Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän =)

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana herby, 11 Heinäkuu 2006.

 1. Jari_S

  Jari_S Active Member

  837
  211
  43
  Oliko hieroja Thaimaalainen?
   
 2. canonmk4

  canonmk4 Active Member

  445
  70
  28
  komeat turpakarvat merileijonilla niin kuin pitää olla, ja leijonattarella kaunis hymy, kaunista.
   
  SakkeM tykkää tästä.
 3. riekkosak

  riekkosak Well-Known Member

  1 035
  210
  63
  Suomalainen hieroja.
   
 4. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 449
  624
  113
  Kiev kakkosen mittaetsin ei sitten kuitenkaan ollut kohdallaan. Sain sen säädettyä melkein kohdalleen, säätövara loppui. Mutta jos nyt muistaa sopivasti himmentää, pitäisi terävyysalueen kompensoida riittävästi:)
   
 5. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  19 227
  1 182
  113
  Parilla kaveruksella on remonttifirma, ja kohtuuhyvin menee. Keikkaa riittää. Nyt on yksi työmaa ihan rannassa, Kaapelitehtaan kulmilla. Sitä pitää tietysti päästä tarkistelemaan meren puoleltakin, joten poikien piti ostaa firmalle pari vesiskooteria. Ihan kunnon pelejä, Tallinnaankin pääsi reilussa tunnissa tyynellä säällä.

  Yrittäjän elämää..... Kaikesta joutuu maksamaan melkein puolet kuluttajien hinnoista. Ainahan on toki vaarana, että verottaja kiinnostuu aiheesta ja kyselee tarkemmin, miten skootterit liittyvätkään meneillään olevaan remppaan, mutta sehän on sitten sen ajan murhe se.
   
 6. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  19 227
  1 182
  113
  Piti oikein laskea, kun kirjoitin edellä "melkein puolet".
  Leikitään, että palkansaaja voisi ostaa jotain ilman alvia ja bruttotulostaan, siis vähentäen verotuksessa.

  Jos veroprosentti on 40 ja alv 25 %, saadaan alvittomalle 1000 euron ostokselle jäännöshintaa 480 euroa. Siis melkein puolet :)
   
 7. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  19 227
  1 182
  113
  Päivän :) on myöskin kesäkuun sähkölasku, tuli justiinsa. On elelty ihan normaalisti, saunottu ahkerasti, pesty pyykit ja tiskit jne. On sitten kyllä aurinkokin paistanut :)

  Näyttökuva 2021-7-13 kello 14.39.54.png
   
 8. Johannes

  Johannes Well-Known Member

  2 003
  185
  63
  Hyvällä ystävälläni oli rakennusfirma. Hän sanoi, että firman saamat alennukset olivat 80 % kuluttajahinnoista.
   
 9. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  19 227
  1 182
  113
  Aivan. Alennuksiahan en vielä huomioinut ollenkaan.
   
 10. motris

  motris Well-Known Member

  3 980
  487
  83
  Arvailin jo keväällä, kun iltapäivälehdissä oli juttua korkeimman oikeuden päätöksestä as.oy ilmalämpöpumpuista.

  Noh, eilenhän tuli ilmoitus muutostyöstä.

  Ei minulla mitään vastaan ole.

  Tässä nyt kuitenkin halusi mennä myyjän/asentajan mukaan.

  Hankkeeseen ryhtyvä (ja esittäjä) vastaa kaikista kustannuksista. Näinhän se menee. Taitaa kaveri olla artisti.
   
  Viimeksi muokattu: 20 Heinäkuu 2021 klo 23:48
 11. Kasimir

  Kasimir Well-Known Member

  9 793
  514
  113
  Nyt en ymmärrä tuosta mitään. Kaverikin iskelmälaulaja?
   
 12. motris

  motris Well-Known Member

  3 980
  487
  83
  Edullisinta olisi ottaa siirrettävä ilmastointilaite/viilennin. Yhtiössä ei ole vielä asennettu ensimmäistäkään ilmalämpöpumppua.

  Nyt on kaveri jumiutunut jostain syystä tuohon korkeimman oikeuden päätökseen. Eikä kuuntele.

  Ilmeisesti oikeus on. Toki, mutta vastuukin.

  Tää oli multa ylipäätään ehkä enemmän sarkasmia. Teettää taas lisätyötä.
   
 13. Topi

  Topi Active Member

  869
  166
  43
  Meillä oli jossain vaiheessa tuommoinen siirrettävä ilmastointilaite makuuhuoneen viilennykseen. Se piti kyllä päällä ollessaan melkoista meteleiä, turha kuvitella nukkuvansa siinä. Kun sillä illalla viilensi huoneen, aamuyöstä oli taas kuuma. Kaipa niitä hiljaisempiakin on, ainakin nykyisin, mutta ei tuota voinut äänenvoimakkudeltaan edes verrata ilmalämpöpumpun kevyeen hurinaan.

  Sittemmin on laitettu tuommoinen paviljonkiteltta nukkumapaikaksi parvekkeelle ja kyllä se tuolla laitteella alkuyöksi viilennetyn makuuhuoneen pesee selkeästi. Todella hyvä nukkua. Iso teltta vaatii tietysti sen reilun 3x3 metriä pinta-alaa ja parisen metriä korkeutta ja patjojen yms ronttaamisessa sisään sateen uhatessa on oma hommansa.

  Oli muuten aika helppo taannoin myydä tuo ilmastointilaite hellekaudella, kun uudet oli myyty kaupoista loppuun. Ostaja kävi 140 km päästä hakemassa.

  Topi
   
 14. RB

  RB Well-Known Member

  8 090
  391
  83
  Meillä on vanha yli 300 neliön hirsitalo.
  Yläkerrassa auringon puolella on työhuone jossa tohottaa siirrettävä ilmalämpöpumppu. Ilman sitä ei tietokoneet toimisi helteellä, meteli on kyllä kova.
  Yläkerrassa on myös studio, jossa on parempi ilmalämpöpumppu ollut vuosia, homma ei onnistuisi helteellä ilman sitä.
  Asutaan alakerrassa, makkari on vähän kuuma mutta 50 neliön tupa on aika viilee helteelläkin.
   
 15. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  6 591
  2 714
  113
  Hirsitalo on aika lailla hyvä helteelläkin, kuten myös kovillakin pakkasilla.
   
 16. Topi

  Topi Active Member

  869
  166
  43
  Kyllä tuo vanhempien hirsitalo aika hyvin yläkerrastaan helteellä kuumuu. Vaikea siellä oli yläkerrassa kuumalla säällä nukkua ennen ilmalämpöpumun asentamista. Toisaalta tuon talon rakenne on sellainen, että yläkerran voi hyvin viilentää ilmalämpöpumpulla ilman pelkoa kastepisteiden yms siirtymisestä kosteussulkujen väärälle puolelle lorottamaan vettä eristeisiin.

  Meillä on oman talon yläkerta "moderni" puurakenteinen eikä sitä oikein tohdi viilentää juuri eristeiden kastumisriskin vuoksi. Alakerta on harkoista muurattu ja eteläseinän parveke estää suoran auringonpaisteen ikkunoihin, joten se pysyy suhteellisen viileänä myös varsin ärtsyissä helteissä.

  Topi
   
  JPu tykkää tästä.
 17. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  6 591
  2 714
  113
  Terveydenhoitoala ajautuu kriisiin hoitajapulan vuoksi, ja sote hoitaa lopullisesti palvelujen huonontumisen. Lisäksi menot kasvavat yli 3 mrd€, verot nousevat, byrokratia lisääntyy merkittävästi, palvelut siirtyvät kauemmaksi potilaasta, suureksi osaksi verkkoon. Onneksi alueelliset satraapit ja pikkupoliitikot saavat uusia hunajatolppia.

