Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän =)

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana herby, 11 Heinäkuu 2006.

 1. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 872
  590
  113
  Olin paikalla. Semmoinen rinteeseen kaivettu potero, mäki laski alka jyrkästi, ja alarinteeseen heiteltiin. Kai se oli ajateltu turvalliseksi.
  - Vanhoja amerikkalaisia kranuja heiteltiin. Kai ne jotain ylijäämää olivat, mutta ihan aitoa kamaa. Sen ajan kouluttajissa oli vielä sodan käyneitä miehiä, eivät he paukkuja pelänneet.
   
 2. Kimo

  Kimo Well-Known Member

  12 186
  791
  113
  Erehdyin Suomen linnut ryhmässä arvostelemaan lokkia...totesin että äärimmäisen ärsyttävä lintu kuten onkin. Kuraa tuli niskaan heti...
   
 3. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 310
  373
  83
  Seuraavaksi Suomen koirat ryhmään arvostelemaan pystykorvaa?
   
  Kimo tykkää tästä.
 4. Kimo

  Kimo Well-Known Member

  12 186
  791
  113
  No onko se lokki ihana lintu, no on se satakieli melkein ...
   
 5. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 310
  373
  83
  Meren pauhu, lokkien laulu. Kaunis lintu, julma pesärosvo. Pitkäikäinen. Loistava lentäjä. Albatrossi on niistä suurimpia ja tiirat pienimpiä. Näin maallikon silmin - en ole ornitologi enkä oikein harrastajakaan.

  On mikä on! Joskus tavannut oraviakin vihaavia ihmisiä. Oravat, nuo jyrsijöiden lokit. Kaupungeissa sellaista ymmärtää paremmin, kuten rottavihaakin. Mutta entä kalassa?


  ed. Katoin wikipediasta että albatrossit kuuluu ulappalintujen heimoon mutta lokit ja tiirat rantalintuihin.
   
  Viimeksi muokattu: 24 Tammikuu 2020
 6. Kimo

  Kimo Well-Known Member

  12 186
  791
  113
  Tää Virtasalmi on niin syrjässä että tänne ei halua lokitkaan :)
   
 7. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 872
  590
  113
  Muikkuverkoilla käydessä niitä ilmaantuu aina veneen viereen kerjäämään. Hupaisaa kyllä, lokin poikasillahan on semmoinen "kerjuuääni", jolla ne pyytävät ruokaa emoiltaan. Sitten ne soveltavat samaa kerjuuvikinää ihmisellekin - tosin, kyllähän se ymmärretyksi tulee. Joku pikkusärki aina joutaakin. Ihmettelen vain aina joskus, miten niin kyvytön otus on niinkin yleinen - tuntuu, että ruuan saanti on ihan ihmisen varassa, mutta kai niitä on ollut jo kauan ennen ihmisen yleistymistä maapallolla.
   
 8. Tuojuk

  Tuojuk Well-Known Member

  632
  614
  93
  Tai sitten niin uskomattoman koskematonta luontoa, että sitä eivät ole lokitkaan eksyneet vielä pilaamaan
   
  Kimo tykkää tästä.
 9. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 310
  373
  83
 10. motris

  motris Well-Known Member

  3 517
  323
  83
  Variksia ja harakoita on näkynyt lähiaikoina jokseenkin vähän.
   
 11. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 872
  590
  113
  Kaikkia lintuja on vähän. Vähemmän kuin viime talvena, jolloin oli vähemmän kuin edellisenä jne.

  Varpuset, tiaiset, sirkut - kaikki tavallisimmatkin ovat vähentyneet jyrkästi. Metsässä saa kävellä päivän, ja pari korppia näkee. Hömötiaiset, kuusitiaiset, töytötiaset yms. metsien asukit ovat kadonneet kokonaan. Vesilinnut ovat vähentyneet pieneen murto-osaan takavuosien määristä. Riskilöitä tai pilkkasiipiä ei näe kuin muuttoaikoina vilaukselta, sorsalinnut ovat melkein kadonneet saaristosta.

  Teeren soidinääni oli syksyisinkin joka-aamuinen, nykyään teertä ei näe kuin kerran syksyssä. - Hassua kyllä, se on edelleeen metsästettävä laji, vaikka harvalukuistunut. Jotain valkoposkihanhea sen sijaan ei saa metsästää, vaikka niitä on riesaksi asti joka paikassa.
   
  motris tykkää tästä.
 12. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 872
  590
  113
  Ajat muuttuvat. Laulujoutsen ja merikotka, melko harvinaisia vielä 30-40 v sitten. Nyt ne ovat melkein yleisimmin ulkoillessa vastaan tulevat linnut, jotain korppia ja harakkaa nyt tietysti laskematta.

