Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän =)

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana herby, 11 Heinäkuu 2006.

 1. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 909
  620
  113
  Jotenkin onnistuin lukemaan tuon otsikon väärin, ja ehdin jo pohdiskella....

  Näyttökuva 2020-1-14 kello 22.53.54.png
   
 2. Est

  Est Well-Known Member

  13 386
  678
  113
   
 3. Est

  Est Well-Known Member

  13 386
  678
  113
   
 4. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 909
  620
  113
  Pikainen silmäys... Metaanin osuuden vähättely pisti kuitenkin heti silmään. Sanottiin kyllä, että sen vaikutus (per molekyyli) on "moninkertainen" hiilidioksidiin nähden, mutta sitten jo oli kiire todistamaan, että se hajoaa ilmakehässä nopeammin kuin CO2.

  Se "moninkertainen" tarkoittaa kuitenkin kerrointa 84. (Laskettuna 20 vuoden aikajaksolle.)
  - Salaliittoteoreetikko epäilisi heti, että CO2:n osuutta pitää poliittisista syistä painottaa... :)
   
 5. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 827
  332
  83
  Odotin etukäteen myös että metaani olisi tullut selvemmin esille. Onko se noin viidennes, mikä on metaanin osuus lämpenemisvaikutuksista kokonaisuutena sitten paljon vai vähän, voi itse kukin arvioida. En kuitenkaan vielä alkanut tarkistaa, löytyykö sivuston kirjoittajien joukosta MTK:n pomomiesten serkkuja:)
   
 6. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 909
  620
  113
  :)

  Maa- ja metsätalousministeriö lienee kuintenkin julkaisun taustalla. Jäljet johtavat sylttytehtaalle, kuten aikanaan Helsingissä oli tapana sanoa.
   
 7. motris

  motris Well-Known Member

  3 455
  312
  83
  Käsittääkseni skenaarioita ollaan uudistamassa. Silloinhan tuonkin sisältö muuttuu. Olen kuullut huhupuheita, että SRES A2-skenaario on turhan optimistinen.
   
 8. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 827
  332
  83
  Tuli mieleen ihan tarkistaa, mistä tuo sanonta tulee: Päivän sitaatti: ”Jäljet johtavat sylttytehtaalle.” – Päivän Lehti
  Tuon ilmastosivuston tekijät sivun alalaidan mukaan ovat Aalto-yliopisto, Suomen ympäristökeskus ja Ilmatieteenlaitos. Syke näyttäisi olevan ympäristöministeriön tutkimuslaitos (paitsi vesivara-asioissa) joten sikäli suoraa yhteyttä maa- ja metsätalousministeriöön ei näyttäisi olevan.
   
 9. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 130
  211
  63
  Hiilidioksidin määrällä ei nykyisellä ihmisen aiheuttamalla vaihteluvälillä ole mitään merkitystä muuta kuin, että jos sitä nyt teoreettisesti saisi muka vähän laskettua, niin muutama ihminen enemmän kuolisi nälkään. Sama pätee metaanin määrään ilmakehässä. Jos me nyt lopetamme karjatalouden, niin maapallo pelastuu ja saadaan ihmispopulaation määrä laskuun, puhumattakaan jäljelle jääneiden tyhmistymisestä tärkeiden vitamiinilähteiden poistuessa ravintoketjusta. Tyhmä ihminen = entistä helpompi manipuloitava, mikä helpottaa isäntien taakkaa. Tärkeintä kuitenkin on, että saadaan luotua vastakohtaisuuksia väestöryhmien keskuuteen ja markkinointikonsepteja, joilla ilmastokompensaatio takoo Sammon lailla hyvinvointia Wall Streetin perheille ja Chelsea pensionereille.
   
  JPu ja mlphotic tykkäävät tästä.
 10. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 909
  620
  113
 11. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 827
  332
  83
  On se tosi hyvä, että näillä ilmastonmuutoksen kieltäjillä ei ole mitään yhteyksiä fossiilisten polttoaineiden alan suuryrityksiin ja heidän toimintaansa eivät suuryritykset suinkaan rahoita. Ei toki. Ihan pyyteettömiä totuudenetsijöitä kaikki (totuudenetsijöitä jotka esimerkiksi sanovat että Kööpenhaminan ilmastokokous tavoittelee kommunistista maailmanhallintoa ja että evoluutiota ei ole): Before the Flood - Top 10 Climate Deniers 'Sceptics' Hall of Shame
   
 12. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 909
  620
  113
  Eikä vastaavasti ilmastovouhottajilla mitään kytköksiä sähköautokauppiaisiin, jne. :)
   
 13. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 827
  332
  83
  No ei tietenkään:) Niinhän se aina kaikissa erimielisyyksissä on, että vastakkain ovat pirut ja enkelit...
  EDIT Vakavammin puhuen, yhteyksiä sähköautokauppiaisiin (tai aurinkopaneelikauppiaisiin tms) ei ole vastaan tullut, mikä ei tietenkään tarkoita etteikö sellaisia voisi olla. Luulisi vastapuolen olisi sellaiset julkistaneen suureen ääneen jos sellaisia olisi.
   
