Tuo RS1 on rungoltaan melko tarkkaan samanlainen kuin tuo vene, millä purjehdimme. Hiukan vanhempi, mutta samaa sarjaa, pelastus- ja luotsiveneeksi tehty. RS1 valmistui 1893, tuo kuvan vene 1900.
Nuo purjehdukset ovat enemmänkin sosiaalisia tapahtumia, vanha joukko koolla taas. Seilaamisen makuun tarvitsee semmoisen myrskyn alarajoilla olevan tuulen, eiväthän nuo paatit kevyellä tuulella juuri liiku. Purjepintaa toki on se 100 mˆ2, mutta on sitten massaakin 40 tonnia liikuteltavana. Hyvät eväät ovat se olennainen juttu, maiseman verkkaiset muutokset sitten lisäbonus.
... Kyllä sä sen tiesit... Nää oli kyl NIIN buleja että harvoin nähnyt. Harmi, että tein jo piffeiksi ja heitin kitusiini. Olis melkein pitänyt kuvata stidiaski verrokkina. Mut ihan hyviä oli, kuitenkin...
Helsingin arvasin mutta tarkemmin en. Mää hämmästyin isoista Päijänteen muikuista Hollolan marketissa. En koosta mutta tuoreudesta. Olivat vielä ihan jäykkiä. Mätiä jo sisällä. Perkaan ns. puhkomalla kuten myös silakat jolloin vain mahalaukku ja suoli tulee pois. On noi vaan niin paljon parempia kuin valmiiksi peratut. Mutta siis! Karjaalla eikä yleensä Tammisaaressakaan ei marketeissa ollut koskaan kuin veteliä silakoita tai muikkuja. Makukin sen mukainen mutta kyllä niitäkin mieluummin syö kuin turpiinsa ottaa. Perinteinen junttipohjalaane sanonta.
Niin onhan eri maakunnissa aina sivistystäkin jota voisi tässä yhteydessä edustaa vaikkapa Kokkolan ja Vaasan olemassaolo. @iikkoo @SakkeM
Juuri niin. Kuolinjäykkyydestä puhuminen aiheuttaa toisinaan ihmisissä erikoisia reaktioita. Psykologilla voisi olla sellaiseenkin avartavia huomioita.
Puhumattakaan parapsykologien "oivalluksista", ektoplasmasta ties mihin sfääreihin... Oma kommenttini lähti siitä että luin ensin väärin. Teksti oli niin pienellä... Mutta mitäs näistä! Kala liikkuu ja käy pyydyksiin. Paras "kausi" tekee vasta tuloaan?
^Jep, tuossa viikolla alkoi tehdä tavattomasti mieli paistettua ahventa, sellaista oikein pulskaa alkusyksyn fisua. Pitää käydä huomenna tsekkaamassa onko kalatiskillå tuoreusvaatimukset täyttävää affenaa (todennäköisesti on, näiltä main saa ihan marketeista oikeasti tuoretta kalaa). Karhulan torilta tai Kotkan kalasatamasta sitten viimeistään saalis on varma. Topi
Tästä teemastahan on se kuuluisa etusivun moka, jostain kultaiselta 60-luvulta. "Nyt koko Suomi pääsee muikun makuun!" Kuinka moni muistaa? (Jonnet ehkä eivät...)