  Muutama talvi sitten Espoonlahdella istuskeli 7 merikotkaa samalla kertaa odottelemassa tietoa, tuleeko sieltä verkosta mitään heille jäävää. Aika juhlavaa...
   
 13. Est

  Est Well-Known Member

  13 554
  700
  113
  Merimetsoja näkee skönellä välillä pirusti...

  Haikara asuu tossa naapurissa, lentää kuin louhikäärme...

  Varpuset oli joinakin vuosina lähes täysin poissa, nytkin näkee vähän. 70 -luvulla niitä oli hemmetisti...

  (kaupunkilaisen havaintoja)

  Ja noita kotkia näkee, tosiaan yllättävän usein.
  Sepelkyyhky pesinyt vuosia pihapuussa. Mutta nyt se kaadettiin :( (siis puu)
   
 14. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 826
  332
  83
  Onko sinulla käsitystä siitä, mistä tuo harveneminen johtuu? En kysy piruillessani vaan vakavissani, ihan kaupunkilaisena linnuista juuri mitään ymmärtämättömänä olen ollut huomaavinani samanlaista kehitystä täällä Oulussa.
   
 15. Kimo

  Kimo Well-Known Member

  12 186
  791
  113
  Nyt vasta hokasin että Kevin asuu Oulussa, itse tykkään kovasti Oulusta.
   
  keegan tykkää tästä.
 16. motris

  motris Well-Known Member

  3 517
  323
  83
  Viimeksi muokattu: 24 Tammikuu 2020
 17. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 872
  590
  113
  Eipä oikein ole tietoa. Eppäillä aina voi, kuitenkin. Maassa pesivien isompien lintujen osalta ehkä pienpetojen (ja isompienkin) lisääntymisellä on osuutensa. On aika vaikea ajatella, että vaikkapa riskilän pesiminen onnistuisi minkkejä vilisevällä luodolla. Miten se olisi mahdollista? Tarvitsevathan ne minkin poikaset ruokaa. Supikoiria, kettuja, mäyriä, ilveksiä ja niitä minkkejä on vilisemällä, tosin susien yleistyminen on vähentänyt supikoiria aika paljon. Mutta, joku teeri on aika hankalassa raossa pesänsä kanssa, kun kettuja, mäyriä ja supikoiria on paljon, muutama ilveskin vielä alueella.

  Kaikkein suurimmat linnut pärjäävät. Kyhmyjoutsenen pesälle ei taitaisi susikaan uskaltaa, pienemmistä puhumattakaan. Laulujoutsenkin on yleistynyt paljon, sekin kyllä ainakin ketut ja supikoirat ajaa huitsin Nevadaan, ehkä ilveksenkin. Hanhet samoin, niitä on paljon enemmän kuin ennen. Merihanhikin on aika iso, ja joukkovoimaa riittää.

  Siemensyöjät tuhoaa tietysti maatalous myrkkyineen. Ehkä osin hyönteissyöjätkin, hyönteisten määräkin on vähentynyt paljon, ja maatalouden myrkyt lienevät pääasiallinen "todennäköisin syin" epäilty.
   
 18. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 872
  590
  113
  Varpunen on maaseudulta käytännöllisesti katsoen kadonnut. Ne, mitä näkee, ovat pikkuvarpusia - eroa on lähinnä siinä, että jälkimmäisellä on sellainen valkoinen kaulanauha, sepel kaulassa. Isommissa kaupungeissa on vielä jonkin verran tavallisia varpusia.

  Kottarainen on ennen aika yleinen, nyttemmin melko harvinainen. Enne se oli mustarastasta tavallisempi pihapiirissä.
   
 19. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 826
  332
  83
  "Pikkulintujen" väheneminen pihapiiristä ja puistoista on se, minkä minä olen huomannut ja miettinyt myös viljelyyn liittyviä myrkkyjä. Mutta eikös niiden osalta pitänyt jo aikoja sitten tapahtua edistymistä siinä mielessä ettei enää käytetä niin paljoa ja niin pahoja aineita? Luonnontilaisten niittyjen vähänemisestä on kyllä puhuttu pitäkään ja kai ne niityt sitten tuottavat linnuille elävää ja kasvisruokaa. Kai tuollaiset asiat pitäisi tietää vaikken mikään luontoihminen olekaan...
   
 20. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 872
  590
  113
  Kai sielläkin jotain on tapahtunut, mutta tuskin paljoa. Ei taida semmoista viljapeltoa olla, jolle ei rikkaruohomyrkkyjä leviteltäisi. Määräthän ovat suuria, mutta niitten vaikutuksista hyönteisiin jne. ei ole sattunut tutkimusta silmiin, kai niitäkin on tehty, ehkä jopa riippumattomien tutkimuslaitosten toimesta.