Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Onko tullut osteltua jotakin?

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 4 Huhtikuu 2011.

 1. canonmk4

  canonmk4 Well-Known Member

  942
  298
  63
  Realia isännöitsijät on ainakin ymmärtäneet oikein laskuttaa jos isännöitsijätodistuksesta veloitetaan 150-260e minulla oli tarkoitus kysyä etolpasta että voiko sitä käyttää manuaalisesti? jäi kysymättä!! kun luin keskustelupalstoja.
   
 2. Pan

  Pan Well-Known Member

  2 461
  1 155
  113
  Kyllä isännöitsijän pitäisi vastata taloyhtiötä koskeviin kysymyksiin veloituksetta, jos vastaus ei edellytä erillisen selvityksen tekemistä.
  Isännöititodistus sen sijaan on määrämuotoinen dokumentti taloyhtiöstä ja ko. asunnon omistuksesta. Tosin niiden hinnat eivät ole missään suhteessa dokumentin tuottamisen työmäärään.
   
 3. canonmk4

  canonmk4 Well-Known Member

  942
  298
  63
  no kunhan heitin tuskin isännöitsijä olisi kyennyt vastaamaan kysymykseeni lonkalta, tässä meidän yhtiössä on vain etäkäyttö mahdollista eli sovellus puhelimeen, kuulemma mauaalisesti käyttö tolpasta sähkölasku olisi mennyt taloyhtiöön???? etänä käyttö maksan sähkön itse???? uskottavaa!!
   
 4. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 238
  1 817
  113
  Itse asiassa en. Noinhan yrittelijät asiaa tyypillisesti haluavet vääristellä, mutta työntekijän verotus on työntekijän verotusta, ei sitä työnantaja maksa, vaikka ennakonpidätys sitä kautta kulkeekin. Palkoista puhuttaessa ei yleensä puhuta nettopalkoista, vaikkei siihenkään tietysti estettä ole. Sama juttu alvin kanssa. Eläkemaksut toki on maksettava.
   
 5. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 450
  334
  83
  No jos ei tajua niin sitten ei tajua, minkäs sille voi.

  Yksinyrittäjälle on aivan yhdentekevää millä nimityksellä mikäkin pakollinen maksu yrityksen tuloja vie. Oleellista on se, mikä kaikesta touhuamisesta jää itselle ”käteen”.
   
 6. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 238
  1 817
  113
  No, kyllä minäkin osaan semmoisen laskelman laatia, ei siinä mitään. Oletetaan, että työntekijä on sen verran hyvin ansaitseva, että ennakonpidätys on 50 %.
  Nettosatanen on sitten palkkalistassa 200. Siihen työeläkemaksu 25% on 50 euroa, 300 euron laskunsummassa alv pyöreästi 60. Noilla spekseillä 310 euron laskulla saa satkun kouraan. (Sotumaksut, työttömyysvakuutus jne jäi huomiotta, mutta leikitään, että ennakonpidätys on hiukan pienempi.)
   
 7. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 238
  1 817
  113
  Tuo voi olla monelle se katkera totuus, mutta sivutoimisen yrittäjän tilanne on usein toinen. Palkkaa ei ole pakko maksaa itselleen, eikä firmankaan juuri tarvitse veroja maksella, kun sen verran paneutuu kirjanpitoon, että saa tuloksen menemään tasan. Alvilta tietenkään ei pelasta mikään, jos liikevaihtoa on yli sen 15 000.
   
 8. Matero

  Matero Well-Known Member

  385
  241
  63
  Minäkin osaan laskea ;)
  Ja tuo eläkemaksu usein unohtuu, niin nytkin. En sitä muistanut. Ja 50% ennakonpidätys 16000 tuloilla on tietenkin hyvä oletus (no, kaikki tunnit harvoin yrittäjällä on laskutettavia ja taas toisin päin harvalla 8-5 arkisin riittää yrittäjän työpanokseksi).
  Ja tästä edellä mainitusta syystä ei ole yrittäminen kiinnostanut niin kauan kuin on velkainen perheasunto pääkaupunkiseudulla. Ei kestä takapuoli merivettä. Ellei sitten keksi jotain helposti skaalautuvaa :D
   
 9. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 450
  334
  83
  Mitähän yrität tuolla ”todistaa”?

  Juu, sivutoimisen yrittäjän ei välttämättä tarvitse maksaa itselleen palkkaa, mutta mikähän se yrittämisen motiivi sitten olisi?

  Jotkut ottavat yrityksestään vain pääomatuloja, mutta niistäkin joutuu maksamaan veroa 30 % ja verotettavan pääomatulon 30 000 euroa ylittävältä osalta 34 %, joten kohtuusuuruisen palkan verotus on pienempi.

  No, kyllähän jotkut ihmiset tekevät kaikenlaista vapaaehtoistyötäkin, joten miksei joku yrittäjäkin voisi työskennellä ihan vaan huvin vuoksi. Tosin, itse en kuulu ko. joukkoon.
   
  L and Scape tykkää tästä.
 10. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 238
  1 817
  113
  No, sivutoiminen voi esimerkiksi sovittaa firman toimialan niin, että voi hankkia kaikkea kivaa. Ajella firman autolla verottomasti, kalastella firman veneellä, vuokrailla kesällä matkailuautoa firman tarpeellisiin projekteihin jne. jne. jne. Jokainen keksii legion esimerkkejä, jotka lisäksi ovat ihan tosia. - Ja tietysti kuvata firman kameralla, vaikkapa :)

  Itsellänikin oli joskus kauan sitten sivutoimifirma, ja vaikkapa mainitun autoilun kuluissa on iso ero, jos kaikki (hankinta, vakuutukset, huollot, polttoaineet, pysäköintimaksut yms.) menee firman poistoihin. Alvit tietysti erikseen.

  Just tossa naureskeltiin puolituttujen kaverien rakennusfirmaa - tarvitsivat välttämättä kaksi vesiskootteria firman käyttöön, rakennuskohteita kun oli ihan rannalla. :) Poikkesivat tosin sitten Tallinnassakin niillä firman skoottereilla, mutta sehän on kokonaan toinen juttu.
   
 11. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 450
  334
  83
  Juu, onhan sitä kaikenlaista, vaikka jokainen varmaan tietää, että kuvatunlainen toiminta on vähintäänkin moraalitonta ja joissakin tapauksissa suorastaan laitonta. Tosin, kiinnijäämisen riski taitaa olla melko pieni.

  Itse olen sen verran rehellisyyteen taipuvainen, ettei mainitunlainen toiminta oikein innosta ja firman toimialankin olen valinnut vain ja ainoastaan ko. työn kiinnostavuuden vuoksi.

  Em. syistä perinteinen rahapalkka työstäni sopii meikäläiselle parhaiten.
   
  SakkeM tykkää tästä.
 12. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 238
  1 817
  113
  Aivan, moraalitonta kyllä. Harvoin laitonta, edellyttäen, että pysytään verottajan hyväksymissä rajoissa.
   
 13. Est

  Est Well-Known Member

  15 205
  1 315
  113
  Moraalittomuus tuhoaa ihmisen henkisiä perusrakenteita.
  Siitä saatu mukamas hyöty on, parhaimmillaankin, lyhyaikaista ja pian haitallista.
  Pieni esim. vilpillä hankittu materialistinen näennäisilo tulee pian kalliiksi ja aiheuttaa kaikenlaista harmia... Parempi nauttia rehellisesti saavutetuista asioista.

  Me olemme tällä planeetalla oppimassa jotain Rakkaudesta.
  Se on epämaterialistista.
  Jumalallista.

  ...Edit. Yritin korjailla typoja ...
   
 14. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 238
  1 817
  113
  No jaa... Kuten edellä todettu, verottajalta huijattu euro vastaa kolmea tienattua. - Siitä kun ei tarvitse maksaa veroa :)
   
 15. Est

  Est Well-Known Member

  15 205
  1 315
  113
  ooh ...
   
 16. motris

  motris Well-Known Member

  4 397
  579
  113
  Suomessa on progressiivinen verotus. Iso osa yrityksistä on pk-yrityksiä.

  Kun nyt verotuksesta ja sivukuluista puhuttiin. Kannattaa tehä alkuun laskelma sellaisesta yhden tai kahden henkilön palveluja tarjoavasta oy:stä. Esim. kuinka jakaa palkka- ja pääomatulot. Aika nopeasti voi tulla johtopäätökseen, että asiat sitten kuitenkin aika hyvin. Vai?
   
