Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Onko tullut osteltua jotakin?

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 4 Huhtikuu 2011.

 1. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  12 068
  5 648
  113
  Tulivat eilen illalla klo 22, en ole ehtinyt, vahasin ne äsken, ehkä kokeilen kauppareissulla :)
   
 2. jaska26

  jaska26 Active Member

  341
  93
  28
  Itselläni on jo neljättä talvea liki samanlaiset, tosin Pomarin omalla tuotemerkillä, ja samanlaisella pohjalla. Vaalea kumimateriaali on pehmeää, ei kovetu pakkasessa, eikä ole liukas. Todella hyvät kokemukset. Nyt kun pohjat olivat jo kuluneet, mutta muutoin kengät kolmen talven jälkeenkin erinomaisessa kunnossa, laitatin suutarilla puolipohjat, jotka ovat mustaa kumia. Nyt pito ei enää ole läheskään yhtä hyvä kuin alkuperäisellä vaalealla kumilla.
   
  Viimeksi muokattu: 19 Tammikuu 2024
  SakkeM tykkää tästä.
 3. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  12 068
  5 648
  113
  Kyllä nämäkin Pomarin tuotemerkillä oli :)
   
  jaska26 tykkää tästä.
 4. Kona

  Kona Well-Known Member

  853
  867
  93
  Ostin liukuesteet. Ei kovin siistit, mutta liukkaalla pitää. Ei parketille. IMG_2004.jpeg
   
 5. Seppo R

  Seppo R Well-Known Member

  2 942
  1 866
  113
  Icebug on ainoa kenkä johon luotan. Autossa on kitkat, siinä on neljä pyörää, ei se kaadu.
  Itse olen kerran kaatunut koiran kanssa lenkkeillessä ja murtanut luitani. Sen jälkeen olen liikkunut jäisillä baanoilla aina piikkikengillä. Pysyy luut ehjänä, vaikka välillä pistäisi juoksuksikin.
   
  sahe69 ja saloma-3 tykkäävät tästä.
 6. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  12 068
  5 648
  113
  Pikaisella testaamisella oikein hyvät, ei liukastelua.
   
 7. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  4 131
  325
  83
  Hienot popot. Tottahan sinulla on asiaan kuuluvat pillifarkut, niin että uudet kengät näkyy.
  Nimetön.jpg
   
  Veikko Siipi tykkää tästä.
 8. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  12 068
  5 648
  113
  Mulla on ollut viimeiset pillifarkut 70-luvun puolivälissä.
   
  SakkeM tykkää tästä.
 9. Kona

  Kona Well-Known Member

  853
  867
  93
  Silloin taisi kylläkin olla leveälahkeisia.
   
 10. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  12 068
  5 648
  113
  Ne oli ennen puolta väliä, voi olla, että pillit tulivat vähän myöhemmin, mutta 70-luvulla kuitenkin.
   
 11. canonmk4

  canonmk4 Well-Known Member

  1 501
  532
  113
  no teitkö mittaukset kokotaulukon mukaan, en kyllä ostaisi kenkää taulukon mukaan vaan kauppaan kokeilemaan, minulla tuli tässä muhkuraisessa lumikelissä nilkka kävely araksi, menin Apteekkiin ja ostin Futuro tuotesarjan nilkkatuen kokotaulukon mukaan farmaseutilla oli mittanauha mittasin sukan päältä oikean koon mutta himassa totesin siteen olevan liian pieni ja pirun kireä olisi pitänyt uskoa ettei M koko sovi L koon äijälle!
   
 12. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  12 068
  5 648
  113
  Poikkeuksellisesti luotin kokoon, kun en kehdannut mennä kokeilemaan ja sitten tilaamaan muualta, olivat aivan sopivat. Yleensä käyn kyllä sovittamassa.
   
  Jari_S ja canonmk4 tykkäävät tästä.
 13. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  2 842
  580
  113
  Tuo on kyllä kohtelias asenne ns. kivijalkakauppiaita kohtaan.

  Muistuipa mieleen, kun viime kesänä kävin moottoripyöräilyvarusteita myyvässä liikkeessä uusia hansikkaita katsomassa. Liikkeen omistaja suorastaan ”kihisi” kiukusta ja jouduin hieman sijaiskärsijäksi.

  Kertoi herra, että juuri hetki sitten liikkeestä oli poistunut henkilö, jonka kanssa oli yli tunti etsitty ja sovitettu sopivat ajovarusteet, kypärä, ajotakki ja -housut, hanskat ja saappaat. Kun sopivat varusteet oli löydetty ja olisi pitänyt ruveta kauppaa tekemään, ilmoitti henkilö, että ostaa varusteet saksalaisesta verkkokaupasta, kun saa sieltä hieman halvemmalla.

  Tällainen käytös on kuulemma nykypäivänä erittäin yleistä. No, itse ostin hiukan päälle parinsadan hanskat, jotka olisin minäkin saanut sieltä saksasta hieman halvemmalla, mutta kyllä henkilökohtaisesta palvelusta mielestäni kannattaa hieman maksaa.
   
