sekä maan positioimisesta puskuriksi naapurin kostoiskua varten jonkun ulkoisen osapuolen vuoksi. Kaikki järjettömiä tekoja, joista ei seuraa mitään hyvää pidemmällä aikavälillä. Pakkomedikalisaatio ja koronapassit tai myöhemmät sirutukset ja jatkuva aivopesu eivät myöskään ole oikein mun juttu. Kärsin sellaisen toiminnan kohteena olemisesta ja suorastaan voin pahoin, kun katson mitä se tekee ennen niin selväpäisille suomalaisille. En pysty lukemaan Ylen tai Hesarin agendapaskaa sekuntiakaan, puhumattakaan siitä, että loput maassa toimivat mediat ovat joko näiden propagandan toistimia tai jos ne pyrkivät toimimaan edes vähänkin journalismin periaatteita noudataen, niiden toiminta on estetty tarvittaessa joko masinoidulla joukkovoimalla tai tekaistuilla syytteillä näytösoikeudenkäynneissä. Maassa pitää olla mieluimmin itsenäinen toimiva hallinto ja oikeuslaitos sekä vapaa media. Vaikea on löytää noita maita, joissa kaikki kriteerit täyttyisivät, mutta valitettavan helppoa on löytää sellaisia, joissa tulee tuplamäärä rukseja oikeaan sarakkeeseen verrattuna nykytilanteeseen. Meidän suvussa on ennenkin pakattu laukut tarvittaessa, eikä se kovin kaukana ole nyttenkään, kun ennusmerkit katastrofista ovat ilmassa.
Ecuadorin suosio jenkeille saattaa liittyä myös siihen, että virallinen valuutta on USD. Quitossa amerikkalaiset olivat keskittyneet muurien sisällä oleviin aseellisten vartijoiden suojaamiin alueisiin.
Kuulostaa hyvälle. Olen aina arvostanut ihmisiä, jotka eivät tyydy pelkkään loputtomaan joistakin asioista valittamiseen, vaan tekevät myös jotain konkreettista tilanteen korjaamiseksi. Toivottavasti löydät pian sopivan muuttokohteen niin päästään sitten täältä toivottamaan hyvää matkaa.
Argentiinassa on myös paljon tilaa, ja voi valita sopivan ilmastovyöhykkeen. Sopivan kaukana kaikista uhkista.
Omituista, että joillekin nuo "vapaat maat" ovat niitä, joissa ns. tavallisen kansat olot ovat kaikkein kurjimmat, ja hallinto varsin lähellä diktatuuria. Equdorissakin BKT per capita on neljäsosa suomalaisesta. Eläkeukkojen yhteisössä luulisi vaikkapa Monacon olevan suositumpi haaveiden kohde. Siellä kun elinajanodote on maailman korkein. (Noissa Etelä-Amerikan banaanivaltioissa iso osa lukijoista olisi jo tilasto-odotusten mukaan kuollut.)
No mutta nuohan ovat aivan sivuseikkoja. Niffen mukaan oleellista on löytää paikka, jossa ei eletä ”keinotodellisuudessa”, ei uskota ”ronarokotuksiin” eikä ilmastonmuutoshöpötyksiin, ja jossa ei suoriteta vaivihkaista väestönvaihtoa, eikä ajeta alas maataloutta ja energiasektoria, ja jossa ei ”siruteta” ihmisiä, eikä pestä heidän aivojaan jne. jne. Täydellistä asuinpaikkaa ei varmaan löydy mistään, mutta jos edes nuo edellä mainitut asiat ovat kunnossa, niin mitä se haittaa, vaikka esim. eliniänodote olisi jossain muualla huonompi. Parempi elää ehkä hieman lyhyempi, mutta sisällöltään sitäkin laadukkaampi elämä. Toisaalta, pienimmällä vaivalla voisi selvitä, jos vaan yksinkertaisesti kävisi jossain hoidattamassa päänuppinsa kuntoon…
Kyllä niffellä on vaikeaa. Kärsii, voi pahoin, sirutus uhkaa eikä voi lukea Hesariakaan. Sääliksi käy. Costa Rica vaikuttaisi sopivalta uudelta kotimaalta. Maata käsittelevä Wikipedia-artikkeli kertoo muun muassa näin: "The country has consistently performed favorably in the Human Development Index (HDI), placing 62nd in the world as of 2020, and fifth in Latin America.[9] It has also been cited by the United Nations Development Programme (UNDP) as having attained much higher human development than other countries at the same income levels, with a better record on human development and inequality than the median of the region.[18] It also performs well in comparisons of the state of democracy, press freedom and subjective happiness. It has the 7th freest press according to the Press Freedom Index, it is the 37th most democratic country according to the Freedom in the World index and it is the 12th happiest country in the World Happiness Report." Mutta niffelle kuitenkin varoituksen sana. Nuo sitaatin instituutiot ovat kaikki niitä läntisiä propagandaa ja keinotodellisuutta syöttäviä CIA:n ja Atlantic Councilin filiaaleja ja varjo-organisaatioita, joten todellisuudessa asia tietysti onkin päinvastoin. Niinpä kannattaa katse suunnata johonkin sellaiseen maahan, jota Freedom House valheellisesti ja lännen propagandaa syöttäen pitää "epävapaana". Katsotaanpas: Explore the Map No niin, miten olisi Tiibet tai Pohjois-Korea? Ovat tietysti vähän kaukana... no nyt, Krim! Juuri sopiva, eikös vain? EDIT Ehkä noissa maissa myös niffe pääsisi eroon tästä Suomessa vallitsevasta "loputtomasta keinotodellisuudesta" joka niffeä niin vaivaa ja rasittaa. Esimerkiksi Pohjois-Koreassa todellisuus varmasti olisikin hyvinkin toisenlainen kuin Suomessa.
Jos ei nappulaa, niin pisteitä tarvitaan Uuteen-Seelantiin muuttamiseen. "Kutsumme ihmisiä, joilla on taidot edistää Uuden-Seelannin talouskasvua, hakemaan tätä viisumia. Ennen kuin voimme kutsua sinut hakemaan, sinun on ensin lähetettävä meille kiinnostuksen ilmaisu (EOI), joka kertoo meille työsuhteestasi Uudessa-Seelannissa, työkokemuksestasi ja pätevyydestäsi. Jos kiinnostuksen ilmaisimesi onnistuu, tarjoamme sinulle mahdollisuuden hakea asumaan ja työskentelemään Uudessa-Seelannissa loputtomiin." Points Indicator for Skilled Migrant Expression of Interest | Immigration New Zealand
no siinä meni haave New Zealandista ikä alle 55v? niin kuin suurimmalla osalla palstan tärisijöistä, täytyy vain Loewe Optasta tsiikailla sarjoja maasta.
Eikös se ole aika yhdentekevää missä vanhukset horisee "optiikoistaan" ja vaikka rokotuksista? Mistä vaan pölyisistä mieltymyksistään... Harrastusta elämän loppusuoralla. Heille, kuitenkin, tärkeää? Mielellään sen heille toki suo. Täällä tai valtamerien tuolla puolen. "Suloiset", kurttuiset ja välillä vähän äkäisetkin ukot. Mennyt nuoruus harmittaa?