Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän =)

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana herby, 11 Heinäkuu 2006.

 1. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  11 218
  4 155
  113
  Matti oli heti alkuun ja suoritukset olivat ohi varsin nopeasti, Potkonen esiintyi kisoissa enemmän, siitä näkyvyys tuli, näytettiinhän Matin uinnit ja kotikatsomon juhlintaa huomattavasti enemmäm kuin Miran vastaavia, ehkä niitä ei ollut?
   
 2. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 222
  1 805
  113
  Olympiahistoriaa kai sekin; kultamitali annettiin tajuttomalle miehelle. Tuskin on ennen niin tehty.
  Karateka tuli loppuottelussa tyrmätyksi, mutta tyrmääjä hylättiin liian kovan kontaktin vuoksi.
   
 3. JPu

  JPu Well-Known Member

  5 176
  103
  63
  Homma on kuitenkin se mitä säännöt sanoo, yksiselitteisesti ja joiden perusteella ottelijat toimintansa rakentavat. Aina noin on tuomittu niissä lajeissä, joissa suojat eivät estä kuolemaa.

  Jos lajissa missä ei käytetä kunnollisia suojia, toiminta johtaa liian kovaan kontaktiin ei lyöjä/potkaisija ole hallinnut liikettään ja sen arvo ei ole lajin mukaisesti "ippon", vaan virhe josta ei saa pistettä.
  Perustelu on se, että kummallakin on sama tilanne, perille ei viedä voimaa täydellä teholla kun ei suojia ole ja jos toinen noudattaa sääntöjä ja toinen ei, hengenlähtö on hyvin lähellä. Urheilussa ei ole tarkoitus tappaa kanssaurheilijaa?

  Kumpi oli parempi on vain maallikon mielestä vaikea kysymys. Jos toinen tipahti ei satuttaja suinkaan ole parempi, vaan juurikin itsensä ja kontaktinsa huonommin hallinnut ja selkeä häviäjä. Jos ottelut käytäisiin pääsääntöisesti pudotuksiin, olisi varauduttava suuriin tappioihin ihmisten menetyksenä, kuten vapaaotteluissa on tapana käydä maailmalla. Taistelu elämästä ja kuolemasta ei ole urheilua, vaan vapaata taistelua jossa yleensä ei ole sääntöjä.

  Onko se, että on parempi tappaja tai paremmin toista vahingoittava hyvä asia vai huono on pohdinnan paikka.. Mutta kukapa sellaisen kanssa haluaisi harjoitella joka ei piittaa harjoittelukumppanin hengestä, koska eihän olympiahenkiset ottelut ole taisteluja vaan otteluja ystävien tai ainakin vastustajaa arvostavien ihmisten välisiä. Ei nyrkkeilijäkään ole terve, jos rehdin voiton sijasta pyrkii vastustajansa tappamaan, vaan umpihullu joka pitäisi sulkea laitokseen vapaana olemisen sijasta
   
  Viimeksi muokattu: 10 Elokuu 2021
 4. canonmk4

  canonmk4 Well-Known Member

  943
  298
  63
  annettiinhan mestaruus kuolleellekin, Formula 1 Jochen Rindt kuoli 1970 mutta oli pinnoissa johdossa loppuun saakka, tämähän ei liity olympiaadeihin, mutta silti.
   
  JPu tykkää tästä.
 5. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 222
  1 805
  113
 6. Seppo R

  Seppo R Well-Known Member

  2 341
  1 348
  113
 7. niffe

  niffe Well-Known Member

  13 052
  450
  83
  Huippu-urheilu palvelee kansallisia hallintoja nostattamalla kansallistuntoja, mikäli menestystä tulee. Samoin kuin näkyvyys kansallisissa instituutioissa luo nostetta poliittisille karriääreille ja tarjoaa mukavan leppoisia posteja poliitikoille. Näistä tuo vinouma huippu-urheilun ja kansanterveystyön välillä kummunnee ainakin osittain.
   
 8. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 448
  333
  83
  Joopa joo, joku salaliitto taas sielläkin. Eihän kukaan koskaan tietenkään missään tee mitään pyyteettömästi, vaan kaikki ajattelevat vain jotakin taloudellista tai muuta etua itselleen…
   
 9. AndyCapp

  AndyCapp Well-Known Member

  3 616
  161
  63
  Faktahan on, että huippu urheilu ja urheilijat ovat esikuvia ja innoittajia nuorisolle. Tänään urheiluruudussa hyvä juttu Mikko Rantasesta joka veti kiekko leiriä junnuille.
   