 14. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  12 068
  5 648
  113
  Ystävälläni oli Fotoalan kivijalkakauppa Helsingissä, vuosituhannen alkupuolella oli hyvinkin tavallista, että liikkeeseen tultiin kokeilemaan digijärkkäriä, sitten se tilattiin Saksasta ja tultiin takaisin uuden kameran kanssa hakemaan käyttöopastusta.
   
 15. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  2 842
  580
  113
  Jep, joidenkin ihmisten röyhkeydellä ei ole mitään rajaa.

  Ilmeisesti jotkut ajattelevat, että yrittäjä elää pelkästään pyhällä hengellä ainoana motiivinaan palvella muita.
   
  paraneva tykkää tästä.
 16. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  12 068
  5 648
  113
  Se oli jotenkin hienoa silloin, kun sai tilattua ihan ulkomailta asti :) On jäänyt mieleen naapurifoorumilta, kun joku valitteli, että ulkomailta ei saanut jotain Lumixia sen halvemmalla kuin täältäkään, kun "himottaisi tilata ulkomailta".
   
 17. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  2 842
  580
  113
  Heh, juu, ehkäpä siinä on joillekin jonkinlaista eksotiikkaa.

  Sellainen yleinen ajatus tuntuu olevan se, että suomalaiset yrittäjät ovat niin ahneita, että pyytävät tavaroista sen vuoksi korkeampaa hintaa kuin yrittäjäkollegat esim. Keski-Euroopassa.

  Yleensähän syynä on se, että ne Keski-Euroopan kauppiaat ovat niin suuria, että he saavat tavarat ostettua sisään huomattavasti edullisemmin kuin ne suomalaiset pienemmät kollegat, ja siinä syy hintojen erolle.
   
  paraneva tykkää tästä.
 18. Tuojuk

  Tuojuk Well-Known Member

  1 389
  1 440
  113
  Kävin paikallisesta liikkeestä kysymässä 4 nastarengsta polkypyöriin, 4 rivin nastoja, kalliimpia renkaita. Hinta oli lähes tuplat, rahti 40 euroa ja toimitusaika yli kuukausi. Tilasin toisesta suomalaisesta liikkeestä verkon kautta. Olivat seuraavana päivänä matkahuollossa. Joskus on vaikea suosia paikallista. Tai jos meet ostamaan mikroaaltuunia hajonneen tilalle ja myyjä sanoo, että tää on 'parasta bestiä'. Mua nuo netissä leviävät ilmaisut ärsyttävät. Ehkä ärsyttävin kaikista on päivitys, joka alkaa 'se tunne kun...'
   
 19. jaska26

  jaska26 Active Member

  341
  93
  28
  Nykymaailmassa ei kokekemukseni mukaan juurikaan voi luottaa valmistajien ilmoittamiin kokomerkintöihin, ja erityisen huonosti kokomerkinnat pätevät juuri jalkineissa; olipa sitten kysmys tunnestusta laatumerkistä tai tuntemattomammista tai halpahallien omista. Jopa saman tuotemerkin kohdalla merkinnät voivat poiketa todellisesta koosta tuote-erän ja -mallin mukaan. Johtunee kai siitä, että samakin tuotemalli, mutta eri tuote-erästä (ja toisella kauko-idän sopimisvalmistajalla teetettynä) on mitoitettu eri tavalla. Tästä syystä en ole koskaan uskaltanut kenkiä ostaa sovittamatta ja muusta kuin kivijalkakaupasta. Joskus tosin lyhytaikainen kaupassa sovittaminen ei vielä paljasta kengän todellista sopivuutta, ja pidemmän päälle pidettynä kenkä ei vain ala tuntua "omalta", ja se on hylättävä.
  Oman hyvinvoinnin kannalta kengät ovat tärkeät, ja ne ovatkin jatkuvasti käytössä olevien (moniteho)silmälasien ohella tuote, jonka laadusta ei pidä tinkiä vaikka se vähän enemmän rahan menoa aiheuttaisikin.
  EDIT: Edellä puheena olleet Pomarin talvinikkurit ovat minulla kokoa 45. Yleensä käytän kokoa 45 ja joskus sopii 46. Viime kesänä Intersportista ostamani ja siellä sovittamani Salomonin vaelluskengät, joissa on peräti kokomerkintä 46 2/3 osoittautuivat parin käyttökerran jälkeen liian pieniksi, eli ovat todelliselta kooltaan jopa 2 numeroa merkittyä pienemmät. Nyt olen ottanut käytännön, että kuljetan kaupoilla mukanani mittanauhaa. Ainakin kengissä, joissa on irrotettava pohjallinen, voi kengä todellisen sisäpituuden aika hyvin mitata pohjallisen pituudesta.
   
  Viimeksi muokattu: 20 Tammikuu 2024
 20. cedricfan

  cedricfan Well-Known Member

  934
  417
  63
  Ja eräs huonoimmin kokomerkintänsä pitävä merkki on Dr Martens, eli hintakaan ei ole tae.