Vs: Onko samalla polttovälille olemassa erinlaisia kuvakulmia? Otsikko ei kerro koko kysymystä, tämä lause tarkentaa kysymystä: "Siis samalla formaattiikoolle mitattuna."
Vs: Onko samalla polttovälille olemassa erinlaisia kuvakulmia? No voehan syksy teitä (ja minnuu). Kuinka sitten voit olla sitä mieltä ettei huomio kalansilmistä tuonut mitään uutta ensimmäiseen vastaukseen. ??? Aika kauan muuten meni ennenkuin tämä alkoi muuttua hilpeäksi vastauksiltaan.
Vs: Onko samalla polttovälille olemassa erinlaisia kuvakulmia? Joo, myönnän, että sen fisun osalta mulla on tiedot/ymmärrys vähissä, mutta nuo muut Sakken mainitsemat objektiivit on tehty isommalle formaatille, muutenhan mm TS objektiivissa ei olisi mitään säätövaroja.
Vs: Onko samalla polttovälille olemassa erinlaisia kuvakulmia? Samalla kun pistit oman viestisi, kirjoittelin tuosta fisusta omaa "anteeksipyyntöäni". Mun täytyy sanoa, että vähästäpä sinut saa hilpeälle tuulelle ))
Vs: Onko samalla polttovälille olemassa erinlaisia kuvakulmia? Hyvä olla välillä pientä "jäniskevennystä" tähän liiankin vakavaan maailmaan.
Vs: Onko samalla polttovälille olemassa erinlaisia kuvakulmia? Minulle jäi vieläkin epäselväksi, että mitä ketjun aloittaja alunperin kysyi? Mutta yleisesti: Polttovälit ja kuvakulmat eivät ole varsinaisesti sidoksissa mitenkään toisiinsa. Ainoa mikä kytkee ne lopulta yhteen on sensorin tai filmin koko.
Vs: Onko samalla polttovälille olemassa erinlaisia kuvakulmia? Filmin tai kennon koko määrittää asiaa ja sehän tuli jo täällä aiemmin selväksi. Lähtökohta oli se että puhuttaisiin samasta formaatti koosta. Mitenkä kaikki muuttuisi toisenlaiseksi jos 50mm opiska näyttäiskin 35mm kuvakulmaa. Meniskö koko matematiikka uusiksi? Voisko sitä hyödyntää opiskojen valmistuksessa. Olisikin valovoimaisempi 35mm kuvakulmalla varustettu opiska 50mm polttovälillä varustettuna. Jne.
Vs: Onko samalla polttovälille olemassa erinlaisia kuvakulmia? Tuskin matematiikka, mutta fysiikan valo-opiksi kutsuttu osa-alue menisi. Ainakin osaksi.
Vs: Onko samalla polttovälille olemassa erinlaisia kuvakulmia? No, jos nulliteettia vielä jatketaan, niin onhan jako DX/FF sitten myös tähän aiheeseen kuuluva. 35 mm opiskoja tehdään vajaakennoisille ja täyskennoisille, piirtoympyrä on edellisissä pienempi. Kuitenkin niitä kait joitakin voi käyttää molemmissa kameroissa. Tosin, eihän sekään muuta tiettyyn kokoon kuvautuvaa alaa, niinkuin alunperin kysymyksessä tarkoitettiin. Ja, jos saivartelua jatketaan edelleen, niin onhan Nikonilla sitten UV-Nikkorit, Nikonoksen opiskat. 35 millisen kuvakulma on kinokoolle erilainen ainakin veden alla kuvatessa.
Vs: Onko samalla polttovälille olemassa erinlaisia kuvakulmia? Saivartelen tästäkin: Nikonoksen vedenpitävät objektivit ovat joko UW-Nikkoreita tai W-Nikkoreita. Ensin mainitut on optimoitu ainoastaan veden alla kuvaamiseen, kun taas jälkimmäiset soveltuvat myös muuhun kuvaukseen. Kuten sanot, veden alla objektiivin kuvakulma pienenee. UV-Nikkor taas on ultraviolettikuvaukseen tarkoitettu objektiivi, harvinainen ja erittäin kallis.