 10. Seppo R

  Seppo R Well-Known Member

  2 341
  1 348
  113
  Huippu-urheilijat ovat esiintyviä viihdetaiteilijoita. Vaikka bisneksessä liikkuu paljon rahaa, ovat useimmat melko huonosti palkattuja, poislukien tietysti jääkiekkoammattilaiset ja kilpa-autolijat. Varmaan löytyy muitakin ammatteja, mutta jätän ne tilanpuutteen vuoksi toisten esitettäväksi.
  Varmasti nämä viihdyttäjät innostavat nuoria, mutta se ei kovinkaan pitkälle kanna, mikäli seurataan puolustusvoimien havaintoja. Palvelukseen astuvien nuorten miesten kunto heikkenee vuosi vuodelta ja vyötärön mitta kasvaa. Puolustusvoimat on ollut jo pitkään huolissaan asiasta.
  Ammattilaisten esittämä huippu-urheilu on viihdettä eikä palvele kansakunnan fyysistä hyvinvointia. Ja kaikki siihen uhrattu raha on pois nuorison liikuntamahdollisuuksista, kuten professori edellä totesi.
  Olympialaiset on täysin säälittävä tapahtuma, yksi kilpailu neljän vuoden välein ja siihen uhrataan järjettömiä summia, miljardeja. Se on bisnestä, josta joku tai jotkut vetävät välistä rahaa ja hyvin.
  Ei mulla muuta, kuten eräs ex.ministeri kerran sanoi.
  :)
   
 11. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  11 218
  4 155
  113
  Tokion kisat olivat varsin mainiota urheiluviihdettä.
   
  mlphotic tykkää tästä.
 12. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 222
  1 805
  113
  Tokion kisat.... 25 miljardin euron kustannuksilla voitaisiin tuottaa aika paljon viihdettä. Parempaakin. 25 miljardia on sentään melkein puolet Suomen valtion vuosibudjetista.

  (Se 25 miljardia on järjestäjän kustannukset. Osallistujien panostus lienee osapuilleen samaa suuruusluokkaa, joten kokonaiskulut liikkuvat siellä 50 miljardin kulmilla.)
   
  Seppo R tykkää tästä.
 13. niffe

  niffe Well-Known Member

  13 052
  450
  83
  Ihan normaalia co-brandingia. Palkinto tulee vasta myöhemmin. Sen vuoksi lajiliitoissa pörrää niinistöjä ja eskoahoja, vapaavuoria ja ilkkakanervoja. Joissakin tapauksissa kisoja käytetään huomion kiinnittämiseen pois politiikasta, mutta henkilöasioissa yleensä näin päin. Sinä tunnut olevan herkistynyt noille salaliittoväitteille. Huomaatko nyt? Et pysty enää havainnoimaan ympäristöäsi selkeästi, kun selkäytimeen syövytetty salaliittoimperatiivi estää havaintojen tekemisen. Kaikki mitä et ole tullut ajatelleeksi on salaliittioteoriointia. Hyvin toimii melko vaatimaton ja viaton psyop meissä.
   
  Viimeksi muokattu: 12 Elokuu 2021
 14. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 448
  333
  83
  Milloinkohan sinä olet viimeksi kyennyt havainnoimaan ympäristöäsi selkeästi… :D (Ei tarvitse vastata).
   
 15. niffe

  niffe Well-Known Member

  13 052
  450
  83
  No, minun mielestäni sinä kieltäydyit tässäkin salaliittoteoriointeihin vedoten hahmottamasta ilmiötä, joka on jo vuosikymmeniä ollut business as usual Suomessa ja muualla vielä pidempäänkin.
   
 16. Kimo

  Kimo Well-Known Member

  12 449
  1 001
  113
  Olipa kiva käydä pitkästä aikaan mato-ongella lähijärvellä. Ahvenia tuli kohtalaisesti ja särkiä sain syöteiksi rapumertoihin ( tosin ei ole rapuja tullut) , pieni matikka oli merrassa :)
   

  Liitetyt tiedostot:

 17. riekkosak

  riekkosak Well-Known Member

  1 249
  284
  83
  Mitä perussuomalaiset miettivät tänä aamuna? Purrako vai eikö Purra?
   
 18. canonmk4

  canonmk4 Well-Known Member

  943
  298
  63
  Perussuomalaisten puheenjohtaja vaalien neljän ehdokkaan äänimäärä oli poikkeuksellinen, minäkin vakioveikkauksessa 1 saan aina enemmän kuin seitsemän oikein.
   
 19. ougle

  ougle Member

  156
  18
  18
  No, jonkinlainen hierarkia terveyden-/sairaanhoidossa tarvitaan, jotta eri ammattitaitoa vaativissa tehtävissä osaavat hoitavat homman "sopivien" sijasta. Varsinaisena
  ongelmana on ollut kuntien poliittisesti valittu johto, joka ei ole valjastanut henkilöstön osaamista oikeaan käyttöön. Palkataan (tai yritetään palkata) lääkäreitä ja "unohdetaan" palkata tarvittava apuhenkilöstö, kun halutaan miellyttää äänestäjiä eli "säästää" julkisista menoista. Terveyskeskuslääkäri tekee nykyään 80 % työajastaan sihteerin hommia (= räplää tietokonetta). Samoin sairaalalääkärin virka tarvitsee tarpeeksi sairaanhoitajien virkoja, jotta homma kokonaisuutena toimii.
   
 20. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 222
  1 805
  113
  Näyttökuva 2021-8-17 kello 8.57.55.png

  Tuon siis kirjoitti ammattilainen, joka on vieläpä niin pätevä työssään, että on saanut paikan maan johtavassa päivälehdessä (HS tänään).

  Maallikko voisi ihmetellä, että onpa pressa heikossa hapessa, jos on tosiaan jaettu viiteen ajoneuvoon ja vielä täytetty rahalla.
   
  arthur ja keegan tykkäävät tästä.