Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän =)

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana herby, 11 Heinäkuu 2006.

 1. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 200
  1 642
  113
  Mitäs arvon raati on mieltä? Olenko vain vanha ja kaavoittunut kääkkä, vai onko kunnan graafikko ollut liian innovatiivinen ja luova? Minusta kun tuo entisen kotikunnan sivulta napattu kuva on joko liian vähän vinossa ollakseen moterni tai sitten liian vähän suorassa ollakseen perinteinen. (Sivustolla ei olekaan aikoihin nillitetty horisontin vinoudesta, onhan se jo taas aika.)

  Näyttökuva 2021-8-10 kello 10.22.17.png
   
 2. RB

  RB Well-Known Member

  8 406
  622
  113
  Aika pitkälle oon sun kans samaa mieltä.
   
 3. niffe

  niffe Well-Known Member

  13 235
  451
  83
  Häiritseehän tuo aivan riivatusti. Miksei sitä ole oikaistu?
   
 4. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  11 297
  3 846
  113
  Matti oli heti alkuun ja suoritukset olivat ohi varsin nopeasti, Potkonen esiintyi kisoissa enemmän, siitä näkyvyys tuli, näytettiinhän Matin uinnit ja kotikatsomon juhlintaa huomattavasti enemmäm kuin Miran vastaavia, ehkä niitä ei ollut?
   
 5. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 200
  1 642
  113
  Olympiahistoriaa kai sekin; kultamitali annettiin tajuttomalle miehelle. Tuskin on ennen niin tehty.
  Karateka tuli loppuottelussa tyrmätyksi, mutta tyrmääjä hylättiin liian kovan kontaktin vuoksi.
   
 6. JPu

  JPu Well-Known Member

  5 175
  103
  63
  Homma on kuitenkin se mitä säännöt sanoo, yksiselitteisesti ja joiden perusteella ottelijat toimintansa rakentavat. Aina noin on tuomittu niissä lajeissä, joissa suojat eivät estä kuolemaa.

  Jos lajissa missä ei käytetä kunnollisia suojia, toiminta johtaa liian kovaan kontaktiin ei lyöjä/potkaisija ole hallinnut liikettään ja sen arvo ei ole lajin mukaisesti "ippon", vaan virhe josta ei saa pistettä.
  Perustelu on se, että kummallakin on sama tilanne, perille ei viedä voimaa täydellä teholla kun ei suojia ole ja jos toinen noudattaa sääntöjä ja toinen ei, hengenlähtö on hyvin lähellä. Urheilussa ei ole tarkoitus tappaa kanssaurheilijaa?

  Kumpi oli parempi on vain maallikon mielestä vaikea kysymys. Jos toinen tipahti ei satuttaja suinkaan ole parempi, vaan juurikin itsensä ja kontaktinsa huonommin hallinnut ja selkeä häviäjä. Jos ottelut käytäisiin pääsääntöisesti pudotuksiin, olisi varauduttava suuriin tappioihin ihmisten menetyksenä, kuten vapaaotteluissa on tapana käydä maailmalla. Taistelu elämästä ja kuolemasta ei ole urheilua, vaan vapaata taistelua jossa yleensä ei ole sääntöjä.

  Onko se, että on parempi tappaja tai paremmin toista vahingoittava hyvä asia vai huono on pohdinnan paikka.. Mutta kukapa sellaisen kanssa haluaisi harjoitella joka ei piittaa harjoittelukumppanin hengestä, koska eihän olympiahenkiset ottelut ole taisteluja vaan otteluja ystävien tai ainakin vastustajaa arvostavien ihmisten välisiä. Ei nyrkkeilijäkään ole terve, jos rehdin voiton sijasta pyrkii vastustajansa tappamaan, vaan umpihullu joka pitäisi sulkea laitokseen vapaana olemisen sijasta
   
  Viimeksi muokattu: 10 Elokuu 2021
 7. canonmk4

  canonmk4 Well-Known Member

  871
  257
  63
  annettiinhan mestaruus kuolleellekin, Formula 1 Jochen Rindt kuoli 1970 mutta oli pinnoissa johdossa loppuun saakka, tämähän ei liity olympiaadeihin, mutta silti.
   
  JPu tykkää tästä.
 8. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 200
  1 642
  113
 9. Seppo R

  Seppo R Well-Known Member

  2 396
  1 282
  113
 10. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  7 089
  3 184
  113
  .
   
  Viimeksi muokattu: 11 Elokuu 2021
 11. niffe

  niffe Well-Known Member

  13 235
  451
  83
  Huippu-urheilu palvelee kansallisia hallintoja nostattamalla kansallistuntoja, mikäli menestystä tulee. Samoin kuin näkyvyys kansallisissa instituutioissa luo nostetta poliittisille karriääreille ja tarjoaa mukavan leppoisia posteja poliitikoille. Näistä tuo vinouma huippu-urheilun ja kansanterveystyön välillä kummunnee ainakin osittain.
   
