Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Onko tullut osteltua jotakin?

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jaahv, 4 Huhtikuu 2011.

 1. canonmk4

  canonmk4 Member

  252
  24
  18
  eiköhän niillä korjaamoilla ole testerit mitkä kytketään näihin laitteisiin mitä mainitsit, testeri käy läpi koko helan ja vika tarkentuu 99.9% sitten vaihdetaan se mitä on saatavilla, ei niihin varmaan varaosa luettelossa ole hajotettua kuvaa sisäelimistä saati että jotain nippeliä saa erikseen, osaava kyllä löytää jostain eletroniikka liikkeestä vastaavan osan ja homma hoituu, hoituuko?
   
 2. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  18 182
  755
  113
  Ei ole. Edes nykyajan auton vikaa ei pystytä paikallistamaan, saati sitten jonkin vitosen pikkuhärpäkkeen. Joku skannerin virtalähde maksaa varaosana 50 euroa, jos niitä on saatavana. Elektroniika-asentajan kolmen tunnin työ sellaisen korjaamiseksi maksaisi 250 euroa + alvit. Luulis, ettei kannata, vai kannattaako?
   
 3. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  18 182
  755
  113
  Eukon dieseli oikutteli, ja käytin sitä kolmella eri korjaamolla. Sähköisesti ohjattu dieselin ruiskutus... Vika voi olla säätimien antureissa, johtosarjoissa, suuttimissa, ruiskutuspumpussa tai polttoaineen syöttöjärjestelmässä. Mikään testeri ei kerro muuta kuin sen ilmoituksen, että ruiskutuspaineessa on havaittu vaihtelua. Korjaustapa on juuri tuo edellä kritisoitu: arvotaan osa, vaihdetaan se. Jos ei osunut, arvotaan toinen osa jne.
   
 4. Tuojuk

  Tuojuk Well-Known Member

  701
  716
  93
  Meillä vuoti pissapojannestettä. Merkkihuollossa vaihtoivat tutkimatta jonkun pumpun, sieltähän se aina vuotaa. Paskat se sieltä vuotanut, looupulta löytyi takalasiin menevän johdon liitoskohdasta.
   
 5. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 986
  449
  83
  Kiitos tarjouksesta, mutta ehdin jo alustavasti asiasta keskustella toisen laukkulaisen kanssa.
   
 6. Jari_S

  Jari_S Active Member

  429
  94
  28
  Se mikä milloinkin kannattaa, on kai tapauskohtaista.

  Käytännön esimerkki. Omasta edellisestä autostani hajosi ns. valomuisti, siis systeemi, joka sytyttää automaattisesti ajovalot kun auton moottori on käynnistynyt. Vian vuoksi vain toinen ajovalo syttyi.

  Ajelin sitten autolla ko. automerkin maahantuojan huoltoon kysymään korjaukselle kustannusarviota.
  Kerrottiin, että sähköinen ohjausyksikkö maksaa 550 euroa ja vaihtotyö satasen.
  Kyselin, että eikö tuota ohjausyksikköä voisi korjata, kun kyseessä on varmaan kuitenkin varsin yksinkertainen laite. Vastaus: ”Sitä ei voi korjata”. Yritin vielä kysellä, että miksi sitä ei muka voi korjata, mutta huoltohenkilö vain intti: ”No kun ei vaan voi”.

  Kyselin vielä, missä ko. ohjausyksikkö autossa sijaitsee. Huoltohenkilö kertoi sen sijaitsevan kuskin jalkatilassa verhoilun takana. Kiitin tiedosta ja ajelin kotiini.

  Kotiin päästyäni irrotin verhoilua kuljettajan jalkatilasta ja tosiaan, sieltä löytyi harmaa muovilaatikko. Laatikko oli asiallisesti liittimillä kiinni, eli irtosi ihan vaan vetämällä.

  Mitään kiinnitysruuveja ei muovikuoressa ollut, mutta kuori irtosi helposti ja ehjänä kun ruuvimeisselillä hieman kuoren reunasta väänsi.

  Sisältä laite tosiaan oli yksinkertainen, eli piirilevy jossa kolme relettä ja muutama transistori yms. pikkuosia. Laskeskelin, että paikallisesta komponenttikaupasta nuo osat olisi saanut alle kahdella kympillä.

  Vikaa ei tarvinnut pitkään etsiä, se oli ihan silmillä nähtävissä. Eli, yhden releen liitäntäjohtimen ympäriltä oli juotos murtunut. Ei muuta kuin juotin kuumaksi ja hieman tinaa murtumakohtaan. Sitten vaan purkki kasaan ja autoon kiinni, kokeilu ja – voilà – taas molemmat ajovalot syttyivät.

  Aikaa puuhassa kului noin 35 minuuttia, enkä edes pitänyt mitään kiirettä. Säästöä tuli siis 650 euroa, jos tuolle omalle työlle ei laske hintaa. Eli ainakin tässä tapauksessa korjaaminen kannatti ja olisi kyllä kannattanut huoltokorjaamossakin.

