Päätösperäinen eli tempputyöllistäminen on verovarojen käyttöä . Silloin halvempaa on maksaa työttömälle palkka kotiin kuin lähteä rakentamaan muita temppuja. Tosin näin toimien päättäjät tunnustaisivat osaamattomuutensa yhteiskunnan johtamisessa. Hesarin tilausmyyjä soitti eilen. Android on niin fiksu, että varoitti mahdollisesta petoksesta.
Ylipäätään ajatus, että hallitus luo työpaikkoja, on jotenkin absurdi. Sen sijaan hallitus voi yrittää niihin puitteisiin, joissa työpaikkoja saattaisi syntyä. Sillä varauksella, että näkemys, halu, tahto ja osaaminen riittävät. Hallitukset Kekkosen jälkeen eivät ole keskittyneet noiden puitteiden luomiseen kovin vakavasti - ilmeisesti, kun painetta ei ole ollut.
Kekkosella on viimeksi ollut hallitus vuonna 1956. Täällä ei taida muut enää muistaa niitä aikoja kuin Sakke.
Kekkosen kaudella presidentti kuitenkin nimitti ja erotti hallituksen. Niffen vihjaama paine tuli joskus siitä, että Urkki komensi porukan töihin, ja antoi kenkää, jos duuni ei sujunut. Nykyisinhän sellaista painetta syntyy lähinnä hallituksen omasta sähläämisestä, missä kepulit ovat profiloituneet aika vahvasti niin tällä kuin surullisen kuuluisalla edelliselläkin kaudella.
Sakke jo ehtikin vastata. Urkin ryhdikkäällä persoonalla oli isosti vaikutusta yhteiskunnallisen ja taloudellisen dynamiikan syntymiseen. Urkin jälkeenhän valitettavasti vallan kolmijako-oppi sitten romutettiinkin kaikessa hiljaisuudessa, että poliitikot esikuntineen voisivat puuhastella rauhassa omiaan.
Ylen aamuohjelman haastattelussa Paavo Arhinmäki kertoi kiertäneensä Eurooppaa seuraamassa jalkapallopelejä "tuiskeessa ja vesisateessa ja kylmyydessä".
No, jo Urkin kauden lopulla. Koivistohan pääministerinä haistatti pitkät Urkin vaatimuksille eroamisesta ja kertoi perustuslain mukaan eduskunnan luottamuksen olevan hallituksen perustana, ei presidentin. Urkki oli jo vanha ja sairas mies, joten uhittelu oli mahdollista, tosin suomalaisessa politiikassa ennen kuulumatonta. Kekkosen 25 vuoden valtakauden aikana hallitukset istuivat keskimäärin yhden vuoden. Sen verran tiuhaan kyytiä Tamminiemen suunnalta tuli Nythän on menty toiseen äärimmäisyyteen, vaalikauden mittaisiin hallituksiin.
En ole mikään Kekkos-asiantuntija, ymmärtääkseni kuitenkin varsin yleisen käsityksen mukaan on vain hyvä, että on päästy eroon urkinkaltaisesta puolidiktatuurista. Onhan se kuvaavaa, että vasta vuosien, vuosien jälkeen joku (Koivisto) rohkeni herralle ja ylhäisyydelle huomauttaa, että maassa sentään on perustuslaki (vaikka senkinhän ylitse käveltiin 1973 kun herraa eivät tavalliset vaalit miellyttäneet). Itänaapurissahan edelleen pidetään siitä, että on "isäntä" talossa, suomalaisista ainakin vähänkään nuorempi väki varmaankin pitää demokratiaa parempana vaihtoehtona.
Sehän nyt on erityisesti idässä nähty, että talossa on aina isäntä. Jos ei vahva omiensa puolta pitävä poliitikko, niin kansainvälinen eliitti tai heidän korruptoitunut kätyrijoukkionsa ja niinhän se menee Suomessakin. Sitä paitsi tuo lumedemokratian käyttö aivopesussa on kotoisin sieltä, missä äänestystuloksilla kaikkein vähiten vaikutusta päivänpolitiikkaan eli Britanniasta ja Yhdysvalloista. Näin jälkikäteen voi saman todeta niin ikään Suomestakin. Puhe demokratiasta lisääntyy samalla kuin suomalaisten vaikutusmahdollisudet omiin asioihinsa heikkenevät kiihtyvällä vauhdilla.
Itse asiassa noissa mainituissa kaksipuoluemaissa äänestystuloksen vaikutus on suuri, jos valta vaihtuu puolueelta toiselle. Meillähän on päinvastoin, vaalien vaikutus on aina aika pieni, koska isoja muutoksia paikkajakoon on harvoin.