 12. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 300
  319
  83
  Joopa joo, joku salaliitto taas sielläkin. Eihän kukaan koskaan tietenkään missään tee mitään pyyteettömästi, vaan kaikki ajattelevat vain jotakin taloudellista tai muuta etua itselleen…
   
 13. AndyCapp

  AndyCapp Well-Known Member

  3 642
  161
  63
  Faktahan on, että huippu urheilu ja urheilijat ovat esikuvia ja innoittajia nuorisolle. Tänään urheiluruudussa hyvä juttu Mikko Rantasesta joka veti kiekko leiriä junnuille.
   
 14. Seppo R

  Seppo R Well-Known Member

  2 396
  1 282
  113
  Huippu-urheilijat ovat esiintyviä viihdetaiteilijoita. Vaikka bisneksessä liikkuu paljon rahaa, ovat useimmat melko huonosti palkattuja, poislukien tietysti jääkiekkoammattilaiset ja kilpa-autolijat. Varmaan löytyy muitakin ammatteja, mutta jätän ne tilanpuutteen vuoksi toisten esitettäväksi.
  Varmasti nämä viihdyttäjät innostavat nuoria, mutta se ei kovinkaan pitkälle kanna, mikäli seurataan puolustusvoimien havaintoja. Palvelukseen astuvien nuorten miesten kunto heikkenee vuosi vuodelta ja vyötärön mitta kasvaa. Puolustusvoimat on ollut jo pitkään huolissaan asiasta.
  Ammattilaisten esittämä huippu-urheilu on viihdettä eikä palvele kansakunnan fyysistä hyvinvointia. Ja kaikki siihen uhrattu raha on pois nuorison liikuntamahdollisuuksista, kuten professori edellä totesi.
  Olympialaiset on täysin säälittävä tapahtuma, yksi kilpailu neljän vuoden välein ja siihen uhrataan järjettömiä summia, miljardeja. Se on bisnestä, josta joku tai jotkut vetävät välistä rahaa ja hyvin.
  Ei mulla muuta, kuten eräs ex.ministeri kerran sanoi.
  :)
   
 15. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  11 297
  3 846
  113
  Tokion kisat olivat varsin mainiota urheiluviihdettä.
   
  mlphotic tykkää tästä.
 16. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 200
  1 642
  113
  Tokion kisat.... 25 miljardin euron kustannuksilla voitaisiin tuottaa aika paljon viihdettä. Parempaakin. 25 miljardia on sentään melkein puolet Suomen valtion vuosibudjetista.

  (Se 25 miljardia on järjestäjän kustannukset. Osallistujien panostus lienee osapuilleen samaa suuruusluokkaa, joten kokonaiskulut liikkuvat siellä 50 miljardin kulmilla.)
   
  Seppo R tykkää tästä.
 17. niffe

  niffe Well-Known Member

  13 235
  451
  83
  Ihan normaalia co-brandingia. Palkinto tulee vasta myöhemmin. Sen vuoksi lajiliitoissa pörrää niinistöjä ja eskoahoja, vapaavuoria ja ilkkakanervoja. Joissakin tapauksissa kisoja käytetään huomion kiinnittämiseen pois politiikasta, mutta henkilöasioissa yleensä näin päin. Sinä tunnut olevan herkistynyt noille salaliittoväitteille. Huomaatko nyt? Et pysty enää havainnoimaan ympäristöäsi selkeästi, kun selkäytimeen syövytetty salaliittoimperatiivi estää havaintojen tekemisen. Kaikki mitä et ole tullut ajatelleeksi on salaliittioteoriointia. Hyvin toimii melko vaatimaton ja viaton psyop meissä.
   
  Viimeksi muokattu: 12 Elokuu 2021
 18. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 300
  319
  83
  Milloinkohan sinä olet viimeksi kyennyt havainnoimaan ympäristöäsi selkeästi… :D (Ei tarvitse vastata).
   
 19. niffe

  niffe Well-Known Member

  13 235
  451
  83
  No, minun mielestäni sinä kieltäydyit tässäkin salaliittoteoriointeihin vedoten hahmottamasta ilmiötä, joka on jo vuosikymmeniä ollut business as usual Suomessa ja muualla vielä pidempäänkin.
   
 20. Kimo

  Kimo Well-Known Member

  12 534
  1 004
  113
  Olipa kiva käydä pitkästä aikaan mato-ongella lähijärvellä. Ahvenia tuli kohtalaisesti ja särkiä sain syöteiksi rapumertoihin ( tosin ei ole rapuja tullut) , pieni matikka oli merrassa :)
   

  Liitetyt tiedostot: