Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Päivän pöperöt

Keskustelu osiossa 'Kuvat ja galleriat' , aloittajana kebax, 31 Lokakuu 2017.

  1. mvuori

    mvuori Well-Known Member

    10 737
    104
    63
    Pari ymmärrysapuvinkkiä:
    Kuvilla on aina monta tasoa ja tasoa viitata jonnekin ja reflektoida jotain suoraan, kielellisesti tai jotenkin. Viikko sitten oli kaupoissa Black Friday. Siihen voi viitata vaikka miten ja sen kautta voi kääntyä uusiin filosofisiin kudelmiin.
    Kapa muistuttaa aina, että jotain juttua kannattaa ymmärtää vain kokonaisuuden (sarjan, kuvaajan historian) kautta. Näitä on jo kolme. Se on enemmän kuin kaksi ja suunnilleen mahku nähdä jotain yhdistävää.
    "Disruptiivisen ruokakuvauksen" pyrkimys on aina kuvata jotenkin, jolla ei ole ruokakuvauksen tradition suoraa tulkintapintaa.
     
  2. mvuori

    mvuori Well-Known Member

    10 737
    104
    63
    Red Saturday
    kuvaruudukko-2018-12-1_1_rz.jpg
     
    Mirrored tykkää tästä.
  3. Seppo R

    Seppo R Well-Known Member

    1 326
    172
    63
    Ei kukaan tule pelkällä laihduttamisella toimeen.
     
  4. jussident_fluor

    jussident_fluor Member

    60
    30
    18
    Ok, nyt aukenee, mutta silti liian vähän.

    Jep, varsinkin kuvien kommentit kertoo aina myös enemmän tulkinnan kirjoittajasta, kuin itse kuvasta.

    Punainen lauantai:
    Täydellinen kertakäyttölautasen tomaatti, kaksi valonlähdettä? Josta halkaistuna kahteen pääilmansuuntaan kurkoittelevaa pacman hahmoa. Kellertävä puualusta näyttäisi oireilevan, tai viimeistelemättömyydessään jopa kukoistavan?
    Syödyt palaset vähenee, hep, uuden puna-mullan kaava on keksitty. Hutiloidun kirkkaaksi sovittu lautanen on puhtoisen tyhjä.

    Hyvinki voimakkaita flourpyykkejä

    Ps. Arvelen jotta hetken vallitsevista fiiliksistä nää riippuu, nää kunkin kommentit, eri kuvien kohdilla, eri aikoina, eri päivinä...
     
  5. kebax

    kebax Well-Known Member

    11 135
    175
    63
    [​IMG]

    Perjantaisin paistan aina hapanjuurisämpylää. Niiden lisäksi pyöräytän myös pizzan. Näin keskiviikkoisin sekoittelen taikinat. Taikinajuuri on nyt ollut nelisen kuukautta käytössä.

    (kuvassa pizzapohja)
     
    Viimeksi muokattu: 5 Joulukuu 2018
  6. Pan

    Pan Well-Known Member

    1 656
    276
    83
    Meillä on mökin pakkasessa n. 45v ikäinen juuri, josta tehdään jouluksi rukiiset kaljamallaslimput. Sitä taikinaa vaivatessa multa meinaa puhti loppua kesken. Kerran kokeiltiin vaivata yleiskoneella, vaan nyrkeillä piti homma lopulta hoitaa. Toisin kuin sämpylöissä, niin mitä tiukempi taikina, sen parempi rakenne.
     
    kebax tykkää tästä.
  7. kebax

    kebax Well-Known Member

    11 135
    175
    63
    [​IMG]

    Laitoin sämpylät nousemaan. Kohta leivon sen pizzapohjan kaveriksi. Illemmalla sitten uuni kuumaksi.
     
    niffe tykkää tästä.
  8. kebax

    kebax Well-Known Member

    11 135
    175
    63
    [​IMG]

    Pientä välipalaa. Hapanjuurisämpylää, koskenlaskijaa sekä palvattua hirveä. Slurpsoid!
     
  9. ALe

    ALe Active Member

    108
    33
    28
    9DBEDF0C-10E2-4D5E-85CE-82B8B89C6D08.jpeg Poro pippurikastikkeella, peruna, punakaali, prysselinkaali ja punkku
     

    Liitetyt tiedostot:

  10. kebax

    kebax Well-Known Member

    11 135
    175
    63
    [​IMG]

    Palvattua hirveä, kermainen pekonisoosi ja pottumuusi.
     
  11. kebax

    kebax Well-Known Member

    11 135
    175
    63
    [​IMG]

    Paistoin vaihteeks silakkaa. Edelliskerrasta onkin jo aikaa. Helmikuussa viimeksi. Kesällä oli kyllä muikkua. Mutta sehän on taas aivan eri kala.
     
  12. Pan

    Pan Well-Known Member

    1 656
    276
    83
    Tuossa se nyt hieman jäähtyy, kaljalimppu. Vaivatessa piti käyttää nitriilihanskaa ihottumn takia ja taikina jäi löysäksi.
    Joten tuli aikas rumiluksia. Jouluksi paistettavia varten pitää vaivata joku muu vaivaamaan.
    Mutta eiköhän nämäkin maistu voilla paranneltua iltateen kyytiläisenä.
    20181212_211154.jpg
     
    niffe ja kebax tykkäävät tästä.
  13. mvuori

    mvuori Well-Known Member

    10 737
    104
    63
    untitled_2018-12-16-140713_rz.jpg
     
  14. kebax

    kebax Well-Known Member

    11 135
    175
    63
    [​IMG]
    Karjalanpaisti de luxe.
     
  15. mvuori

    mvuori Well-Known Member

    10 737
    104
    63
    seasons_eatings_rz.jpg
     
  16. Est

    Est Well-Known Member

    11 939
    149
    63
    Ei mikään mestarileipuri vaikka sana kyllä hallussa...

    (Itse olen syönyt nyt kalaa kolme päivää putkeen. Kalaa ja ruisleipää. Jatkuvan kalan ja rukiin tarve, jota yritän tyydyttää...)
     
  17. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    16 913
    131
    63
    Kylmäsavupönttö pöhisi yön. Siikaa, taimenta, lohta ja haukea. Kaikki aika hyvää, noin oman maun mukaan. Näillä mennään. Edellä mainittua ruisleipää tietysti tarvitaan.



    kylmasavu.jpg
     
    Kimo tykkää tästä.
  18. mvuori

    mvuori Well-Known Member

    10 737
    104
    63
    PC240001_rz.jpg
     
  19. motris

    motris Well-Known Member

    3 073
    124
    63
    Kuorrutettu, pehmeä, puolukkainen, piparkakku.

    DSCN5499.jpg
     
    kebax tykkää tästä.
  20. ALe

    ALe Active Member

    108
    33
    28
    DSCF7111.jpg DSCF7108.jpg DSCF7112.jpg DSCF7110.jpg
     
    kebax tykkää tästä.