Sellaisiakin maita on, joissa tuon "omien puolen pitäminen" ei tarkoita poliittisten vastustajien myrkyttämistä tai journalistien murhauttamista. Venäjä tietysti on erityistapaus, koska siellä nuo "omat" ovat muita suuren mittaluokan varkaita. Ja vielä on sellaisiakin maita, joissa merkittävä osa kansasta ymmärtää, mitä edustuksellinen demokratia tarkoittaa ja miten se toimii. Elleivät sitten ole höyrähtäneet erilaisten "isäntien" lumoihin ja fantasioihin. Sinällään siinä mielessä outoa, että luulisi vähäisenkin historiantuntemuksen opettavan miten nämä totalistaristit säännöllisesti a) syyttävät vaikeuksista joko jotakin kansanryhmää ja/tai vieraiden valtion toimielimiä b) vaikeuksiin vedoten sanovat ettei demokratia toimi ("koska meillä on vaikeuksia niin demokratia ei toimi" ja jotkut uskovat...) c) ja lopuksi vedoten kansalliseen (ja ehkä etniseen) yhtenäisyyten vaativat itselleen suurta valtaa. Oikeusvaltio romutetaan askel askeleelta, jokainen askel on hitusen aiempaa helpompi ja kevyempi. Ja vaikka historiasta ei näköjään opitakaan, niin luulisi Puolan ja Unkarin opettavan.
Maan etu vaatisi, että äänestäjät olisivat viisaampia. Se on kyllä turha toivo. Totesihan presidentti Paasikivikin aikoinaan, että suomalaiset ovat poliittisesti tyhmiä. Ei ole tainnut viisaus lisääntyä vaikka sukupolvet ovat niistä ajoista vaihtuneet. Hän oli myös huomannut, että kommunistit ovat psykopaatteja. Kovaa tekstiä, mutta siitä huolimatta olen ymmärtänyt, että J.K.Paasikivi oli kaikkien kunnioittama valtiomies. Huonoista hallituksista voi syyttää ainoastaan äänestäjiä, koska politikothan ovat äänestäjien armoilla. Esimerkkinä vaikka eräs sininen porukka.
Tuolle "Huonoista hallituksista voi syyttää ainoastaan äänestäjiä..." on nimikin. Se on edustuksellinen demokratia. Ja se on se ihan sama mikä myös ajoittain (riippuu tietysti siitä, minkä puolueen kannattaja milloinkin on äänessä) tuottaa niitä parempia hallituksia. EDIT Siksi toisekseen, politiikan ja poliittisen mielipiteenmuodostuksen on turha olettaa olevan olennaisesti rationaalista. Se ei ole, enkä usko sen edes voivan olla sitä. Mutta viisaus ja tyhmyys ovat sitten muita asioita.
Täällä on löydetty ja huomattu monta huonoa hallitusta ja pääministeriä. Minä vaan totesin, että parempia hallituksia varten tulee äänestäjien toimia viisaammin. Miten tulee kunkin äänestää, on jo kokonaan toinen juttu. Edit. Nyt taas tästä koiran kanssa iltalenkille.
En tiedä, onko tämä varsinaisesti =) Tästä itsekin tainnut täällä mainita. Emma kuitenkin rohkea, joten siksi. Yhdeksän vuotta itsemurhapäänsärkyä – Nyt Emma Rask elää lähes kivuitta psykedeelien avulla
Ottamani kuva päätyi paikallislehteen, urani toinen huipentuma. Paras on, kun 1990-luvulla ottamani kuva päätyi classical guitar- lehteen. Turhautunut sinkku uhittelee Kotkanpolun kukkulalla: Hormonihuuruissa pullisteleva ukkometso on sellainen vastus, että viisaampi väistää
Asiasta toiseen ja kolmanteen. Jos teillä on tilaisuus käydä katsomassa Ilja Repinin näyttely Ateneumissa, niin käykää ihmeessä. Aihe sivuaa sikäli valokuvausta, että hänen töissään näkee ja kokee hyvin mitä valolla maalaaminen on ja voi olla parhaimmillaan. Teokset ovat mahdollisesti suurimpia mitä Ateneumissa on koskaan vieraillut. Itsekään en tuntenut Repinin tuotantoa muuta kuin Volgan lauttureiden osalta, koska se aina hänen yhteydessään mainitaan, mutta eihän se (ne) maalaus ole yhtään mitään muun tuotannon keskellä. Menkää ihmeessä katsomaan!
Asiasta viidenteen. Orpo on saanut paalutettua.. Ilmeisesti EU:ta..? Kokoomus tekee hätäsuunnitelmaa, jotta elvytyspaketti ei kaadu – eduskuntaryhmästä osa saattaa kääntyä äänestämään paketin puolesta