  Viimeksi muokattu: 17 Tammikuu 2020
 14. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 909
  620
  113
  Niin.... Jotain sillä vouhotuksen markkinoimisella on kuitenkin tarkoitus jonkun ansaita. Ei ole uskottavaa, että kaikki poliitikot ja muut toimijat olisivat vain yksinkertaisesti hölmöjä - toki niitäkin joukkoon mahtuu varsin hyvin.

  Vanha sääntöhän on "follow the money", jos jonkun asian perusteet ihmetyttävät. Kuka hyötyy, toisin sanoen.
   
 15. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 827
  332
  83
  Tottakai hyötyviä osapuoiia on paljonkin. Akkuteollisuudesta tuulivoimaloihin ja vaikka mihin, selvähän se. Mutta aivan toinen kysymys on, tekeekö ilmastonmuutoksesta _ilmiönä_ epätoden se, että joku siitä taloudellisesti hyötyy?
   
 16. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 130
  211
  63
  Ei tietenkään. Ilmastonmuutos on kiistämätön. Tässä manipulaatiossa onkin olennaista sekoittaa mielikuvissa säänvaihtelut, ilmaston volatiliteetti lyhyemmissä jaksoissa ja saastuttaminen noin yleisellä tasolla. Sitten vähän hyvän ja pahan taistelua sekä siinä sivussa omaan jalkaan ampumista tykillä, ettei Euroopasta tulisi ainakaan suurvaltaa, vaan nälkää näkevä takapajula. Ilmasto muuttuu tietyn pituisissa jaksoissa syklisen kuvion kautta. Ihmisen mahdollisuudet vaikuttaa näihin sykleihin ovat vain olemattomat niin kuin ihmisen vaikutuskin. Tietysti tyyliin räjäyttämällä merkittävän osan maailman ydinräjähteistä yhtä aikaa, voisimme ehkä laskea tilapäisesti lämpötilaa 1,5 astetta, joskin syklien kehityksen mukaan sekin tilanne todennäköisesti korjaantuisi jonkun vuosisadan tai -tuhannen aikana. Nyt on muuten uutena ongelmana ilmaantunut Marsin ja Merkuriuksen pintalämpötilan nousu. Oletteko jo kysyneet poliitikoiltanne, että miten me uusi tämä ongelma hoidetaan? Nyt olisi jo vähän kiire saada New Yorkista ohjeet meidän pääministerille, että mitä tehdään?
   
 17. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 909
  620
  113
  Ei tietenkään, ihmisen aiheuttama muutos on tietysti faktaa.

  Pohdiskelin pikemminkin sitä, miksi asiasta vouhotetaan niin mahdottoman paljon. Tuo koko kohkaushan on semmoista loiskiehuntaa, eihän kukaan aio ns. aikuisten oikeasti tehdä asialle mitään. Ei Suomessakaan - turpeen poltto, maatalous, Fortumin hiilivoimaloitten rakentaminen, lentomatkailu, energiantuotanto. Ei tikkua ristiin missään. Sitten vouhotetaan jostain henkilöautoliikenteestä, jonka merkitys kokonaisuudessa on tasan 0 aika monella desimaalilla.

  Esimerkiksi metsien hakkuut. Metsämaa-maankäyttöluokan nettonielu oli noin -20,8 miljoonaa tonnia CO2-ekv., mikä on 23 prosenttia pienempi kuin vuonna 2017. Nielu pieneni, koska teollisuuspuun hakkuut ovat kasvaneet vuodesta 2017 lähes seitsemän prosenttia, ollen 67,2 miljoonaa m3.

  Suomen kokonaispäästöt (kasvihuonekaasujen) kasvoivat 2 % vuonna 2018, valistunut arvaus on, että kasvu on sen 2 % myös vuonna 2019, 2020, 2021, 2022,....

  "Bisnes as usual.... Vouhkatkaa muualla, kunhan ei haittaa bisnestä."
   
 18. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 827
  332
  83
  Tulee olemaan kiinnostavaa nähdä, millaista aikuiselämää aikanaan viettävät nykyiset lukiolaiset ja nuoremmat. Siis he, jotka suurin piirtein koko tietoisen elämänsä ovat viettäneet ilmastonmuutoskeskustelun aikana. Kun nykyiset yläastelaiset ovat työssäkäyviä aikuisia (siis ihan kohta), niin miten he toimivat? Syövätkö lihaa? Lämmittävätkö asuntonsa 22-asteiseksi? Ajavatko sähköautolla, lentävätkö lomalle Balille? Onko siinä mielessä mikään silloin muuttunut?
   
 19. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 909
  620
  113
  Valistunut arvaus: ei ole.

  Eikä ehkä ole syytäkään olla. Jos kasvihuonekaasujen päästöjä ajatellaan kokonaisuutena, niin yksityisten kansalaisten osuus niistä on aika pieni, teki mitä teki ja lensi minne lensi. 80 % on kuitenkin teollisuuden ja maatalouden tuottamia, ja siellä ne kasvun paineet ovat. Toki, jos porukka lopettaa syömisen ja kämppien lämmittämisen, niin ehkä siinä ainakin kasvu taittuu - jos ei CO2 niin edes väestön. :)

  (Tuo on juuri sitä edellä tarkoittamaani kohkaamista - että yritetään syyllistää kansalaisia. Todellisuudessa kuitenkin se juttu on kokonaan teollisuussektorin ja maa- ja metsätalouden hanskassa.)