  Terveydenhoitoala ajautuu kriisiin työvoimapulan vuoksi.
  https://verdelehti.fi/2021/02/24/hoitoala-ajautuu-kriisiin/ 6E37F98C-6BA6-4EB1-B078-FF6E86B6B88A.jpeg
   
  Matero tykkää tästä.
 18. Matero

  Matero Active Member

  330
  185
  43
  Tai siis en tietenkään tykkää että hoitoala kriisiytyy. Mutta olemme kasvattaneet tänne Pohjolan peräkammariin melkoisen hyvinvoinnin ja suhteellisen tasaisesti vielä jakautuneenkin. Nyt taidetaan vaan olla sellaisessa taitekohdassa että hommat uhkaa mennä pahasti takamuksilleen.

  Pari esimerkkiä, kotimaan matkailusesongin ollessa parhaimmillaan meillä on toimijoita jotka joko tulevat niin hyvin toimeen, tai ei ole työvoimaa matalapalkka ravintola-alalla jota äkseerattiin korona-aikana kun olisi yökerhot ja kaljapaikat vaan pitänyt laittaa kiinni (ammattilaiset saattaa saada kymmeniä työtarjouksia PÄIVÄSSÄ) tai menee niin huonosti ettei maanantaisin ja tiistaisin kannata pitää auki (maanantaina erään ravintolan kahvaa repi lisäkseni 15 muuta asiakasta 7 minuutin empiirisen tutkimuksen aikana).

  Työvoimapula rajoittaa moniakin teollisuuden aloja. Tiedän että moni metalliteollisuuden yritys käyttää hyvinkin luovia keinoja saadakseen hyvää työvoimaa eläköityvän tilalle.

  Eli työn tarjonta ja kysyntä ei kohtaa. Työttömyysprosentti on vielä kohtuullinen, mutta työelämän ulkopuolella on pysyvästi monisatatuhantinen ihmisjoukko eläen tukien varassa, meidän kaikkien työssäkäyvien ja eläkeläisten piikkiin.

  Pätkätyölliset nuoret eivät ole kovinkaan halukkaita lisääntymään. Nyt en hakenut tilastoa tueksi mutta muistelen lukeneeni että syntyvyydessä pieni piikki monilapsisissa perheissä ja ensisynnyttäjien keski-ikä ollut nousussa jo pitkään.

  Korjausliikkeiden paloaika on noin 24 vuotta, pilkkeestä silmäkulmassa ammattilaiseksi. Tilanne ei tule tällä menolla helpottumaan. Kun itsellä on vielä kymmenkunta vuotta alhaisimpaan eläkeikään niin eipä taida olla tarvetta kovin tarkkaan suunnitella niitä eläkepäiviä. Työurat pitenee elinajan odotuksen kanssa niin että ellei ole mahdollista omin voimin ponnistaa eläkkeelle tai tinkiä tulotasosta reilusti niin terveitä eläkepäiviä uhkaa tulla vähän. Ja kun hoitoala kriisiytyy niin hoidettavaksi ei parane joutua.

  Mutta emme Suomessa ole koskaan olleet näin rikkaita kuin kansakuntana olemme, mutta meille taitaa luonnostaan sopia paremmin altavastaajan ja yllättäjän rooli :rolleyes:
   
  mlphotic tykkää tästä.
 19. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  6 591
  2 714
  113
  Erityisen hyvä kommenttiviesti.
   
  Viimeksi muokattu: 22 Heinäkuu 2021 klo 02:08
  Matero ja niffe tykkäävät tästä.
 20. Seppo R

  Seppo R Well-Known Member

  2 252
  1 114
  113
  Vika on aina johdossa, mikäli organisaatio ei toimi.
  Julkinen terveydenhoito on hyvä esimerkki. Sitähän johtaa enimmäkseen lääkärit, joilla ei ole mitään koulutusta tehtävään. Lääkärin koulutus sisältää käsittääkseni jotain muuta kuin organisaation johtamista.

  Töllössä haastateltiin kerran kahta kaunista nuorta naista, aihetta en enää muista, mutta toinen tytöistä vastasi toimittajalle, " sehän on ihan perseestä ".
  Sama sopii julkisen puolen terveydenhoitoon kommentiksi myös.
   
  Johannes tykkää tästä.