  Lähetin oheisen kuvan sähköpostilla juotoksen murtumasta mainitulle autokorjaamon huoltohenkilölle ja kerroin hänen olleen väärässä sen suhteen, että ohjausyksikköä ei muka voisi korjata. Eipä tyyppi vastannut…
   

  Liitetyt tiedostot:

  niffe, Jsaasta, simos and 3 others like this.
 7. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  18 182
  755
  113
  Hyvä esimerkki.
   
 8. Jsaasta

  Jsaasta Ylläpidon jäsen

  1 708
  50
  48
  Fuji x-pro1 kun x100 myynti jäi kaivelemaan..
   
  mlphotic ja simos tykkäävät tästä.
 9. papetsu

  papetsu Active Member

  108
  30
  28
  Joskus jotain pientä ja nättiä tulee hankituksi:)

  2019-01-15 15.01.25.jpg

  edit, kuva otettu Samsung k-zoom luurilla mikä taitaa olla kohta viisivuotta vanha ja on osoittautunut parhaaksi hankinnaksi sinä aikana, sillä sitä on filmiä säästetty satoja metrejä;)
   
  Viimeksi muokattu: 15 Tammikuu 2019
  Kimo tykkää tästä.
 10. Kimo

  Kimo Well-Known Member

  12 269
  836
  113
  Japanin pojalta Nikkor 28 mm 2,8 Ai-s
   
  mlphotic ja Jsaasta tykkäävät tästä.
 11. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 660
  449
  83

  Parhaita sarjassaan kyllä. Mutta Japanissa kaikki on Exc++++? Merimiehen vanha? Toivottavasti on puhdas säteilystä jos oiskin tsunamivoimalan alueelta. Tai ettei ole 'hyvin hienoa pölyä' sisällä ihan haitaksi asti. (ed. 223309432871 josta kuvani näpistin - ei ole kuitenkaan Kimon ostama vaan myyty jo aiemmin)

  Sorry, mutta ootte te rohkeita täällä Japanista tilaamaan.

  nikkor-ais-japan.jpg

  nikkor 28 2.8 ais | eBay
   
  Viimeksi muokattu: 16 Tammikuu 2019
  Kimo tykkää tästä.
 12. Kimo

  Kimo Well-Known Member

  12 269
  836
  113
  Joo, siellä kaikki tosiaan on lähes mint :)
   
  diefenbaker tykkää tästä.
 13. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 733
  1 763
  113
  ZHONGYI MITAKON SPEEDMASTER 35MM F/0.95 (II)
   
  kuvvooja tykkää tästä.
 14. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 986
  449
  83
  Niin, aika monet myyjät tekevät niin, että ilmoituksen otsikossa tai ingressissä tulee"near Exc." tai peräti "Exc" ja sitten varsinaisessa leipätekstissä sitten on selostettu joskus aivan oleelliset viat. Usein ne kyllä on sitten valokuvattukin. Myyjän logiikka ilmaisesti menee niin, että tuolla "near Exc." houkutellaan ostaja katsomaan ilmoitusta. Sitten useimmiten ne viat kuitenkin kerrotaan aivan rehellisesti. Toisin sanoen jos vain lukee tuon "Exc." eikä katso kuvia eikä lue pitemälle, jää kyllä väärään käsitykseen tuotteen kunnosta. Että vähän omalla vastuullakin.
  Itse olen ostanut Japanista varmaan kymmeniä tuotteita, ei kertaakaan ole jäänyt oloa että nyt olisi tietoisesti huiputettu. Niin, ainakaan silloin jos tuon myyjän logiikan hyväksyy:)
   
 15. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 660
  449
  83
  Itse ajattelen että ekstratarkkana saa olla koska palautuksien suhteen on heikoilla johtuen tullimaksuista sekä postikuluista.
   
 16. Kimo

  Kimo Well-Known Member

  12 269
  836
  113
  Oisinko 6-7 ostoa tehny Japanista, aina kauppa on ollut onnistunut...kop kop
   
 17. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 986
  449
  83
  Tuo on tietysti aivan totta.
   
 18. diefenbaker

  diefenbaker Well-Known Member

  3 079
  542
  113
  D850. Nyt ei enää tarvitse miettiä kalusto-"ongelmia" pitkään aikaan. D750 saa olla kakkosrunkona vielä. Peilittömien tilannetta tarkastetaan sitten taas muutaman vuoden päästä.
   
  Mirrored ja mlphotic tykkäävät tästä.
 19. canonmk4

  canonmk4 Member

  252
  24
  18
   
 20. canonmk4

  canonmk4 Member

  252
  24
  18
  tuli ostettua Myyrmannin kirppikseltä SMC Pentax-M 2.8/28+1A filsu+ob,kotelo 10e ja Mirage tehoste filsu 3e hauska linssi,molemmat Made in Japan, minusta Japsit Ebayssa on hinnoitellu tuotteet mitä minä olen katsonut aina korkeimmalla hinnalla, joten en ole ostanut heiltä. Torium säteilystä sillähän parannettiin obiskan suoritus kykyä 60-70 luvulla,jos linssin väri on keltainen, luulen kyllä että että säteily on aika vähäistä,ellei hajoita lasia?toriumia on meilläkin maa-pohjassa ja tsernobyl vielä ruokki lisää sitä, kannattaa katsoa missä sienestää, torium korvattu lantaanilla mitähän haittoja siitä löytyy.
   

  Liitetyt tiedostot: