Tähän mennessä paras kitara ikinä. Sähköisenä on Ephiphonen LP ja Meksiko Strato. Molemmat nykyään lähinnä koristeena enää. Stratoa olen kyllä soitellut alun toistakymmentä vuotta, mutta nykyään enää vain akustista. Tätä LL16 ennen on ollut Alvarezin RD-20S, joka nyt on tyttärellä, ja sitten tätä LL16 edeltäjänä LL-TA. Tuo transakustinen oli erinomainen skitta, mutta nuo sähkö-härpättimet tarpeettomat ittelle ja vaihoin pois. Luulen, että nyt on kitara, joka pysyy käytössä pitkään.
Ostinpa uuteen radioamatööriradiooni ns. preselektorin. Laitteen avulla voidaan mahdollisten radiohäiriöiden seasta kaivaa jokin haluttu hyötysignaali paremmin esiin, kuin ilman laitetta. Laitoin siitä kuvan, koska laitteen rakenne on mielestäni aika hauska. Siinä on mm. askelmoottori, joka hammashihnan välityksellä pyörittää säätökondensaattorin akselia. Rakenne on huomattavasti kalliimpi, kuin pelkällä elektroniikalla toteutettu vastaava laite, mutta laatukin on tässä selvästi parempi. Nyt pitäisi vielä avata radio ja laittaa ostos sen omalle paikalleen radion sisään.
Korjaussarjan veneen lämmittimeen. - Kotimainen valmistaja ei enää toimita osia vanhempiin malleihin, kuinkas muuten. Vekotin on kai aikoinaan kuitenkin onneksi kopioitu ruotsalaisesta, ja naapurimaassa huolto pelaa, osia löytyy. Lievästi koomista (tai ärsyttävää) kuitenkin, että suomalaiseen laitteeseen pitää osat tilata Ruotsista.
Deindustrialisoidussa Suomessa kaikki pitää tilata jostain. Se on sitten eri asia mistä tilataan ja kuka tilaa.
No, kyllä tuokin ko. firma vielä industrialisoi uusia laitteita, ja osiakin uudempiin. Kyseessä oleva vekotin on aika iäkäs.
Itellä oli joku Eberspächer, yhdessä kajuuttabotskissa, joka oli, alunperin, väärin asennettu ja olis "sulattanut" venettä käytettäessä -ennen kuin korjasin jutun Laite oli vähän turha omaan käyttöön kun en merillä ikinä juur palellut ja talvisin on snadit paatit maissa... Mitä tuotantoihin tulee on lyhytnäköisen typerää lopettaa oman maan sellaiset, tottakai. Ei kansa elä pelkällä palveluammateilla turisteille ja hipstereille. Todellisuus on disneysatuja ihmeellisempää... Kunnon tehtaita ja duunareita - takas!
Jep, kuulostaa tutulle harmille. Toisaalta, ymmärrän kyllä vähän niitä varaosakauppiaitakin. Lienee tympeää pitää vuosikausia varastossa jotain tavaraa tilaa viemässä ja pääomaa kiinni pitämässä, vaikka se tavara ei välttämättä enää kovinkaan paljoa liiku. Yleensä kaikenlaista vanhempaakin tavaraa löytyy, jos sille on vaan riittävästi kysyntää.
Varaosainventaarin pitäminen on toki kallista, mutta varaosien menekki on kohtuullisen helposti ennakoitavaa ja ajankohdan ennakoiminen on ainakin helppoa, mikäli lämmitinkauppiasta on uskominen. Hän nimittäin väitti taannoin, että kaikki Suomen venelämmittimet huolletaan äitienpäivän ja kesäkuun ensimmäisen päivän välisenä aikana ja kiukutellaan, kun palvelua ei saa heti, vaikka vene on menossa vesille. Vuodessa on viisikymmentä viikkoa, jolloin palvelua saisi paremmin vähempien kiireiden puolesta.
Asuntoautossa asuminen pitkäaikaisesti vaatii sopeutumista monessa asiassa, mukana kulkevia mittareita/mittalaitteita on raakasti pienennettävä, kahden kahvipaketin kokoinen mittasilta saa jäädä työhuoneelle, nyt mukana kulkee Peak Atlas LCR-40. Sekä vanhempi analysaattori vaihtui 1/3 kokoiseen RigExpert Stick Pro malliin.
HAA! Sanoinhan, että joskus jäät vielä ”kiinni” ja se hetki on nyt. Kukaan muu kuin radioamatööri ei osta tuollaista! Juu, nuo Peak-tuotteet ovat käteviä ja edullisia. Meikäläisen ”hamshack:ista” löytyy nämä Peak-tuotteet: DCA-75 ESR-70 LCR-45
Ostinpa uuden laitteen, joka tosin sisältää kovin vanhanaikaista tekniikkaa. Kyseessä on siis lineaarisäätöinen teholähde radioamatöörikäyttöön. Lineaarisuuden takia laite on kooltaan iso, painava (10 kg) ja kallis. Nykyaikaisen hakkuritekniikalla toimivan teholähteen olisi saanut alle puoleen hintaan tuohon verrattuna, koko ehkä yksi neljäsosa tuosta ja painoa kilon verran. Lineaarilaite on kuitenkin ilman puhallinta, eli äänetön, eikä siinä katkota sähköä suurella taajuudella, kuten hakkuriteholähteessä, eli ei tule radiohäiriöitäkään. Yksinkertaisen tekniikan ansiosta laitteen oletettu elinikä on varsin pitkä. Valmistaja vihjailee, että laite saattaa kestää yhtä pitkään kuin operaattori itse. Toisaalta, radioamatöörit ovat suureksi osaksi hieman iäkkäämpää porukkaa, joten eipä sen laitteen läheskään kaikissa tapauksissa tarvitse kovinkaan pitkään kestää tuon lupauksen täyttämiseksi.
Carlsbergin Elephant olutta muutama tölkki. Nuoruuteni Ruotsin laivamatkoja muistaen. Tällä kertaa kuitenkin jääkylmänä.
Kaikenlaista kivaa (varavirtalähdettä ja kelvollista kaapelia yms.) tuli osteltua ja elämän ylläpidoks kapallinen pottujakin... "Mollaatkoon" nyt sitten kuka ehkä niin tarpeekseensa tuntee... Eipä just hetkauta.