 17. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 238
  1 817
  113
  No, pikkufirma, joka työllistää muutaman henkilön, voi olla heikoillakin jossakin tilanteessa. Sosiaaliturva painottuu melkoisesti tyänantajan piikkiin, ja vaikkapa sairaustapaukset ja/tai äitiysvapaat saattavat tuoda siihen laskelmaan menoeriä, jotka tuntuvat pahastikin firman tilinpäätöksessä.

  Tehdäänpä ajatuskoe. Sinulla on kioski, jossa on kaksi myyjää töissä, itse hoidat kolmatta vuoroa. Myyjät tulevat toisen autolla kimppakyydillä töihin, ja ajavat työmatkalla kolarin. Kumpikin joutuu 2 kuukaudeksi saikulle. Ihan ykskaks yllättäen sinulla ei ole työntekijöitä, mutta palkkakulut juoksevat - siis tuplaantuvat, jos saat jostain värvättyä sijaiset.
  - Jne., uhkakuvia on helppo rakennella.
   
 18. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  1 450
  334
  83
  Niin ja sen lisäksi monilla pienilläkin yrityksillä on omat toimitilat, joiden ylläpidosta aiheutuu kiinteitä kustannuksia riippumatta siitä, mikä on liikevaihdon määrä milloinkin.

  Esim. omalla pikku yritykselläni on myös omia tuotteita joita pitää jatkuvasti kehittää, jotta asiakkaiden mielenkiinto niitä kohtaan säilyisi. Tuotekehitys vaatii rahaa, kuten itse tuotteiden valmistuskin vaatii omat koneensa ja laitteensa, joita pitää aika ajoin uusia.

  Em. syistä yritykselle itselleen pitää liiketoiminnasta tulla myös jatkuvasti tuottoja, ei yrittäjä voi kaikkea ottaa itselleen palkkana. Niistä tuotoista sitten taas maksetaan tietysti veroa jne.
   
 19. Matero

  Matero Well-Known Member

  385
  241
  63
  No nyt kun täällä selvästi on asiaan liittyvää osaamista niin mitä olette mieltä Suomen tavasta verottaa yrityksistä heti kaikki mahdollinen ulos?

  Eli tulos verotetaan heti kun se syntyy, tai oikeastaan jo ennakkoon. Muistaakseni Saksassa tulos verotetaan vasta kun omistajat ottavat sen ulos yrityksestä. Näin vältetään ns tilinpäätösostot joita takavuosina tehtiin verojen maksun välttämiseksi 'vihapäissään' ja joihin yrityksiä kaatuukin edelleen.

  Toimisiko tuloksen verottaminen vasta osinkojen maksun yhteydessä? Onko eroa eri kokoisilla yrityksillä? Mitä haittaa siitä olisi?
  Hyötyjä voisi olla vahvemmat taseet pienissä yrityksissä ja kyky investoida.

  Toinen mielettömyys on tietenkin perintöverot. PK yrityksen periminen on pahimmillaan rangaistus jälkipolville. Ihan turhaan vaikeutetaan perheyritysten sukupolven vaihdoksia mistä johtuen Suomessa ei käytännössä ole kuin hyvin pieniä yrityksiä ja (mittakaavassamme) suuria yrityksiä. Pääomien köyhyydestä johtuen Suomessa ei ole globaaleja suuryrityksiä laisinkaan.
   
  niffe tykkää tästä.
 20. Matero

  Matero Well-Known Member

  385
  241
  63
  Olisiko perintövero maksettavissa vasta sitten kun tämä vastikkeeton saanto realisoituu hyötynä? Ja ainakin pk-yrityksissä tämä vastikkeeton saanto on syntyvaiheissaan verotettu kyllä jo kattavasti. Ja saannon vastaanottaja usein lapsuudessaan on kokenut yrittäjävanhempiensa taloudellisen ahdingon ja suhdanteiden vaihtelun aiheuttaman jännityksen. Myönnettäköön että hankalasti arvotettavia arvostuseriä verottajan tilikirjaan…
   
  niffe ja mlphotic tykkäävät tästä.