Vs: Onko samalla polttovälille olemassa erinlaisia kuvakulmia? Näinpä. Eipä nuo UV-Nikkorit käytettyinä näytä hyvää lintuputkea kalliimpia olevan. http://www.ebay.de/itm/Nikon-UV-Nikkor- ... 41747f0e45"]http://www.ebay.de/itm/Nikon-UV-Nikkor-4-5-105-200179-/281127358021?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item41747f0e45
Vs: Onko samalla polttovälille olemassa erinlaisia kuvakulmia? En oikein tavoittanut alkuperäisen kysyjän perimmäistä ajatusta, joten polttovälien, piirtoympyröiden, kuvaformaattien ja kuvakulmien iloiseen piirileikkiin vielä muutama lisäsana. Kameraobjektiivin polttovälille on olemassa matemaattinen määritelmä, joka sitoo yhteen polttovälin, kaukana olevan kohteen kulmaläpimitan ja siitä terävänä piirtyvän kuvan koon. Jos näistä asioista kaksi tunnetaan, niin kolmas voidaan laskea. Hieman yksinkertaistaen polttoväli on piirtyvän kuvan korkeus jaettuna kohteen kulmaläpimitan tangentilla. Jos objektiiviin liitetään lisäkkeitä, jatkeita tai buustereita, niin matematiikka on sama, laskennassa käytettävä polttoväli pitää vain muuttaa vastaamaan muuttunutta tilannetta. Kalansilmäobjektiivien ja laajakulmien reunavääristymiä voidaan hahmottaa siten, että objektiivin polttoväli muuttuu vinosti tulevien valonsäteiden kohdalla, jolloin muuttunut mittakaava vääristää kuvaa.
Vs: Onko samalla polttovälille olemassa erinlaisia kuvakulmia? Tässä tapauksessa tuolle resoneerauksellekin on olemassa määritelmä: kehäpäätelmä. Jos polttoväli määritellään pitäen kuvakulmaa lähtökohtana, saatetaan saada tulokseksi se, että kuvakulma riippuu polttovälistä....
Vs: Onko samalla polttovälille olemassa erinlaisia kuvakulmia? Näin ollen ihan uteliaisuudesta kyselen sinulta näkemystä, mihin Schneiderin XL-sarjan väitteet suuremmasta hyväksyttävästä epäterävyysympyrästä perustuvat? Valmistaja ilmoittaa eri aukeamiskulmia eri tyyppisille rakenteille.
Vs: Onko samalla polttovälille olemassa erinlaisia kuvakulmia? Eri asiaa. Edellä tarkasteltiin polttoväliä lähtien suurennussuhteesta, eli siis kohteen koko/kuvan koko, eikä niinkään piirtoympyrää. Eri rakenteilla on erilaisia piirtoympyröitä. 120 mm opiskaa tehdään kinokoolle, ja sitten hiukan toisenmoisena 8x10" laajiksena.
Vs: Onko samalla polttovälille olemassa erinlaisia kuvakulmia? No sitähän tässä fundeerattiin. Harhaanjohtavaa markkinointia, jos kuvakoko vaihtelee objektiivin rakenteen mukaan.
Vs: Onko samalla polttovälille olemassa erinlaisia kuvakulmia? Ei se ainakaan Schneiderilla varsinaisesti harhaan johda. XL-sarjan opiskoillahan on laajempi piirtoympyrä. Siten enemmän siirtovaraa tai mahdollisuutta käyttää isompaa filmi/kennokokoa.
Vs: Onko samalla polttovälille olemassa erinlaisia kuvakulmia? Voidaanhan erilaisilla peileillä ja lasinkappaleilla vääristää kuvaa vaikka nurkan takaa, mutta yleensä valokuvausoptiikkaa verrataan neulanreikään, jolloin polttovälin ja kuvakulman vertailu on aika selvästi kiinteästi toisissaan kiinni.
Vs: Onko samalla polttovälille olemassa erinlaisia kuvakulmia? Yhden tosielämän tapauksen keksin tuolta laajakulmien puolelta. Rektilineaarisen 15 mm Super Wide Heliarin diagonaalinen kuvakulma on 110 astetta, kun taas formaatin täyttävien 15 mm kalansilmäobjektiivien diagonaalinen kuvakulma on 180 astetta. Molemmat objektiivit siis tarkoitettu 24 x 36 negalle tai kennolle.
Vs: Onko samalla polttovälille olemassa erinlaisia kuvakulmia? Eli näitä on sitten tehty. Ei sitä tiedä vaikka mitä keksitään vielä. Onhan digipuolen croppi kennotkin hiukan noita ajatusmaailmoja sekotellut. Tai eihän ne mitään ole muuttanut mutta on tullut järkkäreihin pienempää kuvaformaattikokoa mitä ennen vanhaan oli. Vai olenko taas ihan metäs?